Paterčata - dokument

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5882
11.11.16 10:28

Koukám, že to tu zase žije :mrgreen: Jsem čekala, kdo to tu první tím seznamem zase otevře :mrgreen:
Jinak dědit po sobě mohou i vícerčata, to jen pro pořádek. Vlastní zkušenost ;) Mluvím jen o vícerčatech ne o starším sourozenci, tam asi dědit věci moc nejde po mladších :mrgreen:

Jinak ten seznam nevím, ta skromnost.me v tom moc nesedi, a pochybuju, ze by se zmenili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22512
13.11.16 04:45
@Moise píše:
Už vidím, jak by pracující babička, zřejmě pár let před důchodem, bude dávat v práci výpověď kvůli dvěma, třem rokům. Kam by se pak asi vrátila a z čeho by žila :nevim:

Bavila jsem se o paterčatech s jednou mou znamou. Před lety se v jejím okolí narodila trojčata. Jedna babička si v práci zařídila roční NEPLACENÉ VOLNO a její manžel po práci obstarával všechny nákupy. Druhá babička s dědečkem práci nepřerušili a v rámci možností se hodně, zapojovaly.
A z mého okolí - je to tak 20 roků - měla jsem kolegu. Jeho dcera po umělém oplodnění porodila trojčata. Jeho manželka (babička trojčat) pracovala v nepřetržitém provozu. Dcera od nich bydlela asi 40 kilometrů. Tak v tom nepřetržitém provozu si nechávala psát směny tak, aby měla co nejdelší volno v kuse, jezdila na ty dny volna k dceři, aby se zapojila do péče o trojčata, jezdila s taškami navařeného jídla. Kolega se zapojoval jak mohl, co bylo potřeba - ten neměl směny, býval v práci denně. Druzí prarodiče trojčat také, tam jeden z nich točil směnný provoz ranní a odpolední, oboje prarodiče trojčat pomáhali. Když bylo dětem tři roky, maminka šla do práce, přesně, jak vyžaduje zákon, mateřská dovolená do tří let. U této konkrétní rodiny s trojčaty to šlo, že si jedna babička zařídila roční neplacené volno a oboje prarodiče se zapojovali a pomáhali jak jen to šlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22512
13.11.16 04:48

Z dokumentu si mj. pamatuji stále puštěnou televizi a jak otec s prvorozeným hrají hry na počítači.
jsem ráda, že děti mají zdravé, bez postižení, to je opravdu dar a zázrak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
13.11.16 14:17
@Jana206 píše:
Výpověď ne, ale domluvit neplacené volno by ve výjimečné situaci snad šlo.

No a co to je v tomto případě výjmečná situace? Občas nějaký ten den nebo x týdnů či měsíců v kuse.
Uvolnit je jedna věc, druhá - kdo tu práci udělá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
13.11.16 17:38
@EMicina píše:
Bavila jsem se o paterčatech s jednou mou znamou. Před lety se v jejím okolí narodila trojčata. Jedna babička si v práci zařídila roční NEPLACENÉ VOLNO a její manžel po práci obstarával všechny nákupy. Druhá babička s dědečkem práci nepřerušili a v rámci možností se hodně, zapojovaly.
A z mého okolí - je to tak 20 roků - měla jsem kolegu. Jeho dcera po umělém oplodnění porodila trojčata. Jeho manželka (babička trojčat) pracovala v nepřetržitém provozu. Dcera od nich bydlela asi 40 kilometrů. Tak v tom nepřetržitém provozu si nechávala psát směny tak, aby měla co nejdelší volno v kuse, jezdila na ty dny volna k dceři, aby se zapojila do péče o trojčata, jezdila s taškami navařeného jídla. Kolega se zapojoval jak mohl, co bylo potřeba - ten neměl směny, býval v práci denně. Druzí prarodiče trojčat také, tam jeden z nich točil směnný provoz ranní a odpolední, oboje prarodiče trojčat pomáhali. Když bylo dětem tři roky, maminka šla do práce, přesně, jak vyžaduje zákon, mateřská dovolená do tří let. U této konkrétní rodiny s trojčaty to šlo, že si jedna babička zařídila roční neplacené volno a oboje prarodiče se zapojovali a pomáhali jak jen to šlo.

To je hezké, že si zařídila roční neplacené volno, ale kdo ji živil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22512
13.11.16 21:12
@chipsa píše:
To je hezké, že si zařídila roční neplacené volno, ale kdo ji živil?

manžel, otec matky trojčat(=dědeček trojčat). Rodina fungovala a pomáhali si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
13.11.16 21:17

Kdo chce si to rozhodně zařídí, tady za to zařídili babce i mzdu, ale nevyplatilo se jí to, protože najednou by za ní stát přestal platit byt atd. Že se Saša do práce nevrátí bych i pochopila /děti budou stonat, až budou ve školce doma si udělá plno práce/, ale otec a prarodiče by pracovat měli!!! Nechápu, že je někdo ještě hájí / To může být zase jen někdo co je také na dávkách, jinak si to nedovedu vysvětlit. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56312
13.11.16 21:19
@Jana206 píše:
Výpověď ne, ale domluvit neplacené volno by ve výjimečné situaci snad šlo. Známá šla na dva roky na Rd za svou postiženou dceru.Mala sla do školky, ona se vratila do práce. Sice ma oficiálně vnučku i jeji maminku v péči, ale u patercat by zaměstnavatele babičky verejne pomluvili, kdyby to volno nedovolil. Urcite by se to nejak vyřešilo, i diky médiím.

já jsem nemyslela u babičky paterčat, ta snad ani nemá kde si to neplacené volno brát :mrgreen: Ale obecně, reagovala jsem na to, že u „bílých“ by ta babička šla z práce zcela automaticky, aby dceři pomohla… si nemyslím :nevim: I kdyby si to v práci „nějak“ zařídila, z čeho by žila? POkud vím, tak tenkrát nešlo zaměstnat babičku ofiko jako pečovatelku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56312
13.11.16 21:22
@EMicina píše:
A z mého okolí - je to tak 20 roků - měla jsem kolegu. Jeho dcera po umělém oplodnění porodila trojčata. Jeho manželka (babička trojčat) pracovala v nepřetržitém provozu. Dcera od nich bydlela asi 40 kilometrů. Tak v tom nepřetržitém provozu si nechávala psát směny tak, aby měla co nejdelší volno v kuse, jezdila na ty dny volna k dceři, aby se zapojila do péče o trojčata, jezdila s taškami navařeného jídla. Kolega se zapojoval jak mohl, co bylo potřeba - ten neměl směny, býval v práci denně. Druzí prarodiče trojčat také, tam jeden z nich točil směnný provoz ranní a odpolední, oboje prarodiče trojčat pomáhali. Když bylo dětem tři roky, maminka šla do práce, přesně, jak vyžaduje zákon, mateřská dovolená do tří let. U této konkrétní rodiny s trojčaty to šlo, že si jedna babička zařídila roční neplacené volno a oboje prarodiče se zapojovali a pomáhali jak jen to šlo.

To nepopírám, samozřejmě že ve větší funkční rodině při vícerčatech pomáhají všichni jak se dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56312
13.11.16 21:23
@EMicina píše:
manžel, otec matky trojčat(=dědeček trojčat). Rodina fungovala a pomáhali si.

No jo, ale ne ve všech případech plat jednoho člověka stačí na všechny výdaje, byť v malé dvoučlenné domácnosti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
13.11.16 22:24
@marta12345 píše:
Nechápu, že je někdo ještě hájí / To může být zase jen někdo co je také na dávkách, jinak si to nedovedu vysvětlit. :zed:

Myslím si, že prarodiče a tatínka nikdo nehíjil. To spíš Sašu, kterou tu mnozí posílali do práce, když děti půjdou do školky :nevim:

@Moise píše:
POkud vím, tak tenkrát nešlo zaměstnat babičku ofiko jako pečovatelku

Ano, nešlo. Bylo to nějak přes ten klub. A bylo to dost, jak říkala Klára, ohýbání zákona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
21.11.16 06:08

http://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?…

a toto mě rozesmálo

Pro svou klientku prý požadovala smlouvu o vydání sbírky a nikoli darovací smlouvu, aby matka o sociální dávky nepřišla a nemusela z peněz dárců „dotovat stát“.
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56312
21.11.16 09:18

@matkabagristy zrovna jsem to sem chtěla dát :mrgreen: Vtipný :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
21.11.16 09:37

Jojo, výžblept o dtování státu je fakt povedený :) mě baví diskuze, kde lidé nejsou schopní pochopit, že v této situaci by se částka danila proto, že to chce Kiňová na vlastní účet a ztratila by se tak transparentnost… Předpokládám, že řešení přes opatrovníka by se obešlo bez danění a dávky by to nijak neovlivnilo. jenže by holt rodiče k penězům neměli přímý přístup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
21.11.16 10:33

@matkabagristy
No, nějak tam nikde nevidím, co s penězy nakonec bude? Zůstanou magistrátu? Nebo další osudy? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí