Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já tě chápu, nezvládla bych soužití se psem. To je pro mě nogo zóna. Ale taky to potenciálním partnerům oznamuju a radši vyměním chlapa než trpět zvíře. A chápu tvou přítelkyni, miluju kočky, neumím bez nich žít. A to taky potenciálním partnerům hlásím. S alergií si to moc nemaluj. Jsem na kočky alergická, ale s domácími žiju v symbióze a už roky je zdravotně toleruju.
@Janhanzelka29 píše: Více
Jé, tak u nás bys měl asi infarkt. Nám kočka občas asistuje i u sexu
jinak by vyváděla za dveřmi a přilákala děti.
![]()
@ugluk píše: Více
No, ja bych rekla, že je vlastně dobře, ze si ona to kote poridila, alespoň se odkopal u kotete a ne u dítěte…
@Janhanzelka29 přítelkyně ví, že nechceš děti? Abys jí zase nekecal.
@Janli píše: Více
No já byl naivní a prostě čekal, že jí to nevyjde. Párkrát jsem ji viděl hladit kočka vždycky po pár minutách totálně opuchla. Bral jsem to jako takovou jistotu - je to sice hnusné, ale kočky fakt nemám rád.
Ta kočka od přítelkyně povahou není zlá, je to mazel, nedělá bordel kromě chlupů a poslouchá. Ale teda zásadní problém je, že kočku jsem prostě nechtěl a vadí mi už jen princip, teda že má prostě přístup všude. A to, že je mazel, mě štve taky, protože to hladit vůbec nechci
dospělý chlap co žárlí na kotě
hele, asi bych si našla někoho, kdo má nastavení podobné -) tedy „já“ na prvním místě. Tvoje partnerka bude rodinně založená, to máš zvířátka, malé děti atd., a to fakt není pro tebe -) žere to čas a toho nepořádku, co to vyprodukuje
za mě máš hodně sobecké nastavení na to, že by jsi už měl být hotový a dospělý chlap, takže to bude asi spíš osobnostní rys. Proč ne, ale hledej někoho stejně založeného, abyste byli kompatibilní ![]()
A proč sis jako partnerku vybral někoho, kdo chce zvíře a dítě?
jiná už nezbyla?
jsou ženy, které nechtějí ani dítě a ani zvíře, proč sis nevybral nějakou z těchto? ![]()
V zásadní věci se neshodnete, ty navíc neumíš komunikovat. Nemyslím si, že jsi sobec, každý nemusí zvířata milovat, myslím si, že jsi prostě vůl. A teď to víš i ty. Rozejděte se a najděte si kompatibilního partnera.
Měl jsi jednat férově a doufat …
Za mě si zvykni, protože co čekáš? Že pojede kotě vrátit, protože jsi po x měsících “ doufání “ nemluvil pravdu a vlastně jsi lhal je možná horší, než se naučit tolerovat kočku.
Na chlupy doporučuji sušičku a koupit zásobu válečku na oblečení ( třeba v Ikee ).Přejedeš oblečení před odchodem a je to ok.
A za mě, já bych s chlapem co nemá rád psy nebyla. My to tedy máme s manželem stejně. Řekli jsme si to už na začátku. Ale byla to jedna z důležitých věcí tehdy pro vůbec vztah.
To spis da pryč tebe lidi co maji a nemají rádi kocky se k sobě proste nehodí..a počítám s tim že tě ta kočka bude štvát minimálně 10 let.. a podle toho nalož se svým životem..přítelkyně chtela kočku od začátku vašeho seznámení ty jsi s tim souhlasil ted ji nemuzes rict ze chceš aby ho dala pryč je to sobecké..
Necitlivě jsi ji lhal o tom co si myslíš a po 3 měsících!!! Chceš řešit kočku kterou má přítelkyně zamilovanou? Za další žárlíš na kočku to je ubohé a dětinské fakt se k sobě nehodíte.. raději odejdi.
Ja mam alergii beru si prášek každý den a stejne bych se svých 4 koček nikdy nezbavila..ano zivot máme jen jeden ale radeji ho prožiju v lásce než v omezování partnerem jako jsi ty.. je to jeji kotě jeji volba jestli ji miluješ respektuj její volbu a smiř se s tím..ty odejit můžeš věc lehce vyřešíš pro ni to bude trauma dat kotě pryč a stejně ti nikdy neodpustí..
@Snopy123 píše: Více
Záleží asi na prioritách, já pro ni par ústupků taky udělal. Nevim, jak velký ústupek by pro ni znamenalo vracení kočky chovateli, když bych ji finančně kompenzoval. Ke zvířatům jsem nikdy vztah neměl. Štvaly mě i ještěrky, co přítelkyně chová, ale ty už má v bytě dlouhodobě (déle než dva roky co jsme spolu) a holt to nejak toleruji a nekecám ji do toho, i když bych byl raději, kdyby je nemela. Ale kotě si pořídila až poté, co jsme byli spolu. Kdyby ho měla taky předtím, asi bych s ní ani nebyl, protože většina mých známých s kočkami jsou praštění a trochu se bojím, že se s přítelkyně stane něco podobného
Tohle podle mě neklapne. Akorát ji naštveš a místo s kotětem se rozloučí s tebou. Sežeň si nové bydlení a tenhle vztah rozpusťte, nehodíš se k ní, příliš jí chceš omezovat v poměrně zásadních věcech.
Po třech měsících je te kočce pul roku vratit chovateli ji uz nemuzes ale chovatel se ji bude pomoci najít nový domov a to přítelkyně nedá na vraceni zapomeň..ma tam chovné linie a drží skupiny koček od sebe aby se navzájem nekřížily, ale kdyby se to stalo náhodou tak si chovatele nenechávají potomky od stejných samců co mají doma.. aby nekřížili otce s dcerami.. takže zpět si ji chovatel určitě nevezme jen pomůže hledat nový domov..