Opava a okolí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2193
14.11.06 14:52

HOPE ty jsi teda koumes s těma zvířátkama… my jsme kolotoč nekupovali a ani bychom ho nevyužili, protože Ninulka v postýlce jen spala. Hrála si v obýváku. Cca od 3. měsíce jsme měli hrazdičku, takže chvilku ležela pod ní. Jinak máme v ložnici takový domeče, který hraje melodie. Je ještě po mě a bráchovi, je super! I teď jí ho pouštím, protože jí uklidní a nepřetáčí se mi v postýlce když z ložnice odcházím :)

Ninulka přišla na to jak hrát na kytaru… ach jo.. má takovou malou na baterky s čudlíkama… jen na jeden čudlík tlačí moc dlouho a mě praskne hlava!

Jdu se dívat na Gillmorky zatím páááá…

Werinka a Ninulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
15.11.06 09:56

Weri: dik za oceneni :) my to meli misto kolotoce i hrazdicky… mala na to nejdrive koukala pak zacla osmatavam¨t.. a pak ohryzavat (super na tech zviratkach je ze jsou levne a vhodne uz od narozeni :) ) .. hraje si s nima doted, akorat uz je nema povesene v postylce ale sundane ze snurky a pouziva kazdou zvlast :)
s tou kytarou jsi mi pripomnela.. chtela jsem koupit terezce neco podobneho… takove ty klavesy… ale kdyz „vidim“ jak ti praska hlava.. asi si to rozmyslim :D
pperla: tak jak to s tebou vypada??? jinak ja kupovala podprsenku ve Slezance (nahore, uplne vpravo).. byla takova obyc. ale mela odepinatelne kosicky a slouzila vyborne.. za velkorysou cenu 89,– :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
15.11.06 14:19

HOPE no ta kytara je super, ale nesmí si na ní kleknout nebo opřít se o ní :lol:
Já měla taky levnou podprsu 1 ks za 100 Kč. Ty v Globu jsou šíleně drahé :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peka83
15.11.06 15:24

ahojky maminky
no jak to smenou vypadá?, Pořád stejně pořád s břichem hihi :-D
Tak podprsenku jsem si koupila v Globusu stála mě 380 kaček nebo tak nějak. No připadalo mi to v pohodě ta cena, prootže unás na Lednu některé holky hodlají utratit i tisícovku za podprdu a to už mi příjde vážně dost:-). No mylsím, že něco se do těch košíčků ještě vějde. Uvidím až jak se pak zaplním mlékem:-).No ale nesmím se zvětšit už co se týče obvodu hrudníku hihi toyb ais nedala ta podprsenka.-D .Tak uvidím pak až vyběhnu , teda výjdu z porodnice jestli to bud eještě něco potřebovat. Já už opravdu potřebovala novou podprdu, takže ted´mám tuhle jednu a tři normální se kterých mi vyskakují prsa:-D takže dokoupím nějakou obyč levnou ještě a vždycyk ty dvě budu přepírat atˇmám prostě po ruce nějakou:-).Nechci dotoho tolik vrážet těhotentsví nehodlám mít celý život:-D.
No kolotoč je prý dobrý pro děti. Rozvíjí si tak vnímání a nevím co ještě:-) někde jsme to četla:-). Ale v Kauflandu sem si všimla že za 300 kaček je kolotoč s plastovýma zvířátkama taky je tam s plyšovýma, ale za 800. jasan zvolím ais variantu plastu.Do Ikei se nedostanu už dlouho. Jsem ráda, že lezu a nemumím si představit žeby mě tam chytalo to mé užasné čůraní co mě chytá pořád:-D .

No jinak břicho mi teda praská :-( a to se mažu už čím jen to jde. No šílenost. Taky mi chybí už domů jen koupit vanička pro mimčo a držák na nebesa:-) no a pak jen ta kosmetika pro mimčo a pro mrnˇouse by to mělo být všechno. No ale ze začátku koupím jak jste psaly ten BEPANTHEN a ty kapesníčky na utírání zadku atd:-) hihi atˇmám do porodnice. Plínky do porodnice nebudu kupovat nic extra prostě rozbalím jeden balík co mám doma a vyberu si 20kusů toby snad mohlo stačit v porodnici takový počet, ne?

No a sobě jen už koupím noční košili do porodnice a župan a splaším si ěnjaké cukle:-) a mám klid. No klid. i zato ještě vysmahnu dost korunek. A tedˇ28.listopadu má můj Kmail narozeniny takže do Konce Ledna to je fakt jen o penězích. 21 jdu an kontrolu k dr. Tak Vám pak napíšu co ajak . jak rostem a jak sebou mrskáme:-D . Kamarádka měla mít termín 2. Ledna a ted´jí dr řekl, že bude o tři týdny dřív rodit a císařem že to její pánev nezvládne normálně že má velké mimčo. No ta je neštastná že půjde na císaře. To ji taky nezávidím, ale závidím že v Lednu kdy já budu funět ještě víc než ted´ona už bude chovat :-D .

Hele holky mám dotaz nevzpomínáte si ěnkterá ještě na ty tlaky b řiše atd?? Víte já mám ted´pořád v břichu takové nepřijemné. Prostě jakoby s emi stáhne břicho s obou stran fakt nic milého a pak to povolí a pak třeba zase a pak to azs epovolí, ale . není to pořád. No ale nic příjemného. Vždycky mě to lekne.Vždycky s epak snažím koukat an mimčo jestlis e pak hýbe jetslis e třeba neudusilo enbo ěnco. No šílené. .Mějte s epapa

• Citovat
  • Upravit
826
15.11.06 17:59

ahoj pperlo!
kosili do porodnice nekupuj (teda pokud ji nechces i na doma).. je jich tam hromada a jsou vcelku ok… muzes si ji menit i nekolikrat denne. Zupan jsem si taky kupovala.. a nepouzila ani jednou… on tam je i erarni, ale stejne ho temer nepouzijes,, jedine co jsem tam potrebovala svoje byly kalhotky (jednorazove), poporodni vlozky, toaletni papir (nejaky jemnejsi, ale neparfemovany), rucnik a zubni kartacek s pastou.. teda ja jeste bryle a kontaktni cocky s roztokem (ty jsem si byla schopna na:,–(it az treti den :) podle toho se u me poznalo ze uz je mi lip :D)
s tou ikeou je to skoda.. maji tam pekny latkovy za 149,) (muzes mrknout http://www.ikea.com/…oductDisplay?… :) )tak treba kdyby tam nekdo jel :) do ledna casu dost :) navic si myslim ze to to mimco buide zajimat az pozdeji.. tak kolem 3. mesice… driv bude jenom jist, spat a nechat se prebalovat a zbytek mu bude sumaaaaaaaaak :) ale treba muzes napsat Jeziskovi :D
plinky.. no tech 20 bych pochybovala … my meli s sebou balik.. a spotrebovali jsme vetsi polovinu (byla jsem tam 5 dni.. po cisari).. prebaluje se zhruba kazde 3 hodiny, ve dne v noci.. takze si to spocitej.. jestlipocitam spravne tak je tonejakych 7 plinek na den… po normalnim porodu se jde domu zhruba 4-5 den (vetsinou 4) a po cisari 5-7 (podle stavu mamci … my sli 5 :)
tlaky v brise: rika se jim poslicky.. a je to uplne normalni.. mimcu to ncic neudela.. proste se tve telo pripravuje na porod a deloha si to zkousi tak nejak nanecisto :D nepotesim te .. pravdepodobne se budou objevovat az do porodu .. ja je mela cely 9. mesic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
15.11.06 18:04

omlouvam se omlouvam se omlouvam se.. jsem to nejak rohodila … tak pardon :)

Weri: no tak ja o tom teda budu jeste uvazovat :) uvidime jestli me nerva potom vydrzi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
15.11.06 19:53

PPPERLO tak tlaky v břiše jsem neměla… měla jsem jen poslíčky a to mě bolelo jakobych měla dostat šílenou menstruaci… ale měla jsem je jen jednou před tím než jsem nastoupila do porodnice. Perfektně mi to zaháněla horká vana! Jak psala HOPE košile tam jsou. Župan jsem nepoužila… jo jen jednou než když jsme šly na sono v den kdy nás propouštěli. No a 20 plínek je opravdu málo. Já měla velký balík Pampers New born a vezla jsem si jen trošičku domů. Jo a jinak já jsem sice měla Bpanten, ale vůbec ho nepoužívám, protože malé nepomáhal a je drahý jako prase. Kdybych byla chytřejší, tak si koupím obyčejný Infadolan. Večer namažu a ráno už nic nemá. S Bpantenem jsme se trápili s opruzeninama dlouho! Kámoška jsem ho doporučila a je s ním spokojená. Měla ho už do porodnice a malé to hned zmizelo. Maminka co měla vedle Bpanten, tak malý měl šílený opruzeniny a nemizelo mu to. Tak kámoška jí Infadolan půjčila a měl to do druhého dne o dost lepší!

HOPE jakto že si byla po císaři jen 5 dní? Já jsem tam byla 8. Tedy ten 8. jsem šla domů. Mě říkali, že se takhle chodí normálně a že jen ve velmi výjimečných případech po 6 dnech. Já jsem byla OK už 4. den, ale nepustili mě. Možná že mě nepustili i kvůli Niny, protože dostala 3. den ty kšírky a trápily jsme se s kojením, tak možná kvůli toho, ikdyž nevím proč mě nepustili už na víkend ( rodila jsem v pondělí)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
15.11.06 21:15

Weri.. nevim nevim :) asi jsem byla hodna nebo co ? :) ne vazne.. my s kojenim nemeli problemy.. a ja jsem se hojila pomerne rychle.. rikali ze vetsinou takhle brzy nepousteji.. ale kdyz oni mi tam terezku „zapomneli“ pres noc a kdyz videli ze jsem to zvladla tak mi vytahli steh a pustili me :) no ja byla stestna jak blecha… :)
nam teda zabira i bepanthen.. je fakt ze terezka na to nijak zvlast netrpi, ale kdyz nahodou neco tak bepanthen to zvladne … tak teda nevim.. pravda tuba mestala snad 100,– ale mam furt tu prvni :)
no ja mela poslicky cely 9. mesic.. a byl to takovy tlak v brise… proste neco jako stah.. pak to povolilo.. pperlo: zkus tu horkou vanu.. mela by to rozehnat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peka83
16.11.06 11:58

ahojky maminkyyyy

jojo vanu vždycky zkoušímm na veškeré bolesti:-)A zabírá. Ve vaně jsem jako doma. Už od malinka když mě bolelo břicho nebo tak sme si dávala koupel. Taky je supper uklidnˇující takhle si odležet ve vaně a vypnout mozek a nevnímat nic doma.:-DNo to nejsou bolesti to co mívám.To je prostě jako když vsajete pusou vzduch a ty dulky co se vam udělají na puse z obou stran tak to se stane s mojím bříškem a hnedka to povolí. Ale možná to je dkyž se malej otočí a jak je na delku tak ty boky břicha se asi nějak zuži.Nic važneho to nebude.A nemam to často jen mě to zaskočilo. Dneska jsme byla na nakup a přišla jsme domu a měla sem stvrdnute břicho musela sem si hnedka sednout. nedalo se stim nic dělat.Bych se ani enhla je to nepřijemné to tvrdnutí taky:-)Už mě to břicho štve u mytí nádobí nějak se mi vzdaluje dřez na mytí nádobí, nebo žeby s emi zkracovali ruce??:-D
Zkoukla jsem ty kolotoče IKEA .Jojo bohatě by stačili, ale my tam cestu mít určitě nebudeme .No nebudu na ten kolotoč spěchat dá s epak kdykoliv dokoupit. Nejsem schopná pořád si zajet koupit pro držák na nebesa do obchodu. komu byse autobusem chtělo že,? už tak namě každej hnusně čučí jak se deru uličkou v autobuse a jak naschvál vždycky když jedu autobusem tak je to ten uzkej ten zájezdˇák.To naštve:-D.Tak sem si na mimibazarku všimla že tam držák na nebesa je. Asi si ho nechám stama poslat:-).Myslíte si že bude v pohodě? je tam oto dost zájemců. Tak to bude asi z nějakého obchodu ne?? no fakt se tam ještě nevyznám:-D.
Jinak holky nevadí že do porodnice a doma mám oblečky velikosti 62 a 68?? já 58 nemám žádné.Oblečky mi všechny koupila mamka v USA poslala mi je balíkem díky bohu kdoví kolik byhc já tady zato dala:-) takhle se vyřádila babička:-)Ale 58 nemám žádné.Mám třeba obleček 0-3měsíce ne,, tak ty vypadají že by to snad i mohlo být menší no kdo ví, ale do porodnice mám teda rozhodně 62 obleček.ale to nevadí ne,, rukávy se dají přece zahrnout ne?? a to mimčodotoho stejně zachvilku doroste:-)
ten BEPANTHEN
TEDˇJSME NA VÁŠKÁCH JESTLI HO NEBO TO CO PSALA werinka infadolan .Seženu to taky v lékárně asi že???

• Citovat
  • Upravit
peka83
16.11.06 11:59

jinak po normál porodu jsou pry v nemocnici maminky 3 až 4 dny. mi říkala kámoška. No doufám já tam nechci být pět dnůů:-( ještě sem v nemocnici nebyla mám snich děsnou hrůzu nesnáším od mala nemocnice a ještě být takhle sama ach to ej nezvyk:-)

• Citovat
  • Upravit
826
16.11.06 12:19

jo jo .. vana je vselek :D akorat na ni posledich 7 mesicu nejak nemam cas :D
Ja mam s Mimibazarem same dobre zkusenosti.. ale zalezi na tom kdo prodava… jsou tam nove i pouzite veci.. a nektere funguju opravdu jako obchudek.. ja bych se toho nebala :) aspon to nemusis tahat domu sama.. dovezou ti to az pod nos :)
oblecky: to je v pohode, ja mela taky vsechno od 62. V porodnici jsem pouzivala erarni a domu se slo samozrejme v nasich :) a 62 byla v poho, kdyz to bude malinko vetsi nevadi… my meli 56 jednu bodycko, to jsme dostali a jinak vse od 62 vic :)
nemocnice: neboj sama tam rozhodne nebudes :) a pokud pujde porod normalne pujdes urco 3-4 den domu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peka83
16.11.06 12:25

Tak hlavně aby byl normál porod:-) .Takže tu noční košili nemám kupovat?, jendu doma mám takže ta by mohla stačit ais že?? Ale župan mám napsanej že si mám vzít do porodnice. abych tam pak nebyla jediná bez županu třeba bude všude rozpučovanej:-D tak noční košili nebudu už dokupovta jednu mám. ale knoflíky ve předu nemá ale dostala sem jí nedávno od tety. Koupil jí to hclap a ona to má velké:-)tak to využiju.-) no tak ejdině nějaký ten župánek. Na tržnicích jsou za 250 kaček to na těch pár dnů vystačí.-)
A kolikatero bych měla mít těch jednorázových kalhotek a vložek porodních?? já mám tři kusy kalhotek a 20 kusu to je jednoi balení těch porodních vložek . jsou to obyč vložky bez křidélek. vypadá to jako děsně šmejdsky

• Citovat
  • Upravit
826
16.11.06 12:46

no my ti budem drzet palecky. :) jen nam musis dat vedet :) neboj, urco bude vse podle tvych predstav :)
nocni kosili bych nekupovala… fakjt jich je v porodnici dost.. a doma jsem ja osobne spala v bavlnenem tricku velikosti XXL (ta byla moje :) )
zupan : nevim.. ja si tam pripadala jedina s zupanem :) .. taky mam bajecnej z trza za 250 :) ale je uzasne prijemnej .. obcas v nem chodim doma :D takze ho vyuziju aspon tak :D
kalhotky : ja mela tusim taky troje, ale byt tebou asi bych si pribalila jeste nejake.. muzes klidne nejake obycejne bavlnene z trza (nebo z Halle).. stoji par kacek a je to pohodlne.. ony se ty jednorazovky po sprse blbe navlikaj.. a pokud mas vlozky s lepicim paskem a nalepis je tak uz je neodlepis :? ja bych si dneska vzala s sebou ty troje poporodni a tak jeste jedny nebo dvoje bavlnene, hned po porodu bych mela ty jednorazovky a az by dosly mela bych ty bavlnene… uff.. to jsem se rozepsala :lol:
jo aty vlozky ti stacit nebudou.. ja mela taky jedno baleni… a muzu rict ze mi manzel kupoval jeste asi 2 nebo troje… je toho strasna spotreba… telo se holt cisti… takze radsi vem aspon 2 baliky.. a pak uz muze nakupovat muz :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peka83
16.11.06 13:33

hope
No já to nedopsala. Tak sme to měla v plánu, že troje ty kalhotky jednorázovky a jeden balík vložky poporodní ale že jako si vezmu ještě obyč kalhotky ty koupím někd etady unás na tržnici ve Vítkově a vložky mám ještě obyč bez křidélek jendo balení LÍDIE. Ale ais ještě koupím vložky jedny s křidélkama nějaké.Já tam chci mít taky jen ze začátku ty jejich jendorázové kalhotky, prootže ten materiál jak sme ošahala nod ěs a hrůza:-D .
tak noční košili kupovta nebudu a župan si teda koupím:-) třeba ho pak doma taky vužiju z vany apson´nebudu lítat jen tak v tričku a ve spodním prádle:-D a nebudu strašit lidi po baráku:-D .
Hele nedávala si na mimibazarku tedˇdo prodeje myčku?? za 3000?? vypadá dobře.Ale nevím jetsli jsi to ty možná sme to spletla.-)

jinak ten držák na nebesa sem si obědnala, ale je to z PRAHY .Tak mylsíš že budu hodně doplácet?, jako cena byla 169 i kdyby to bylo za 200 kaček furt by to vyšlo levněji než tady unás v obchodě za 350 kaček no děs.

• Citovat
  • Upravit
peka83
16.11.06 13:34

tak natom mimibazarku má povidalek fotky to sme spletla zase s tebou:-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová