Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Emilie píše: Člověče neke… Třebíč mám teda spojenej a napoluchanej s Donutilem, pravda ale je, že tudy jsem se co najezdila do Brna do školy… a kroměříř zase spojenej s jinejma událostma, to tu nebudu dlouuuze ptvat… co tam tak, když teda nelovíte kudlanky, normálně děláš?Šroubovákem šroubuju široká šuplata, šňupu šeřík, šiškama škádlím šedivou šelmu (šneka), škytám, štrykuju… a tak
@Klementyna píše: Šroubovákem šroubuju široká šuplata, šňupu šeřík, šiškama škádlím šedivou šelmu (šneka), škytám, štrykuju… a tak
Kurňa… sakra dobrý!!! A já mám příběh tady vedle u nás na přehradě ne k, ale na ř!
@Emilie píše:Řekni, řekni, ať se pobavím, když už si tu u kompu ohýbám páteř
Kurňa… sakra dobrý!!! A já mám příběh tady vedle u nás na přehradě ne k, ale na ř!
@Klementyna píše: Řekni, řekni, ať se pobavím, když už si tu u kompu ohýbám páteřŘeknu, když tak prosíš…
Mistři řemesla frézařského a kuchařského, přátelé třídního Březiny, kteří přijížděli z Břeclavi pařit na čtyřicátiny, předtím při Březové před břízou u břečťanu břinkli o hřib. No, hřib. Do řiti, břídil, řádil úředník Břeťa Neckář. Řeším hřib řídce řezaný u řeky na Sibiři, říkal s přízvukem. Přemýšlím o vřeckovýtrusných, řadí třídy a řády říše přírody. Při Břeťově řeči pozřel u keře řeckokatolík Jindřich Kolře třpytivý předmět připomínající hřib. Či křemenáč? Naříkajíc přepadává. Přátelé řeší, říhnou a připomínají. Kuřecí nebo vepřový řízek? Řízek ne, řepa. Neuvařená. Nezmoudří. Střídají se při pořadí křiku o vaření, hovoří a … pookřejí. Přebrodíc Třeboň, zřezaní, nepřezutí, střílí dřívkem třešně přes římovskou přehradu.
Řehoř Mukař, otřásajíc se přehlídkou, se ve třičtvrtě na tři řítí ze střechy. Boří překážky vikýře a dřevníku. Zakřičí. Chřup. Lékaře! řve pořádkumilovná úřednice Dehtářová. Pořádná modřina na řiti, měří lékařka Jeřábková. Přikazuje zřízenci převoz. Umřel, říká. Přesune se k přehradě. Jindřicha Koláře pořezala v křoví kopřiva.
A připomenutí? Kouření bystře přijde k překážce! Třeba ke hřbitovu. Případně za mříž.
@Emilie
Žesťový orchestr by k tomu mohl hrát melodii a je to skvělá hymna logopedů a logopedek!
![]()
@Klementyna píše:
@EmilieŽesťový orchestr by k tomu mohl hrát melodii a je to skvělá hymna logopedů a logopedek!
![]()
kam se hrabe vepř s pepřem!
@Emilie píše:
kam se hrabe vepř s pepřem!
Maximálně tak do hrnce, uvařit a sníst!
@Klementyna píše:
Maximálně tak do hrnce, uvařit a sníst!
To by jistě byl dobrý nápad, nikoli však můj, neb maso nepožívám.
@Emilie píše:
To by jistě byl dobrý nápad, nikoli však můj, neb maso nepožívám.
Mně také nechutná, klidně svoji porci někomu přenechám, nevíš, kdo je tu masožravec?
@Klementyna píše:
Mně také nechutná, klidně svoji porci někomu přenechám, nevíš, kdo je tu masožravec?
Copato, ty nee papat vepřík???
@Emilie píše:
Copato, ty nee papat vepřík???
Kynuté knedle s jahodama já papat s mnohem větším nadšením!
@Klementyna píše:
Kynuté knedle s jahodama já papat s mnohem větším nadšením!
Musím se přiznat, že i já to mám tak.
@Emilie píše:
Musím se přiznat, že i já to mám tak.
Knedle dobré, chci nášup!
@Klementyna píše:
Knedle dobré, chci nášup!
Připouštím ale, že si ještě raději než knedlíky dám zeleninový salát.
@Emilie píše:
Připouštím ale, že si ještě raději než knedlíky dám zeleninový salát.
Trapné ale často bývají saláty v restauracích - myslím v tom smyslu, že si někdo chce dát salát jakožto zdravé lehké jídlo. A oni ti přinesou trochu zeleniny celou bohatě zalitou majonézou, s osmaženým masem a osmaženou vekou, to je salát jak blázen ![]()