Odsuzuji IVF

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
14.11.14 19:19
@Natálka26 píše:
@terinka4444V tomhle už se nevyznám, nikdy jsem to neřešila, tak nevím jak je to papírově proveditelný. A v RL jsi ty nebo ona?

V rodném listě je ona. V podstatě to funguje stejně, jako když se dva rozvedou, děti zůstanou matce, ta se znovu vdá, otec nejeví zájem, nový manžel je chce adoptovat. Jde to přes soud, otec dá souhlas a nový partner si je adoptuje. takhle nějak to funguje, po porodu je ona matka a manžel otec, manžel si bere dítě domů, ona se ho před soudem vzdá a ty ho adoptuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
14.11.14 19:25

@terinka4444

Jo tak jsem si to myslela správně, že tam zůstane ona a je to to samý jako u rozvedených párů. Tak přesně takhle bych řešila já svou případnou neplodnost, protože děti z DD a kojeňáků nejsou jen tak mání. Nevím kdo tadyy psal s tím systémem, ale je fakt špatně nastavený. Víš třeba o tom, že pokud jsi už v programu adopce nebo pěstounství tak za tím dítětem tě v nemocnici nesmí ani pustit? A když tak jedině pod dohledem té sociální pracovnice kteár má tvůj případ na starost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
14.11.14 19:30

Já už jsem z toho dlouho venku, my adopci zvažovali před tím rokem 2005, než se nám podařila Terka. Teď jedu v té hostitelské péči.
Ale ono to není tak snadné. Protože matkou je ta žena a ne každá žena i přes všechny dobré úmysly nakonec to dítě po tom porodu dokáže odevzdat. Vlastně spíš to většina nedokáže než dokáže. Pak jsi ale v situaci, kdy ona je matka a nikdo na světě jí nedonutí to dítě odevzdat. A všechny smlouvy předem uzavřené jsou neplatné, protože jsou nezákonné. Takže tvůj manžel má dítě s jinou a ta ti ho nemusí dát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5638
14.11.14 19:33
@Natálka26
@neila píše:
@Natálka26 a co když bude problém na straně tvého muže? ;)
Nezlob se, ale ačkoliv si tvrdila, že máš x důvodů, které nechceš rozebírat, tak z toho, co píšeš mám pocit, že o této problematice nevíš nic a jen házíš do placu nějaká podivná vyjádření… Pleteš si náhradní mateřství s jakýmsi regulovaným cizoložstvím… ;)

hele, @neila to vlastně napsala za mě, takže já se nebudu zalamovat další, vpodstatě podobnou odpovědí… Jen ti napíšu, že na začátku jsem měla já a pár lidi jen dotaz ze zajímavosti, zda se něco nového nedozvím… ale ty o té problematice víš houbelec, takže ztráta času. Útočně působíš ty, tím co jsi mi teď napsala anebo na @lekarnicka28 jsi taky hned vyjela, přitom to psala v nadsázce… Jinak tvůj postoj k IVF mě vůbec nezajímal, mě fakt zajímalo jen to tvé vyjádření ohledně toho jak mít dítě ne přes IVF a přitom s náhradní matkou. A pak napíšeš v dalším příspěvku, že vlastně nevíš jak by se to dalo udělat… no to mi stačí… Ona ta teorie a praxe je samozřejmě rozdíl. Toť vše k tomu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
14.11.14 19:38

@emers

Když si to milé dámy myslíte, tak si to myslete. Mě to nevadí, já vím co vím a to mi stačí. Psala jsem že to dál rozebírat nebudu a nerozebírám, pokud nechápete můj pojem náhradní matky je mi líto vysvětlila jsem to dostatečně. Podívej vím, o procesu IVF dost- pokud nevěříš, nevěř, to že nevím jak funguje adopce atp je z toho důvodu že jsem tohle nikdy neřešila a nikdy řešit nebudu neboť děti mám svoje. Nebo myslíš, že musím mít informace o tom jak se co dělá, když se mě to netýká? V tom případě jsi dost naivní a bylo by to jako bych se já tebe ptala na věci které ty znát nepotřebuješ. Na nikoho jsem nikde nevyjela tak klíd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24146
14.11.14 20:35

@Natálka26 ale pojem nahradni matka ma jasne dany vyznam a tak to vsichni chapeme. pokud ty mluvis o necem jinem tezko se dohodnout :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
14.11.14 20:43

@Liren

Když jsem psala o náhradní matce/nositelce, vysvětlovala jsem jak to myslím, proto nnevím jak mohlo dojít k mýlce. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5638
14.11.14 20:48

@Natálka26 ano, jsem si myslela, že když už to uvádíš jako potencionální možnost pro sebe, tak že o tom něco právě víš. Tak holt jsem se tě na tu možnost ptala. Na IVF jsem se tě neptala.
Ale když píšeš o té naivitě směrem ke mně, tak se přiznám, že ta tvoje nastíněná možnost „náhradního mateřství“ zase přijde naivní mně, jakože by to vůbec všechno vyšlo. Prostě jen vyjadřuju svůj názor, to není nic proti tobě a respektuju, že pro tebe by to ta možnost prostě byla (a třeba by i vyšla v pohodě). Ono hlavně, že máme vlastní děti a řešit to nemusíme že jo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5638
14.11.14 20:49

@Liren Já už jsem to pochopila jak to myslela, ale ze začátku to prostě vypadalo jak píšeš, takže bez vysvětlení se těžko pochopit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
14.11.14 20:58

@emers

Ale vždyť já ten pojem vysvětlila jak to je v mým podání, samozřejmě vím jak se bere náhradní matka jako taová, ale to přeci nejde pokud s IVF nesouhlasím, vždyť bych byla sama proti sobě. Nevím jak je to papírově, neznám přesný pravidla pro pěstounství a adopci, znám jen nějaký základ v práci a to jen to co se týče dětí a komu poskytuješ info nic víc a přiznívám, nikdy jsem neměla ambice to zjišťovat - nebylo proč. A nikdy nebude, neboť na to abych si vzala dítě z DD nemám - ne pro cizí geny, ale pro to kolečko se sociální pracovnicí a představa toho, že mi někdo chodí do domu a kontroluje jak ho mám vybavený a jak mám nakoupeno a kdesi cosi, je pro mě nepředstavitelná, víš připadala bych si jako děcko.

Proč by měla bejt naivní, vždyť na to není nic moc zvláštního, ve svý podstatě by s ní ani nemusel spát, stačilo by dodat sperma. Mohlo by to vyjít a nemuselo, určitě by to byl ěh na dlouhou trať s nejistým výsledkem - pořád to bude jeho matka a nemusí se ho například vzdát, stát se může cokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5638
14.11.14 21:03

@Natálka26 no když to napíšeš takhle, tak já nemůžu než napsat, že vše chápu ;) :palec: No a pak že se tu člověk nepochopí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
14.11.14 21:09

@emers

No jo ale taky to trvalo 20 stránek (ne tvojí chybou) :lol: Hlavně mě se půlka věcí co tady bylo napsáno, že mě někdo zmiňoval nebo citoval vůbec neukázalo a když tu půlku dne nejsem tak přečíst těch 15 stránek je pro mě nereálných to bych nestíhala už vůbec nic. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5638
14.11.14 21:44

@Natálka26 nedorozumění anebo spíš neporozumění si navzájem, se stane ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
14.11.14 22:07

@Natálka26 @emers teď už to chápu i já :mavam: opravdu to ale bez toho dovysvětlení nešlo pochopit tak jak to bylo myšleno :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
15.11.14 10:30
@Mirka Dušínová píše:
Máš můj obdiv, protože se obávám, že já bych ty dveře asi otevřela. Vím o sobě, že pokud by manžel byl úplně neplodný, měla bych s tím obrovský problém. Vím, že to není moc hezké a něco to o mně taky vypovídá nebo o našem vztahu…Ale jednou jsme se o tom bavili s manželem a v podstatě mi on řekl to samé. Je to divné…možná, že proto nám osud děti dopřál, že máme být spolu. :srdce: :D Bezdětnost či dlouhé „snažení“ by náš vztah pravděpodobně neustál.

No já nevím jestli to je dobře nebo ne, to ukáže čas, třeba si za to jednou v důchoďáku budu rvát zbytky vlasů. Ono je to i tom biologickém výběru, já jsem si vybrala chlapa který mě i po spoustě let přitahuje, kterýho miluju a který, ačkoliv přes IVF, umí báječný děti. A jakýkoliv jiný výběr je prostě krok dolů, slevení nebo jak bych to nazvala. A jeden z nejvýznamějších argumetů proč já se rozhodla pro IVF byla ta konečnost. To že držíte dítě v náručí a je to jednou pro vždycky za váma (pokud se nerozhodnete pro další dítě, pak v tom zase lítáte :lol: ). Ten kluk by se jednou objevil u mých dveří (ostatně bych nespala s žádným blbcem že), u adopce to taky trvá měsíce… My si před svatbou řekli, že když to nepůjde, tak půjdeme do adopce. Pak bum prásk na papíře že to jen tak nepůjde a oba svorně vykřikovali že adopci v žádném případě :D Tolik asi naše dohody :D Protože člověk to začne domýšlet fakt reálně do důsledků, ale to je normální že lidi názory mění. Jo a dodatek taky to zdaleka není o tom mít to dítě, ale mít spokojenou rodinu. Těžko říct jestli bychom byli šťastní, když by ten otazník nad námi pořád visel. A taky bych fakt nerada kvůli svými šťestí ničila štěstí někoho jinýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.