Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Mar__tanka1983 píše:
viděla, a taky sem viděla, jak dopadají rozpadlé rodiny, kde matka neuživí své děti. To máš prostě těžké
ja chapu, ze je to tezke a nikoho nesoudim. jen me stve jak se to zlehcuje a vety typu, je to shluk bunek, neni to dite..
Jo a všechny ty, co tu říkají, že interrupci nikdy a jak to je vražda a podobně, tak ještě prosím sepsat místopřísežné prohlášení, že se pak o dítě společně postarají, kdyby to otec fakt nedal a odešel od rodiny… to jen tak pro jistotu ![]()
Nezávidím Ti Tvou situaci. Ale pokud nejde o to, že by vás čtvrté dítě finančně položilo, tak bych teda na potrat rozhodně nešla. S manželem si ještě zkus promluvit, že ses s tím nesmířila, že by to pro tebe bylo nepřijatelné a cítíš, že bys z toho mohla mít psychické následky ještě na hodně dlouho. Materiální nadstandard přece není vše, kvůli tomu bych teda nový život neničila, ač proti potratům v jiných, závažnějších případech nejsem. ![]()
My máme čtyři děti, poměrně blízko sebe, příchod čtvrtého dítěte nás taky lehce překvapil, čtyři jsme chtěli, ale to poslední přece jen trochu s větším odstupem. Ale když už se zadařilo, tak jsem si ho nechali a jak jsme teď rádi, že si k nám synek našel cestu. Další děti už neplánujeme, ale kdyby se zadařilo, tak na potrat bych téměř určitě nešla, to bychom se raději hodně uskrovnili. ![]()
Plat mam bych rekla na zenu velky. Pracuji od roku a pul maleho tehdy penize nebyli a musela jsem jit do prace a pomohla rodina. Ale nemuzu po nich chtit hlidat dalsi dite 3 roky
uz ted me nenavidi bych rekla. Pritel male nechce. Vcera mi rekl, ze kdyby bylo doresene bydleni mame maly byt a ceka nas refinance uveru rekl by at si to necham, ale takto. Myslim sobecky na sebe ja vidim miminko malicky 2 centimetrovy ale zadnou bunku. On uvazuje logicky. Pro nej to zasah do tela a svedomi nebude.
@Tichošlápek píše:
Jestli te ma rad, tak si s nim znovu v klidu sedni a řekni mu to, co jsi teď psala nam. Řešení se vždy dá najít, ale musíte spolu mluvit. Pro mne je potrat noční můra. Pokud pro tebe taky, tak to nedělej. Pokud bys to zvládla, tak to ještě jednou poradne promysli.
Jako pokud tě má rád…
Holky, tohle už hraničí s vydíráním, jestli má ráda ona jeho, tak to taky musí pochopit.
Ano, promluvit si. Za mě především počítat. Pokud muž má pocit, že to neutáhnete a zakladatelka, že ano, tak ať mu to ukáže černé na bílém. To je argument pro chlapa.
Ono čtyři děti, to není jen o jednom hladovém krku a nějakém tom oblečení, jak jsem psala, je to i o školce, kroužcích, škole, výletech, lyžácích. Je to o tom, jestli bude mít to dítě za pět nebo deset let kde spát. Je to o větším autě (pro šest lidí MPV místo běžného osobáku s pěti sedadly), atd atd atd.
@astoret píše:
ja chapu, ze je to tezke a nikoho nesoudim. jen me stve jak se to zlehcuje a vety typu, je to shluk bunek, neni to dite..
biologicky to dítě asi je..ale pro každou ženu je dítě citově ( pocitově ) v ruzném stadiu..pro mě to taky není ve 12tt dítě..tak sorry. Je rozdíl mezi biologii a citem. To je jako když lidé kteří nemají končetiny je pořád cití..Biologicky tam nejsou ale pocitově ano..
@astoret Promin, ale radeji uvidis mrtveho novorozene nekde na ulici v igelitce? Jen proto ze matka si myslela to stejny co ty? Nejsem zastance potratu ale kdyz nemas jinou moznost a tohle reseni je tak proc se mu vyhybat. Je legalni, neni to vrazda.
Ahoj, podle mě si ho nenech vzít, plat máš dobrý a další věc - pomáhá ti rodina, to každý také nemá. Litovala bys celý život a neodpustila si to. Podle mě také sobecky na sebe nemyslíš-myslíš na to dítě, které skutečně není shluk buněk, je to člověk. Pokud se to stalo i přes antikoncepci, nemůžeš za to, vykašli se na něho - chvíli budete mít sice tichou domácnost, ale pak se s tím smíří a zvykne si!
Co by za to jiní lidé dali mít tolik dětí!
@smurfka píše:
biologicky to dítě asi je..ale pro každou ženu je dítě citově ( pocitově ) v ruzném stadiu..pro mě to taky není ve 12tt dítě..tak sorry. Je rozdíl mezi biologii a citem. To je jako když lidé kteří nemají končetiny je pořád cití..Biologicky tam nejsou ale pocitově ano..
a co to teda je?
v článku o plodové vodě je ilustračně obrázek 10 týdnů starého… a ted jak to pojmenuješ? Shluk buněk
http://www.maminka.cz/…plodove-vode
@astoret píše:
a mě zase štvou ty srdceryvné popisky mimíska. Ono pokud se zakladatelka nakonec rozhodne pro potrat, protože to fakt jinak nepůjde, tak jí to ohromně pomůže.
Jak sem psala, je to o povaze a světonázoru jednotlivých lidí.
Já osobně potrat neodsuzuji, každého věc. Jo, o zajištěné holce s chlapem, bydlením, prací a prvním těhotenstvím, si budu myslet, že je úplně padlá na hlavu, ale jinak je mnoho důvodů, které chápu, které jsou ospravedlnitelné (v tomto případě například zajištění tří dalších dětí).
@Mar__tanka1983 proto jsem psala ať si s nim promluví
kdyby to bylo pako, co ji bere jako uklízečku, tak by tohle řešení nebylo. Ale jestli ji ma rad, tak ji vyslechne a spolu se můžou dobrat k řešení přijatelnému pro oba. Co je na tom jako za vydírání mluvit spolu?
@Anonymní píše:
@astoret Promin, ale radeji uvidis mrtveho novorozene nekde na ulici v igelitce? Jen proto ze matka si myslela to stejny co ty? Nejsem zastance potratu ale kdyz nemas jinou moznost a tohle reseni je tak proc se mu vyhybat. Je legalni, neni to vrazda.
a babyboxy jsou na nic? proč hned hrotit s igelitkou - to je argument skoro na úrovni shluku buněk a tím, že není jiná možnost? vždy je!
Moje znama byla uplne ve stejne situaci.Ale ona ditko moc chtela, manzel ne. Vyresila to trochu zvlastnim zpusobem. Sice hodne neetickym a podrazem na manzela, ale ted si manzel rika ze byl deb. l ze po ni vubec potrat chtel. Dcerku uplne zboznuje. A manzelku za jeji odvahu jeste vic miluje protoze mu otevrela oci. A co udelala? Rekla to detem, omylem, prorekla se.
@Mar__tanka1983 píše:
a mě zase štvou ty srdceryvné popisky mimíska. Ono pokud se zakladatelka nakonec rozhodne pro potrat, protože to fakt jinak nepůjde, tak jí to ohromně pomůže.
Jak sem psala, je to o povaze a světonázoru jednotlivých lidí.
Já osobně potrat neodsuzuji, každého věc. Jo, o zajištěné holce s chlapem, bydlením, prací a prvním těhotenstvím, si budu myslet, že je úplně padlá na hlavu, ale jinak je mnoho důvodů, které chápu, které jsou ospravedlnitelné (v tomto případě například zajištění tří dalších dětí).
tak ono se nemusí nic popisovat - stačí projít net kde josu reálné fotky z dělohy.. viz třeba zde…
http://drobcek.webgarden.cz/…/tehotenstvi
a aby bylo jasno - já neodsuzuju, že jde někdo na potrat, ale má smysl lhát si do kapsy a zavírat oči? Alibismus abych ulehčila svědomí?