Oblíbené recepty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
986
5.2.06 19:03

Ahoj holky, králík po kanadsku od Marci je fakt mňamka (chybí mi tu slintající smajlík). Myslím, že ty, které nemají rády králičí maso nebo nemají přísun králíků za rozumnou cenu by to mohly zkusit klíďo i z kuřecího masa. Je to fakt výborný. Ivča_K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
9.2.06 13:40

Ahoj holky,

když vidím, že nejen vaříte, ale i pečete, přidávám jeden recept na oblíbenou vánočku, kterou peču každé vánoce.
Tvarohová vánočka

1/4 kg tvarohu
1/2 kg polohr.mouky + 2 prášky do pečiva
10 dkg cukru
10 dkg rozinek
mandle na posypání (můžete dát i do těsta)
2 žloutky
2 lžíce oleje
2 lžíce teplého mléka
citrónovou (pomerančovou) kůru

Z těsta uděláte dlouhé válečky, dolní řada ze 4, prostřední ze 3 a vrchní ze 2 copánků.
Potřete rozšlehaným vajíčkem, peče se cca. 45 minut na 180st.

Dobrou chuť
Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
9.2.06 18:49

Ahoj, už se těším na víkend jak vyzkouším vaše recepty… mimochodem super téma.

Přidám recept na jednoduché jídlo:

Zapečené kotlety
Kotlety (nebo plátky kuřecího masa) podle počtu strávníků, naklepeme, nasolíme popř napepříme a dáme na pekáč, na ně nakrájíme syrové oloupané brambory (teď mě tak napadlo, že by možná šly nechat i ve slupce - ale nezkoušela jsem), zalijeme smetanou (popř. dvěma) a posypeme sýrem. Je to výborné, jen doporučuji brambor dát opravdu hodně, sní se jich mnohem víc než „normálních“.
Peče se tak hodinu a půl až dvě… až je maso měkké.

Komka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
10.2.06 12:55

ahojky

no super:) už jsem uvařila tresku s bylinkovou omáčkou a dnes byly Václavovy řízky a manža chce další inovacé. bylo to moc mňam mňam

a abyste neřekly tak taky něco vkládám… není to teda až tak rychlovka ale je toho většinou na 3 obědy.. no my jíme zatím 2 Michalovi vařím ještě solo

Kuře na víně po burgundsku

1 kuře
1 l červeného vína
100 g slaniny
100g másla
2 cibule
3 mrkve
1 stroužek česneku
hl mouka
sůl
pepř
bobkový list
2 špetky provenskálského koření

Kuře rozporujeme na větši kousky. Na části másla opečeme kostičky slaniny, přidáme nakrájenou cibuli, mrkev česnek, koření a osmahneme. Vložíme kuře. Mírně podlijeme sklenkou červeného vína a necháme dusit ve vlastní šťávě asi 20 minut. Vlijeme zbytek vína a necháme zvolna problublávat dalších 20 minut. Měkké maso vyjmeme a omáčku přecedíme (my přecedíme vybereme bobkový lissty to hustý rozmixujeme a zahustíme tím omáčku - tudíž už nepřidáváme jíšku… jinak se nakonec přidá jíška

je to strašná mňamka , podává se s rýží. Omáčky je dycynky hafo, takže 2× máme kuře a pak ze zbytku omáčky rizoto:o)

jo používáme Frankovku - s jiným vínem jsme to nezkoušeli:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
10.2.06 18:56

Tak to jsem ráda, jak se nám to tady rozjelo. Kopčím recepty a všechny se chystám vyzkoušet. Už mě nebavilo vařit pořád dokola to samý a kuchařky, co mám doma, jsem už taky nastudovala i pozadu :wink: Tak, pište, piště, já zase za čas něco přihodím. Ivča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4419
10.2.06 19:57

Teda to je ale ošklivé téma :D . Já se snažím dát nějaká ta kilečka dolů a vy si tady vypisujete takovýhle recepty. Ale jsou faaaakt úžasný. Asi se přestanu tak hlídat a zase začnu .....

Tak kdo má rád ostřejší a česnekové, tady je mé nejoblíbenější masíčko.
Dá se dělat jak z vepřového, tak i z kuřecího. Z kuřecího je to rychlejší a mě to teda i víc chutná :wink: .

VOFRC

kuřecí či vepřové plátky naklepeme
2 vajíčka rozšleháme a k tomu přidáváme
2 lžíce vorčestru
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce solamylu
2 lžíce magi
3 stroužky česneku
1 lžička soli a pepře.
Do této směsi dáme maso a pokud možno necháme v ledničce alespoň dva dny uležet.

Já tohle maso fakticky mám ráda, je to dobré jak s americkýma bramborama, tak s hranolkama nebo i jen s obyčejnýma uvařenýma bramborama.

Dobrou chuť, Šárka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
10.2.06 21:39

Ahoj, tak já přidám něco pro vegetariány. Ale nejsem :! :! .
Je to maďarské jídlo a naučil mě ho tchán.
SABOGALER
1 menší hlávka zelí
sůl
1 cibule
olej
1/2 balíčku vrtulí
 pepř

Nakrouháme zelí na nudličky, dáváme pro vrstvách do mísy a prosolíme. Až pustí šťávu, tak za půl hodiny, ho fest vymačkáme a hodíme na dozlatova
usmaženou cibuli, zalijeme trošku vodou a stálého podlévání dusíme úplně do měkka. Když je měkké, tak vydusíme na tuk, opepříme (důležité, bez toho to není nějak ono, ne moc, ale pepř tam musí být vidět) a přimícháme uvařené těstoviny.
Doma se po tom můžeme umlátit. :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
10.2.06 23:33

Super receptiky, ALE

NEBYL by nejaky rychly, zdravy, prip. bezmasy a hlavne BEZ slehacky ci smetany? Jsou to vsechno kaloricke bomby a pro nas tak kratce po porodu.......

Jinak IVCO, to masicko s hermelinem jsme uz delali nekolikrat a porad uspech........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
11.2.06 11:05

Tak jooooo, bez smetany a šlehačky :wink:

Kuře s banánem:
potřebujeme 4 kuřecí řízky, 2 banány, med, citronovou šťávu, máslo, tymián, sušenou petrželku, anglickou slaninu (pro hubnoucí lze vynechat, ale není to ono), sůl, brambory jako příloha

Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, potřeme máslem, obalíme v tymiánu a sušené petrželce. Z obou stran na ně párátkem připíchneme plátek anglické slaniny a smažíme na pánvi.
Banány oloupeme nakrájíme podélně a dáme do pekáčku. Rozpustíme asi lžíci másla, lžíci medu a lžičku citronové šťávy, polijeme banány a asi 10 minut pečeme v troubě.
Podáváme všechno dohromady. Jako příloha se hodí brambory na jakýkoli způsob.
 Ivča_K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
11.2.06 12:47

Nějaké recepty mám na:

http://blog.lide.cz/…ita/recepty/ :)

tak mrkněte :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
11.2.06 12:59

Ivco, to vypada na dalsi mnamku…

Vyzkousime..........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
11.2.06 20:40

Ivco, to vypada na dalsi mnamku…

Vyzkousime..........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.2.06 13:20

Holky, díky za tipy, některé jsem vyzkoušela a měly velký úspěch.
Taky přidám jeden náš oblíbený:

ZAPÉKANÉ BRAMBORY

Budeme potřebovat:

1 kg i víc brambor
3 velké cibule
1 paličku česneku (kdo má rád cibuli a česnek, může dát víc)
15-20 dg nakrájeného salámu Vysočina
2 vajíčka
mléko nebo smetanu

Brambory nakrájíme na tenká kolečka, cibuli též na kolečka a česnek nadrobno. Do vymazaného pekáče dáme vrstvu nakrájených brambor, osolíme, na ně poklademe cibuli, česnek a salám.
Opět pokračujeme vrstvou brambor, (nezapomeneme osolit), cibulí, česnekem a salámem .....
Pokračujeme tak dlouho, dokud máme suroviny.
Zakončíme vrstvou brambor, zalijeme vajíčky, která jsme rozmíchali v hrníčku s mlékem nebo smetanou.
Pečeme v troubě asi hodinu, až jsou brambory měkké, je jídlo hotové.

Tak atˇchutná.

• Citovat
  • Upravit
624
12.2.06 13:23

Recept na zapékané brambory jsem psala já, nějak mě to nepřihlásilo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
922
13.2.06 10:17

Ahoj,
všechny recepty jsou super, postupně je zkouším a manžovi i mě vždy moc chutná. Přidám jeden pro vegetariány :) .

Brokolice s nivou:
Syrovou brokolici nakrájíme na malé růžičky (cca 2-3cm), dáme do misky vytřené olejem, mírně posolíme a popepříme a v troubě pečeme asi 15 minut až je měká a trošku opečená. Pak na ní dáme nasrouhanou Nivu a zapačeme ještě asi dalších 5 minut. Zároveň se sýrem se to může zalít smetanou, ale nemusí. Je to super jen tak nebo třeba s chlebem či brambory.

Pište dál, ráda uvařím něco nového :P .
Berča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí