Nĕkdy si říkám, že sem mĕla mí dítĕ s nĕkým jiným

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26270
15.11.15 10:34

@Fazulina tady ale přece nejde o to, že je chlap chudáček, který chodí do práce…
tady jde o to, že partner zakladatelky neplní JEJÍ představy o věnování se rodině…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
15.11.15 10:34

@Fazulina možná bys měla dočíst celou diskuzi, než tu začneš chrlit síru a oheň… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
15.11.15 10:40
@Regina Hero píše:
@Fazulina možná bys měla dočíst celou diskuzi, než tu začneš chrlit síru a oheň… ;)

Četla jsem ji celou, prostě některé příspěvky mě dojímají. Zakladatelka jasně napsala, že její muž netráví s rodinou žádný čas, doma nepomáhá, na požádání ani sám od sebe na procházku s dítkem nejde, doma sedí u televize nebo spí, na což byly první reakce ty, že má být ráda, že chodí do práce a vydělává a pak si musí orazit, protože chodí do práce a chlapi to tak mají, v jednom komentáři např. 2× týdně s kamarády ideál.

Zakladatelka asi neměla nijak přehnané představy, jen chtěla, aby se její muž choval i jako otec, aspoň trochu, nevidím v tom ani náznak toho, že by chtěla něco extra navíc nebo partnera nutila trávit veškerý volný čas doma s rodinou. Takže tak:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
15.11.15 10:43

@Fazulina akorát se holt ty její představy neshodují s jeho… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chocoloco2
15.11.15 10:46

Vetsina z nas se tu snazi poradit nejake konstruktivni reseni situace, kdy jsou evidentne oba vyhoreli.Ona ze stereotypu, pocitu neucasti partnera, on pravdepodobne z prace a odpovednosti za materialni zabezpeceni rodiny.
Nikdo ho neomlouva, ale pokud to bude takto plynout dal, bude pravdepodobne nasledovat rozchod. Zakladatelka musi zkousnout hrdost a naucit se rict si o pomoc, pokud to jejimu muzi nesecvakne, mozna i lehce zaukolovat.On musi slevit ze sve pohodlnosti a aktivneji se zapojit do rodinneho zivota.
Bohuzel se jejich predstavy o fungovani rodiny rozchazi, nic jineho nez komunikace a kompromis z obou stran situaci nezachrani.Jen chtit nestaci.

• Citovat
  • Upravit
11226
15.11.15 10:48

Jinak já netvrdím, že mám doma nějakýho ideála, zklamal mě v tomto taky, není to sice tak hrozný, ale prostě bych čekala víc. Jen pro informaci, já vydělávám z domu a přispívám do rodinného rozpočtu velkým dílem, takže muž není ten chudáček, co chodí do práce, zabezpečuje rodinu a já mám držet hubu a krok. Podobné manýry má taky, ale snažím se ho trochu usměrňovat, navíc máme babičky, co pohlídají, takže když nechce chlap, zřídím se jinak, chodím do divadla, kina, s kamarádkama apod. Nevidím důvod, proč sedět doma, když se chlapovi nechce hlídat dítě, i když je doma. Ale aspoň ten můj dělá kolem baráku a s malou si pohraje, na požádání ji i občas vezme ven (samotnýho ho to nenapadne), na výlety občas jezdíme společně a tak. No, asi jsem ta, co má ty přehnané nároky, ale holt nějak se musíme srovnat a fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
15.11.15 10:49
@Malaga píše:
@Fazulina akorát se holt ty její představy neshodují s jeho… :nevim:

Ano, protože jak se zdá, jeho představa o tom mít dítě je nevšímat si ho ani ženy, nevěnovat se mu, zkrátka příchodem dítěte se přece pro něho nic nemění, jen prostě zplofil potomka, svoji úlohu splnil, tak co by se staral dál že:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
15.11.15 10:53
@Chocoloco2 píše:
Vetsina z nas se tu snazi poradit nejake konstruktivni reseni situace, kdy jsou evidentne oba vyhoreli.Ona ze stereotypu, pocitu neucasti partnera, on pravdepodobne z prace a odpovednosti za materialni zabezpeceni rodiny.
Nikdo ho neomlouva, ale pokud to bude takto plynout dal, bude pravdepodobne nasledovat rozchod. Zakladatelka musi zkousnout hrdost a naucit se rict si o pomoc, pokud to jejimu muzi nesecvakne, mozna i lehce zaukolovat.On musi slevit ze sve pohodlnosti a aktivneji se zapojit do rodinneho zivota.
Bohuzel se jejich predstavy o fungovani rodiny rozchazi, nic jineho nez komunikace a kompromis z obou stran situaci nezachrani.Jen chtit nestaci.

Ale toto už přece dávno proběhlo. Její pocit neúčasti není pocit, jeto fakt, partner se prostě neúčastní. To, že chodí do práce, bože, chodí tam kdekdo a nevymlouvá se na to. Ona ho o pomoc žádala, jak jsem pochopila a stejně nepomohl, tak co, má kolem něho chodit po špičkách a opatrně po něm začít něco po troškách chtít, lehce zaúkolovat? Jak lehce? Jí se snad někdo ptal, zda bude chtít dělat všechno sama a polehoučku jí lehce začínal úkolovat? Ne, spadla d toho hned se vším všudy a chlap si jede dál po svým, jak kdyby se nic nezměnilo. No nic, mě tohle prostě štve, žena má na chlapa opatrně, ale ten si nebere servítky, prostě ji v tom nechá vymáchat, vždyť má dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
15.11.15 10:55
@Fazulina píše:
Mě fakt fascinuje, jak tady omlouváte chlapa, co chodí do práce chudáček, on si pak musí odpočinout a odreagovat se, na rodinu mu nezbývá sil. A co až bude chodit do práce i ženská? Oba dojdou domů z práce, hodí nohy na stůl, pustí telku, půjdou na pivo, protože si přece oba potřebují odpočinout a odreagovat se, pokud je to teda tak, že kdo pracuje, nestará se o domácnost a dítě, protože zajišťuje rodinu. Ahaaa, takže jakmile půjde i ona do práce, tak dítě vrátí do porodnice nebo ho někam odloží, protože na něj nemají čas, musí přece vydělávat a pak odpočívat a odreagovávat se, hmmm. Zajímavá myšlenka. Proč by přece měla žena po práci ještě uklízet, vařit, starat se o dítě, když je chudák unavená z práce a zabezpečování rodiny? Ona si taky musí přece orazit, nemůžete přece po ní chtít ještě nějakou činnost. Přece musí jít min. 2× týdně za kamarádkama na kafe či víno, pokecat o té straaašně náročné práci. Proč by měla mít potřebu trávit čas s dítětem, proč by to po ní navíc měl partner vyžadovat, když je tak unavená z té děsně důležité rodinu zabezpečující práce? To už je sám o sobě tak veledůležitý úkol, chodit do té práce, že mimo ní je prostě žena neschopná vyvíjet jinou náročnou činnost, natož se starat o dítě, to by mohlo mít fatální následky, protože ona přece po té strašně důležité práci padá na hubu tak, že by mohla třeba dítě špatně pohlídat a ono by mohlo dojít k úrazu.

Prostě, když někdo chodí do práce, neměl mi vlastně mít rodinu ani vlastní domácnost, protože přece po té práci už nemůže dělat nic jiného. Samozřejmě jiná situace je, když si žena válí šunky na té dovolené, celý dny nic nedělá, čučí na telku, válí se, chodí s kamarádkama, na kosmetiku a fláká se, sice má vedle sebe nějaký cosi (ajooo, no je to dítě), ale to přece vůbec nemá vliv na to, že si užívá tři roky prázdnin, tak co by měla proboha ještě chtít po chlapovi, když on přece maká jak šroubek v té donebesvychvalované práci, zatímco ona nikdy nic nedělá!

Fakt směšný!

máš naprostou pravdu, ve všem. Jenže…realita je jiná. Odhadem 75% žen má chlapa úplně stejného. A chtěly by mít naprosto ideálního, to dá rozum. Takže bude ženská vděčná za to, že se jí povede urvat z toho „zaplněného“ dne chlapa aspoň kousek pro sebe, a bude mít v sobě frustraci, že chlap nemá čas, ale postupně se naučí svou nepohodu vyvažovat svýma koníčkama, nebo zkončí jako 15× rozvedená, s milenci, protože zjistí, že všichni jsou stejní, tudíž je dobré si chlapa udrřet jen po dobu zamilovanosti, protože v této době jsou všichni dokonalí a pak půjde dál. ale hádám, že tak po 10 letech to vzdá a vezme si dalšího tuctového a smíří se se situací, v opačném případě si pořídí psa a bude ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
15.11.15 10:58

@Fazulina ale tak já tam vidím i chybu zakladatelky…nechala to dojít dost daleko bez nějakého řešení…a to, že si nevšímá ženy - nevšímá, ale ona s ním zase na druhou stranu nechce spát, tak to asi tomu vztahu taky moc nepřidá…
Hele vždy je to o nich obou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
15.11.15 10:59
@Fazulina
@Anonymní píše:
Uz asi rozumim tomu, co mi chces celou dobu rict. :hug: Kdyz ja mam takovou povahu blbou taky.Nez bych se mela doprosovat, radsi udelam vse sama a pak to dam dotycnemu sezrat s tim, ze priste to pochopi a udela, jak chci ja. A ono priste zas nic no. :lol: A chlap si rekne, no jo, zase si zakdaka, ale stejne si vse udela sama a ja muzu hnit na gauci. :cert: Jen nechapu, ze ho porad dokola bavi poslouchat ty moje kecy. :think:

ono to asi nebude jen ze strany chlapa… :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chocoloco2
15.11.15 11:02

@Fazulina Tak debata o usporadani mela probehnout uz pred otehotnenim, nejpozdeji po narozeni ditete. Pokud zakladatelka doufala, ze porodem se z gaucoveho povalece stane aktivni tatka, cekala zazrak. Navic nechat to roky plynout a doufat, ze jednoho dne partner zacne spontanne chtit to, co chci ja, je naivni.Ma doma jen to, co si vybrala, bude se muset naucit rict si mu bez servitek o pomoc a prestat doufat, ze se ji promeni v empatickeho partnera, kterym evidentne nikdy nebyl.Jine cesty neni, pokud tedy nebudeme pocitat rozchod nebo trpet soucasny stav.

• Citovat
  • Upravit
22614
15.11.15 11:10

@Fazulina he??? u nás to bude tak, že až budem v práci oba, práci doma budem dělat oba. Ted jsem doma já a proto se o domácnost starám já - je to moje JEDINÁ práce, krom děcek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
15.11.15 11:26
@atominnka píše:
@Fazulina he??? u nás to bude tak, že až budem v práci oba, práci doma budem dělat oba. Ted jsem doma já a proto se o domácnost starám já - je to moje JEDINÁ práce, krom děcek

Tak pokud to tak bude, tak gratuluju:-). Jinak ona ta péče o dítě kolikrát taky není nic jednoduchýho, kolikrát je náročný den s dítětem srovnatelný s dnem v práci, někdy i mnohem náročnější. Nevím, proč by měl teda chlap po příchodu z práce lehnout a nic nedělat, zatímco ženské nastane druhá směna, ono to dítě tam je i večer, krmení koupání, uspávání… takže v podstatě pro ženu ta práce končí až jde dítě spát, nemá po práci pár hodinek u televize či s kamarády.

Ale pokud to bereš takto a nevadí Ti to, pak je to Tvoje věc. Pode mě je domácnost obou, ať chodí do práce nebo ne, kdybys byla doma bez dětí, tak to je jiná věc… Ale prostě pro mě je starání se o děti jako chodit do práce, takže domácnost pěkně napůl:-).

Jinak u nás to ze začátku taky pěkně skřípalo, já pracovala z domu v podstatě hned po porodu a stejně jsem měla na krku všechno. Dělala jsem dusno a dělám ho pořád, když se mi něco nelíbí. Nenaznačuju, říkám na rovinu, co chci a žádám jasnými slovy o pomoc. Pokud chlap nechce, má smůlu, já kolem něj skákat nebudu. Myslíš, že se za ty dva roky poučil? Moc ne, stejně ho musím do spousty věci nutit, ačkoliv podle mě jsou samozřejmostí. Takže to není o tom, že bych to nechala dojít daleko, řeším to od začátku, ale když se nechce holt se nechce.

Ono to tak bude asi i na straně zakladatelky, podle mě se snažila od začátku, stejně jí to nepomohlo. Ale je to pořád stejná písnička, ona se měla snažit, ona měla chtít, ona měla na rovinu říct, ona si měla promluvit, ona s ním má spát, ona to ona ono. A on? Nic, on je přece chlap, ti to nechápou, jsou to asi idioti s IQ tykve, co nedokážou sami přijít na to, že když jim ženská řekne, že mají jí s dítětem ven, že za tím asi něco bude. Že asi nebude úplně super vzrušující k sexu vyzývající chlap, co od televize, kde strávil posledních pár hodin s ovladačem v ruce zabejká, Maruno, mám chuť na sex… Ale nakonec je to přece chyba ženy, co když po porodu ztoustla, není už tak hezká, pěstěná, načesaná, namalovaná? Chudák chlap, proč by měl vůbec takovou chtít, že?

Nicméně znám mnoho mužů, kteří takoví nejsou, díky za to, že aspoň pár z nich negraduje celé mužské pokolení do jednoho pytle.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
15.11.15 11:36

@Fazulina já dusno nedělám… když se mi něco nelíbí nebo něco po manželovi chci, tak mu to řeknu… stejně jako on mně…
Na druhou stranu, když má chlap nějakou opravdu náročnou práci, tak může být unavený a má nárok na nějaký ten odpočinek po práci… stejně jako žena, když dorazí domů z práce, tak má nárok si dáchnout… a nemusí to nutně být jen nějaká těžká fyzická práce, i po duševní práci je člověk kolikrát totálně vyplivnutý… a třeba, když mohu mluvit za sebe, když jede manžel na služební cestu, vstává brzy, aby třeba byl v Praze nebo Budějovicích nejpozději v devět, takže z mého pohledu vstává třeba před pátou - čili v noci, a já můžu spát až do půl osmé, osmi… a po obědě, když dám dítě spát, si můžu lehnout, dát nohy na stůl a vypnout a nic nedělat… on třeba školí a nemůže si protáhnout ani pauzu na oběd… takže je to taky práce, ale je nesrovnatelná… stejně jako teď, když dělám doma a můžu si to udělat, jak se mi zachce… a když se mi nechce, nemusím dělat nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí