Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Barush píše:
Tak sakra lidi nekupujte v těch supermarketech, je to pracnější najít si jiného dodavatele ale ne o tolik dražší.V supermarketu nikdy: MASO,MLÉKO,VEJCE,ZELENINU, OVOCE jen přes zimu, levné a balené sýry,sálámy,saláty. Co nakupuji v supermarkeetu nejvíc je mouka, biovýrobky, čaje, těstoviny, rýže, dobrůtky, (čokoládky a hóódně kvalitní sýr) kvalitní jogurty.Příspěvek upraven 29.02.12 v 08:51
Baruš,promiň,ale tvůj chlap asi nedělá za 13000 čistýho že?A jestli je pracnější najít si jiného dodavatele? Jak kde.Někdo zkrátka jinou možnost nemá a v hyper nakupovat musí protože malí prodejci to zkrátka pod tlakem těchto hyper zabalili.
Možná by mohli nejíst![]()
Barush píše:
Není to o penězích, znám spoustu ženských co si dokážou nakoupit kvalitní kosmetiku, chodit na kosmetiku, k holičce, utrácet za oblečení a pak si stěžovat že nemají na kvalitní potravinyteda tím nechci říct že je to váš případ
Nedá se s tím dělat nic. U nás doma preferujeme trhy, nakupujeme u farmářů, co jde snažíme se dělat domácí apod. Bohužel ale dokud budou masy nakupovat v marketech podřadné zboží, tak jej budou markety prodávat. A co si budeme povídat, kolik lidí sáhne raději po jogurtu za 3,–, co není jogurt, místo jogurtu za 15,– nebo farmářský, který kupuju já za 40,–.
Každý si musí srovnat své priority, nakupovat, co si myslí, že je pro něj nejlepší a nejzdravější a víc neřešit. A snad jednou náš bude tolik, že podřadné zboží z pultů začne mizet. Ale když občas čtu, co někdo dokáže vařit a jíst, tak mi to přijde jako utopie.
ne ja souhlasim, ze jsou to sra..ky a kdybych nemusela tak by to bylo jinak. rada bych chodila do bio chovu a na kosmetiku. kdo na to ma at si doprava je ti jejich vec, jen nechte ostatni byt.
ono samo staci ze vedi ze si to nemohou doprat a ne aby si na ne jeste nekdo ukazoval.
marieondatra píše:
ne ja souhlasim, ze jsou to sra..ky a kdybych nemusela tak by to bylo jinak. rada bych chodila do bio chovu a na kosmetiku. kdo na to ma at si doprava je ti jejich vec, jen nechte ostatni byt.
ono samo staci ze vedi ze si to nemohou doprat a ne aby si na ne jeste nekdo ukazoval.
Já bych taky ráda chodila na kosmetiku, ale mnohem větší radost mám, když místo takhle vyhozených peněz koupím u faráře dobrý maso. Je to o prioritách, taky nejsme bůhvíjak bohatí a přála bych si mít třeba více kosmetiky,oblečení apod. Nemám, protože kvalitně jíst tedy investovat do svého zdraví je pro mě priorita číslo jedna.
Pravdu máš v tom, že pokud někdo má 3.000 na jídlo měsíčně, tak s tím moc nevykouzlí, i kdyby chtěl
![]()
jojo asi tak.Jenže když se zamyslíš zpátky xx let.Proč se sem začalo vozit šmejdský jídlo?Protože lidi neměli love.Ten kdo love má tak si špatný jídlo nekupuje.A jak už tu někdo napsal,pokud bude Kalousek jen a jen brát lidem peníze,zvyšovat dph,dokud bude drahá lidská práce,nevyplatí se lidi zaměstnávat..ti nebudou mít práci a skončí na pracáku kde je zas bude potřeba živit z daní,lidi budou žít jen z ruky do huby,případně se zadlužovat aby přežili,nebudou utrácet púeníze protože je nemají…tak se z toho srabu nikdy nevyhrabem.
marieondatra píše:
Vy tu děláte, jak kdyby v hypermarketech byla pouze nekvalitní zobží proboha
Já nakupuju POUZE v hypermarketech, protože jinou možnost nemám a přesto si dovolím říct, že nakupuju opravdu jen kvalitní jídlo.To není o superhyper, to je o tom, jestli ten výrobek otočím, přečtu si složení, popř.kouknu po značce Klasa.A maso že by bylo kvalitní jen u řezníka? Jak jste na to přišli? Opět stačí kouknout na testy, vyjde vám, že tesco kuře je velice kvalitní, přestože ho kupuju v superhyper
![]()
jitkabokule píše:
jojo asi tak.Jenže když se zamyslíš zpátky xx let.Proč se sem začalo vozit šmejdský jídlo?Protože lidi neměli love.Ten kdo love má tak si špatný jídlo nekupuje.A jak už tu někdo napsal,pokud bude Kalousek jen a jen brát lidem peníze,zvyšovat dph,dokud bude drahá lidská práce,nevyplatí se lidi zaměstnávat..ti nebudou mít práci a skončí na pracáku kde je zas bude potřeba živit z daní,lidi budou žít jen z ruky do huby,případně se zadlužovat aby přežili,nebudou utrácet púeníze protože je nemají…tak se z toho srabu nikdy nevyhrabem.
Hm, tak když stojím u kasy třeba v Globusu nebo Kauflandu, tak se nestačím divit… pořád se mluví, jak lidi nemají peníze, ale ty vrchovaté nákupní vozíky s tím nějak nekorespondují… mě docela baví sledovat, co kdo má ve vozíku… většinou tam nechybí bedna piva (toho za tři kačky), ty nejlevnější jogurty, chipsy, oplatky, zeleninu a ovoce moc nevidíš… a z těch lidí v okolí, co znám a stěžují si, že je draho a že nejsou peníze, tak většina prokouří dva až tři tisíce měsíčně a na pivo do hospody chodí několikrát do týdne…
xangel87 píše:
Vy tu děláte, jak kdyby v hypermarketech byla pouze nekvalitní zobží probohaJá nakupuju POUZE v hypermarketech, protože jinou možnost nemám a přesto si dovolím říct, že nakupuju opravdu jen kvalitní jídlo.To není o superhyper, to je o tom, jestli ten výrobek otočím, přečtu si složení, popř.kouknu po značce Klasa.A maso že by bylo kvalitní jen u řezníka? Jak jste na to přišli? Opět stačí kouknout na testy, vyjde vám, že tesco kuře je velice kvalitní, přestože ho kupuju v superhyper
![]()
Přesně tak, kdo chce, ten hledá a kdo hledá, najde… ale zase to občas je dražší… no ale raději bych koupila třeba jen půl kila masa, které bude pěkné a čerstvé, než dvě kila bůčku či kabanosu, ve kterém je o mase jen zmínka na etiketě…
Regino dražší to určitě je, to netvrdím…Ale zase když si představím, že jsem donedávna milovala kladenku a pak zjistila, že je v ní 50% masa, tak už jen ta představa, co je ten zbytek, mě donutí sáhnout vedle
( a pozor, to jde i v hypersuper
)
xangel87 píše:
Regino dražší to určitě je, to netvrdím…Ale zase když si představím, že jsem donedávna milovala kladenku a pak zjistila, že je v ní 50% masa, tak už jen ta představa, co je ten zbytek, mě donutí sáhnout vedle( a pozor, to jde i v hypersuper
)
Tak tuhle kupuju u nás u řezníka a je plně masová… žádná vodou nasáklá břečka… my jsme třeba dost kupovali šunku v Globusu, byla sice dražší, ale byla vždy taková „suchá“, žádné promočené papíry… pak se zhoršili a byl to děs a hrůza, normálně z toho tekla voda a chuť byla daleko horší… no a je to asi dva tři měsíce, co jsem ji koupila, protože tam neměli nic podobného, a už to byla zase ta stará dobrá šunka…
A ještě maso… jednou jsem nakupovala v Albertu… jedno dítě chtělo domů, druhé se vzbudilo a začalo v kočárku brečet, tak rychle rychle, abych to měla co nejdřív z krku a koupila jsem krůtí prsa balená… bylo to v akci, nepřemýšlela jsem, dala to do košíku a šup ke kase… doma jsem zjistila, jak už v tom obalu je nějaká „voda“, po rozbalení divná chemická vůně… po pročtení etikety krůtí prsa křehčená a raději dál nepřemýšlet o tom, co tam všechno je kromě vody… takže tuhle blbost už neudělám… a křehčené maso už nechci ani vidět…
Regina Hero píše:
A ještě maso… jednou jsem nakupovala v Albertu… jedno dítě chtělo domů, druhé se vzbudilo a začalo v kočárku brečet, tak rychle rychle, abych to měla co nejdřív z krku a koupila jsem krůtí prsa balená… bylo to v akci, nepřemýšlela jsem, dala to do košíku a šup ke kase… doma jsem zjistila, jak už v tom obalu je nějaká „voda“, po rozbalení divná chemická vůně… po pročtení etikety krůtí prsa křehčená a raději dál nepřemýšlet o tom, co tam všechno je kromě vody… takže tuhle blbost už neudělám… a křehčené maso už nechci ani vidět…
taky jsem omylem koupila nějaký křehčený kuřecí maso. smaženej řízek z toho hnusnej, pekla jsem je dost dlouho na to, aby nebyly uvnitř červený, ale bohužel ani po dlouhém pečení nebyly uvnitř bílý, to se mi ještě nestalo
pak jsem z toho udělala nugetky do trouby a taky
plavalo to asi ve dvou deci vody
fakt humus.
křehčené nebrat ani omylem
![]()
Tak jestli projde to zvednutí elektřiny, tak nebudu muset řešit kvalitu potravin, protože se půjdeme pást
Už takhle musím promýšlet co koupit. Ještě že budu mít za chvíli svoje slepice, pak mám vlastní mrkev, ovoce a přemýšlím co dalšího dát na zahradu. A brambory budeme mít od místního pěstitele místo peněz za pronájem pole.