Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, mám dotaz nuvaring a menstruační kalíšek (pokud menzes přijde déle a bude se krýt se zavedením po 7 denní pauze)- máte některá zkušenost?
Holky, prosím Vás, akorát jsem si poprvé zavedla NuvaRing… A mám z toho takový divný pocit, v sobě ho necítím, ale přijde mi, ze se mi rozevrel hned u posevniho vchodu, oproti těm obrázkům, kde je hlouběji…
to mi přijde, ze ho teda přítel přece musi cítit, kdyz je tam hned takhle… A dal mi posunout nejde… Zkoušela jsem vyndat a znovu…
A holky prosím vás, dnes mám první den ms, používám kalisek, lze to společně? Raději jsem použila tampon, přijde mi, ze se tam ted kalisek nema kam vejít… Děkuji Vám za rady :
Ahoj mam dotaz. nevite jak si oddalit menses cca o dva dny? nechci vynechavat cely mesic. dekuji
Ahoj, dnes jsem si poprvé zavedla kroužek a následně tampon, proste jsem je tam dala tak, že nic necítím, ale jestli leží kroužek správně to nepoznám. Jak jste je zavedly? Nebo řešili jste polohu kroužku a tamponu?
Díky
@Swaystars také to teď řeším… Prý nemá byt cítit, tak se pozná, ze je správně zavedeny… Koukala jsem na nějaké video, tam říkali, ze přesná poloha kroužku není, ze je vcelku jedno, kde je, hlavně nesmí vypadnout
ja s nim měla trosku problém, přišel mi dost nízko a dal nešel zavést, přes noc se zasunul hlouběji, takze myslím dobré ![]()
Tak dneska jsem ráno vytáhla super tampon a bez kroužku, zavedla v klidu další a vypadá to v pořádku
, tak snad. Ale pak mě napadlo, že po té menstruaci, jestli se na něj nechytá nějaký zbytek…ale asi ne…
@Swaystars ja ho raději po každé sprše vyndavam a oplachuji, za prve mám klid, ze vím kde je a jde vyndat a za druhé to ted taky mám, tak mám lepsi pocit, ze ho oplachnu, i kdyz se ais hned zase zaspini
ale po konci ms ho určitě oplachnu a pak už ho nechám až do konce, pokud nebude problém. ![]()
Zdravím, holky tetka asi po 4 letech mi byl předepsána HA Nuvaring, prášky jsem uz brát nemohla zhoršovalo mi to tetanii. Dneska si budu zavádět první kroužek, a chci se zeptat jestli ho mužu třeba po týdnu nebo dvou vyndat kdyby mi to nějak nedělalo dobře a zhoršovalo by mi to zas tu tetanii? děkuji ![]()
Kroužek můžete vyndat kdykoliv
a s tim zavedenim jsem te zacatku taky bojovala. On je vzdycky tak na kraji a pak treba po sexu se trosicku posune. Nuvaring uz mam rok a pul a nikdy jsem nemela zadny problem ze by treba vypadl nebo tak
takze zadny strachy
![]()
@petabjuda Můžeš tam mít oboje, ničemu to nevadí. Jen při vytahování si zkontroluj kalíšek, jestli tam nemáš ten Nuvaring. Někdy se mi stalo, že se tím tlakem vytáhl a zůstal na kalíšku. V tom případě ho stačí opláchnout a dát zpátky.
Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli Nuvaring nevadí Rosalgin? ![]()
Ahojte ženy ![]()
prosím má nuvaring i nějaký pozitivní vliv na pleť? děkujííí
@Luc7 Určitě má. Já jsem toho živej důkaz. Dost trpím na akné a to už bych v mých letech neměla. Nuvaring mi pomohl. Za to teď po vysazení je to zase utrpení ![]()