Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Aot Teď jsi si přesně svými vlastními slovy definovala důvod, proč potřebuješ SYSTEMATICKOU ODBORNOU POMOC! Bez legrace…
A tady nikoho neznám, komu bych se mohla svěřit a věřit mu. Stejně pořád doufám, že se změní, jsem pitomá. Ale naštěstí mohu znova číst vaše výstrahy a spadnout na zem
@jannina1 Presne tak. Narazit na krasnou cizinku ochotnou se mu podridit, bez jakyhokoliv zazemi a tudiz pomoci se mu taky nepodari kazdej den. Co si budem nalhavat vetsina dnesnich nekdy az preemancipovanych americanek a kanadanek by s nekym takovym vybehla na tri doby.
@Sepishka píše:
@jannina1 Presne tak. Narazit na krasnou cizinku ochotnou se mu podridit, bez jakyhokoliv zazemi a tudiz pomoci se mu taky nepodari kazdej den. Co si budem nalhavat vetsina dnesnich nekdy az preemancipovanych americanek a kanadanek by s nekym takovym vybehla na tri doby.
Asi tak nějak. Viděla jsem dokument, jak američtí muži hledají ženy z východu. Myslejí, že budou poslušnější…
@Aot píše:
Určitě budu informovat, budu ráda i za vaši podporu. Nechci to zatím a možná vůbec říkat doma, aby neměli zbytečně strach. A tady nikoho neznám, komu bych se mohla svěřit a věřit mu. Stejně pořád doufám, že se změní, jsem pitomá. Ale naštěstí mohu znova číst vaše výstrahy a spadnout na zem![]()
To děláš chybu, že o tomhle doma nikdo nic neví. Možná on se bojí toho, že by jsi něco doma řekla, proto Tě nechce pustit samotnou. Dost možná Ti neublíží fyzicky, ale už Ti dlouho ubližuje psychicky. Už jen to, že jsi silná osobnost a přesto se necháš ovlivňovat, kontrolovat. Budeme zvědavé, jak jsi dnes dopadla, když si budeš chránit soukromí. A prosím, ozvi se určitě, ať nemáme o Tebe strach.
Jsem tak šťastná, že jsem se s tím svým rozešla! Nedokážu si představit ani manželství, ani potomky s tímhle chlapem, ba ani společné soužití. Denně si uvědomuji, jak by určité situace (s dětmi hlavně) vypadaly. Určitě bych nakonec odešla i s dětmi. Nebo bych už byla úplně na dně. ![]()
Anonymní V.
@Aot..jedina vec, ktere budes casem litovat je, zes neodesla drive.. ![]()
@jannina1 No tak on je to opravdu kulturni rozdil, kterej je hodne citit. Alespon ve velkym meste, ze kalhoty tam nosej natvrdo spis zensky.
Každopádně řešit to spolu, nejlépe u psychologa, pokud tě miluje tak to pro tebe udělá. a jak píšou všichni není to normální. pokud ne uteč, láska přebolí ale může opravdu udělat časem ze života peklo pak se bude odcházet hůř když bude manželství a děti!!!
Holky, tak jsem z nostalgie najela v počítači na naše fotky, ještě z doby, kdy jsme spolu začínali a chodili častějc mezi lidi, a když moje mamča přiletěla na návštěvu. Všechny fotky jsou ořezané, pokud jsme na nich oba, tak jsme na nich zůstali oba, pokud jen já, tak jsem tam jen já. Všechny ostatní lidi ořezal, neříkám, že těch fotek je nějak extra, ale i tak.
Moc často stolní pc nepoužívám, mám svůj notebook, kde mám svou galerii. A dnes jse pc použila jen kvůli české klávesnici a diakritice, kterou tam mám nastavenou. Jsem ted úplně v šoku, co to má znamenat a bulím, jak malá, po tom všem, co jste mi tu napsaly.
Musím k doktorovi. A vůbec nevím, co dělat, nejradši bych mu zavolala, ale necci se nějak prozradit, aby zas nehrál divadlo, nevymýšlel výmluvy.
No, nic. To je den. Musím jít. ![]()
Když to tak pročítám, tak mi to čím dál víc připomíná jeden případ, který znám z vyprávění mé kolegyně. On docela vysoko postavený, také ředitel, ona normální ženská. ON naní byl také milý, ona byla ráda, že je finančně zajištěná a že se má docela dobře. Pak se vzali a pohádky byl konec. Mají spolu jedno dítě, on jí i s dítětem vystěhoval někam na nějaký statek, kde ona živoří ze svého malého platu, on jí nedává ani korunu a sám žije v nějakém přepychovém bytě asi 200 km od nich. Jí tak psychicky zdeptal, že se ona se bojí podat žádost o rozvod, protože má strach, že by jí sebral dítě, protože dle jeho názoru ona není normální a žádný soud jí dítě nepřiklepne.
Není to sice úplně stejný případ jako ten tvůj, ale tenhle pán je taky citový vyděrač a jestli žiješ v zahraničí a pořídíš si s ním děti, tak zapomeň na to, že by ses odtamtud vrátila domů s dětmi. Pokud ho totiž potom opustíš, tak bez dětí. To si spousta holek vůbec neuvědomuje a když utečou od svých manželů ze zahraničí domů do Čech, tak ty děti náš stát vrací zpátky k otci. Uteč, dokud ty děti nemáte. Co tak čtu, tak asi nějaká konfrontace s ním nebude moc příjemná. Troufám si tvrdit, že jak mu řekneš, že ho chceš opustit, tak budeš mít dost problémů s tím, aby se ti to vůbec podařilo. Každopádně držím palce a ať se to obejde bez násilí jako doteď.
@Aot píše:
Holky, tak jsem z nostalgie najela v počítači na naše fotky, ještě z doby, kdy jsme spolu začínali a chodili častějc mezi lidi, a když moje mamča přiletěla na návštěvu. Všechny fotky jsou ořezané, pokud jsme na nich oba, tak jsme na nich zůstali oba, pokud jen já, tak jsem tam jen já. Všechny ostatní lidi ořezal, neříkám, že těch fotek je nějak extra, ale i tak.Moc často stolní pc nepoužívám, mám svůj notebook, kde mám svou galerii. A dnes jse pc použila jen kvůli české klávesnici a diakritice, kterou tam mám nastavenou. Jsem ted úplně v šoku, co to má znamenat a bulím, jak malá, po tom všem, co jste mi tu napsaly.
![]()
Musím k doktorovi. A vůbec nevím, co dělat, nejradši bych mu zavolala, ale necci se nějak prozradit, aby zas nehrál divadlo, nevymýšlel výmluvy.
No, nic. To je den. Musím jít.
, tak to uz je vazne docela moc. Hlavne se opatruj a premyslej bud o pomoci nebo o odchodu.
@MacinkaCZ píše:
Každopádně řešit to spolu, nejlépe u psychologa, pokud tě miluje tak to pro tebe udělá. a jak píšou všichni není to normální. pokud ne uteč, láska přebolí ale může opravdu udělat časem ze života peklo pak se bude odcházet hůř když bude manželství a děti!!!
Nechci být cynik, ale tohle podle mě žádný psycholog nevyřeší. Takový člověk se po návštěve doktora, byť sebelepšího, neobrátí naruby. Já bych do takového vztahu prostě nešla. Je to trápení na celý život. Pokud o tom navíc zadavatelka přemýšlí už teď, tak si myslím, že by k tomu odchodu později stejně dospěla.
AOT no já nevím, s ním se asi normálně rozejít nemůžeš
musíš normálně tajně utéct až bude v práci
já jsem měla doma osobní teror 10 let, a stěhovala jsem se když měl noční v noci, k mému nynějšímu partnerovi
protože by mě zabil
naštěstí, už je vše pryč.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat