Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Mimise @Šalvějka co ti vasi chlapci blbnou s uklidem??
vsak rikam, ze chlap zenskou nepochopi, jen to rikaji, ze ano
@Lindii No asi jsou zase nějaky erupce na slunci nebo co. Už je dlouho doma tak chodí a buzeruje. A co ty? jak valčite s malou? Já už dneska i brečela, že už chci aby byla mala venku.Tak strašně mě boleli záda. Ani vana nepomohla, vubec nic.Tak jsem bulela jak želva.
Nazdárek ženy
tak ultrazvuk dopadl dobře. Máme fakt radost. Malá prospívá velmi dobře, říkal doktor, že máme krásně souměrný miminko. Kontroloval srdíčko a ostatní orgány, vše ok. Ptala jsem se, jestli je normální, že mám jen 1 kg nahoře, ale povídal, že je to naprosto pořádku, malá je jak má být a nic jí nechybí. Jsem ráda, byla jsem trochu nervozní že nenabírám. Naopak říkal, že má větší bříško, že se má fakt dobře. Tak jsme si zašli na večeři, s těžkým srdcem jsem si steak nechala úplně propéct, pro jistotu, na krvák si budu muset počkat
Teď už jsme doma a posílám jí tam frizantino, trochu slavíme. Třeba se uklidní a usne, je pěkně rozdováděná a kopajzní
Míla je celej rozněžnělej, je to krásný se na něj dívat, když zkoumá ultrazvuk… ![]()
@Lindii nazdárek
s úklidem jo
Naštěstí jsem nikdy nic podobného od toho svého neslyšela. Žijeme tu oba, bordel i pořádek je náš společnej…naštěstí tohle ví sám od sebe a nemusím mu to říkat ![]()
Neboj, ono se to s Elenkou poddá. Zvykneš si na poplakávání a budeš vědět, co jí je…to jsou ty začátky…to jsem chytrá co, já budu vypsychlá úplně stejně
![]()
@Lindii vždyť jasný
to je asi normální, že hned po porodu dost zhubneš ne? Nejen porodem ale aj tim stresem a vůbec…
@Mimise jooo, to oni neviděj. Hele my když jsme spolu začali bydlet, tak jsem vždycky uklízela třeba když byl v práci nebo spal po noční, aby když máme volno oba jsme mohli něco podniknout. No a on asi nabyl dojmu, že domácí práce se dělaj samy- to bylo furt- To se uklidí, to se vypere, to se zamete…
Tak jsem ho musela vyvést z omylu že ne SE ale NĚKDO to udělá (samozřejmě já- kdo jinej) No takže teď když jsem doma, tak jakmile je v práci na ranní tak se povaluju a jen to pošolíchám aby se neřeklo a když je doma tak utírám prach, luxuju, vytírám…- ať si panáček uvědomí že SAMO SE TO NEUDĚLÁ! ![]()
Takže teď aspoň nemá blbý kecy
ale jako že by si po sobě odnesl hrnek do dřezu nebo obal od sušenky do koše, to nehrozí- leda když už zařvu, ale kdo se má furt rozčilovat že jo
![]()
@Berousik to je fajn že ste holky v pořádku
to se máš že jen kilo, já už mám nahoře víc jak 10kg
Ale zas na druhou stranu mi nepřijde že by to na mně bylo nějak extra vidět- jako břicho mám, to jo, ale na deset kilo bych to neodhadovala…
no nenaděláš nic…
![]()
@LadyAndy No přesně. hrnek od kafe zustane tam kde ho postaví, nějaky obaly od čokolád atd nehrozí, že by odnesl.Jak píšeš jen když zařvu tak už se teda něco děje. Ale kdo to má pořád opakovat dokola…to raději jdu a uklidím ten hrnek sama.
Konečně mi povolily ty záda. druhá vana a koňská mast zabrali. Takže se už jen vyvalím na gauč!!!
@LadyAndy Nojo, ale Ty máš taky o tři měsíce víc
To budu mít třeba taky, si myslím, že to vyskočí třeba ke konci
Deset kilo nahoře měsíc před porodem je paráda
Ideální váha.
Tak jsem měla rozmluvu se svým chlapem jak to bude dál když ani zítra nepřijdou penize.Jako jeho výplata už měla přijít včera. Už zrovna nenmáme moc peněz vydržet nějak dlouho ještě bez vyplaty. a snad už konečně pochopil proč se tak vztekám. volal do prác ejstli jim dal šef penize na ruku co jim dava zbytek a tam mu řekli že ne že dělal jako by nic. Mě je z toho až do breku co už se nám dějej to je pořád něco. Vždycky přijde nějaka jobovka.
@Mimise Hlavně se nenervuj, nějak bylo nějak bude ![]()
@Berousik já už od začátku to mám nějak průběžně a myslim že do porodu to určitě ještě vyleze, ale když to nebude celkově víc jak 15kg nahoře tak budu spokojená
lepší je přibírat průběžně, to je pak naprd dyž člověk přibere hodně naráz (strije atd…)já myslim, že když si doteď skoro nic nepřibrala tak už bůhví kolik nepřibereš
ale fakt mi to přijde tak jako, že si tělo v tom těhu dělá co chce a člověk to nijak neovlivní ![]()
Holky pomoc, sežeru všechno naco příjdu, jen jsem četla že prý plísńový sýry nemůžu, ale můj mě provokuje hermelínem, fakt ho nesmím?
![]()
@Zezulína neměla bys, ale já je jím celý těhu. Jde o to, že jelikož je to plíseň, tak je větší riziko nákazy listerií a ta je i sama o sobě nebezpečná.. zkus si o tom něco přečíst ALE NE TADY NA EMIMINU!
Jak říkám, já je jím celé těhu
Velké potíže vám v těhotenství mohou způsobit nepasterizované potraviny. Právě pasterizace ničí choroboplodné zárodky například listerie, která může způsobit potrat nebo předčasný porod. Odborníci doporučují, aby se těhotné ženy vyhýbaly například měkkým sýrům typu brie, feta, camembert, hermelín a plísňovým sýrům. Pasterizované nejsou i některé druhy mozzarelly, džusů či jogurtových nápojů.
Zdroj: http://ona.idnes.cz/…/zdravi.aspx?…
@Tůmička píše:
Velké potíže vám v těhotenství mohou způsobit nepasterizované potraviny. Právě pasterizace ničí choroboplodné zárodky například listerie, která může způsobit potrat nebo předčasný porod. Odborníci doporučují, aby se těhotné ženy vyhýbaly například měkkým sýrům typu brie, feta, camembert, hermelín a plísňovým sýrům. Pasterizované nejsou i některé druhy mozzarelly, džusů či jogurtových nápojů.
Zdroj: http://ona.idnes.cz/…/zdravi.aspx?…
aha tak to já nehledím na jogurty a jog. mlíka ani na džusy takže je o celkem jedno ne? tak jako jít ho po kilech nebudu ale tak jeden chleba s máslem a pár proužků hermelína si dát snad můžu ne?
@Zezulína Hele, ono pak ani nezáleží na tom, jestli ho sníš kilo, nebo jeden kous, protože tu listerii můžeš mít i z toho jednoho kousu, ale prď na to
nejez to denně, dávej si alespoň pozor, ať to není polské, ať je to kvalitní a je to ![]()