Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Aot udělala jsi dobrou věc, uplně ho odřízni, nemyslím, že je dobré psát nějaké vzkazy, určitě kontaktuj to krizové centrum a odpočiň si, naber síly, věnuj se sobě, taky si myslím, že by bylo fajn jak holky radily změnit účes a šatník, pokud tě bude sledovat, lépe si uvědomí, že jsi se změnila. Moc na tebe myslím a držím ti palce ![]()
@Aot píše:
Ahoj holky,Docetla jsem vas a hned vam pisu. Vsechno vyrizene, penize jsem si prevedla, telefon mam novy. Musela jsem mamince a sestre vysvetlit, co se deje. Byly uplne v soku. Ale podporily me. Marc volal podle vseho do prace, kde to zvedla kolegyne, rekla, ze mam dovolenou, tak jedna chybicka se vloudila. Pak volal sefovi, ten mu rekl, co jsme si domluvili, ze jsem na par tydnu pryc, a ze jsem volala az dnes rano, ze to bylo nahle. a ze neni jiste, jestli se vratim. Nechtela jsem, aby sefovi vycital, ze volno mi dal, ale vypoved ne.
Jinak Marc zrejme dorazil domu, po te, co volal do prace. A hned volal moji mace, ta umi slusne anglicky. Pry ji skoro brecel do telefonu, jak me miluje. Jestli vi, kde jsem. Jestli letim domu. Ze me musi najit a mluvit se mnou. Mamca mu rekla, ze nic nevi. Urcite ji ted bude volat porad.
Napsal ji nekolik zprav, at mu da hned vedet, az se ozvu. Opravdu je asi blazen.
Vzkaz jsem mu nenechala, nebyl na to cas, ja balila v takovem strachu, ze bych se tam uz ani 5 minut navic zdrzet nechtela.
V mailu mam asi 15 mailu, skype jsem si taky zaridila novy. Dneska uz toho na me bylo dost. Nebudu hrat silnou, po pravde je mi na nic
![]()
Ale snazim se. Jen na me prisla takova litost a smutek, vite. Marc neni spatny clovek, potrebuje pomoc odbornika. No, a ja asi taky. Zitra si zavolam, do toho centra, abych mohla jit a zit dal.
Jinak Martin je moc ohleduplny. Ale taky ho tim nechci vic zatezovat. Muzu si chodit pobrecet za vami?
Hezky se vyspinkejte holky![]()
![]()
![]()
a dekuju, jste moje opora.
vazne.
Vyborne ![]()
Holky, neni proc a co vysvetlovat. Navic jednim mailem, jednou zpravou se roztoci kolotoc jeho natlaku!!! Marc je chytrej dost, aby vedel, co se stalo. Taky vi moc dobre, proc odesla. A drazdit ho nejakym vysvetlovanim, kdyz on chce jedine - Aot vlastnit a mit ji poslusnou doma, je k nicemu. Nadto mu mavat pred nosem nejakou psychopomoci? To by ho hodne drazdila. Chapu, jak to myslite, ale tohle neni odhod od normalniho chlapa. Tohle je sebezachranny utek od agresora ![]()
@Michelangelo píše:
Aot NIKDY!!! NEZAPOMEŇ NA VČEREJŠÍ VEČER. NA TO, JAK SE ROZZUŘIL A MRŠTIL SKLENIČKOU O ZEĎ, NA TO, JAK TĚ DRŽEL A TŘÁSL S TEBOU A MĚJ NA PAMĚTI, JAK PO TOMTO AMOKU BREČEL ZA DVEŘMI ZAMČENÉ LOŽNICE A OMLOUVAL SE!!! Normální chlap se chová tak, že se omlouvat vůbec neumí. Uvědom si, že nejsi za nikoho zodpovědná, s vyjímkou neplnoletých dětí. Nemáš nejmenší důvod si něco vyčítat. Za pár let to uvidíš úplně jinak a oceníš svoje dnešní rozhodnutí. Piš sem dál, neztrácej kontakt, piš upřímně, nikdo tě soudit nebude. Neodešla si od člověka, kterého nenávidíš, ještě včera ráno jsi pro jeho chování nacházela omluvu a nedokázala sis představit, v jakém stresu budeš za pár hodin. Važ si sama sebe, protože máš za co. Dokázala jsi" překročit svůj vlastní stín".Drž se a buď na sebe opatrná![]()
![]()
Omlouval sa s tym, ze to je jej chyba ![]()
Mila @Aot, gratuluji ke Tvemu prvnimu a velmi odvaznemu kroku za svobobodou. Ver, ze vim jak se citis a jak je ti smutno…vybavuje se ti jen to hezke z vaseho vztahu, mozna se dostavi pochybnosti. Je to normalni, rozchod je vzdy tezky, ty jsi udelala ten nejspravnejsi krok co jsi udelat mohla…jdes vstric sve svobodne osobnosti, kterou jsi byvala. A i kdyz ted prozivas ambivalentni pocity ver, ze pokud bys zustala nebo se vratila tak by se vse vratilo do starych koleji. Ceka te krasna budoucnost a ja Ti preju hodne sily prokousat se tim tezkym zacatkem
![]()
Najdi si konecne konicky a nove kamarady, zacni chodit na jogu, uvidis, bude lepe. Jsi silna…tobze jsi odjela sama. daleko za ocean svedci o Tve odvaze.
![]()
Aot, jsi skvělá, obdivuju tě, že jsi to dokázala utnout hned v zárodku a našla sílu odejít! Teď to ještě nějaký čas nebude lehké, posílám hodně sil
— Marc si lítost opravdu nezaslouží, vždy si vzpomeň na to, co se stalo po projevení tvé vůle, to ti pomůže ![]()
@Kubula.K píše:
Aot, jsi úžasná, zvládlas to parádně!Marka klidně lituj, ale zároveň si udrž povědomí o tom, že nemůžeš být jeho hromosvodem ani terapeutem, protože to není dobrý ani pro tebe, ani pro něj.
A pobreč si kdykoliv.![]()
![]()
ANO. Není to vůbec, ale vůbec k ničemu, být jeho terapeutem. Protože on ten vztah s tebou nemá a nikdy nebud mít k tomu, aby se změnil, aby se z něho stal chlap. On ten vztah s tebou potřebuje jen a pouze k tomu, aby tě měl ve své moci, aby s tebou mohl „cvičit“ a mohl si k tobě cokoli dovolit. Tohle potřebuje proto, aby se CÍTIL BÝT NĚKÝM. Je to úchylné „být někým“ tímto způsobem.
ANO. Není to vůbec, ale vůbec k ničemu, být jeho hromosvodem. Protože to by z tebe udělalo opravdu jen ten uzlíček nervů - však už ses cítila být uzlíčkem nervů.
NE. NENÍ SPRÁVNÉ HO LITOVAT. Protože to je důvod, že se ty všechny nešťastnice týrané fyzicky a psychicky zase opakovaně k tomu svému tyranovi vrací. Protože ho začnou ve svém srdci litovat. On tedy k politování je, to ano, ale jinak.
Co se týče mě, tak moje lítost se zatím ustálila na pocitu pohrdání s ním. S tím mým tyranem, co si nevážil ani mně, ani toho všeho, co jsem pro něj udělala, té lásky, co jsem mu celý život prokazovala svými skutky. Pohrdám jím za to, že mě měl za nic, protože se ke mě choval, jako bych byla nic. Protože mě chtěl mít za nic, chtěl, abych byla nic. Protože jen tím, že já byla „nic“, on mohl být „někdo“. Ale já nejsem „nic“. A už mám zpátky svoji hrdost. A tak házím na můj virtuální kompost všechny mé myšlenky „je mi líto“. Házím je tam velikým obloukem a sleduji, jak dopadají. Je to zábava to sledovat, jak letí a jak se tam pak rozplácnou. A směji se tomu. Jsem zahradnice. Sázím semínka radosti do své duše. A radostí na ně svítím jako sluncem a radostí je zalévám jako jarním deštíkem. Pokvetou a budou vonět. S mým tyranem už moje zahrada nemá nic společného.
Aot
![]()
Příspěvek upraven 14.06.13 v 10:00
Dekuju
ale nebyt Aot, ktera se rozhodla, procitla a hledala pomoc, a snad i diky podpore nas vsech i jeji rodiny a sefa to dokazala, mohly bysme si tu psat co chcem a k nicemu by to nebylo. Jsem rada, ze to dokazala
a uplne nejradsi budu, kdyz na sobe zamaka a nevrati se k nemu!
@Why píše:
@Háta_x
Háto, ty jsi poklad
@Luca01 píše:
Aot, super zprávy, jsem ráda, že ses tak rychle odhodlala a jednáš. Teď nastane určitě složité období, tak se drž
. Jediné co bych ještě udělala je to, že bych Marcovi napsala mail s vysvětlením co se děje
,příjde mi to jako fér
.
AŤ ROZHODNĚ NIC MARCOVI NEPÍŠE. On ji zaplete do svých nářků, slibů, výčitek. To nezůstane pak při jednom emailu, ona začne vysvětlovat, do něj se vciťovat, omlouvat se, chápat ho. A on ji svými manipulacemi bude tahat zpět jak na vařené nudli.
Nezapomeňte, že psychopat zneužívá city těch druhých pro svůj zisk. Vědomě s city druhých manipuluje, aby dosáhl svého. Aby se vrátila. A až se oběť vrátí, přitvrdí. Manipulant je jako had škrtič - svou oběť dusí, ale neudusí, protože by přišel o svou úchylnou radost z toho svého úchylného prožitku, jak je po jeho a jak jeho oběť trpí.
Nemoc psychopatů není o nemoci v běžně užívaném slova smyslu. Je to nemoc jeho duše to jeho chtění, ta jeho touha po moci, ta jeho bytostná potřeba druhého ovládat. To, co kolem této své potřeby dělá za divadýlko, to jsou jeho mimikry.
Teoreticky změnit by se mohl, kdyby sám chtěl. Ale psychopat nechce.
@Aot
mám velkou radost, že jsi v pořádku a bezpečí ![]()
Holky ti tu radí moc dobře, hlavně žádné litování Marca, apod. Maily od něj schovávat jako důkaz, ale neodepisovat! Maminka ať si blokne jeho číslo…
Ještě tě asi čeká obtížné období, ale to nejhorší máš, pevně věřím, za sebou
![]()
@poučená píše:
AŤ ROZHODNĚ NIC MARCOVI NEPÍŠE. On ji zaplete do svých nářků, slibů, výčitek. To nezůstane pak při jednom emailu, ona začne vysvětlovat, do něj se vciťovat, omlouvat se, chápat ho. A on ji svými manipulacemi bude tahat zpět jak na vařené nudli.Nezapomeňte, že psychopat zneužívá city těch druhých pro svůj zisk. Vědomě s city druhých manipuluje, aby dosáhl svého. Aby se vrátila. A až se oběť vrátí, přitvrdí. Manipulant je jako had škrtič - svou oběť dusí, ale neudusí, protože by přišel o svou úchylnou radost z toho svého úchylného prožitku, jak je po jeho a jak jeho oběť trpí.
Nemoc psychopatů není o nemoci v běžně užívaném slova smyslu. Je to nemoc jeho duše to jeho chtění, ta jeho touha po moci, ta jeho bytostná potřeba druhého ovládat. To, co kolem této své potřeby dělá za divadýlko, to jsou jeho mimikry.
dokonale napsáno. Toto by si Aot měla vytisknout a dát k posteli ![]()
@Aot Jsem tak ráda, že vše proběhlo tak hladce. Dávej na sebe pozor a začni konečně žít svůj život ![]()
@poučená píše:
AŤ ROZHODNĚ NIC MARCOVI NEPÍŠE. On ji zaplete do svých nářků, slibů, výčitek. To nezůstane pak při jednom emailu, ona začne vysvětlovat, do něj se vciťovat, omlouvat se, chápat ho. A on ji svými manipulacemi bude tahat zpět jak na vařené nudli.Nezapomeňte, že psychopat zneužívá city těch druhých pro svůj zisk. Vědomě s city druhých manipuluje, aby dosáhl svého. Aby se vrátila. A až se oběť vrátí, přitvrdí. Manipulant je jako had škrtič - svou oběť dusí, ale neudusí, protože by přišel o svou úchylnou radost z toho svého úchylného prožitku, jak je po jeho a jak jeho oběť trpí.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat