Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bomer mně Bruny chytá stopy, takže v lese nemůžu pouštět vůbec
Jak vidím čumák nahoru tak vím, že je zle… jednou utekl a i když se vrátil, tak má smolíka, krom naší známé velké louky chodí na vodítku.
A teda v Beskydech houby vůbec nerostou, byla jsem dva dny na horách, nic jsme nenašli krom muchomůrek a ani kolemjdoucí nenesli nic, sem tam hříbek, dva.
Jinak u kamarádky si hafan zkusil oňufat káčata, kachňata a indické běžce, s běžci byla pro něj sranda, ty před ním zdrhali… ale nenechala jsem ho i když neublížil, ale byl v tu ránu jako hluchý, pacholek
Je to sice voříšek, křížený kdo ví s čím, ale teda ty lovecké pudy má ![]()
Na třetí fotce se dělí o pelíšek s naší madam Lotynkou ![]()
@KačuliKačka B. je v tomhle nastesti v pohode a zajima se jen o nas, jednou mi ale za srnkou taky utekl - na poli. Ale nechal se odvolat v tomhle mam u nej docela stesti, horsi je, kdyz sme na prochazce a mijime se se psem to by mi nejradsi utrhl ruku jak se k nemu chce dostat, jeste hrozne pitome steka, zkousela sem s kamaradky psem jestli po nem vyjede, ale to nedela. Ocucha ho a chce si hrat, ale tohle panickum nevysvetlim a ani se jim nedivim ![]()
@Bomer on mi toto začal dělat ve cca 2 letech - neposlouchal, začal zdrhat po stopách, začal vyjíždět po psech (feny neřeší) ![]()
Tak na tom od ledna pracujeme, v lesích ho pustit nemám odvahu, hned větří a já se bojím, že už se nevrátí
Poslušnost jsme trénovali a pouštím jen tam, kde si jsem jistá, že nemá kam utéct nebo že tam není zvěř (máme naštěstí u řeky louky ohraničené valem v délce asi 6 km)
No a to vyjíždění na psy trénujeme s cvičitelkou, v sobotu jsme byli na horách - hodně lidí, psů, děcka běhaly těsně kolem psů, tak byl už pak na nervy a já taky
To pak vyjížděl na psy všechny, i feny.
Byl zlatíčko do té doby, až pak loni v prosinci se to tak blbě zlomilo ![]()
@Bomer nas druhy briard hledal houby s nami. Pripojil se i k cizim a hledal s nimi take
.
Prvni briard zase jednou pasl cizi hejno slepic- byly volne pred chalupou. Pekne je prohanel. Mela jsem strach- jeho prvni setkani
Hustý, co ty lidi nenapadne. ![]()
Se musím pochlubit, minulou sobotu jsme byli s naším pětiměsíčním vipetem na první výstavě a dostali jsme hodnocení VN1 (velmi nadějný, první místo. Nejlepší možný hodnocení). Dcera se s ním na junior handlingu dostala do finále a pak jsme při závěrečných soutěžích vyhráli 3. místo za nejhezčí štěně výstavy.
Jsem z toho měla tejden strašný nervy a nakonec to dopadlo všechno dobře.
Holky, díky.
Dcera mě furt nervovala, pořád o tom mluvila, až jsem se toho začala bát taky. Naštěstí to dobře dopadlo. Byla to jenom krajská výstava, ale na to naše otrkání to stačilo.
Ahoj holky, jsem v 9tt (nebo jak se to píše, jsem v tomto nováček
) a uvažuji o pořízení pejska, jelikož jsem zjistila, že budeme mít s přítelem mimčo a tedy založíme rodinu. K té jsem si ale vždycky psa představovala, jelikož jsem mezi nimi byla celý život. Nevím ale, jestli budu mít vůbec čas a energii na venčení, až se malé narodí. Přítel by samozřejmě pomohl, ale je často v práci a nechci, aby byl pak pejsek nevyřáděný. Prostě nevím, co od toho čekat. Jestli až si mimi zvykne na nějaký režim, tak už je to v pohodě nebo jak. Děkuji za názory, samozřejmě se nakonec budu rozhodovat sama, ale určitě pomůžou zkušenosti ostatních. ![]()
@Ada32 Kolem štěněte je spousta práce, doporučuji s pejskem počkat.
@Jannnča
Přesně - než štěně vychováš, dítko už bude na světě a pak nějakou dobu na hafáka nebudeš mít čas už vůbec. Vydrž. ![]()