Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ja si taky nemyslim, ze nejaky hmat je az takovy zakrok…A nekdy to proste opravdu jinak nejde..nic si z toho nedelej..
Bumbi grilovany masicko zavidim ![]()
Lído, to neřeš, někdo má teoreticky ve všem jasno, ale jestli se pak podle toho zachová? Toť otázka…
Samozřejmě že by byl přirozený porod bez jakéhokoliv vněšího zásahu ideální, ale když to nejde, tak co? Tak umřu já i dítě, jen aby to bylo podle přírody?
To je zároveň moje odpověď na tvoji otázku, jak to bylo za našich babiček…
Ale pokud ti dělali Hamiltona, tak tě o tom měli informovat a tys měla dostat možnost se rozhodnout, s tím zase souhlasím. Já bych tedy na tvém místě asi souhlasila, ale kdyby se mě nezeptali a prostě to udělali, asi bych byla naštvaná ![]()
veronika.st píše:
Bumbi grilovany masicko zavidim
Ještě není co, až jestli bude zítra hezky
. Ale těším se…
Nikdo se mě na nic nezeptal, ale teď už je to jedno
Prý se raději neptají, protože to dost bolí…kamarádce ho udělali v pondělí a ve středu se rozjel porod…tak třeba ![]()
Jinak grilovačku bych si taky dala líbit ![]()
Verčo, už máš ten fusak do autosedačky? a jakou barvu? ![]()
my jsme si udelali vcera grilovany maso na balkone, ale to neni ono …
jj uz mam, vzala jsem bezovou. Co kdyby to nahodou fakt byl kluk a ja mela koupenou ruzovou
![]()
Verčo a máte pro kluka vůbec vymyšlené jméno?
Já mám ten fusak červený, tak si stejně budou myslet, že máme holčičku ![]()
Dřív jsme si dělali legraci, že se náš syn bude jmenovat Hippolyt a budeme mu říkat Hipťo
(jednou jsme byli na Vyšehradě na Slavíně a takhle se fakt někdo jmenoval, tak nás to zaujalo) ![]()
my se proste na klucicim jmene nedokazeme dohodnout,ikdyz mame asi 10× potvrzenou holku, tak se tam bojime napsat neco, co by se nam nelibilo…Petr chce Honzika,ale to je muj bracha. Ja jsem chtela Krystufka nebo Risu…ale to zas nechce Petr…tak jsme uvazovali o Ondrovi nebo Filipovi…Hrozne se mi Libi jeste Matej,ale to je druhej bracha ![]()
Hippolyt je moooc pekny
takovy vzneseny ![]()
Všechna jména jsou hezká…taky se mi hodně líbil Ondra, ale toho má kamarádka a Filipa nám zakázala Tomova ségra, protože tak se bude jednou jmenovat její syn ![]()
Terko, to jsou krásný fotky
. asi hlavně proto, že je na nich krásný dítě
![]()
Je, Teri, to je zlatíčko, a na roce už takovejch vlásků, fakt krásná holčička (má taky po kom být, že
, gratuluju!
ad názory na přirozený porod, hehe, kdyby se rodilo doteď pouze přirozeně, tak by půlka z nás tady nebyla. A co je nepřirozeného na Hamiltonovi taky nechápu. ![]()
Ahoj holky,
tak novinky od nás zde:
Včera jsme si nádherně užili tu grilovačku u kamarádů, starší děti (z nichž ovšem nejstarší byl Ondra) se ráchaly v bazénku a lítaly po zahradě, Klárka spinkala a šla z náruče do náruče, já jsem vlastně poprvé od porodu byla pořádně venku (nesměli jsme, dokud Klárka neměla 3 kila) a mezi lidma, takže pro mě úžasné odpoledne. Ondru jsme vůbec nemohli přemluvit k cestě domů, takže jsme přijeli až ve 21.30, osprchoval se a zalehnul, úplně hotovej.
Dneska vstal až v 8
!!!
Klárka spinkala taky hezky, kojila jsem nějak kolem 11 a pak až v 5
. Pak to ovšem doháněla, takže už nespala, ale zato jela v 7, v 9 a teď, usnula od té 5 hodiny ráno až nějak kolem 10…
A při přebalování si pěkně vychutnla tatínka
. Já skládala s Ondrou puzzle, tak Roman šel přebalovat. Sundal plínku, otřel zadek, sbalil plínku. Klárka se pokadila. Utřel přebalovák, utřel Klárku, vzal si čistou plínku. Klárka se počůrala. Tím si samozřejmě namočila overálek, takže ji tatínek svlíknul. Když byla nahatá a utřená, znovu se pokadila
. To už následovala cesta do umyvadla, měla to všude, cestou jsem pod ní držela látkovou plínku, aby nám to neokapávalo na podlahu. No, nakonec to dobře dopadlo, oba jsou živí a zdraví, tatínek má čisté tričko, Klárka čistý overálek… ![]()
Teri: krasne fotky ![]()
Bumbi: tak si to aspon tatinek poradne uzil ![]()
Jinak Lida je od soboty vecer v porodnici. vcera rano psala, ze jeste nic, ze to bude na dyl, protoze nemela kontrakce. Tak snad uz ted je Kubik na svete a maji to za sebou ![]()
rikala jsem si, kdy to na ni prijde
a po ocku to tady sleduju…