Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Aot
Je mi úplně úzko z tvé situace, myslím, že náprava není možná, on své chování nezmění, měla bys opravdu utíkat ![]()
On ti kontroluje mobil? a ty mu ho dáš?? a když ne? ty ho jemu kontroluješ taky? Jistě ne - to by se asi podivil. a jak to jako zdůvodňuje?
Není to láska a už vůbec né „příliš velká láska“. Je to manipulátor, závislák, potřebuje tě vlastnit, kontrolovat, ovládat a podle mě se to bude stupňovat. zatím používá mírné prostředky, protože mu vždy vyhovíš. ale kdybys odmítla…
Proč by ses nemohla bavit s muži? a s manželem sestry!!! Proboha…
Doufám, že jsme ti otevřely oči
@kabab píše:
Poslední věta je sice smutná, ale je to výsledek právě dlouhodobé manipulace…zároveň snad dobrý krok v tom, že sis uvědomila, že něco je špatně. Obávám se, že v roli oběti jsi už hodně hluboko a bez odborné pomoci toto nezvládneš..to píšu narovinu. Opravdu potřebuješ pomoct teď více ty, než on…
Kabab a proč potřebuju pomoct já? Nejsem ten typ, co by kvuli klukum skákal z okna. Nechci, aby to znělo namyšleně a povýšeně, ale nikdy jsem neměla o kluky nouzi a můžům přijdu atraktivní, takže opravdu nejsem nějaká husička, která se nechá doma týrat nebo ponižovat. Prostě jsem si jen myslela, že je to ten pravý. Ale nejsem žádný slaboch, na to odejít. I když v tomto případě, to bude na prd, budu muset odejít u z práce, prostě zmizet, asi..Kdo ví.
@Aot píše:
No, popravdě, taky se radši moc nerozhlížím kolem, on si pak myslí, že se dívám po chlapech. A když chlapi koukaj po mně, tak na ně vražedně kouká nebo i něco prohodí. Ale jinak určitě neděláme vše dle něj, spíš podle mě. Já jsem lev, tudíž mám sklony k dominanci, a on mě spíš poslouchá. V sexu mě nikdy nenutí do ničeho, naopak, je něžný a pozorný
Prostě „je“ ta žárlivost, ta posedlost jeho.
To je dobře, že Tě v sexu do ničeho nenutí. Ale nutí Tě zase v jiných věcech. Je jako dítě, které nedokáže zůstat samo. Nesmíš ani sama do Čech? Hrozné. Je na Tobě krutě závislý, to značí velkou sobeckost. Nemyslí na Tebe, ale hlavně a jenom na sebe!!! Být Tebou, zamyslela bych se, co mi ten vztah dává. Jestli jen nebere. Něžnost a slova lásky nemusí vždy stačit, když jsou převážena nedůvěrou, omezováním. Zkus se zamyslet, případně si to sepsat. To hodně pomůže. Posílám Ti sílu. ![]()
Nejsi ubohá, ale jsi v průšvihu a je moc dobře, že si začínáš uvědomovat, že něco není v pořádku ![]()
@Aot píše:
No, popravdě sama chodím jen na angličtinu a samozřejmě kosmetiku tak. Ale i to musím mu hned po skončení zavolat. Říká, že má o mě strach. Mezi lidi chodíme spolu, já moc přátel tady nemám, jen kolegy v práci, a pak jeho přátelé. Kdybych chtěla jít sama někam večer, tak by určitě brečel. Udělal to, i když jsem ctěla letět sama do Čech.
Pane bože ![]()
@kabab píše:
on mě spíš poslouchá
To je právě ten omyl. Zdánlivě to tak v běžných věcech může vypadat…ale on tebou manipuluje skrytě. Ty to už vůbec nepozoruješ…Řada tvých rozhodnutí, která si myslíš, že jsou podle tebe a on tě „poslechne“ jsou už předem ovlivněná jeho chováním k tobě.
@jannina1 píše:
Souhlasím, že tohle je už duševní porucha. Nechová se normálně. Já bych osobně prchla snad i potajmu, bála bych se jeho nepřiměřené reakce.
Ano. Ani odejít nebude bez rizika. Toto není moc dobré. Ale aspoň neprodlužovat. Tady bude jen hůř.
@Aot píše:
![]()
![]()
No..nadržená ne, ale vzhledem k tomu, že ho miluju se mi to ani nehnusilo. Prostě jsem mu chtěla udělat dobře a radost asi stejně, jako když mu udělám z lásky večeři. Když to ted píšu, tak t zní hloupě, těžko se to vysvětluje
Ale hlavně si to udělala proto aby přestal otravovat s blbýma řečma o tom že ho nemiluješ, protože s ním nechceš sex tam kde chce zrovna on.
@Weru píše:
Tak to jo. Myslela jsem si, ze ti ani tohle nedovolil
Nakupovat mi dovolil, musela jsem chodit do práce, tudíž i nakupovat (za své) jsem mu mohla
Ale co jsem nemohla, tak například jít k mužskému gynekologovi. Jednou jsem tam byla a byl obrovský výstup. Pro příště mi radši sehnal doktorku. Dále ho uklidňovalo, že pracuji v ženském kolektivu. Ale když jsem změnila místo, tak se mnou nemluvil snad týden. Naštěstí jsme se za nějakou dobu opravdu rozešli, nevím, jak by to zvládal dále, že pracuji mezi chlapama.
Pro pořádek se podepíšu.
Anonymní V.
@Aot co by se stalo kdyby ses zachovala jako skoro každá z nás? Kdyby chtěl kouknout do mobilu, poslala bych ho k šípku, šla bych na skleničku s kamarádkou a vrátila se nad ránem? Kdybys mu řekla miláčku dneska sex ne, nemám chuť. kdyby sis vzala minišaty do práce. atd.
A NEDOKÁŽU SI ANI PŘEDSTAVIT, CO BY SE STALO, KDYBYS TOTÉŽ UDĚLALA UŽ JAKO VDANÁ PANÍ -JEHO MANŽELKA.
@Aot píše:
Kabab a proč potřebuju pomoct já? Nejsem ten typ, co by kvuli klukum skákal z okna. Nechci, aby to znělo namyšleně a povýšeně, ale nikdy jsem neměla o kluky nouzi a můžům přijdu atraktivní, takže opravdu nejsem nějaká husička, která se nechá doma týrat nebo ponižovat. Prostě jsem si jen myslela, že je to ten pravý. Ale nejsem žádný slaboch, na to odejít. I když v tomto případě, to bude na prd, budu muset odejít u z práce, prostě zmizet, asi..Kdo ví.
Myslím, že to není myšlené jako že jsi hloupá husička. Spíš že ho miluješ, uvědomuješ si že je něco špatně, ale pokud bys odešla, tak se zaprvé msuíš vyrovnat s rozchodem což samo o sobě není lehké, a zadruhé on tím jaký je, tak pokud zůstaneš třeba ve stejném městě tak by tě mohl začít vydírat, vyhrožovat ti, stalkovat atd. Proto si myslím, že Kebab myslela že budeš potřebovat pomoct ty. Protože jemu už nic nepomůže…
Je to sila…Urcite nejsi zadna husicka a nikdo to nechtel rict, ale ze jsi pod jeho patologickym vlivem je naprosto zrejmy. Ted se jeste citis jako sebevedoma a pohledna zenska, ale to taky nebude trvat vecne. Az se mu to bude hodit postupne ti vnuti presne takovej obraz jakej bude potrebovat. Nastouchal si te svyma hysterickyma scenama presne tam, kde te potrebuje mit. Chlap kterej si bulenim neco vynucuje je ubohej, ne ty. Dobra zprava je, ze porad jeste vnimas, ze je neco v neporadku. Horsi je ta, ze mas tendenci to vyvazovat necim jinym.
@Aot myslím, že pokud se rozhodneš od něj odejít (což bys asi měla), tak by bylo vhodné mu o sobě nezanechta žádnou zprávu jakože kam jedeš atd a vymazat mu veškeré nějaké údaje o tobě jako adresu rodičů aspol a odletět do čech…
@kabab píše:
http://ona.idnes.cz/…ahy-sex.aspx?…
Pravdivé čtení a věřím že zakladatelka tam zcela jistě toho manipulátora, ale obhajovat ho bohužel asi bude ![]()
Příspěvek upraven 07.06.13 v 15:52
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat