Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To vážně existujou lidi co děti vychovávaj na základě nějaký příručky??? ![]()
@Zezulína hele ja to nejak neresim, vim, ze to zas sundam, spis mne stvou ty strie no, s tim uz nic neudelam ![]()
@Tůmička Víš,naši mě měli v 18.Mě bude za chvilku 29 a oni jsou vlastně mladí. Bylo to fajn, mít tak mladé rodiče. Jezdila jsem s nima na tábory, kde dělali instruktory, měla jsem milion tet a strýců
Všechno kamarádi ze škol.
Druhé už nechtěli. taky chtěli bydlet, dovolené, taťka rozjel podnikání…a mě vlastně ani nedošlo, že by mi měl chybět sourozenec. A rozmazlená-myslím, že na to nebyl čas mě rozmazlit. Jelikož oba dva dost pracovali a časově dlouho, tak ze mě museli vychovat zodpovědnou osobu, která nedostala vše, na co si jen pomyslela! V létě brigády, protože jsem „nutně“ potřebovala značkové boty a otec mi řekl, že si mám na to vydělat, že to není důležité pro můj život
Nestrádala jsem, vůbec. Jen si vážila všeho. Našim důvěřovala, prostě fajn vztah.
Tím ti chci říct, že jedno dítě není hendykep a důvod k tomu, aby ti každý říkal tu kravinu, že jedináčci jsou rozmazlení! Kulové, akorát jsou sami, tak mají věci pro sebe…ale taky všechnu práci dělají sami-nádobí, koš, vysávání ![]()
@Talunka podle mě i jen z poznatku psaní jsi super holka, vaši tě vychovali dobře, a je dobré svoje děti nutit do brigád aspoň pak pochopí podstatu peněz a že není tak jednoduché si na něco vydělat…
@Talunka jj ja sem taky jedinacek z mamine strany a mela mne ve 20.ti, podobne, az na to, ze nasim to nevyslo, mama s eo mne starala sama a klobouk dolu, ze vse zvladla..a jak pises, nepocituju, ze bych byla rozmazlena, mela sem vojnu, mama na mne byla prisna, jelikoz mela strach, aby se ze mne nestal nejakej exot.
@Talunka naši mě taky měli v 18, takže naprosto vím, o čem mluvíš. A teď je mojí mamce 40
takže je to moje nejlepší kamarádka. A na malýho se moc těší. Ale vychovávala mě sama s pomocí babi a dědy… táta se na nás vykašlal (díkybohu). A mám 11 letou ségru
ale jako nikdy mi sourozenec nechyběl. Ale teď jsem ráda, že ségru mám. Ale zatím nám opravdu jedno stačit bude
@Lindii Ale kuš, kariéristka
Dělala jsem v tom 3 roky a bavilo mě to. Jedni majitelé hotýlku mi vcelku jako recepční důvěřovali, tak jsem pak i nahlížela do provozu a vedla to. Připadala jsem si hrozně důležitě a ti hosté, když odjížděli a byli nadšeni, tak mě to masírovalo za dobře odvedenou práci. Tady je to vcelku turistický uzel-Valtice, Lednice, Mikulov…a když jsi dobrá, tak se chytíš. Chce to jen hlavně jazyky.Jako recepční to bylo časově náročnéjako provozní méně
A jinak ohodnocené ![]()
@Talunka tak to je pekny, to cloveka tesi pak chodit do prace, ja bych se mozna rada vratila do cestovniho ruchu, ale mam velke obavy, ze tady to bude dost nemozne, prestehovala sem se z velkomesta na vesnici, kde je jen par fabrik a tam mne teda na trismennnej provoz nikdo nedostane ani heverem..tohle bude tezky najit neco, co bych mohla delat a trochu mne to naplnovalo.
@Zezulína Dík
No vždyť ty máš taky absolutně zdraví pohled a názory na život.
No my jsme tady sestava otrlých žen!!!
Tak ať nám ty blbky, co si neumí poradit s dítětem, že se musí vychovávat podle příruček, abysme zapadli do 21. století rozmazlených spratků a neschopných matek!
Nechci být urýpaná, ale nevychází výchova dětí z toho, co si sami neseme z našeho dětsví? ![]()
@Lindii No,tak to bych taky nešla na třísměnný provoz.By mě hráblo! S prací je to všude těžké-někde míň, někde víc. Ale přeji ti, abys našla to, co by tě naplňovalo.
Já potřebuju nějaký cíl. Vždycky jsem všechno rozjela na půl a vzdala to.Ale co jsem přestala dělat pojišťováka, což mi neuvěřitelně otevřelo oči!,tak jsem se odreagovávala jako prodavačka v bižutérce, a dala si cíle. Jeden se mi už povedl-v březnu budeme ve finále ![]()
@LadyAndy Jasně a ještě tě budou přesvědčovat, že to je to nejlepší, když vychováváš dítě. Protože když máš první, tak jsi nezkušená a blablabla
Kdyby ty děti šly naprogramovat, tak to ty ženské určitě podstoupí, jen aby měly klid! ![]()
@Talunka píše:
@Zezulína DíkNo vždyť ty máš taky absolutně zdraví pohled a názory na život.No my jsme tady sestava otrlých žen!!!
Tak ať nám ty blbky, co si neumí poradit s dítětem, že se musí vychovávat podle příruček, abysme zapadli do 21. století rozmazlených spratků a neschopných matek!
Nechci být urýpaná, ale nevychází výchova dětí z toho, co si sami neseme z našeho dětsví?
Taky si myslim, a člověk se tomu dost blbě ubrání, tak k čemu nějaký příručky. Jinak musim podotknout, že ve svym okolí pár rozcapených rozmazlených jedinců mám a ani jeden neni jedináček, v tom to určitě nebude ![]()
@Talunka ja te obdivuju jako pojistovaka, ja bych to delat nemohla..ale urcite je dobre stanovit si nejaky cil a jit si zatim, taky obcas neumim veci dotahnout do konce, clovek musi mit fakt motivaci, kazdopadne, teda je na 3 roky vystarano a jestli z toho totalka nezblbnu, tak to bude ok.
@Lindii Já pořád žiju v domění, že najít práci, která by mě naplňovala a zároveň uživila je utopie
šťastnej člověk každej kdo to tak má ![]()