Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj Marci: takže nejsem sama co má takovýho tupce doma? Ne,že bych ti to přála,ale jsem ráda,že v tom nejsem sama
Třeba se ale pleteš a mile by tě tvůj muž překvapil.Já si myslím,že jsem si ty příznaky vsugerovala a nic z toho zase nebude,teď jsem napnutá jak kšandy,můj muž odjel v pátek s kamarádama na ryby,přijede až dneska,tak doufám,že nad těma prutama přemýšlel a přijede s tím,že tam v úterý se mnou půjde.Přijde mi od něj strašně sobecký říct ne když ví,že si to dítě tak moc přeju,i když vím,že on ho chce taky,ale asi pro to není schopnej nic udělat ![]()
mamasek:tohle je strašně těžký právě.já to vidim už ted při snažení.můj ví kdy byl ten správný čas ale radši den před ovu seděl v hospodě a přišel v půlnoci
tak jsme to stihli sice v den ovu ale stejně jde o princip přijde mi že to má dost na háku.a to ví že potřebuju otěhotnět co nejdřív abych mohla pryč z práce.oni ty chlapi to berou jinak ten můj říká že to tam jednou foukne a je to tak jsem na něj zvědavá.aby mu nespad hřebínek až přijde MS
snad se ten tvůj umoudří,a ty myslíš že je chyba na jeho straně?nebo ještě nevíte?
Marci:já nevím na čí straně chyba je
Tak něco o nás:mě letos v říjnu bude 37,mužovi je 44 let,oba už za sebou máme manželství,které nevyšlo,já mám 16letýho syna a 12letou dceru,muž dospělou dceru a 8letou,na tu mladší čekali 9 let,takže už tam si myslím,že byl problém,ale nakonec jim to vyšlo normálně.My jsme spolu tři roky,z toho dva jako manželé a šli jsme do vztahu s tím,že si miminko pořídíme.Prvně jsme si po měsíci chození a defakto i bydlení pořídili štěňátko labradora,po roce jsme si řekli,že nám to klape a vzali se.Dítě zásadně řeším až tak rok,jsem jak blázen,za prvé mi už není dvacet a za druhé mi tikají hodiny jako kdybych snad žádné dítě ani neměla
Petr s tím souhlasil,ale pořád nic,já podle dr. jsem v pořádku,tak mi v březnu nasadil Clostilbegyt,chodila jsem na utz,folikuly tam byly,dostala jsem injekci Pregnylu a ten den jsme se snažili,takhle to šlo tři měsíce a nic,tak proto to doporučení do caru,může být chyba i na mé straně,s dcerou jsme počali taky přes ten clostík,ale tam to tenkrát vyšlo napoprvé.Můj muž má cukrovku,píchá si injekce,sice ne inzulín,ale je ti jasný,že mu to prostě nefunguje na počkání,někdy to jde,někdy ne,takže tam je taky jeho psychickej blok,ale když nastal den D tak to šlo vždycky,já si myslím,že se tak upnul na to,že to prostě vyjde když víme ten den,že se s tím neumí poprat.On nerad chodí k doktorovi normálně a teď po něm chci,aby si šel nechat vyšetřit sperma,to je potupa hrozná
Nechápe,že já budu chodit po různých vyšetřeních,já si budu píchat do břicha injekct atd,on se prostě nesmířil s tím,že „zklamal“ jako chlap.Když to nevyšlo ten třetí měsíc,tak se normálně sebral,na týden odjel,že toho má plný zuby,že jsem se ho na nic neptala a postavila ho před hotovou věc
Nakonec jsme se domluvili,že si necháme tři měsíce oddych,on si to nechá projít hlavou a uvidíme.No a já mezi tím nelenila,objednala se k Apolináři za ty tři měsíce,což je v úterý a v pátek jsem mu to řekla.Zatím žádná reakce,jel na plánovaný víkend s kamarádama na ryby,tak doufám,že se mu to tam rozleželo v hlavě a řekne mi,že tam se mnou půjde.Zatím dělá jako že nic,před chvíli volal,že vyráží směr domů,tak jsem zvědavá jak to dopadne.No a do toho já jsem si vsugerovala,že to třeba tentokrát vyšlo,prsa mě bolej jako blázen,což normálně nebolej,ale mám to za týden dostat,tak je to třeba tím,no jak říkám,regulérní magor ![]()
mamasek:klídeček,však to mohlo opravdu vyjít.já mylsim že Clostík dost pomáhá.moc bych ti to přála.ono když máš doma s prominutím tupce tak je to těžký
měl by si uvědomit že ty pro to taky děláš maximum a mohl by se více snažit
a když tě normálně prsa nebolej tak je to na dobré cestě
taky je možnost že to může být z hormonů které dostáváš ale to už by tě bolely asi dříve
budeš zkoušet testít nebo počkáš na MS?
Ahojky marci
no bolí mě festově jedna bradavka
ale to někdy po ovuce mívám, pořád jsem taková rozjařená a když si vzpomenu, že bych mohla být těhulka, tak mám pocit, že jsem… takže vlastně nic jistého
docela mě dneska mile překvapila ta teplotka
… Copak ty??? ![]()
mamasku tak když je to zatím jen konzultace, tak to je ok… a všechny tu s tebou budeme doufat, že další krok nebude třeba… ![]()
Holky, jak říkáte - ty chlapy to prostě těžce nesou, i když je to v dnešní době normální, tak oni to tak nevnímají… podle mě mají zakořeněné, že musí „umět oplodnit“… Já jsem hned manželovi nasadila Selzink - je na sperma, jen vitamíny a když se ptal na co to je, tak říkám na spermijky a on Cože?… no tak jsem řekla, že to brát bude jinak já taky přestanu se starat o věci, co mohou pomoc… No nakonec máme spermijky dobré, ale nevím jestli kvůli tomu selzinku… musím uznat, že mi rozhodně přišlo větší množství od té doby…
tak jsem ho pochválila a měl z toho radost a zobe to teď vesele dál ![]()
mamasku, já teda nechci dělat závěry, ale podle toho co píšeš je prostě problém na straně partnera… ach jo proč to s nima musí být tak složitý - jen se „udělaj do kelímku“ a to je vše, co musí udělat pro vyšetření… když si vezmu nás - ty prohlídky, horm. profily, lapárka… no a hlavně o co jde - nasadí mu nějaké prášky a do 3 měsíců je v pořádku ![]()
Ty totiž do sebe zbytečně rveš hormony a on to ani neocení!
To jsou chlapy, co dodat ![]()
No, ale zatím to vážně vypadá nadějně… moc držím palečky
… prsa tě tedy normálně nebolí? ![]()
Marciii píše:
mamasek:klídeček,však to mohlo opravdu vyjít.já mylsim že Clostík dost pomáhá.moc bych ti to přála.ono když máš doma s prominutím tupce tak je to těžkýměl by si uvědomit že ty pro to taky děláš maximum a mohl by se více snažit
a když tě normálně prsa nebolej tak je to na dobré cestě
taky je možnost že to může být z hormonů které dostáváš ale to už by tě bolely asi dříve
budeš zkoušet testít nebo počkáš na MS?
Marci,ale já už tři měsíce žádné hormony neberu,v květnu jsem měla poslední dávku clostíku a od té doby nic ![]()
babettko:ví,že se má jít jen tu konzultaci,ale pořád je to návštěva lékaře,už jenom ta představa,že jsme objednaný na 9h a budeme tam čekat třeba další hodinu než nás dr.vezme je pro mě hrozná,znám svýho muže,ten mi vzteklý volá jen když musí čekat u svýho diabetologa,radši spolu mluvíme půl hodiny po telefonu,jen aby neutekl z čekárny
Přitom si říkám,že kdyby to dítě nechtěl,tak by si přeci dával při tulení pozor ne?Ale je to spíš naopak,tak já fakt nevím,někdy si říkám,že bych chtěla vidět do té jeho hlavy a porozumět mu.
Marci, tak to znamená, že narozdíl ode mně ještě nejsi blázen
, když se vajíčko zabydlí nejdřív 5 DPO… tak od té doby se asi dá pak něco pozorovat ![]()
Mamasku to znám, to ten můj raděj vymyslí nějakou výmluvu, proč najednou někam nutně potřebuje zajít… zatím jsem to řešila jenom s mojí dr. dostala jsem na 3 měsíce Clostík a nic víc (teď jsem brala 1. dávku 5-9 DC)… kdyby to do té doby nevyšlo, tak už bych možná taky volila CAR
… myslím, že tam na 99% pomůžou… ![]()
Ale jak říkám, třeba budeš mile překvapená a 100% by byl i ten tvůj radostí bez sebe… ![]()
mamasek:to to jsou ty tvoje prsa dobré znamení ![]()
bebaett:NEBOJ DÁVÁM TOMU TAK MAXIMÁLNĚ DVA DNY A BUDU MÍT PŘÍZNAKY VŠECHNY ![]()
marciii
… tak to já do tý doby asi zavedu nějaký nový
… no ještě 9 dní do testíku
… jsem ráda, že vás mám holky
hned mi to přijde kratší… no za chvilku bude testit Andrejka, pak renesi a mamasek, no bude tu snad veselo
moc jsem na ně zvědavá… a my si ještě o chvilku dýl počkáme, ale ke konci, však ono nám to poletí ![]()
Také jsem moc zvědavá na aakaficko ta by měla snad zítra dělat testík, tak snad jí to dobře dopadne ![]()
Babettko:přesně tak,podle mýho se prostě jen udělá do kelímku a je to,kdybych mu to takhle řekla,tak si myslím,že mě zabije
ale asi se s ním prostě přestanu mazat,jeho ego se s tím musí poprat samo a už je na čase,trvá mu to nějak dlouho.Mě fakt fascinuje jejich myšlení,celý víkend pryč mimo civilazaci,spal u vody,vybitej mobil,takže ani nevolal,na chvíli ho nastartoval a první na co se ptal bylo co bude k obědu,já mám mámo hroznej hlad
Fakt ho miluju
Aby mi ale řekl,neboj,jdu tam s tebou tak to ani náhodou.No uvidíme jestli láska prochází žaludkem,dělám mu domácí knedlíky s gulášem a jako bonus štrůdlíček,to by v tom byl čert abych ho tam nedotáhla ![]()
babettka píše:
marciii… tak to já do tý doby asi zavedu nějaký nový
… no ještě 9 dní do testíku
… jsem ráda, že vás mám holky
hned mi to přijde kratší… no za chvilku bude testit Andrejka, pak renesi a mamasek, no bude tu snad veselo
moc jsem na ně zvědavá… a my si ještě o chvilku dýl počkáme, ale ke konci, však ono nám to poletí
Také jsem moc zvědavá na aakaficko ta by měla snad zítra dělat testík, tak snad jí to dobře dopadne
Kdy myslíš babett,že můžu nejdřív testovat abych nebyla zbytečně zklamaná? ![]()
mamasku to je přesně ono - my se tolik snažíme… vždyť by to mělo být přeci v jejich zájmu s tím něco udělat ![]()
To zní, jak z té reklamy na pivo ![]()
Tak snad gulášek zabere, hodí ho to hezky do pohody a sám uzná, že je to ta nejlepší volba ![]()
Já chci těch 12 DPO, když jsem byla těhule minule, tak jsem měla dušíka už 11 DPO a pak sílil… 12 DPO ho už v pohodě viděl i manža - testovala jsem Mamatestem 10
… tak myslím, že ten už v té alespoň ducha době ukáže ![]()
Takže bych to mohla zkusit v sobotu? V pondělí to mám dostat
Ten první měsíc co jsem byla po clostíku jsem to zkusila už sedmý den,tak jsem byla nadočkavá
a on tam dušík byl,viděla ho i manžel,další den sílil,pak ještě jeden,ale nakonec se ztrácel tím víc čím se blížila mrcha červená a nakonec jsem to dostala na den přesně,pak jsem se někde dočetla,že ten test ovlivnil právě ten pregnyl co jsem dostala,sedmý den ještě byl v těle a pak se postupně začal ztrácet,jak já tenkrát byla zklamaná
Od té doby jsem si test radši nikdy neudělala,ono taky nebylo zapotřebí,vždycky mrcha dorazila na den přesně ![]()