Jsme popelnice Evropy - nekvalitní jídlo

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3270
29.2.12 06:38

s tím králíkem jsi mi připoměla jak jsem koupila vejce v Peny.Milá vejce na sobě měla etiketu přes půl plata „česká drůbež“Takže jsem je koupila a doma studuju podrobněji…a vystudovala jsem že se jedná o vejce původem z Německa!!!(až!!) :cert: a že teda jsou od slepic z těch zvětšených klecí..to je sice fajn,ale vozit takovou základní potravinu jako jsou vejce až z Německa?No chápete to?My Češi kterž jsme měli svoje prasata,krávy tím pádem vepřové hovězí,mlíko vejce…doprčic kam až jsme to dopracovali že toto musíme dovážet?Naše dobré a myslím si že i v době komunismu dobře fungující zemědělství jsme zničili a ted jsme závislí na dovozu základních potravin?Jak se to mohlo stát?Jak to ty naše vlády mohly dopustit? :cert: Napřed se domácí produkce zničila a ted se zas za drahé peníze obnovuje.Bože to mám vztek!! :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
29.2.12 06:45

S prominutím žereme drahé hnusné sračky v exkluzivních načičnaných obalech.
Nojo jenže jak my to změníme?pořád zde bude většina národa který si ty z těch drahých hnusných sraček musí ty nejlevnší koupit.Už jen z toho důvodu že peníze prostě nejsou.Vláda nás škube čím dál víc apořád má málo.Místo aby si zalepila podstatné díry kudy jim prachy utíkají tak bere nejslabším jedincům.Jak zdravé asi budou děti které budou celý život jíst výše zmíněné věci?To jim je jedno.Hlavně občane plať daně a makej do smrti.Amen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
29.2.12 06:53
jitkabokule píše:
s tím králíkem jsi mi připoměla jak jsem koupila vejce v Peny.Milá vejce na sobě měla etiketu přes půl plata „česká drůbež“Takže jsem je koupila a doma studuju podrobněji…a vystudovala jsem že se jedná o vejce původem z Německa!!!(až!!) :cert: a že teda jsou od slepic z těch zvětšených klecí..to je sice fajn,ale vozit takovou základní potravinu jako jsou vejce až z Německa?No chápete to?My Češi kterž jsme měli svoje prasata,krávy tím pádem vepřové hovězí,mlíko vejce…doprčic kam až jsme to dopracovali že toto musíme dovážet?Naše dobré a myslím si že i v době komunismu dobře fungující zemědělství jsme zničili a ted jsme závislí na dovozu základních potravin?Jak se to mohlo stát?Jak to ty naše vlády mohly dopustit? :cert: Napřed se domácí produkce zničila a ted se zas za drahé peníze obnovuje.Bože to mám vztek!! :jazyk:

Ja bych se spis ptala jak jsme to my mohli dopustit
Ahoj Jitule :D

• Citovat
  • Upravit
3270
29.2.12 07:03

ahoj mmoni :mavam:
no - nebo - jak jsme to mohli dopustit?ta změna přece nevznikla ze dne na den.To bylo napřed nadšení ze všeho co k nám přišlo ze „západu“a nad tím co jsme měli jsme ohrnovali nos.A ted to máme i s úrokama :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
29.2.12 07:04

dobrej podpis Moni :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
29.2.12 07:34
jitkabokule píše:
no - nebo - jak jsme to mohli dopustit?ta změna přece nevznikla ze dne na den.To bylo napřed nadšení ze všeho co k nám přišlo ze „západu“a nad tím co jsme měli jsme ohrnovali nos.A ted to máme i s úrokama :cert:
jitkabokule píše:
no - nebo - jak jsme to mohli dopustit?ta změna přece nevznikla ze dne na den.To bylo napřed nadšení ze všeho co k nám přišlo ze „západu“a nad tím co jsme měli jsme ohrnovali nos.A ted to máme i s úrokama :cert:

no jo,je potreba znovu podporit ceske zemedelce,ale toho se od teto vlady tezko dockame

• Citovat
  • Upravit
Lenka76
29.2.12 07:46

Holky,ja myslim,ze to je vsude…i v zahranici,jen se v cechach se porad cpe,jak je v zahranici to nej,jak to maji jinak..nemaji…taky se tu najde prosle zbozi,kdyz si clovek neda pozor, bydlim v UK,pisi se tu clanky,jak v tescu prelepuji datum spotreby u masa,nebo jak se vyrabeji pro deti ty jejich musli po ranu a jak je to plne cukru a pritom urcene prodeti…takze simyslim,ze kazdy stat je popelnice Evropy.;-)

• Citovat
  • Upravit
1577
29.2.12 07:49

přidávám se, taťka pracuje v zemědělství a tak mám z první ruky, jak jde všechno do sra..k. Občas nám doveze nějakou tu krůtu z farmy, občas kuřátka, ale stejně převládá maso z obchodu (snažím se nakupovat v řeznictví a ne v superhyper, ale taky člověk nemá jistotu, odkud vlastně to maso je). Třeba včera jsem koupila maso v řeznictví Makovec (na moravě jedno z nejznámějších). Každý chválí, jak jsou skvělí, jak je to české maso, ale také jsem zjistila, že to maso je dovážené z německa. Koupila jsem kuřecí stehna a jak jsem je upekla, tak letěli přímým směrem do koše - přítel mi to odmítl jíst, že to divně chutná, tak jsem ochutnala a fakt to mělo hnusnou pachuť. Tak si člověče český vyber. Navíc i když se snažíme jíst obilniny, ovesné vločky, pohanku apod., tak to zase obsahuje spoustu plísní, ale to už bychom fakt nemohli jíst nic :cert: . Takže s rozumem, ale nezbláznit se z toho :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
29.2.12 07:50

Zeleninu kupujeme z ekofarmy, cesnek mame svuj, maso u mistniho reznika. Super a hypermarkety mame jen pro veci v obalech :-D
Souhlasim, je potreba to nejak resit.

• Citovat
  • Upravit
mmonica
29.2.12 07:54
Lenka76 píše:
Holky,ja myslim,ze to je vsude…i v zahranici,jen se v cechach se porad cpe,jak je v zahranici to nej,jak to maji jinak..nemaji…taky se tu najde prosle zbozi,kdyz si clovek neda pozor, bydlim v UK,pisi se tu clanky,jak v tescu prelepuji datum spotreby u masa,nebo jak se vyrabeji pro deti ty jejich musli po ranu a jak je to plne cukru a pritom urcene prodeti…takze simyslim,ze kazdy stat je popelnice Evropy.;-)

tk s timhle tedy nesouhlasim,asi uz si dlouho nebyla v CR ne ?Jinak tesko v UK nic moc ,ale opravdu proti ceskemu Tesku je zlate,jinak ja z britskeho teska za 5 let mela zkazenoyu jedinou vec a to vakuove balene sladke bezlepkove housky,taky jsi zapomnela napsat,ze pokud neco reklamujes jako omluvu Ti vrati dvojnasobek ceny vyrobku
vzhled zeleniny a ovoce se s CR neda porovnavat vubec

• Citovat
  • Upravit
2183
29.2.12 08:41

tak ja s vami souhlasim, ale bohuzel se asi pridavam k te vetsine co jsou popelnice. kuoujeme v akci a levne zbozi protoze momentalne penize proste nejsou. jo kdyz to jde tak taky rada trhy a tak. nastesti kralika,vejce,kurata,ovoce a zeleninu mame vlastni alespon neco. jo ale pultovy prodej tedy mepraktikuji. proste podle toho jak jsou penize tak se ji a sereme to a verte ze bude hur pokud kalousek nechcip… !! protoze co chysta tak je pro mne dost desive.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
29.2.12 08:49
marieondatra píše:
tak ja s vami souhlasim, ale bohuzel se asi pridavam k te vetsine co jsou popelnice. kuoujeme v akci a levne zbozi protoze momentalne penize proste nejsou. jo kdyz to jde tak taky rada trhy a tak. nastesti kralika,vejce,kurata,ovoce a zeleninu mame vlastni alespon neco. jo ale pultovy prodej tedy mepraktikuji. proste podle toho jak jsou penize tak se ji a sereme to a verte ze bude hur pokud kalousek nechcip… !! protoze co chysta tak je pro mne dost desive.

s tim musim souhlasit,spousta rodin na kvalitni potravinz nema a yrejme bude v CR hure http://www.novinky.cz/…mesicne.html?…

• Citovat
  • Upravit
1433
29.2.12 08:49

Tak sakra lidi nekupujte v těch supermarketech, je to pracnější najít si jiného dodavatele ale ne o tolik dražší.V supermarketu nikdy: MASO,MLÉKO,VEJCE,ZELENINU, OVOCE jen přes zimu, levné a balené sýry,sálámy,saláty. Co nakupuji v supermarkeetu nejvíc je mouka, biovýrobky, čaje, těstoviny, rýže, dobrůtky, (čokoládky a hóódně kvalitní sýr) kvalitní jogurty.

Příspěvek upraven 29.02.12 v 08:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
29.2.12 08:51

Není to o penězích, znám spoustu ženských co si dokážou nakoupit kvalitní kosmetiku, chodit na kosmetiku, k holičce, utrácet za oblečení a pak si stěžovat že nemají na kvalitní potraviny :nevim: teda tím nechci říct že je to váš případ :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
29.2.12 08:58
Barush píše:
Není to o penězích, znám spoustu ženských co si dokážou nakoupit kvalitní kosmetiku, chodit na kosmetiku, k holičce, utrácet za oblečení a pak si stěžovat že nemají na kvalitní potraviny :nevim: teda tím nechci říct že je to váš případ :kytka:

to je to same u tech co kouri a pijou nebo nevari a chodi do hospody a pak si stezuji.
nejsme ani jeden pripad a stejne ty penize nejsou . doufam ze po rodicaku bude lepe ikdyz zase to zdrazovani a dane tak alespon trosicku lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová