Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Moniňoň píše:
Já bych do takovýho sňatku nesla. Předmanželska smlouva to neochrání. Ona se může zadlužovat dál a s tím on nic neudělá. Takže jednoznačně.. neřešit předmanželský smlouvy a nezenit se. I když dle NOZ je za dluh zodpovědný i druh/družka částečně. Je to blbý no..
Mohu se zeptat podle jakého ustanovení je za dluh zodpovědný druh/družka?
Jedině tak neschopnost prokázání před exekutorem, že majetek není dlužníka. Nebo ještě dědictví a jeho/její přítomnost ve druhé třídě dědiců.
@Anonymní píše:
Hlavně je nezkušený, a hormony podle mě udělaly své, protože jinak to nechápu, proč s ní chtěl hned dítě.
Přijde mi, že právě teď začíná procitat a uvědomuje si do čeho spadl. Určitě mu řeknu ať si jí nebere a když se nechá přemluvit jeho volba, ale nějak tuším, že pak to asi nedopadne dobře.
Tak ať jde do odděleného jmění, jak správně radí @ejhle .
@opulus píše:
Nevidím jediný důvod, proč by měl splácet dluhy někoho jiného, nebo ještě ručit za cizí dluhy.
Při této úvaze by manželovi měly po svatbě patřit i majetky, které si nese ten druhý do manželství - přece si nebere jen tu „chudou stránku“, která jakože nic nemá.Příspěvek upraven 07.08.17 v 09:44
Tak. Toto je jedna z věcí, která je pro mě v zákoníku nepochopitelná. Měl by být zákoník udelanej pořádně. Přitom stačí tak málo.. např uzákonit při podpisu smlouvy o půjčku podpisy obou manželů. To jako tím, že si někoho vezmu ztrácím zodpovědnost za svý činy?
@Moniňoň píše:
To ano. Otázkou je, jestli se jeho partnerka nebude zadlužovat i v manželství. Je to divně nastavený
To je další věc, která ho děsí, oni se bavili, že by si do budoucna pořídili novou televizi. Ona druhý den někam jela a vzala si ji na splátky aniž by to bráchovi řekla.
Takže v tomhle jí bohužel věřit taky nemůže, protože jakmile by byl problém ona nejspíš sáhne tajně po nějaké půjčce. Sám řekl, že jí nemůže nic svěřit a musí hlídat finance. Je to prostě těžká situace. ![]()
Mne prave prislo, ze takhle bych to citila, kdyby slo o brachu
rekni mu, ze je to jeho zivot a mel by se rozhodnout bez ohledu na to, co kdo rekne nebo si mysli. Netlac na nej nijak. Uz má dost tlaku od ostatnich. Ja vim ze se o nej bojis ale tohle musi uvalcit sam. A rekni mu, ze mezi vami dvema se nic nezmeni, at se rozhodne jakkoliv.
@Anonymní píše:
A to ho ochrání i kdyby si sama bez jeho vědomí vzala půjčku v manželství?
Melo by to tak byt.
@Tarjei píše:
Mne prave prislo, ze takhle bych to citila, kdyby slo o brachurekni mu, ze je to jeho zivot a mel by se rozhodnout bez ohledu na to, co kdo rekne nebo si mysli. Netlac na nej nijak. Uz má dost tlaku od ostatnich. Ja vim ze se o nej bojis ale tohle musi uvalcit sam. A rekni mu, ze mezi vami dvema se nic nezmeni, at se rozhodne jakkoliv.
A mám mu říci svůj názor nebo ani to ne? Já se mu nechci vměšovat moc do života, ale třeba by moje stanovisko mělo pro něj váhu. Samozřejmě, že se nic nezmění, pořád budu stát při něm, jen nechci, aby si nabil nos! ![]()
Neženit se… a veškeré svoje věci platit kartou a uchovávat si všechny účty, aby bylo možno prokázat, že jsou jen jeho a nikoliv její.
Kocko, ver mi, ze tusim, jak se citis. Nazor bych mu rekla, az jestli se zepta.
@Anonymní píše:
To je další věc, která ho děsí, oni se bavili, že by si do budoucna pořídili novou televizi. Ona druhý den někam jela a vzala si ji na splátky aniž by to bráchovi řekla.Takže v tomhle jí bohužel věřit taky nemůže, protože jakmile by byl problém ona nejspíš sáhne tajně po nějaké půjčce. Sám řekl, že jí nemůže nic svěřit a musí hlídat finance. Je to prostě těžká situace.
Ono obecně půjčovat si na zbytné věci, když mám hluboko do kapsy je nezodpovědnost.
Pokud nechce bratr slyšet - jeho volba. Ale odnese to i to dítě.
Pro něj bude nejtěžší to sdělit své „nastávající“.
@Tarjei píše:
Kocko, ver mi, ze tusim, jak se citis. Nazor bych mu rekla, az jestli se zepta.
Máš pravdu, nebudu v tom rýpat, jen pokud sám se o tom zmíní tak mu řeknu jak to vidím, ale bude to těžké neřešit. ![]()
Ja viiiiim, taky by to pro me bylo tezke. Mam dva mladsi bratry
ale taky je mi jasny, ze uz na nej toho tlaku je hodne. A to se pak clovek nekdy zacne chovat jako zvire v koute. Tak at se na Tebe nezlobi zbytecne, ze jses stejna jako ostatni, co na nej tlacej.
@Anonymní píše:
Máš pravdu, nebudu v tom rýpat, jen pokud sám se o tom zmíní tak mu řeknu jak to vidím, ale bude to těžké neřešit.
ja bych to resila, jestli na tebe da - on pak bude casem nestastny a dluhy toho jeho streva budete pak platit všichni. Jo bohužel se mladej zamiloval a mozek mu spadnul do kalhot, tak doufam, ze brzo procitne, do jake familie by se prizenil a ze si to rozmysli. A ze na nej tlaci? At jim rekne, az bude slečna oddluzena, ze si ji rad vezme za manželku a bude po tlaceni. A financne negramotne jelito by ještě chtelo SJM, hypotéku a novy domeček. No chudak tvůj maly bracha… ![]()
Hlavně je nezkušený, a hormony podle mě udělaly své
, protože jinak to nechápu, proč s ní chtěl hned dítě.
Přijde mi, že právě teď začíná procitat a uvědomuje si do čeho spadl. Určitě mu řeknu ať si jí nebere a když se nechá přemluvit jeho volba, ale nějak tuším, že pak to asi nedopadne dobře.