Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A on si ti stěžuje, že je takhle nespokojený, že mu to nevyhovuje a že „nežije“? Mě přijdeš normální nedospělá žárlilvka, nevěřím, že máš svoje dítě. On se chová jako správný otec, pečuje o své děti, má je rád, jsou pro ně smyslem života a holt nejspíš ty nejsi jeho priorita, s tím se budeš muset smířit. Stavět ho do pozice děti nebo já, bych teda opravdu nezkoušela. Nebo vlastně jo, zkus to. Aspoň pak to rozhodnutí nebude na tobě
![]()
@romik01 píše:
@AnastazieB
Díky, takhle jsem.si to přesně myslela…moje dítě je pro mně vším, ale u mně se netočí vše jenom kolem nějono by to stejně nedopadlo..
Nám taky nevadí, že na svoje dítě kašleš ![]()
@Anonymní píše:
Tak jo holky, dík, asi to má prostě každý jinak nopříště už asi ani nechci vědět názor ostatních
![]()
A proč si hned naštvaná?
Ano, děti, tuplem v mladším školním věku, jsou ještě na rodičích dost závislé. Třeba i na tom vození na kroužky.
Jestli se tvůj potenciální partner stará o děti víc, než je ti milé, jdi od toho.
Ale nehledej tady zastání, že on to přehání a tvůj (nejspíš) studenější odchov je v pořádku.
Prostě to každý budete mít ložené jinak, to neznamená, že je to špatně a je možné to na druhého použít jako zbraň.
Můj syn (11,5 let) už je hodně samostatný, na 90% míst se dopraví sám mhd a podobně. Ten týden bez něj si plnými doušky užívám „bezstarostného života“ s partnerem. Ale když se za mnou zastaví v tátovo týdnu, že potřebuje pomoct s úlohou, do háje ho nepošlu, telefon mu zvedám a když něco akutního potřebuje, jsem tu pro něj. Prostě jsem rodič.
Zajímavé je, že píšeš, že s ex máte tvoje dítě ve střídavé péči, ale že si nedovedeš představit mít ho od osmi od rána do osmi do noci
V reálu, pokud pečuješ 50:50, máš dítě stejně často, jako on pečuje o ty svoje. Snad normálně chodí do školy, ne? ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj děvčatamám takovou otázečku, jestli jsem divná já nebo potencionální partner
![]()
chlap kolem 50tky,,2 děti, základka první stupeň, expartnerka, celý den v práci, podle jeho slov to s nima neumí, bydlí zvlášť, ale kousek od sebe…má plácnu 5 dnů v týdnů volno a všechno podřizuje im…kolem oběda vyzvedne, buď je rozveze na kroužky, nebo im dělá program, nebo se s nima učí, večer jde k nim, kde čekají na mámu, jako šichta mu končí mezi 7 a 8 večer..k tomu je všechny všude vozi, stačí, když kluk pustí slzu, že chce být s ním a ex žhaví telefón, aby si pro něj přišel…přijde mi to fakt moc jako, on chce být prej super táta, ale jako podle mně ublizuje i těm dětem…oni vůbec nerespektujou jeho koníčky, potřeby, nic…on přijde po noční a vůbec mu nevadi, ze ho po 2 hodinách vzbudí jenom proto, že deti si smysleli, že s ním chtějí do kina a máma to má na háku…když to tak čtu, tak možná asi beru nohy na ramena
![]()
jako znáte někoho, kdo se takhle obětuje dětem a může být šťastný? Vždyť on má výčitky svědomí z toho, že by im něco odmítl
omlouvám se za anonym, ale podle nicku by mě poznali asi
Já to nějak nechápu, je to divně napsaný…kdo je pořád v práci a kdo má 5 dní v týdnu (celý pracovní týden?) volno?
@romik01 píše:
@AnastazieB
Díky, takhle jsem.si to přesně myslela…moje dítě je pro mně vším, ale u mně se netočí vše jenom kolem nějono by to stejně nedopadlo..
Ono to není tak, že ty jsi špatná nebo on je špatný. Jen v tomhle jste protipóly a ono by si to těžce sedalo. A je otázka, jestli se trápit v něčem, kde to hodně drhne nebo ne. Na jednu stranu víš poměrně brzy, jak to má a můžeš se podle toho zařídit.
@Kelsey píše:
Koukám, že se úvodní mazal. Naštěstí se citovalo.
Jéje, jestli on ten její muž nepoužívá děti jako záminku, aby s ní být nemusel. To by zapadlo víc věcí na své místo ![]()
@Anonymní píše: …Příspěvek upraven 29.03.23 v 13:17
Najdi si bezdětného.
@Me Mimmix píše:
Já to nějak nechápu, je to divně napsaný…kdo je pořád v práci a kdo má 5 dní v týdnu (celý pracovní týden?) volno?
Ten chlap, co s ním spí. Prostě se věnuje hodně dětem a ona ho má jen málo.
@romik01 píše:
@pohledzdruhestrany
No ešte aby jo
proč jsi smazala úvodní příspěvek?
a beztak zbytečně, my jsme tě hned citovaly
Všichni jsme otroky svých dětí. Tak to prostě je, se s tím smiř ![]()