Maminky Praha 4

Napsat příspěvek
Velikost písma:
677
7.7.11 14:07
bumbinka píše:
Ahoj TeoTerezo :). tak tě vítám zpátky mezi námi a gratuluji k mrňouskovi, je fakt nádherný :). Já už mám Klárku taky doma, i když termín bych měla až za týden, ale už je jí 17 dní ;).

Dneska jsme byly na kontrole, hezky nám otesánkuje, dr. jí navážila 2980g a naměřila 50cm 8-o . Až takový přírůstek jsem fakt nečekala… Tak jsem moc ráda, už můžeme normálně ven, vzhledem k tomu, že se v čekárně pokadila, poblinkala a nebyla čerstvě nakojená, jinak bychom ty tři kila uričtě daly :lol: . Takže k naší dr. až na kontrolu v 6 týdnech, teď nás ještě musím objednat na kyčle… A sebe na gyndu, a k zubaři (vypadla mi plomba asi dva dny před porodem :zed: ). Ach jo, mě ti doktoři tak nebavííííí…

Cestou z kontroly jsem se rovnou sešla s kamarádkou, co je taky těhotná (měla termín přesně týden přede mnou, tj. včera), daly jsem si výbornou pizzu, ledovou kávu, pokecaly, Klárka se předvedla jako dokonalé miminko, spinkala v kočárku a jen se občas protáhla a trošičku si ublinkla :)

Lído, ty už se nemůžeš dočkat, co? ;)

Jééé tak gratuluju! To je fajn… sice o trošičku dřív, ale jak je vidět tak i s blinkáním krásně přibýváte a daří se vám skvěle! to je prima. Holky, já teda co jediné musím říct, že mě štve, je to že ted musím na všechno dávat pozor co jím, aby malý neměl prďousy. takže Lidas dej si ještě honem všechno na co máš chuť pak je to fakt naprd :-D

Jinak já kojení v pohodě… i přesto že se malý nepřisál hned po porodu, tak pak se přisál bez problémů další dny. Takže nějaké to, že když se hned nepřiloží, že je problém, je taky dost blbost :)

Jooo doktoři, taky teď lítáme…poradny, kyčle, teď na chirurgii, pač možná máme vodní kýlu :( ale snad to bude v pohodě.. Já až na gyndu po šesti nedělí, nic mi není, takže dobry. Zuby taky zatím drží, tak doufám, že tomu tak zůstane!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
7.7.11 14:13
Lidas píše:
Už je to fakt dlouhý, 3 týdny čekat na porod a stále nic…asi je lepší, když doktoři mlčí a někdy to prostě přijde :think: Jinak po tom hmatu (asi Hamlton?) mě fakt všechno bolí, skoro nemůžu chodit :-(

Toho Hamltona nebo jak to je dělali kamarádce a říkala, že jí to asi trochu zabralo, protože pak do 2 dnů rodila… ale jestli to bylo tim nebo jestli by to přišlo i normalně to nevím. Nebo Lído, určitě se dočkáš, pak to bude prima. Hlavně na to moc nemyslí (já vím ono se to řekne), ale víš jak to je, když to člověk nejmín ceká tak to přijde! :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
7.7.11 14:17
Lidas píše:
Už je to fakt dlouhý, 3 týdny čekat na porod a stále nic…asi je lepší, když doktoři mlčí a někdy to prostě přijde :think: Jinak po tom hmatu (asi Hamlton?) mě fakt všechno bolí, skoro nemůžu chodit :-(

No jo, Lído, to je v tvém případě fakt asi chyba doktorů, že ti říkají, že jsi připravená na porod… jinak by ses nestresovala, věděla bys, že termín máš zítra (nebo kdy, viď?), věděla bys, že rodit obzvlášť první dítě až týden po termínu je normální, a byla bys v klidu… Vzbudit v tobě 3 týdny před termínem pocit, že budeš rodit už každým dnem, to se jim fakt moc nepovedlo :hug:
ale neboj, teď už to fakt každým dnem přijde ;) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
7.7.11 14:19
TeaTereza píše:
Jinak já kojení v pohodě… i přesto že se malý nepřisál hned po porodu, tak pak se přisál bez problémů další dny. Takže nějaké to, že když se hned nepřiloží, že je problém, je taky dost blbost :)Jooo doktoři, taky teď lítáme…poradny, kyčle, teď na chirurgii, pač možná máme vodní kýlu :( ale snad to bude v pohodě.. Já až na gyndu po šesti nedělí, nic mi není, takže dobry. Zuby taky zatím drží, tak doufám, že tomu tak zůstane!

Přesně tak, já obě děti rodila císařem v celkové narkóze, tj. o okamžitém přiložení nemůže být ani řeš, a přesto jsem je obě plně kojila při odchodu z porodnice a to tak, že pily už jen z jednoho prsu a třeba 60ml nebo víc na jedno kojení…
Asi jsem v minulém životě byla dojná kráva :lol: . a teď holt zase jsem…

Propána, co je to vodní kýla? 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7024
7.7.11 15:03

Ahoj holky,
byla jsem na svatky u tchyne, tak jsem se nemohla pochlubit, jak pritel v utery uklizel. Mela jsem pres poledne praci a on mezi tim uklidil cely obyvak, kuchyn, koupelnu, predsin…vyluxoval a vytrel, fakt jsem koukala a musela jsem ho pochvalit, je uzasnej :-)
Asi mu doslo, ze ja to zvladat nebudu… Jinak dneska jsme mely zase foceni v Blesku a ja to zvladla uplne v pohode a dokonce jsem mela hlad :-D
A z fotografky vylezlo, ze se prvni mesic pokousi o mimi :-) tak snad se jim to brzo povede…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
7.7.11 15:05

ahoj holky, sorry že vám sem lezu, nevedela byste některá o nekuřácké (nebo alespon dobře oddělené prostory) hospodě poblíž policejní akademie (OBI Modřany)?

díky
har.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
7.7.11 15:25

Ahoj Luci, no tak vidíš, jakej je to šikula, a tys ho tady podceňovala ;).

Harpyje, bohužel, nic mě nenapadá, zkusím se zeptat manžela, ten je místní a navíc se v hospodách vyzná víc než já ;)

Holky, ještě vám musím říct, jakej netvor je ten můj nejmilovanější a nejskvělejší manžel ;). Byla tu v pondělí naše máma, aby mi vyvenčila Ondru, když jsme s Klárkou ještě nesměly ven. A když večer odjížděla, mezi dveřma povídá: „Tak jsem dala Klárce pusinku na čelíčko a řekla jsem jí, ať pěkně tloustne.“ A na to on: „A řekla jsi taky Katce, ať pěkně hubne?“
No nezabily byste ho??? :zed: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7024
7.7.11 15:34

bumbinka...

no to snad ne, ja bych ho hnala…to neni mozny
dyt jsi chvili po porodu, co proboha chce ??? kdyby jsi byla rok po porodu, tak budiz…
ja mam stesti, ze mi ted chutnaji samy zdravy veci, jako zelenina, ovoce a zase zelenina a zelenina…tak to snad moc nepriberu, ale vcera jsem snedla u tchyne rizek, tak konecne nejaky bilkoviny…jinak maso, vajicka, syry nemuzu ani videt

dneska v Blesku mela fotografka kysely okurky…dostala jsem na ne chut:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
7.7.11 15:39

No, Luci, neboj, on to myslel ze srandy, pořád mi říká, že na splasknutí břicha je ještě čas, a že by mě miloval, i kdyby mi nesplasklo :srdce: . Ale fascinovalo mě, jak rychle dokázal zareagovat… nejdřív jsem koukala jako puk, pak jsem ho „zmlátila“ a bylo to :)

Je fakt, že jsem v těhotenství přibrala celkem dost, ale to i poprvé, a měla jsem to v podstatě všechno v břiše a prsou, takže počítám, že i tentokrát to během léta prostě zmizí… A taky je pravda, že mám „výhodu“ v tom, že jsem prostě ženská krev a mlíko, takže nějaké kilo dvě se na mě ztratí ;)

Jééé, kyselý okurky bych si taky dala :). Na ty já má chuť vlastně kdykoliv :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7024
7.7.11 15:41

na mne se taky neco malo ztrati…ale dneska to bricho bylo teda videt, priste si beru volny saty :-D

a ty okurky, kdyz to jsou ty malinky krupavy :-D asi pojedu do tesca :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
7.7.11 15:43

Ahoj Teo, vitam te zpet a velika gratulace k miminku :)
Lido, ja na tom budu urcite stejne, to se neboj…Me teda doktori reknou vzdycky jen ze je vse ok a jak mam dlouhy cipek- tomu stejne nerozumim, takze odchazim vzdycky s tim, ze vse je ok, ale to je to hlavni ne :)?. Petr mi pak vzdycky nadava, ze jsem se na nic poradne nezeptala :D. Ted jsem hodku a pul zehlila a pak vytrela balkon…Vubec ted neustale gruntuju, mala me potom akorat poradne celou okope a to je vsechno, pravda je, ze uz to dost boli :( a vypada to, ze tam mam mimozemstana :)taky mam pocit,ze chce ven brichem :)
Bumbi, mala roste jako z vody, to je dobre :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
7.7.11 16:02

Teď jsem tu měla na návštěve sestru s rodinkou…neteřinka se ke mě pořád tulila, je to takové moje sluníčko :-D Ukazovali mi fotky z dovolené v Bulharsku, moooooooooc pěkný, taky bych jela :palec: A na víkend jedou na Slapy, tak jsem říkala, že se třeba přijedem podívat…ale švagr se zděsil, že to radši ne, když mám před porodem :mrgreen:
Jen mi neteřinka snědla čokoládu, kterou jsme měla k porodu, tak musím rychle koupit jinou…nějak musím tělu dodávat energii :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
7.7.11 16:05
harpyje píše:
ahoj holky, sorry že vám sem lezu, nevedela byste některá o nekuřácké (nebo alespon dobře oddělené prostory) hospodě poblíž policejní akademie (OBI Modřany)?díky
har.

Tak to netuším, jestli tam taková restaurace vůbec bude? :think: My chodíme do Domyna, to je u Eltoda, zastávka Nové Dvory a tam je nekuřácky salonek…ale to je pro tebe asi daleko? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
7.7.11 17:11

Lido, takze nakonec meli hezky v Bulharsko jo :)??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
7.7.11 17:14
veronika.st píše:
Lido, takze nakonec meli hezky v Bulharsko jo :)??

No, počasí mohlo být lepší, ale poslední dny už to bylo celkem v pohodě, přijeli opálený, tak to asi tak hrozný nebylo :palec: Jinak ubytování prý super, jen Adélce tam chyběly děti :think: Asi je fakt lepší na dovolenou s prckem vyrazit ještě s nějakou rodinkou, která má taky dítě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová