Odsuzuji IVF

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11565
7.12.14 22:40

@AndilekOli No jednak my nebudeme v důchodu, a druhak přesně jak říkáte: kdyby se mi přihodilo dítě ve dvaceti (nebo mojí dceři), tak ho samozřejmě pryč nedám (resp. jí budu potrat vymlouvat); ale mít už v tomhle věku chlapa, u kterýho bych se mohla spolehnout na to, že se postará a nenechá mě s miminem ve štychu, to teda není nijak lehký.

Navíc čyřicetiletá matka ani dneska nejde do penze, když dítko maturuje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31737
7.12.14 22:42

Ono upřímně není vůbec nic zábavného na tom poslouchat, jak kamarádi jezdí na dovolené s rodiči a na výlety a jak se támhle bavili a nemít co vyprávět na oplátku, protože moji rodiče nejradši prosedí celé dny u televize nebo řeší, že je bolí klouby. Nehledě na to, že rodiče v tomto věku skutečně dítěti nepomohou a při tom dítě zrovna v momentu osamostatňování potřebuje tu pomoc nejvíce, stačí málo, ale oni ti lidi už ani to málo nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
7.12.14 22:43
@Nimie píše:
Vidíš to, tebe to pobavilo, a mě je smutno z toho, že někteří mí kamarádi řešili, jestli jim náhodou rodiče nezemřou před svatbou nebo narozením dítěte nebo jestli nebudou muset přerušit školu kvůli tomu, aby mohli pracovat a pomoci finančně svým starým rodičům. Nehledě na to, že těm rodičům je třeba pod 60, ale protože si to nejtěžší nechali na konec, tak jsou neuvěřitelně vyčerpaní a je to na nich hodně znát :(

Ale rodiče Ti můžou umřít kdykoli - a pokud bych si měla vybrat, jestli mě rodiče neměli mít vůbec, nebo by případně umřeli před mojí svatbou, tak Ti tak nějak myslím, že bych si uměla vybrat… :mrgreen:

A stejný to je s tou pomocí rodičům, co potřebujou. Můj kamarád, tehdy čerstvě po dvacítce, si při škole musel najít brigádu, protože jeho maminka nečekaně otěhotněla (se stejným tatínkem, selhala Dana) a tatínek sám nezvládal uplatit hypotéku a život ženu a tři děti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
7.12.14 22:43
@AndilekOli píše: šéf mně nechal dělat i s miminem s tím, že jsem poměrně dost práce dělala z domova. Na rodičáku jsem vůbec nebyla. Ale on má americkou školu a manželku, která to dělala stejně.

No situace ideal. Z myho sefa jsem po dvou letech konecne vytloukla posledni dluznou vyplatu, takze navrat do prace v pristim roce rozhodne nevidim ruzove :mrgreen: Ze bych pro nej chtela delat na RD z domova, kdyz nebyl schopen mi zaplatit ani plnou dochazku, netreba mluvit, tak si aspon privydelavam jinde, ale taky jsem si to predstavovala jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
7.12.14 22:45
@Nimie píše:
Ono upřímně není vůbec nic zábavného na tom poslouchat, jak kamarádi jezdí na dovolené s rodiči a na výlety a jak se támhle bavili a nemít co vyprávět na oplátku, protože moji rodiče nejradši prosedí celé dny u televize nebo řeší, že je bolí klouby. Nehledě na to, že rodiče v tomto věku skutečně dítěti nepomohou a při tom dítě zrovna v momentu osamostatňování potřebuje tu pomoc nejvíce, stačí málo, ale oni ti lidi už ani to málo nemají.

Jsou rodiče, co nechodí na výlety a sedí u televize, i když jim není 60.

A jsou rodiče, kteří nepomohou (asi myslíš finančně) v okamžiku osamostatňování, ani když jim není 60.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5073
7.12.14 22:45
@elanaa píše:
no dobře, ale tak podle týhle teorie bysme měli ženský nad 35 (co už nějaký děti mají, abysme nebyli takoví nelidové) sterilizovat, protože co když ta nezodpovědná osoba ve 40 nebo 43 otěhotní potřetí (počtvrté) omylem a bude stará matka ploužící se o franckách na rodičák?s těmi staršími sourozenci, co v této chvíli mají nastoupit a pomoct benjamínkovi nepočítám, neb v ideálním světě ti tou dobou budou mít (či plánovat) už vlastní děti, ve světě reálném prostě žít svůj vlastní život, protože oni jsou tu sami za sebe (taky budou mít partnery, kteří nevždy hodlají svůj život podřídit životu „malého“ švagra/švagrové).

Já myslím, že jde hlavně o to vyvážit současný trend, že mít dítě ve 35 letech je úplně normální a nejlepší možné. A kdo to dělá jinak je nezodpovědný. Prostě ten kdo má dítě brzy ho většinou nemůže materiálně zajistit stejně kvalitně jako 35 letá žena v miminkovském věku, která si s mužem 10 let šetřila, ale zase ho asi lépe zajistí ve výším věku, např. při VŠ studiu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31737
7.12.14 22:47
@elanaa píše:
no dobře, ale tak podle týhle teorie bysme měli ženský nad 35 (co už nějaký děti mají, abysme nebyli takoví nelidové) sterilizovat, protože co když ta nezodpovědná osoba ve 40 nebo 43 otěhotní potřetí (počtvrté) omylem a bude stará matka ploužící se o franckách na rodičák?s těmi staršími sourozenci, co v této chvíli mají nastoupit a pomoct benjamínkovi nepočítám, neb v ideálním světě ti tou dobou budou mít (či plánovat) už vlastní děti, ve světě reálném prostě žít svůj vlastní život, protože oni jsou tu sami za sebe (taky budou mít partnery, kteří nevždy hodlají svůj život podřídit životu „malého“ švagra/švagrové).

Heleď upřímně, já tomuhle distancování se od sourozenců nerozumím, fakt. Byla jsem vychována v tom, že jsem starší a mám určitou zodpovědnost. Mladší to nesmí automaticky očekávat, ale ví, že kdyby se cokoliv stalo, jsem tu pro ní ochotna jí pomoct. A vidím to i kolem sebe, že starší sourozenci třeba mají už svou rodinu, děti, ale jsou ochotni mladšímu sourozenci podat pomocnou ruku - třeba aspoň půjčit nebo nechat nějakou chvíli bydlet u sebe než se vzpamatuje a nebo aspoň vyplňují tu zábavnou část a berou mladšího sourozence s sebou na dovolené, učí ho, jsou tu pro něj když se potřebuje svěřit nebo pomoct. Tito lidé totiž většinou opravdu nepůjdou za svou maminkou, která je v důchodu, si popovídat o sexu, protože se stydí nebo protože ti rodiče už jsou psychicky příliš staří a nepochopili by to, tak jdou aspoň za staršíma sourozencema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
7.12.14 22:47

@AndilekOli Myslím, že se tu pohybujeme dost mezi extrémy. První dítě v 35 je už docela pozdě, ale dítě ve 20 je přece jen docela brzo. Myslím, že kdyby se děti rodily někde po 25, tak by to byl ideál. (I když je fakt, že některý holky jsou i v 25 děsný telata :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5073
7.12.14 22:48
@Slečna Ferka píše:
Ale rodiče Ti můžou umřít kdykoli - a pokud bych si měla vybrat, jestli mě rodiče neměli mít vůbec, nebo by případně umřeli před mojí svatbou, tak Ti tak nějak myslím, že bych si uměla vybrat… :mrgreen:

Jasně, ale otázka je spíše co je lepší, mít děti v 25 letech nebo ve 35 letech. Řešíme tu plánované rodičovství, ne selhání antikoncepce ve 40 letech ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31737
7.12.14 22:49
@Slečna Ferka píše:
Jsou rodiče, co nechodí na výlety a sedí u televize, i když jim není 60.A jsou rodiče, kteří nepomohou (asi myslíš finančně) v okamžiku osamostatňování, ani když jim není 60.

Jasně, všechno existuje, ale tihle rodiče o kterých mluvím by chtěli pomoct a oni by mohli pomoct, ale nemůžou. A ty doby kariéry jsou jim k ničemu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5073
7.12.14 22:50
@Slečna Ferka píše:
@AndilekOli Myslím, že se tu pohybujeme dost mezi extrémy. První dítě v 35 je už docela pozdě, ale dítě ve 20 je přece jen docela brzo. Myslím, že kdyby se děti rodily někde po 25, tak by to byl ideál. (I když je fakt, že některý holky jsou i v 25 děsný telata :mrgreen: )

25 let je vcelku ideál - samozřejmě kus od kusu. Ale jak jsme řešili výše, problém je, že mladí se na to v tomto věku většinou necítí - cestovat, užít si života, kariéra, vlastní bydlení…a jednomu je 40 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
7.12.14 22:51

@AndilekOli Ještě bych připomněla fakt, že málokdo má ve 25 stejného partnera co v 35. Pro holku by to možná bylo lepší, otěhotnět v tomhle věku - ale je otázka, co by udělal ten vztah a jestli by to dítě přišlo do fungující rodiny. Co si budem povídat, myslím, že leckdo měl po dvacítce jié požadavky na chlapa než o pár let později :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31737
7.12.14 22:53
@Slečna Ferka píše:
@AndilekOli Myslím, že se tu pohybujeme dost mezi extrémy. První dítě v 35 je už docela pozdě, ale dítě ve 20 je přece jen docela brzo. Myslím, že kdyby se děti rodily někde po 25, tak by to byl ideál. (I když je fakt, že některý holky jsou i v 25 děsný telata :mrgreen: )

No však jo, myslím si, že i při současném pozdním studiu lze stihnout dítě v rozmezí 25. - 29. a to mi příjde v pořádku. Ale moc nerozumím tomu, když někdo čeká dobrovolně i po 30 a obhajuje se tím, že má času dost nebo že ještě nestihl objet všechny země světa :roll:

A s těma telatama máš teda pravdu, taky tomu moc nerozumím, když slečna po 20. prohlásí pyšně, že nevidí důvod, proč by se měla ponižovat tím, že by chlapovi vařila a prala ponožky :roll: a pak ještě brečí, že jí žádnej chlap nechce :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5073
7.12.14 22:54
@Slečna Ferka píše:
@AndilekOli Ještě bych připomněla fakt, že málokdo má ve 25 stejného partnera co v 35. Pro holku by to možná bylo lepší, otěhotnět v tomhle věku - ale je otázka, co by udělal ten vztah a jestli by to dítě přišlo do fungující rodiny. Co si budem povídat, myslím, že leckdo měl po dvacítce jié požadavky na chlapa než o pár let později :mrgreen:

Neznám statistiku, takže nevím jestli lidé, kteří se vzali ve 30 se pak také třeba ve 40 nerozvedou (kamarádi a známí jsou právě kolem těch 30-35 let). Pravda je, že mám také druhého partnera - s prvním 8 let s druhým táhneme 4. rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31737
7.12.14 22:55

Stejně jako mě vždycky fascinovalo, jak společnost pohlížela jako na vývrhel, na ty lidi, kteří setrvávali v dlouhodobém vztahu už třeba od 18. Cokoliv co bylo delší jak rok, tak bylo divný a ten člověk byl trapák :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.