Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Aot píše:
Bála jsem se takovýc reakcí, protože je to opravdu skvělý chlap, nebýt této jediné chyby. Pořád si říkám, že nikdo není dokonalý a přece každý má nějaké chyby. A je příliš velká láska chyba? Samozřejmě jsem s ním o tom mluvila, ale vždy mi jen zařal vysvětlovat, proč mě miluje a tak dále. Nejsem psycholog, tak nevím, jak ho přečíst.
Neplet si lasku se zavislosti!!!Jedna vec je nekoho milovat a chtit ho, druha nekoho potrebovat vlastnit a mit nad nim psychickoz a sexualni potrebu.Me ten vztah v poradku neprijde.Nic mene, pokud ti za to stoji, zkusila bych to resit, ale pod dohledem psychologa-nezaujate osoby co dokaze videt veci tak jak jsou, ne zkreslene.
Nijak ho nečti a jdi pryč. Tohle není muž snů, co tě miluje, tohle totiž neni láska, natož velká. Tohle je teror majetnictví, manipulátorství a žárlivosti, který vykupuje tim, že jinak se ti předvádí v růžových barvách.
@Aot píše:
Bála jsem se takovýc reakcí, protože je to opravdu skvělý chlap, nebýt této jediné chyby. Pořád si říkám, že nikdo není dokonalý a přece každý má nějaké chyby. A je příliš velká láska chyba? Samozřejmě jsem s ním o tom mluvila, ale vždy mi jen zařal vysvětlovat, proč mě miluje a tak dále. Nejsem psycholog, tak nevím, jak ho přečíst.
Vykazuje klasické rysy manipulátora a násilníka. Domácí násilníci, kteří doma za zavřenými dveřmi bijí své ženy vystupují vždy jako dokonalí džentlmeni, kteří odsouvají židli a čekají na ženu před prací s kytkou. Je otázka času, kdy to té ženě dojde. Tobě to docází ještě před svatbou a dětmi, tudíž nemá v ruce nic, čím by tě mohl vydírat a tlačit ke zdi, gratuluju. Prchej za včasu, pokud se k tomu nemáš, pak vyčkávej, alenevdávej se a hlavně neměj zatím děti. Stoprocentně jsem přesvědčena, že po svatbě by došlo na první facky, je přímo učebnicový.
Nevěřím na velkou změnu u dospělého člověka. Možná dočasně, ale psychopatie stejně vyplave na povrch a že je přítel zakladatelky psychopat není pochyb… ![]()
@emers Tak teď jste mě zaskočila. Asi už ani nadhled nemám. Přijde mi normální mu ukazovat, kdo mi poslal sms třeba. Vím, že to chce vědět a mně to problém nedělá, nevěrná nejsem. Když se nad tím zamyslím, tak je spoustu věcí, které mi už přijdou normální, ale ostatní ženy by je nesnesly.
Trochu mi to připomíná knížku 50 odstínu šedi. Každopádně něco s ním není v pořadku zkus ho nahnat k doktorovi.
@slunicko159369 píše:
Trochu mi to připomíná knížku 50 odstínu šedi. Každopádně něco s ním není v pořadku zkus ho nahnat k doktorovi.
Víš, že jsem si to taky říkala? ![]()
@Aot píše:čím dýl s ním budeš, tím víc ti přijde spousta omezování normálnější a normálnější, až ztratíš veškerou důvěru ve sebesama
@emers Tak teď jste mě zaskočila. Asi už ani nadhled nemám. Přijde mi normální mu ukazovat, kdo mi poslal sms třeba. Vím, že to chce vědět a mně to problém nedělá, nevěrná nejsem. Když se nad tím zamyslím, tak je spoustu věcí, které mi už přijdou normální, ale ostatní ženy by je nesnesly.
Trosku psycho, ne? Měl by se léčit a potom můžeš uvažovat o svatbě. Jinak je to o hubu. Ja bych tohle asi dlouho nevydržela
@slunicko159369 píše:
Až na to, že v reálu to rozhodně neskončí happyendem…
Řekni mu, že to, jak se k tobě chová, ti přijde přehnané. Že ho nesmírně miluješ, ale nemůžeš mu obětovat veškerý svůj život. Že chceš mít v budoucnu děti a dát jim stejně tolik lásky, jako dáváš jemu. A že chceš, abyste šli spolu k psychologovi. Buď bude souhlasit a je jakási možnost, že najdete společnou cestu, nebo souhlasit nebude a pak bude rozhodnutí na tobě…
@jannina1 píše:
Víš, že jsem si to taky říkala?
Tu knihu neznám, ale možná by stálo za to si ji přečíst.
@Aot píše:
To neni az tak uplne laska, mozna z casti. Tohle uz je psychicka porucha. Mozna by s tebou zasel za terapeutem nebo psychologem? Muzes mu rict, z ekdyz te tak miluje, tak to pro tebe udela. ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Jenže tady nejde o příliš velkou lásku. Ten problém je jinde. Patologická závislost, touha vlastnit, chorobný strach a nedůvěra, malé sebevědomí… co já vím… Řešit nebo utéct. Jinak hrozí velkej průšvih.