Pejsci naše radost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17162
30.6.15 06:45

@PetraJ no super, je to šikulka ;-) určitě to zmákne za pár dní a bude to OK :) I to zvykání si doma na „samotu“ :) u štěňat je to učení lepší než u pubošů nebo dospěláků :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
30.6.15 08:22

Ahoj po dlouhy dobe :)

@PetraJ Gratuluju k miminku, je uzasny :srdce:

@Markéta80 To mas tezky. Veterinari ti kastraci vetsinou doporuci. Je fakt, ze aby byla prevence ucinna, ma se kastrovat pred prvnim haranim. Potiz je v tom, ze fenka pak nedospeje, bude z ni naporad tak trochu stene. Ja osobne kastrace jen tak nemam moc rada, je to obrovsky zasah do organismu. A podle mne se zvlast takovy prcek uhlidat da :) Mozna bych si zjistila, jak jsou na tom s nadorama predkove, pokud by tam vyskyt byl, tak bych kastrovala, ale stejne asi az dyl, nejak bych na to nemela.
Ja o tom ted hodne premyslim, sice chceme uchovnit a mozna mit i ty stenata, v tom pripade pujde pod nuz az pak. Jeji mama je po trech vrzich po kastraci kvuli zhorsujicim se faleskam, to nas asi ceka taky…a ted ma nove vybranou i mlecnou listu, mela nejaky nalezy :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59398
30.6.15 10:51

@Bomer :palec: jo ten začátek je krutý no ale vyplatí se. Já to říkam furt že nemusim to štěněcí období :mrgreen: @KačuliKačka jo je s PP ale na chov jí nechceme, jen jsme chtěli jorka co bude jork :mrgreen:. Uhlídat jí uhlídáme, když je na vodítku tak vidim na víc metrů jestli je klid nebo nějaký pes. To je to čeho se bojim aby se nějak nezasekla a nakonec z ní nebyl jiný pes, prostě to musí být do těla mega zásah :? a často prý díky nulovým hormonům se hodně změní kvalita srsti co u jorka by byl prostě problém, chceme jí nechat dlouhou srst :mrgreen:. veterinář je hodně pečlivý i hodně chválený ale nechá si platit i za stříhání drápů, teda vždy počítá kolik drápů stříhal a přišlo mě že jde o prachy prý 2500-5000 :roll: no a v čekárně už byla fena na ko po kastraci :oops:. manžel teda je proti že jí nevezmeme její duši :lol: a já zatim nejsem taky pro, jako argument hárání tolik neřešim, nemyslim si že zrovna z ní toho poteče tolik a je to klasicky bytový pes :mrgreen: :mrgreen: a když by pak byl problém tak přece celý život do ní nebudu rvát umělě hormony. Jo kdyby pak byla nutnost tak je to jasné ale v 6m mě to přijde že pak ani nedospěje :? Může změnit chování a co pak, zatim je hodná, skoro neštěká a pak jí v mozku přepne a bude uštěkaná a labilní ne. Ted stejně jí asi bude čekat operace kvůli zubům. Doktor má od srpna dovolenou takže by jí chtěl kastrovat už v červenci aby se to stihlo :roll:. Jo strašák nádorů tam je ale aby pak neměla nádor něčeho jiného pokud by měla nějaké genetické předpoklady :roll: @PetraJ vidíš šikula, ta naše se chudák šíleně klepala jak jsme si jí dovezli takže ven jsme s ní nešla ale taky neměla ani 1kg :mrgreen: a od druhého dne už jsme s ní začla chodit a ok, do týdne už krásně šla na vodítku ;), doma jsme jí musela nechat hned 3tí den a koukala jsem jak blázen že byla v klidu, vrátili jsme se a bylo vidět že spala. Ale šla jsme jen pro kluka ke škole takže cca 40 minut ale zvládla to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
30.6.15 12:04

@Markéta80 tak pokud je to york s PP, znáte rodiče a rodinnou anamnézu, pouze bych ověřila zdraví co se rakoviny týká aspoň 3 generace dozadu. A pokud kastraci, tak až v úplné dospělosti. Navíc, drobná bytová fenečka se dá dobře jak uhlídat venku, tak „obléci“ na doma :) Kamarádka má malou teriéří slečnu a řeší to psíma kalhotkama se slipovkama na doma, venku si ji uhlídá taky :)

Nikdo ti nezaručí, že ranná kastrace před prvním háráním ochrání fenku na 100% před rakovinou v tělíčku, navíc nejsou žádné výzkumy potvrzené, že ranná kastrace nezpůsobí v dospělosti jiné zdravotní problémy a komplikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59398
30.6.15 12:51

@KačuliKačka no právě, jo nebude mít rakovinu dělohy, vaječníků a vejcovodů když je nebude mít :lol:. navíc aby se nezarazila v růstu, zítra jí bude půl roku a má 1600gr a celkem bych ráda aby měla alepson ty 2kg ale zrovna včera manžel že je nějaká už veliká ale to asi dělá ta srst protože když jí vykoupu tak vypadá jak myš :mrgreen: :mrgreen:. No doktora asi zklamu, bude bez kšeftu teda pokud nebude muset pod narkozu kvůli zubům :roll: My měli kavalírku a s háránim celkem ok, koberec nikde neni tak to šlo, kalhotky na ní dlouho stejně nevydrželi tak počítam že jork je proti kavalírovi mnohem menší tak snad ok. Chovatelka říkala že např starší sestra co má na chov jí budou 2r a hárala zatim jen jednou :mrgreen: :mrgreen: Co vim tak jeji předci bud ještě žijí nebo umřeli v hodně vyššim věku. Chovatelka teda říkala že 2 feny umřeli na rakovinu ale až jako staré a jednou slinivka a podruhé nádory u zubů. A to člověk stejně neovlivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59398
30.6.15 12:57

@asha :? je to těžké no ale momentálně se spíš bojim aby se nějak nezměnila. zásah to je když jí vezmou vše, navíc je i váhově malá tak se stát při operaci může stát cokoliv a co pak :(. Výstavy neplánuji an na to neni čas jen jsme chtěli jorka dle parametrů a ne co tady běhá za labilní jorky v okolí. všichni se té naší bojí :mrgreen: :mrgreen: Asi bych zvážila pokud by trpěla na falešky to by asi i pro ní bylo lepší ale zatim ještě ani nehárala tak nevim jak to bude prožívat. Kavalírka hárání měla bez problémů tak uvidíme. Já se obávam aby se ona nezměnila nebo neměla pak zdravotní komplikace, na špatnou srst mě veteerinář upozornil tak prý bude ostříhaná což teda nechci, ted má srst krásnou. Ted když to tady sepisuju tak vlastně je víc mínusů :mrgreen: :mrgreen: A znam pár lidí co fenu kastrovaly a nakonec rakovinu stejně měla :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
30.6.15 13:32

@Markéta80 vlastně sis odpověděla sama :) a pokud neměli předkové - fenečky problémy, být tebou, odložím to co to půjde. Ona operace zoubků není důvod hned i kastrovat, at si říká dr. co chce, ale nenechala bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59398
30.6.15 13:41

@KačuliKačka u zubů uvidíme ale kdysi jsme měli čivavu a ty dvě řady zubů vypadaly dost děsivě :mrgreen:. Jo asi odpověděla no :lol:, pak už to vrátit nepůjde a aby byly problémy celý život :?. Asi i kdyby měla falešky tak budu zvažovat ale takhle před rpvnim háránim se zarazí i v růstu ne :? Tak kšeft to je pro něj taky slušnej pokud u jorka bere až 5000 a nabízí to všem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
30.6.15 21:27

@Markéta80 Takze mas jasno :D Jasne, ze je to kseft, ale cpat to stenatum mi prijde uz skoro za hranici dobryho vkusu (i kdyz treba ve Statech se bezne kastrujou dvoumesicni stenata :roll: )
U nas probehlo prvni harani a prvni faleska, ale celkem v pohode, jen natekly cecky a trosku mazlivejsi naladicky, ale to ma ted furt, tak je to mozna povaha :lol: Jen doufam, ze se to nebude zhorsovat, jeji mama mela prvni falesku az po druhym porodu a druha pak byla jeste horsi :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59398
1.7.15 00:38

@asha náš veterinář je hodně na prachy, taky už koupil v ulici druhý barák :mrgreen: :mrgreen:, vim že se říká že pokud prevence tak nejlepší ještě před háránim ale odhadni kdy to bude tak prý ideálně hned v červenci. se zubama tak nějak počítam že půjde na trhání. Kdyby trpěla na falešky tak to bych asi i zvážila ale zatim ještě nehárala, no má čas :lol: a pak uvidim jak to bude probíhat ;) Mě ted bohatě stačí jí vymýšlet granule, mlsná nebo nevim :cert: :cert: a to si myslim jsem zatim kupovala ty lepší :lol: ale možná e jak jí rostou zuby :think: Naše se mazlí ráda, teda v noci spí pelechu, jsme řekla že až si sama vyskočí což asi nezvládne nikdy tak manžel že už jí vyrobí schůdky :mrgreen:. před půlnocí jsem jí hledala a samo byla u nejstaršího v posteli, vedro a on jí ještě přikryl dekou :mrgreen: :mrgreen: Tak uvidíme co veterinář, no kšeft bude mít za čip od města a vidim že asi ty zuby tak to počítam do 2000 :lol:. první hárání počítam kolem 8m :think: Mě na tom celém vadí že je to konečné rozhodnutí a pokud by měla negativní reakce tak už to nejde vrátit, doktor hlavně že nebude hárat ale nemyslim si že to z ní poteče nějak hodně ani z kavalírky to nebylo nic extra ;) jen pak hlídat venku, ona se kamarádí s každym psem a hned vedle v bytě mají SBT :mrgreen: :mrgreen: a ten je z ní mimo už ted, vždy si před ní lehne :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
1.7.15 06:10

@Markéta80 s tím jeho přístupem bych nechala upravit zoubky a šlus… kastraci bych odmítla a to zcela rázně.
Máš potvrzeno od předků fenečky zdraví do vysokého věku, tudíž bych řešila až přijdou nějaké problémy, jako právě falešky atd. až s vyšším věkem… třeba se jí falešky vůbec nedostaví, není to pravidlem. A na hárání mu řekni, že to není první fena co chováš, tudíž víš o co jde a nemáš s tím problém.

Může být vet sebe lepší, ale když vidím, že mu jde o prachy takovým způsobem, asi bych se fest šprajcla!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59398
1.7.15 12:14

@KačuliKačka a falešku poznam jak? Jo nenecham, přijde mě na to malá a nechci aby se sekla v růstu :?, inkontinence je většinou jen u velkých plemen ale na 100% to nikdo neví :?. Falešky její máma nemá a zatim ani její straší dcera tak uvidme co naše ;). Jo oni říkají lehký zákrok ale když to převedu na lidi tak ženská co jde na stejný typ operace tak zrovna bez vedlejších účinků neni :? Ty zuby uvidim ale vim že často jim nevypadnou mléčné a už rostou trvalé tak to se řešit musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
1.7.15 12:17

@Markéta80 já mám pejska, tak nevím, ale co říkala kamarádka, zduří jí cecíky, jsou horké (ale nemusí), jakoby se nalijí mlíkem a hrozí zánětlivé onemocnění.
Zkus vygůglit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59398
1.7.15 12:21

@KačuliKačka mrknu ;), my fenu měli a vždy prvních pár dní byla mimo a nevěděla co se s ní děje a pak už ok ;) Tak jsme zvědavá jak to bude prožívat tahle :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
1.7.15 12:26

@Markéta80 A nemuzes najit jinyho veta? My meli tri feny (dve NO) v byte a harani nebylo tak hrozny. Prvni ani nemela kalhotky, tenkrat takovy vymysly nebyly…zato se to naucila dukladne uklizet. A ted to bylo taky v pohode, na kalhotky si holka zvykla hned, na cisteni sebe za par dni, to teda bylo krusny :lol: Ale ustali jsme to bez problemu.

Faleska probiha ruzne, natecou cecky, fenka je hodne mazliva, priblbla, zhorsi se poslusnost a jak zacne kojit plysaky, chce to razny zasah :lol: Ale vetsinou staci ji proste hracky sebrat, a davat ji vic do tela, delsi prochazky, cviceni a tak, proste ji ty blbosti vyhnat z hlavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová