Přítelkyně si pořídila kotě a já kočky moc nemusím

Napsat příspěvek
Velikost písma:
TRG
5511
9.2.26 00:00

Možná by ti nepomohlo ani kdyby ses na začátku jasně vyjádřil, že soužití s kotětem nehodláš snášet. Věděl jsi, že je to její dlouhodobá touha. A je to její byt. A to říkám jako člověk, který ta zvířátka v bytě taky spíš nemusí.

Máš tři možnosti. Přesvědčovat přítelkyni, ať se zbaví kotěte, protože tě obtěžuje mňoukání a chlupy je blbost. Není vážný důvod ho někam přemísťovat. Jen mňouká a líná a to vadí jen tobě.

1. Můžeš odejít.
  2. Můžeš žbrblat a fňukat a dělat dusno a přát kotěti něco nepěkného (výsledek bude stejný jako v případě bodu 1, jen to bude trvat déle).
  3. Můžeš si říct, že se houby děje, že kotě jen mňouká a líná, ale přítelkyni se splnil sen a je šťastná a to je důležitější. Že je super, že existují kočky vhodné i pro alergiky.

Čekají vás mnohem náročnější věci, než sem tam mňouk a chlup. Jedna věc by byla, kdybyste nebyli jen přátelé, ale manželé, bydleli ve společném bytě a tys od začátku říkal, že kočky nesnášíš a nechceš s ní bydlet. Pak by bylo blbé, že by si nějakou přitáhla. Ale takhle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
9.2.26 00:03

Tebe zabalit a expedovat zpět do oběhu. Jako vyvádět takhle kvůli kotěti a napsat, že je ti jedno, když mu „omylem“ ublížíš, tak teda potěš koště, kdybyste měli mít dítě. V zájmu zachování ne tvého, ale jejího duševního zdraví ji dej přečíst, co jsi tu vyzvracel. Ona tě kopne do řiti a bude si moci najít někoho, kdo není sobecký a bezcitný vůl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69129
9.2.26 00:05
@Janhanzelka29 píše: Více

Jak citlivě? Ber to tak, že jak ty kotě nesnášíš, tak ho ona miluje. Kdyby ti nabídla pětadvacet tisíc, že si kotě necháte a ty to zvládneš, byl bys pro? Jestli o ni nechceš přijít, tak se smiř s tím, že k ní to zvíře (po tvém předchozím souhlasu) prostě patří, a bude tu s ní dost dobře možná hodně, hodně dlouho. Naší kočce teď bude 17 let a nevypadá, že by se chystala umřít.
Pokud je přítelkyně empatická, defakto ji stavíš do role, kdy jí dáváš ultimátum mezi sebou a milovaným parťákem. A vzhledem k tomu, že kotě jí taková ultimáta nedává a nemění názor ze dne na den, obávám se, že bys nevyšel jako vítěz. A kompromis v tomhle neexistuje, buď to kotě zůstane nebo ne.
Postavil byses do role člověka, co si taky může rozmyslet, že to dítě nechce, v okamžiku, kdy ona najde pozitivní test. Co vlastně nechce svatbu poté, cos jí to navrhnul a už jste to všude rozhlásili. Co se vlastně nechce vázat hypotékou na třicet let poté, co jste podepsali papíry a řešíte stěhování.
Hele, buď dospělej chlap. „Já jsem se přemyslela“ byla obvyklá věta mého předškolního dítěte, a i tam jsem se snažila vysvětlovat, že to nejde jen tak. Dítě pubertální už sakra dobře ví, že když něco po výslovném souhlasu slíbí, holt se s tím musí nějak vypořádat, i když mu v průběhu dojde, že to nebyl až tak dobrej nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37909
9.2.26 00:26

Inzerát: „Koupila jsem si kočičku za 25 tisíc, ale zjistila jsem, že je můj přítel jí nesnáší. Daruji zdarma do dobrých rukou - najde se prosím někdo? Jmenuje se Jan, výška 185 cm, brunet.” ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8709
9.2.26 00:28

Mně před 14 dny umřela kočičí parťačka po 15 letech a tohle mi vůbec nedělá dobře číst… Nejen, že přítelkyně by si zasloužila dospělého partnera, který umí komunikovat tak jako ona a má rád zvířata, ale i to kotě si zaslouží milující prostředí, kde mu nikdo neubližuje a nepřemýšlí, jak se ho zbavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37909
9.2.26 00:31

Neboj se, chlapů je hromada a holek také. Najdete si kompatibilní jedince a budete šťastní! ;) :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37909
9.2.26 00:34
@Parvaneh píše: Více

Proč do oběhu? Třeba by ho také šlo vrátit „chovateli“! ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.2.26 00:48

Docela mě děsí ty hnusné komentáře tady. Pardon, ale opravdu jsem to nestihl nějak zpracovat. Že chtěla přítelkyně kočku jsem samozřejmě vedel. Ale ze dne na den na mě vybafla, že četla nějaké studie o nižší produkci alergenu a najednou už zaplatila závaznou rezervaci za kotě. Než jsem stihl zpracovat co se děje, už bylo doma. Ano, zeptala se a byt je její, ale moc času se připravit jsem neměl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5511
9.2.26 01:01

Ale no tak. Dva roky víš, že touží po kočce, od podzimu víš, že aktivně hledá zvíře, které by jí nevadilo. Nejpozději na podzim jsi měl říct, že prostě s kočkou žít nezvládneš. Kolik času na přípravu bys potřeboval? A jak by sis tu přípravu představoval? Chodil bys do kočičích kaváren a sžíval se s kočkami v interiéru? ONA SE NAVÍC ZEPTALA, JESTLI BY TI TO NEVADILO! Co asi měla udělat víc? Vyčuchat tvoji nechuť nějak instinktivně? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.2.26 02:06

Ona pochopí, že nechceš kočku, ale nepochopí, že jsi to neřekl přímo a počítal s tím, že jí to nevyjde… ty sis vlastně přál, aby se jí nesplnilo, co si sama přála 🤔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
9.2.26 03:46

To je snad vtip, ne? Tak odejdi, byt tvůj není a pokud jsi nebyl schopen se vymezit a vyjádřit jako dospělý, svéprávný člověk, když jsi byl tázán, máš smůlu. Pořídila si jej kvůli sobě a má z něj radost, kdybys byl podporující, milující partner, upřednostníš její štěstí před svým egem. Krom toho - taky nejsem extra fanoušek koček, ale aby ti vadilo bezbranné, bezelstné mládě? Jako fakt? To jsi teda partie snů… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
9.2.26 05:26

Promiň, jsi fňukna. Nezvládáš kotě? :D Přenastav si to v hlavě. BUĎ DOSPĚLÝ CHLAP a buď ŠŤASTNÝ, že tvé partnerce se splnil sen a je spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36404
9.2.26 05:57

Kočky taky moc nemusím, jednu máme doma. Ale když bych byla tvoje přítelkyně a po tom co jsi s pořízením zvířete souhlasil by si přišel s tím, že ho dáme pryč, tak letíš ty. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1390
9.2.26 06:09

Nemusel bys to nijak zpracovávat, kdybys nelhal a na otázku, zda si může pořídit kočku, odpověděl: NEZLOB SE, ALE KOČKU V BYTĚ NECHCI. Místo toho ses tajně radoval, že žádná kočka nebude. Co ty seš za nepřejícího zmetka? Pro ni je to dávný sen. Doma dělá všechno stejně ona, ale tobě už jen z principu vadí, že ti tam kočka dejchá vzduch. Doufám, že až to partnerce řekneš, kopne tě s rozběhem do zádele. A jak se budeš balit, snad tě taky omylem párkrát nakopne.
Edit. Ještě dodám, že nejsem milovnicí koček, ale v tomhle případě se mi teda kočka líbí víc, než ty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34393
9.2.26 06:23

Hm, takže od začátku vztahu víš, že by moc chtěla kočku, ale z důvodu alergie to nešlo.
Našla kotě, které mít asi tedy může, tebe se zeptala jestli ti to nebude vadit, řekl jsi jí že ne. A tedˇbudeš vyvádět? Kvůli kotěti, o které se stará ona, nic po tobě nechce a má ho ve svém bytě? Proč by ho měla dávat pryč? Neměl si lhát a naivně doufat, že bude mít na kotěalergickou reakci a dá ho pryč. Tedˇuž ho nedá. Ale docela se obávám, že ty mu neuděláš nic dobrého. Tak hlavně pozor, aby se nerozloučila s tebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí