Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Aot jsi dobrá, že jsi stihla už dvě prohlídky
chtělo by to spolubydlící
![]()
Holky, je tady wifi
Tak vas zdravim, je tu krasne. Balzam na dusi
Je nas tady osm, z toho pet kluku, programatori
Tak snad to bude fajn. Je mi lepe, jeste ze jste me „prinutily“ jet
![]()
Ozvete se
![]()
@Aot kam ten svět spěje, už i v kanadských horách je wifi
užij si hezky víkend ![]()
@Aot Já věděla, že nebudeš litovat, když pojedeš
To s maminkou je na nic, ale z její strany se to dá pochopit, má ji omotanou kolem prstu tak, jako měl Tebe
A stát si za svým v tomto případě není ani tak tvrdohlavé jako rozumné
Bude líp, však uvidíš. Z dalších kroků Marca bych taky měla strach, proto by bylo fajn, abys kontaktovala odborníky, poradí Ti určitě i s maminkou
A bydlení se taky nějaké rozumné najde, kdyžtak spolubydlící taky není špatný nápad, aspoň by Ti nebylo smutno. A zvířátko, do bytu bych spíš pořídila kočičku - já mám dvě a umí si spolu krásně vyhrát a zabavit se. Jedna je obyčejný mourek a druhá buď mainská mývalí a nebo norská lesní a nebo nějaký mix
(našli jsme ji v lese jako malé koťátko, byla zvyklá na lidi a uměla i na záchod… asi ji někdo vyhodil
)
@Aot Kruciš, ta maminka se mi nelíbí, měla by stát za Tebou! Aby mu ještě něco neprozradila (žes neodletěla z Kanady, kde bydlíš) a nenapáchala víc škody než užitku ![]()
@Aot tak kanadsý hory Ti upřímně závidím, kamarádka je ve Vancouveru a ty fotky, co dává na FB jsou nádherný. Je dobře, že jsi jela a jsi spokojená
vidíš, že život plyne dál a hlavně ti to ukazuje, že až to přebolí, bude zase dobře. O rodinu se neboj, myslím, že v Kanadě bude jednodušší se seznámit, než tady
ad zvíře, rozmýšlej a vybírej, ale počkej, až si to sedne s bydlením. Já jsem tým kočka, ale taky zǎleží jestli by jsi tam mohla brát psa sebou na takovýhle výlety. Promysli si to a pak prostě vyber, co je tvému srdci bližší. Jinak doporučuji dobrmana, v rámci tréninku dávat očuchat Marcovi trenýrky a říkat…šupák, šupák… I když ty jsi i asi neprǐbalila, co?
omlouvám se za nadlehčenou zprávu, těch závažných bylo, vzhledem k situaci, hodně a ještě asi bude. Tak užívej víkend a čerstvý vzduch ![]()
Jo a ty odborníky zkontaktuj, poradí a pomůžou a navíc můžou, v případě potřeby být i dobrým, důvěryhodným svědkem. Mamině zatím neříkej informace,' kde přesně jsi, aby vám v dobré viře nechtěla pomoci se vrátit k sobě a neřekla Marcovi adresu. On ji má asi omotanou kolem prstu. Ono si to sedne a jednou tě pochopí, ale teď opatrně. Užívej víkend ![]()
Ahoj Aot, tak to je super, že už si užíváš hor a volný víkend. My máme psa, s kočkou nemám zkušenost. Máme velké plemeno, je úžasnej, ale je to i starost, musíš s ním chodit ven, když se zdržíš v práci, pejsek bude čekat zavřený doma, o dovolených, kam nesmí pejsci, je to buď o tom, že máš hlídání nebo ho musíš dát do psího hotelu. A je to rozhodnutí na spoustu let. Taky mě napadlo s tím, jak jsi psala o detektivovi, že kdyby sis teď pořídila pejska a pak třeba nechtěla v noci (večerní venčení za tmy) vycházet ven, bude to problém. ![]()
Pěknou sobotu!
![]()
@lucivka píše:
Jo a ty odborníky zkontaktuj, poradí a pomůžou a navíc můžou, v případě potřeby být i dobrým, důvěryhodným svědkem. Mamině zatím neříkej informace,' kde přesně jsi, aby vám v dobré viře nechtěla pomoci se vrátit k sobě a neřekla Marcovi adresu. On ji má asi omotanou kolem prstu. Ono si to sedne a jednou tě pochopí, ale teď opatrně. Užívej víkend
Taky mě napadlo, že by maminka neměla vědět adresu.
Je to teď nejslabší článek. ![]()
@Aot Ahoj, je super, zes jela a ze se ti libi
potrebujes relax, kdy si muzes delat co chces a chovat se jak chces, jako prase drbani
![]()
Mamky jsem se bala, ze te bude presvedcovat, deje se to hodne casto, ze okoli zeny agresora nechape/nechce videt skutecnost a pak se stanou slabym clankem. I proto jsem navrhovala zmenu cisla u maminky, i jsem zminovala tohle riziko pri letu do CR. Tata te chape, zapoj ho, at ji zkusi presvedcit. Nebo at se maminka anonymne spoji s nejakou organitaci na pomoc zenam agresoru nebo ji nejakou najdi. Proste ji nejak presvedcte, ze ty jsi udelala spravne! Jestli budes mit krizi, mamka te muze „dorazit“ a je riziko, ze se vratis nebo se v tom budes hodne placat. Clovek ma totiz sklon casem vytesnit to soatne a pamatovat si to lepsi.
Ad kocicka nebo pejsek: hafa musis pravidelne vencit-do toho bych ted s ohledem na situaci nesla. Nebo pokud chces vic hafana, zvol nejakr male plemeno a nauc ho na kockolit. Kocka je v tomhle lepsi, ale zas ji nevezmes nikam, kam pojedes na dyl, nez vikend. Osobne bych se zviratke pockala, az se zabydlis v novem (pokud se budes stehovat) a az oak bych to doresila.
Ahoj aotko, presne jak pise lucivka, tez mam příbuznou ve Vancouveru, a ty fotky..uplne slintam.bude to balzam na dusi. treba si mezi téma lidma udelas pratele:o)k otázce zda pes ci kocka..zalezi kolik si na to zvire udelas casu. kocce je to tak nejak jedno, hlavne ze ma co jist, kde spat.pes vyžaduje pritomnost. pokud by ses rozhodla pro psa, vem si poradnyho. o),v ramci bezpecnosti. nejekej pipilizek je stejne hnusnej.
mamka, nj co cekas, sama zila v silenem vztahu. vysvetli ji to třeba ještě jednou, ona pochopi. doufam, ze jemu nic neprozradí.
A jak holky pisou, mamince nesdeluj adresu
a nerikej ji ani ze bydlis u nekoho. Az zkontaktujes nejakou pomoc, poradi ti konkretne, jak se mamky recem „postavit“, ona umi dobre anglicky( jestli si dobre pamatuju), urcite by slo i aby se spojili s ni (telefonem idealne, ale slo by to i mailem) a pomohli ti vysvetlit ji situaci. Tim spis, ze ona sama tim prosla, evidentne spatne zpracovala svoji situaci a nechce videt realitu ![]()
Aot za me radeji kocicku, pac pes nemuze byt doma sam 8 a vic hodin kdyz ses v praci ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat