Nĕkdy si říkám, že sem mĕla mí dítĕ s nĕkým jiným

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11226
15.11.15 11:54
@Regina Hero píše:
@Fazulina já dusno nedělám… když se mi něco nelíbí nebo něco po manželovi chci, tak mu to řeknu… stejně jako on mně…
Na druhou stranu, když má chlap nějakou opravdu náročnou práci, tak může být unavený a má nárok na nějaký ten odpočinek po práci… stejně jako žena, když dorazí domů z práce, tak má nárok si dáchnout… a nemusí to nutně být jen nějaká těžká fyzická práce, i po duševní práci je člověk kolikrát totálně vyplivnutý… a třeba, když mohu mluvit za sebe, když jede manžel na služební cestu, vstává brzy, aby třeba byl v Praze nebo Budějovicích nejpozději v devět, takže z mého pohledu vstává třeba před pátou - čili v noci, a já můžu spát až do půl osmé, osmi… a po obědě, když dám dítě spát, si můžu lehnout, dát nohy na stůl a vypnout a nic nedělat… on třeba školí a nemůže si protáhnout ani pauzu na oběd… takže je to taky práce, ale je nesrovnatelná… stejně jako teď, když dělám doma a můžu si to udělat, jak se mi zachce… a když se mi nechce, nemusím dělat nic…

S tím nemohu než souhlasit, ano, já přece neupírám mužům nárok na odpočinek, jen si musí uvědomit, že ho potřebují i ženy, ale tím, že je žena doma s dítětem nějak přišli na to, že má vlastně tu dovolenou a už víc odpočívat nemusí. S tím spánkem je to dobrý příklad, samozřejmě v této situaci chápu, že je muž unaven a odpočinek si zaslouží. Mě se třeba ale nikdy nestalo, že by muž mě nechal vyspat ráno, vzal malou a pohrál si s ní, abych nemusela s ní vstávat, nebo se třeba dospala přes den, kojila jsem v noci mockrát, hodně se mi narušil spánek, dodnes nejsem schopná spát víc hodin v kuse, už přes dva roky jsem se nevyspala celou noc, takže bych si třeba nějaké to přispání v neděli zasloužila. A ačkoliv jsem to řekla polopatě, muž nikdy nepřišel s tím, že mám zůstat v posteli, že malou ráno nakrmí, obleče a můžou koukat na pohádku. Už jsou jí dva roky, v pohodě, plínku nemá, nekojím. No, stejně se to nestalo. A neříkej mi, že ho to nenapadne, to víš, že napadne, vždyť jsem to snad řekla dost jasně. Prostě se mu nechce, takže tak. Pak nastávají situace, kdy už prostě dělám dusno:-)

Nemysli si, že chudáka chlapa nutím do šůrování a péče o dítě každý den po práci. Já jeho práci respektuji a odpočinek mu dopřávám všemi doušky, ráda se o něj postarám i o domácnost, ale musím vidět i na druhé straně snahu zase vyhovět mě, když potřebuji a v tomto muž pokulhává, takže si holt musím říct, nebo ho někdy i donutit, akorát to zní, jako bych ho nutila chudáka přinejmenším do další směny doma, i když jde jen o to, aby byl půl hodinky s malou, než třeba uklidím koupelnu nebo tak.

Snažím se o nějakou vyváženost, doma to máme rozděleno tak, jak to vyhovuje oběma, mě prostě jen štve, že ho člověk musí „nutit“ do trávení času s vlastním dítětem. A to v době, kdy opravdu nemá nic jiného na práci. Zkrátka je to boj, co si budeme povídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.15 12:40
@kacz píše:
Tak holt bude muset vydržet trochu víc. Neříkej mi, že s jedním dítětem nejsi schopná nakoupit?

To vis ze s nim zvladnu nakoupit, jen sem chtela rict, ze je jednodussi kdyz sedi v kocarku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.11.15 12:43
@Malaga píše:
Taky na mě tak působí, ale třeba to jen zkreslují písmenka…co když si ten její partner třeba taky říká, že možná měl mít dítko s nějakou jinou…

Taky si to rika.Uz mi to rekl a ja jemu taky. Rekla jsem mu, ze me mrzi, ze sem oecliveji nevybirala otce svemu diteti. Odpovedel, ze by mel dite taky radsi s jinou.

• Citovat
  • Upravit
26270
15.11.15 12:45
@Anonymní píše:
Taky si to rika.Uz mi to rekl a ja jemu taky. Rekla jsem mu, ze me mrzi, ze sem oecliveji nevybirala otce svemu diteti. Odpovedel, ze by mel dite taky radsi s jinou.

no tak u vás asi už ani není co řešit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.15 12:48
@Fazulina píše:
Mě fakt fascinuje, jak tady omlouváte chlapa, co chodí do práce chudáček, on si pak musí odpočinout a odreagovat se, na rodinu mu nezbývá sil. A co až bude chodit do práce i ženská? Oba dojdou domů z práce, hodí nohy na stůl, pustí telku, půjdou na pivo, protože si přece oba potřebují odpočinout a odreagovat se, pokud je to teda tak, že kdo pracuje, nestará se o domácnost a dítě, protože zajišťuje rodinu. Ahaaa, takže jakmile půjde i ona do práce, tak dítě vrátí do porodnice nebo ho někam odloží, protože na něj nemají čas, musí přece vydělávat a pak odpočívat a odreagovávat se, hmmm. Zajímavá myšlenka. Proč by přece měla žena po práci ještě uklízet, vařit, starat se o dítě, když je chudák unavená z práce a zabezpečování rodiny? Ona si taky musí přece orazit, nemůžete přece po ní chtít ještě nějakou činnost. Přece musí jít min. 2× týdně za kamarádkama na kafe či víno, pokecat o té straaašně náročné práci. Proč by měla mít potřebu trávit čas s dítětem, proč by to po ní navíc měl partner vyžadovat, když je tak unavená z té děsně důležité rodinu zabezpečující práce? To už je sám o sobě tak veledůležitý úkol, chodit do té práce, že mimo ní je prostě žena neschopná vyvíjet jinou náročnou činnost, natož se starat o dítě, to by mohlo mít fatální následky, protože ona přece po té strašně důležité práci padá na hubu tak, že by mohla třeba dítě špatně pohlídat a ono by mohlo dojít k úrazu.

Prostě, když někdo chodí do práce, neměl mi vlastně mít rodinu ani vlastní domácnost, protože přece po té práci už nemůže dělat nic jiného. Samozřejmě jiná situace je, když si žena válí šunky na té dovolené, celý dny nic nedělá, čučí na telku, válí se, chodí s kamarádkama, na kosmetiku a fláká se, sice má vedle sebe nějaký cosi (ajooo, no je to dítě), ale to přece vůbec nemá vliv na to, že si užívá tři roky prázdnin, tak co by měla proboha ještě chtít po chlapovi, když on přece maká jak šroubek v té donebesvychvalované práci, zatímco ona nikdy nic nedělá!

Fakt směšný!

Moc dekuji za tvuj prispevek! To je to ceho se desim, jak to bude vypadat, az se vratim do prace. Nasla jsem si chlapa, ktery se vsim pomahal a ted sem na vse sama. A za rok az se vratim do prace, tak padnu na usta, jestli tento model, co je ted bude dale trvat.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.11.15 12:49
@Malaga píše:
no tak u vás asi už ani není co řešit…

Par dni potom jsme si o tom promluvily aon rekl, ze si me nezaslouzi. :zed: A pry to nemyslel vazne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.11.15 12:54

@Fazulina Presne jak pises, musi moc dobre vedet, co po nem chci, kdyz mu to dokola opakuju.Ale stejne to neudela. Nekdy rekne, ze mam pravdu, ze by se mel dceri vice venovat.Ale na co ty kecy? Dalsi den je zase vse stejne. :zed: Diskutujem spolu, vypada to, ze jsme nasly kompromis, ze uz bude dobre, aby dalsi ten bylo vse pri starem. :zed:

• Citovat
  • Upravit
26270
15.11.15 12:55
@Anonymní píše:
Par dni potom jsme si o tom promluvily aon rekl, ze si me nezaslouzi. :zed: A pry to nemyslel vazne.
…nemyslel ale řekl… no nevim…tak třeba se něco změní :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.15 13:05
@Malaga píše: …nemyslel ale řekl… no nevim…tak třeba se něco změní :nevim:

On je jak pocasi, jeden den me pry miluje a dalsi den lituje, ze me zna. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
23966
15.11.15 13:55
@Anonymní píše:
@Michaela111 Ano bohuzel, mam o 12let starsiho chlapa. Bohuzel rikam az ted, jelikoz vidim, ze dedkovati.Taky rikal, ze cely zivot chtel dite. Nevim na co teda. :roll: Hlavne, ze v pripade rozchodu, chce stridavku. :pocitac: Nevim proc, kdyz stejne nema potrebu se start o dite jinak nez materialne. Nechapu ho.

A to je co o 12let starší? Že je mu lehce přes 40 nebo už 50? Jestli je to blíž k tý 50, tak to už chlapy prostě potřebují víc času na sebe. Hůř relaxují a většinou se z nich stávají mrzouti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.15 14:23

@Netopirek Lehce pres 40. Ale fakt mi pripada jak 60ti lety.Taky zacal chrapat. :roll:

• Citovat
  • Upravit
23966
15.11.15 14:25
@Anonymní píše:
@Netopirek Lehce pres 40. Ale fakt mi pripada jak 60ti lety.Taky zacal chrapat. :roll:

tak to může být tím. Moje rodiče se stali prarodiči v 42 a 46. A oba se na i cítili a sami řekli, že by dítě v tomhle věku nedali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.15 18:20

@Netopirek Tak to si mel rozmyslet driv. :,( Mohl rict, ze se citi byt na dite stary.Co ja ted s nim (myslim s chlapem) mam delat? :nevim: Dite bylo planovane.

• Citovat
  • Upravit
14335
15.11.15 19:16

@Netopirek, možné to je, ale podle mě takový chlapi jsou jeno líní… pomoct.. Pokud chce manželka pomoct třeba na 10 min, tak to neni o tom, že jsou unavení z práce, a nebo se necítí..
Chápala bych, kdyby třeba partnerka očekávala, že bude dvě hodiny po práci jezdit někde po návsi a nebo večer koupat k tomu uspávat každeý den atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1577
15.11.15 19:18

NA odlehčení… takhle to je.. :) https://www.facebook.com/…31122852882/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí