Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Co si budeme povídat, puberťáci jsou smradi.Jak děti nebiju, tak říct mi ratolest, že jsem kráva, chytne jednu z otočky.
Nemáme štávu a buchtu a ty to chceš? Jdi si to koupit nebo pij a jez, co je. Nezájem. Nenechte se vydírat. Dáváte jí v tomhle moc pozornosti a ona s vámi mává. Na to, že nebude jíst a pít, dokud nebude šťáva a buchta, bych jí řekla, že ok a šla si po svým. Dobrovolně hlady ani žízní neumře, to se neboj.
To neměl být anonym, pardon ![]()
Pohled z venku:
Není to, co má dcera rada? Dej ji peníze a ať jde nakoupit. Vůbec nechápu, co se s tím babrat.
@Anonymní píše:
Nejely jsme já a dcera. Tohle se snažíme dodržovat. Manžel jel se sourozenci. Problém je že ona má i tak pocit že vyhrála že já kvuli ní trcim doma.
Ted ještě konkrétně k tomuhle, proč jste jí nenechali doma samotnou?
@Anonymní píše:
Nejely jsme já a dcera. Tohle se snažíme dodržovat. Manžel jel se sourozenci. Problém je že ona má i tak pocit že vyhrála že já kvuli ní trcim doma.
Taky že vyhrála. Proč ty trčíš doma? Zůstala by doma sama, frajerka, bez elektroniky a se seznamem domácích prací.
Nauč ji, ať si udělá buchtu v hrnku v mikrovlnce. To je rychlé. Zvládne to i puberťačka. Příště nemusí dělat scény, že chce sladkou snídani. K tomu ovoce. Teď je ho plno. A má krásnou sladkou snídani.
Příspěvek upraven 26.06.22 v 15:51
@Anonymní píše:
Takže tvoje ráda je dát dceru do dětského domova. To si děláš srandu.Možná se radši nevyjadřuj, normální nejsi především ty. Kolik dětí jsi vychovala? Kolik jich máš v pubertě?
Moje rada zní - jdi ven na sluníčko, když z nudy píšeš bláboly na internet ty hvězdo. Už jsi to přehnala. Když trolíš, musíš myslet na to, abys to nepřehnala a dalo se tomu věřit. A k tvé otázce - děti mám už dospělé.
@Anonymní píše:
Protože nepije a mám o ní strach.
Ona by se napila, sotva by jste vystrčili nos z bytu. ![]()
@Anonymní píše:
Ano. Měla jsi jet taky.
@truelly píše:
Nechci vědět, co si dovoluje ve škole, když Vás má takhle pod palcem. Ta by chytla a nejen facana.
Budeš se divit, ale většinou děti prudí doma rodiče a ve škole jsou svatoušci, tam jim to ten tlak okolí nedovolí.
@Anonymní píše:
Ano, takto to u nás není. Mazlime ji, hladime, že ji milujeme ji říkáme minimálně jednou denne, před spaním, ale často i jen tak. Fyzické tresty jsou výjimečné, ale uznavam že u ní jsme zkusili i to, protože nám nefunguje nic.
Fyzickými tresty člověk nic nedosáhne, maximálně, že bude hodná, protože z vás má strach. Ale jestli je u vás vše v pořádku a vy nevíte, z čeho její chování pramení, pak zkuste psychologa, třeba na to přijde. Držím vám palce.
Jedenáctiletý dítě bych v klidu nechala doma a jela si užívat bez něj. Možná to bude spolehlivější cesta, aby pila - před tebou to udělat nemůže, když hrajete hru kdo s koho. Jakmile zmizíš, bude pít a jíst, dokud bude mít hlad a žízeň. Zatímco v současné situaci ty hraješ starostlivou maminku, která se obětuje, aby dítě náhodou nezkolabovalo, a ona se v duchu raduje, jak to to nandala, a jediné, co jí stačí dělat, je PŘED TEBOU nepít.
@Anonymní píše:
Protože nepije a mám o ní strach.
Ona by žízní doma opravdu neumřela ![]()
Chyba je vůbec se s ní pouštět do takové ječící akce, to je fakt velmi špatně, šoupni spratka do pokoje. Až bude mít hlad a žízeň, ať si vyleze pro to co je doma. Nic víc k řešení tam není.
Nezvedat hlas, nehádat se. Ona je pak ukřivděná a v duchu vyhrává. Prostě tohle vůbec nesmíte dopustit. Chceš tyatr? Předváděj ho plyšákům.
@Mayaa007 Můj poslední syn to tak taky má…jedem pořád dokola to samé…ale tohle by si nikdy nedovolil…
Co si budeme povídat, puberťáci jsou smradi.
Jak děti nebiju, tak říct mi ratolest, že jsem kráva, chytne jednu z otočky.
Nemáme štávu a buchtu a ty to chceš? Jdi si to koupit nebo pij a jez, co je. Nezájem. Nenechte se vydírat. Dáváte jí v tomhle moc pozornosti a ona s vámi mává. Na to, že nebude jíst a pít, dokud nebude šťáva a buchta, bych jí řekla, že ok a šla si po svým. Dobrovolně hlady ani žízní neumře, to se neboj.