Přehnaná láska od partnera mě začíná děsit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
7576
7.6.13 17:09

Určitě napiš, podporu budeš potřebovat ze všech stran. Po vlastní zkušenosti doporučuju říct to všechno rodině!!! Nejdřív odleď sama do Čech, všem to vysvětli a pak se vrať a řekni mu, že je konec a že kdyby se pokusil o cokoli, všichni v Čechách stojí při tobě a ví o všem. Tečka. Víc s nim nediskutuj. To by ho mohlo udržet v bojácné pozici (tihle tyrani nejsou nic jiného, než přizdisráči, pardon), protože jak bude cítit, že jsi si jistá a máš někoho za zády, bude se bát a uchýlí se akorát k výhružkám. Řekni to i v práci a řekni mu, žes to i tam řekla.

Já se sbalila po prvním útoku (naprosto nečekaném, do té doby úúúúžasnej chlap) a dalšího čtvrt roku mi vyhrožoval, sledoval mě na každým kroku, dával mi rozřezané věci na auto, kamkoli jsem se hnula atd. Řeku ti, že se od té doby v autě zamykam. Tep jsem měla trvale vysokej a bála jsem se jít v noci i na záchod. Naštěstí jsem podala trestní oznámení a řekla to rodině, tak stáli při mě. Přes ten strach jsem to dotáhla do konce a odsoudili ho.

@Aot píše:
Určitě budu informovat, budu ráda i za vaši podporu. Nechci to zatím a možná vůbec říkat doma, aby neměli zbytečně strach. A tady nikoho neznám, komu bych se mohla svěřit a věřit mu. Stejně pořád doufám, že se změní, jsem pitomá. Ale naštěstí mohu znova číst vaše výstrahy a spadnout na zem :zed: :zed:

Příspěvek upraven 07.06.13 v 17:35

• načítám...
5342
7.6.13 17:14

Jezismarja ted jsem to docetla. Odejdi, tajne…s tema fotkama to neni normalni, pripada mi ze tu jde o usta. A ja nejsem z tech co by resily veci radikalne. Uprimne?? Mam o tebe strach :hug:

• načítám...
5166
7.6.13 17:19

Pán není normální, a jestli neodejdeš, bude hůř. Já teda věci radikálně řeší, a dít se to mě, a já SI TO UVĚDOMOVAT… tak jsme pryč byťjen s kalhotkama džínama a trikem na sobě.

• načítám...
364
7.6.13 17:24

Prosíííím uteč!!!

• načítám...
Why
858
7.6.13 17:33

Citace z www.http//www.ic-brno.cz
Domácí násilí se odehrává v soukromí, beze svědků, za zavřenými dveřmi. Probíhá mezi osobami, které k sobě mají nebo měli velmi blízký vztah, mezi kterými je nebo byla citová blízkost, ale i ekonomická závislost.
Domácí násilí má vždy svoji historii. Často začíná velmi nenápadně (psychickým znevažováním, kontrolou, izolací, ponižováním), takže si jeho prvních příznaků oběť často ani nevšimne. Pokud se ovšem domácí násilí hned v počátcích nezastaví, má stupňující se tendenci - opakuje se a nabývá na intenzitě.
Pachatel domácího násilí mívá „dvojí tvář“. Násilně se provevuje většinou doma, svému okolí se může jevit zcela jinak. Bývá přesvědčen o tom, že za své chování nebude odsouzen či potrestán.
V násilném vztahu se může střídat období násilí a relativního klidu a projevují se v něm tři faktory:

• láska - citová vazba k pachateli

• naděje, že se chování partnera zlepší

• strach, že bude násilí pokračovat

Cyklus domácího násilí, v němž se střídá období „líbánek“, konfliktu a „usmiřování“, se tak stále opakuje a má stupňující se tendenci.

Oběť často není schopna obrany. Její situaci komplikuje blízký vztah k pachateli, ale např. i pocit bezmocnosti a bezradnosti.

Zvláštní formou psychického týrání je sociální izolace. Projevuje se bráněním oběti v kontaktu s rodinou, přáteli, kontrolou SMS zpráv, emailů, dopisů. Časté jsou i tzv. „kontrolní“ telefonáty, vyslýchání („kde jsi byl/a, s kým, o čem jste se bavili,…“), přikazování chování a oblékání, nucení setrvávat doma namísto chození do práce (cílem je mít partnera co nejvíce pod kontrolou).

http://www.domacinasili.cz/domaci-nasili/
http://jakub.hucin.cz/domnasili.htm

Příspěvek upraven 07.06.13 v 17:40

• načítám...
Anonymní
7.6.13 17:34

Zní to opravdu děsivě :(
Chodila jsem do manželské poradny, a když jsem se rozhodla, že manželství s despotickým(agresívním) manipulátorem nemá cenu a odejdu, psycholog mi radil doma nedávat nic znát, nachystat se pomalu na odchod (doklady, věci a tak) a odejít v době, kdy není doma. Sbírala jsem odvahu dalšího půl roku a nakonec jsem odešla. A jsem konečně sama sebou :dance:
Opravdu si hlídej svůj pas a v pc nenechávej žádné stopy.

Děkuji za anonimitu.

• Upravit
24603
7.6.13 17:59
@Aot píše:
Holky, tak jsem z nostalgie najela v počítači na naše fotky, ještě z doby, kdy jsme spolu začínali a chodili častějc mezi lidi, a když moje mamča přiletěla na návštěvu. Všechny fotky jsou ořezané, pokud jsme na nich oba, tak jsme na nich zůstali oba, pokud jen já, tak jsem tam jen já. Všechny ostatní lidi ořezal, neříkám, že těch fotek je nějak extra, ale i tak. :-O Moc často stolní pc nepoužívám, mám svůj notebook, kde mám svou galerii. A dnes jse pc použila jen kvůli české klávesnici a diakritice, kterou tam mám nastavenou. Jsem ted úplně v šoku, co to má znamenat a bulím, jak malá, po tom všem, co jste mi tu napsaly. :,( :,( Musím k doktorovi. A vůbec nevím, co dělat, nejradši bych mu zavolala, ale necci se nějak prozradit, aby zas nehrál divadlo, nevymýšlel výmluvy. :,( No, nic. To je den. Musím jít. :(

Ty jo, tohle je fakt psychopat posedlí tvou osobou 8o

• načítám...
24603
7.6.13 17:59
@Timinka píše:
@Aot proboh a, jestli si psala z jeho počítače vymaž historii :!

Jo, správná připomínka :palec:

• načítám...
24603
7.6.13 18:01

No ač mě teď tady možná ukamenujete, ale myslím že by nebylo špatné, kdyby zakladatelka prohledala celý byt, jeho osobní věci, pc mimo fotek, třeba se bude divit co všechno najde :idea:

• načítám...
4430
7.6.13 18:04

Osobně si též myslím - vymazat historii a za nepřítomnosti utéct. Toto už je opravdu těžká psychopatie a ořezávání fotek zavání opravdu i tím, že by mohl jít dál…Také se bojím, že by ti mohl něco udělat. Jak on říká " z lásky"…Uteč co nejdříve. Tady už nejde jen o tvé psychické zdraví, ale obávám se, že o něco víc. Sleduje tě daleko víc, než si myslíš…

• načítám...
5166
7.6.13 18:05

No snad se ještě ozve… :think:

• načítám...
237
7.6.13 18:07

@kabab Aby nakonec nezjistila, že mají v bytě skryté kamery, v autě gps a nevím co ještě :nevim:

• načítám...
5077
7.6.13 18:11

Hele, určitě vymaž historii, beztak kontroluje i pc a tvůj notebook také. Ať neví, že jsi něco takového psala. Nic mu neříkej, nemuselo by to dopadnout dobře. A pokud na to sebereš odvahu, uteč od něj, když nebude doma. Vem si to nejnutnější a odleť k rodině do čr. jak jsi na tom s doklady a penězi?

• načítám...
5166
7.6.13 18:11

Ono i to je možné…ale nebudem tu plašit ještě víc zakladatelku, už tak z toho musí být na nervy…jen bych byla obezřetnější a víc ve střehu…

• načítám...
20557
7.6.13 18:13

Masakr…to je snad lepší, když si mě chlap nevšímá! :mrgreen:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria