Opakované potraty

• Fotoalbum (16)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4340
24.10.12 14:18

@sofie1974 moc díky za info, taky mě to zajímalo. Při objednání mi říkali, ať si rezervujeme celé dopoledne a plus ty pořadový čísla, tak mi došlo, že to bude hlavně o čekání. Děsí mě dvě věci - jak budu budit syna (normálně spinká do 8:30), komu ho svěřim a stejně je mi jasný, že tam dorazíme poslední no a jak to celé zvládne manžel. No nějak to jít musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
24.10.12 14:26

Do Plzně na imunologii se nikdo nechystáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
24.10.12 14:42

@JaLa
Těhulky berou přednostně bez čekání první, ale s malým prckem by tě musel asi pustit nějaký pár před sebe a to se bojím, že se do toho nikdo hrnout nebude. Ale to zvládnete-je to opravdu hodně o čekání, tudíž po odebrání tvé krve se můžeš z čekárny s malým jít projít, manžel si počká řadu na odběr spermijek a pak uvidí, jak budou časy u ostatních párů u doktora a až bude na řadě, prozvoní tě telefonem a ty s malým přihopkáš zpátky:)A pokud by manžel potřebovat pomoci s odběrem, tak můžeš jít do odběrové místnosti s ním ;), ale to by jsi zase nevěděla co ze špuntem, viď? I když, ono je asi jedno, kdo je první a kdo přijde poslední, zase ty první páry tam museli být strašně brzo, tak si nevybereš…dřív tam byli dva doktoři, tak to šlo lépe od ruky, ale paní doktorka je prý na mateřské, tak je tam zatím jen jeden pan doktor-kdypak tam jdete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
24.10.12 14:42

@sofie1974 fakt 3.patro? já myslela 4. :) No ta procedura je teda hodně zdlouhavá. Ale snad bude všechno v pořádku a proběhne to max do oběda :) díky za vyčerpávající info. Ten odběr pro ty chlapy musí bejt děsnej. Maj na to klid a dost času? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
24.10.12 15:05

@Izzz
No, možná technicky je to čtvrté (pokud centrální halu počítají za 1. patro), asi máš pravdu, já, jak to tam znám, ty patra už nepočítám ;) Nicméně je to patro poslední:) Já nevím, jak s odběry zápasí jiní muži, ale můj manžel je už vytrénovaný z IVF, takže si časy odběrů neustále zlepšuje:)I když ruku na srdce, žádná slast to pro ně (muže)nemůže být. Času mají do aleluja, vždy v té odběrné místnosti je jeden muž, ale samozřejmě je tlak asi psychický, protože všichni v čekárně ví, co o dvě ordinace dál provádí:)A klid? No, asi slyší z vedlejší místnosti sestřičky, ale nikdo na něj nebuší, kdy bude už hotov. Dneska to docela šlo, každý chlap tam byl tak 10 minut, takže nikdo naštěstí nebrzdil už tak dlouhý proces čekání. Vidíš, já se ani manžela dneska neptala, jak to v té místnosti vypadalo, kdyby jsi to chtěla vědět, tak se ho večer zeptám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
24.10.12 15:24

@sofie1974 tyjo to je šílený pro ty chlapy…můj to ještě nikdy takhle na povel v kabince nedělal. Takže jde jakoby do orinace nebo jsou tam dveře z chodby? a ten kelímek pak předává sestře? jsem zvědavá na toho Madara, četla jsem jen pozitivní věci o něm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
24.10.12 15:25

@sofie1974 jsi moc hodná - prcka spíš nechám někomu z příbuzenstva, on je hrozně akční (má necelé dva roky) a furt by tam někde pobíhal a vykřikoval nevhodná slova a jen by dělal neplechu - takže si s ním nedovedu představit ani několikahodinové čekání a pohovor u lékaře už vůbec. Jen že ho budu muset brzy ráno vzbudit, vzpouzejícího nakrmit a předat nějakému nešťastníkovi.
Pro manžela to bude první odběr mimo domov (první spermiogram proběhl u nás doma na jaře 2010 a odvezli jsme ho do ambulance :-)), měsíc na to jsem čekala našeho Kryštofa :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
24.10.12 15:29

A myslela jsem, že výsledky pošlou poštou…teda psala to tu jedna holka. Že podle toho se pak řeší dál léky, léčba, anebo je to vše OK. Mě žádanku nepsala moje dr, ale dr z CAR, kde jsme byli na genetice. Jinak nejsme jejich klienti, nemáme s otěhotněnim problém. Psala to prostě genetička. Takže jak to bude? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
24.10.12 15:38

Na stránkách Podolí přímo píšou:
Nalezne-li lékař PRI takovou poruchu imunity, která může narušit plodnost páru, doporučí ošetřujícímu lékaři ženy vhodný léčebný postup.
Takže to možná posílá lékaři, který žádanku poslal - ale možná je to na domluvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
24.10.12 15:43

@Izzz
Izzz, tak ten odběr probíhá asi takto-je tam čekárna, ze které jste jde do takové chodby, kde u jednoho stolku sedí sestřička. Ráno si tam sestřička zve holky na krev (respektive celý pár, kde zkontrolují ty kartičky) a ptá se, jak dlouho jste měli sexuální abstinenci (což už může být pro někoho nepříjemný, protože zatím v té chodbě čeká 1-2 holky na krev, takže si vyslechne, jak dlouho jste se nemilovali ;) Já jsem po revizi teprve 30. den, tudíž jsem si ani vzpomenout nemohla :) Po odběrech krve holek si do té chodby zvou jednotlivě pány, tam jim předají kalíšek na spermijky a z té chodby (nechodí se přes čekárnu) jde do další místnosti, kde si muž provede samoodběr a v té chodbě vrací kalíšek sestřičce. Madar je fajn, já ale dneska byla v časovém presu, takže se mi moc kecat s ním nechtělo, ale pokud si chceš popovídat, tak od tě rád vyslechne. Minule jsem měla čas, to jsme si hezky popovídali, on tě i povzbudí, pohladí, nevynadá (já třeba před pár lety kouřila, tak jsem se bála, že mě sprdne), je moc lidský. Jak už jsem psala, ráno, když vleze do té čekárny, by jsi nevěřila, že je to doktor, přijde s ošoupanou ledvinkou, křusky na nohách, ale jak se říká, nelze soudit podle vzhledu. Hele, manžel to určitě zvládne, můžeš jít i s ním do té místnosti (sestřičky to nabízejí)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
24.10.12 15:46

@Izzz
Pro výsledky si můžeš přijít osobně nebo zašlou tomu, kdo ti psal žádanku. A asi když budeš chtít, tak to pošlou i tobě. Já si pro ně chci přijít sama, abych se podívala, co napsal a pak to tady s vámi zkonzultovala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
24.10.12 15:57
@JaLa píše:
Na stránkách Podolí přímo píšou:
Nalezne-li lékař PRI takovou poruchu imunity, která může narušit plodnost páru, doporučí ošetřujícímu lékaři ženy vhodný léčebný postup.
Takže to možná posílá lékaři, který žádanku poslal - ale možná je to na domluvě.

Jestli jsi se dívala na stránky, tak jsi viděla, skoro 50% párů má imunologický problém:(Mě před 2 roky taky zjistili zvýšenou imunitu na spermijky, vyfasovala jsem Prednison a 1/2 roku sexu jen s kondomem a pak jsme šli na kontrolu, zda je to ok. A bylo. A teď po těch 2 potratech mi moje dr. doporučila opět kontrolu, aby zjistili, zda se mi to nezhoršilo. A navíc mi dnes MUDr. Madar říkal, že už dneska dělají další vyšetření, které před dvěma roky nedělali, tak uvidíme, co vyzjistí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
24.10.12 16:06

Půl roku? a zákaz dělat dítě? no to mě vomejou!!! :poblion: snad ne!!!

No my to máme do Prahy 100km, takže osobně si to vyzvedávat nechci…chtěla bych to poštou domů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
24.10.12 16:12

@Izzz
Bohužel, je to tak:( Ale snad ti na nic nepřijdou. Pokud ano, je to nezbytné. Vytváříš protilátky proti spermiím či embryjkům. I kdyby jsi otěhotnělo, to embryjko by jsi vlastně sama v děloze zabila (laicky řečeno). Já bych se taky chtěla snažit už v prosinci, ale pokud na něco přijdou, holt to budeme muset oddálit. Po třetí ZT nechci zažít :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
24.10.12 16:14

No jako nic se nedá dělat…když už na to medicína umí přijít, tak se budu držet pokynů. Ale pevně doufám v dobrý imuno a maximálně vyšší srážlivost krve. I kvůli práci se mi moc nechce taaakhle dlouho léčit imunitu. Chjo :( Tuhle možnost si vůůůbec nepřipouštim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty