Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@KačuliKačka jezis to je bozan
muj ma ted na par dni s prochazkama smulu
lezim doma s chripkou a ac rodice pri porizovani slibovali jak s nim taky budou chodit, tak prd max kdyz je vytahneme do lesa
ted hodne jeste valcime s tim, ze nechodi do boudy ac uz je velka zima
radsi vsechno co neni upevnrne toztaha po zahrade a sam spi u vrat
ale v jedne veci mi udelal rodost (kopuruji z jednoho sveho prizpevku v jine skupine):
Reknu vam, ja toho meho psa miluju
byla pravdepodobne spatne zavrena kralikarna a vyskakala samice a nekolik kralicku, co maji par tydnu. Kdyz sem prisla pes stal u kralikarny a sedel u kralicku, co spadli do krmitka pod jejich kotcem
zkousela sem hledat dalsi, ale proste sem je nevidela. Ze zoufalstvi sem B. rekla,,Hledej kralicky''. A ta moje prisera mi je opravdu zacala ukazovat - byli na mistech, kde by me ani nenapadlo, ze muzou byt
samice projistotu stala cca 3 metry od Dudlika
ale ta se necha krasne chytit ![]()
@Bomer tak to je šikulínek
Když jsem bydlela před pár lety v domku rodičů expartnera, měli jsme borderku, ta ani v těch obřích mrazech nespala v zateplené boudě, vytahala si deky i polštáře ven ke dveřím a spala tam. Když jsme jí zavřeli do kotce, ječela jak blázen, takže jsme jí nechali tak.
My zase nechodíme ted přes týden, jak je brzy tma, to už se nedá moc kam jít, po městě začínají idioti střílet petardy, a to mám zase strach, že se mi urve a uteče..
Zvažuju koupit ještě obyč postroj k venčení a nosit dvě vodítka, jedno náhradní.
@KačuliKačka v tomhke mam stesti, ze mu nevadi (teda minimalne strileni ze vzduchovky je OK), ale na Silvesrra ho vezmu domu to nevim jak by smudla vydrzel
my prave co sme meli NO tak bral boudu a, kotec jako svoje uzemi a byl tam dobrovolne furt, tak treba az se mu postavi i kotec, tak to prijme srejne
jinak kocky u nas doma:
@Bomer tak každý hafan to má jinak
věřím, že kdyby mu byla fakt zima, tak dobrovolně do boudy zaleze do tepla.
A kočičáci jsou božíííí ![]()
@KačuliKačka no nevleze tam ani treba kdyz prsi
radsi se svhova pod thuji
ale tak snad neni uplne blbej a kdyby mu bylo fakt blbe tak tam vleze…
@KačuliKačka presne tak ![]()
Dneska sem se s Barneym konecne po te me,,smrtelne'' nemoci dostala ven ![]()
Zdravím přítomné
Mame doma respektive na zahradě skoro 8 mesicu starou slečnu (kříženec NO a LR). Uz jsem mela radost, jakou mame zlatou fenku, na vodítku vubec netaha, nesbírá a nezere nejaky fujtajbly (předchozí pejsek byl taky zlatý, nebyl agresivní, ale zase prohanel auta, kola, tahal na vodítku a smejčil v keřích).
A ted k jádru. Minuly tyden nam skočila pres plot, meli ji uz na stanici MP. A od te doby nam zacala mizet. Bývala sousedka ma u nas jeste docasne slepice, takze tam se taky dostala, vyvrátila pletivo a honila slepice. Takze jsme ji museli bohuzel uvazat na řetěz. Doma zvykla neni a venku jeste musíme opravit plot.
Ma tu vsechno, obcas si ji vezmu domu, chodíme s ni a se synem na procházku. A ten plot taky neni uplne nízký, ale dva metry nema.
Myslíte, ze ji vadí ta změna? To ze se odstěhovala sousedka? Byla to starsi pani a dávala ji zbytky od oběda apod.
Nebo ze by změna pred prvním haranim?
@kittynka89 No, hlavně to bude tím, že je z ní puberťačka, na zahradě se nudí a potřebuje zaměstnat…to je to, co jí vadí nejvíce.
Najděte si cvičák, naučte se tam, jak psa trénovat berte ho na výlety, cvičte „hloupůstky“. Psychické přemýšlení unaví psa mnohem více než fyzično - i když to samozřejmě taky potřebuje.
@Bomer je to Pan Božan, fakt, asi jsem už magor, ale já se tlemím na každého kolemjdoucího psa a mám tendence ho ňuchňat ![]()
@kittynka89 puberta… jak radí @Jannnča, zaměstnat hlavu, chodít cvičit základní povely, pac, aporty, jiné psí kousky
NO je chytrý a pracovité pes, LR je ochotný splnit jakékoliv pracovní přání… takže makat, makat a makat
Než řetěz, raději vybudovat dobrý a prostorný kotec s boudou, kde se bude mít možnost psí puberťačka pohybovat a bude v bezpečí. Bude se vám hodit i až začne hárat, aby se k ní nedostali cizí psi nebo aby neutekla za nimi. Ještě bych doporučila načepovat fenku, popř. jí dát na obojek spešl známku s tel. číslem, pro případ, že by se nepozorovaně „vykradla“ z domova na výlety.
@Bomer ten ksichtík
![]()
Bruny se tvářil naprosto stejně zhnuseně ![]()
Také přejeme krááásné vánoce všem ![]()
@KačuliKačka jeho asi první foto, kde se nesměje
Brunýskovi to moc sluší ![]()
@Bomer díky
on se buď směje nebo se tváří jako šíííleně týraný pes ![]()
Ten Tvůj je k sežrání, brouček ![]()