Paterčata - dokument

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22512
21.11.16 10:46
@zvidavajanca píše:
@matkabagristy
No, nějak tam nikde nevidím, co s penězy nakonec bude? Zůstanou magistrátu? Nebo další osudy? :think:

Rodina tvrdí, že klub peníze zadržoval, což Vítková Rulíková odmítá. Vybranou sumu musel na magistrát převést ze zákona, protože se peníze nepodařilo utratit.

Kiňová se obrátila na advokátku Kláru Samkovou, která organizaci zažalovala. Žalobu projedná 30. listopaduObvodní soud pro Prahu 5.

Rada magistrátu už poskytnutí daru ve výši 616 713 korun schválila letos v červnu, matka paterčat ale podle mluvčího magistrátu dosud nepodepsala darovací smlouvu.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
21.11.16 10:48

@EMicina
Nojo, co jsem doma, tak přehled o čase mě míjí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
21.11.16 11:01

Nebojte, ono se zase podaří zákon nějak ohnout, aby peníze dostali a nemuseli danit :zed:
Včera ve zprávách byla rodina s 5 dětmi. Oba rodiče pracují za minimální mzdu v zahradnictví. Děti vypadaly +- stejně velké, jednou měli dvojčata. Dětem platí obědy stát, dostávají hygienické balíčky. Zvláštní že neuvedli nějaké číslo účtu jak jim pomoci. Děti nemohou na výlet, mobil nemají, oblečené byly hodně obyčejně. Taková rodina zaslouží pomoc a ne vyčuraná Saša, která jen mele jaký je chudák. Jejím dětem se nikdo posmívat nebude, že nejsou značkově oblečené. Je mi z toho smutno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56312
21.11.16 11:04
@marta12345 píše:
Nebojte, ono se zase podaří zákon nějak ohnout, aby peníze dostali a nemuseli danit :zed:
Včera ve zprávách byla rodina s 5 dětmi. Oba rodiče pracují za minimální mzdu v zahradnictví. Děti vypadaly +- stejně velké, jednou měli dvojčata. Dětem platí obědy stát, dostávají hygienické balíčky. Zvláštní že neuvedli nějaké číslo účtu jak jim pomoci. Děti nemohou na výlet, mobil nemají, oblečené byly hodně obyčejně.Taková rodina zaslouží pomoca ne vyčuraná Saša, která jen mele jaký je chudák. Jejím dětem se nikdo posmívat nebude, že nejsou značkově oblečené. Je mi z toho smutno :nevim:

Hele, já nechci být hnusná, ale tady záleží, jestli se do takové situace dostali ne vlastní vinou anebo prostě si ty děti nasázeli a nepřemýšleli, jestli je s takovými přijmy uživí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
21.11.16 12:25

Ja jsem četla o rodině s 12 dětmi ze Slovenska, ktera taky dostava poukazky na potraviny a hygienické balíčky. Deti jak schody od kojence do 22 let :zed:
Zprávy jsem vcera neviděla, ale pokud deti přicházejí postupně, tak snad musi rodice aspoň trochu premyslet o budoucnosti, jestli maji sanci ziskat lepší kvalifikovanejsi praci atd.
To uz je mi bližší pomoc patercatum.Tady je konkretne problém, ze chteji vse a nejlépe hned :mrgreen: Je mi bližší reseni, at se jim to zdaní, zapocita do ostatních dávek, převede na ucet a naloží si s tim, jak umi :nevim: Proste stáhnout ocas, zavřít pusu :mrgreen: Chápu, ze se jim nelíbí schvalování kazde položky zvlášť. Žít takto pod drobnohledem by bylo neprijemne každému člověku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5882
21.11.16 12:52

Penize bych jim hezky zdanila, kdyz nechteji darovani a at si s tim delaji co chteji, ale s tim, ze uz zadna verejna sbirka nebude…nevim, ale uz to trocha prehaneji :think: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7212
21.11.16 12:56

Přesně tak, pokud vedle sebe postavím rodinu s pěti různě starými dětmi kdy rodiče nikdy neměli pořádnou práci tak to už raději pomoc rodině paterčat, protože ti v tom nejsou tak úplně záměrně. Nasekat si pět dětí za sebou už záměrné je a to ať si pak vyžerou no :nevim: (mimo situace kdy oba dobře vydělávali a pak najednou přišli o práci ale takových případů moc není, většinou jsou to socky od začátku až po páté dítě)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7212
21.11.16 12:59

Problém je, že oni by jim to sice počítali na dávky, jenže to stačí aby ty peníze vybrali z účtu a dali pod matraci. A pro hmotnou nouzi budou opět nemajetní a znovu najedou dávky, museli by mít nemovitost nebo auto apod. co by mohla hmotna řešit ale jakmile na účtu nebude nic tak jsme tam kde byly. Hmotka řeší příjmy, majetek a co je na účtu. Takže si to jenom tak prolejí, měsíc dva nic nedostanou a pak jsou zpátky na koni s pořádným balíkem peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5882
21.11.16 13:10

Pokud dostanou penize, tak myslim, ze auto urcite nejake poridi :think: :mrgreen: uz me ta jejich story pripada jak v Kocourkove, hlavne at zase nekdo ohne zakony :pocitac:, a propo cemu se porad divime :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
21.11.16 13:23
@smilers píše:
Pokud dostanou penize, tak myslim, ze auto urcite nejake poridi :think: :mrgreen: uz me ta jejich story pripada jak v Kocourkove, hlavne at zase nekdo ohne zakony :pocitac:, a propo cemu se porad divime :mrgreen:

Tak hlavně, aby jim nějaký peníze vůbec zbyly, až jim na to skočí exekutor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7212
21.11.16 13:26
@PetraJ píše:
Tak hlavně, aby jim nějaký peníze vůbec zbyly, až jim na to skočí exekutor.

Neskočí, jim to stačí vybrat a hotovo (exekutor nekontroluje účty každý den), v tu chvíli se to stává „nezvěstným“ a nemůže na to exekutor ani sociálka. Geniální :mrgreen:

Hlavně, jaký exekutor by na to měl koule. On by dostal takový veřejný lynč že obírá chudáky rodiče paterčat, to by byla taková mediální masáž že už by si neškrtnul. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
21.11.16 13:52
@smilers píše:
Pokud dostanou penize, tak myslim, ze auto urcite nejake poridi :think: :mrgreen: uz me ta jejich story pripada jak v Kocourkove, hlavne at zase nekdo ohne zakony :pocitac:, a propo cemu se porad divime :mrgreen:

Mám za to, že auto mají. Neb některý výběry z druhýho účtu byly na jeho opravu a tuším i naftu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
21.11.16 14:45
@matkabagristy píše:
http://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?…

a toto mě rozesmálo

Pro svou klientku prý požadovala smlouvu o vydání sbírky a nikoli darovací smlouvu, aby matka o sociální dávky nepřišla a nemusela z peněz dárců „dotovat stát“.
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?…

No nestudoval jsem to ale do značné míry jí dávám zapravdu.Obecně vzato, pokud někdo daruje své vydělané (a zdaněněné) peníze jinému, nechápu proč by si z toho měl stát brát další daň. Beru to osobně jako pěknou sviň..nu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
21.11.16 17:24

Dávky by to ovlivnilo max. Na tri mesice. Statni sociální podpora se počítá ze zpětných příjmů čtvrtletně, hmotná nouze se dokládá myslim kazdy měsíc. Exekutor na to myslim nemůže, stejně jako na odbytne ze spoření a pojistek, dostává obmyslena osoba bez ohledu na dluhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
21.11.16 18:04

@Jana206 danˇje 15 procent, v tomto případě je to asi 90 t. Odhaduji, že podobnou sumu obdrží za ty 3 měsíce na dávkách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí