Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Cetla jsem celou diskuzi a preji at se rozhodnes spravne. Podle sebe a vlastniho uvazeni.
Tak tahle diskuse není o mým příspěvku, ale myslím že zakladatelka psala ze tuhle diskusi chce nechat smazat aby ji nikdo nečetl. a koho si pozve do případné zamčené je pouze na ní. ja nechtěla nikomu zakazovat, asi jste to blbě pochopili. ![]()
@smoulinka71 píše:
No a jinak ho to nenapadne? Já to četla celé, nepřijde mi, že by ji chtěl zavraždit. Prostě odchod jednoduchý nebude, když je na ni fixovaný, ale o dramatu je předčasné mluvit.
já ti nevím, ale podle jeho reakcí na různé „drobné“ situace mi spíš přijde, že se může spíš zachovat ve smyslu „když ne já, tak nikdo“, než že bude vědět o odchodu a bude jí mávat růžovým šátečkem a přát hodně štěstí do nového života.
Jak se říká - štěstí přeje připraveným a je lepší počítat se všema variantama, než se nechat uchlácholit tím, že se nic nemůže stát, potažmo nic moc zlýho ![]()
@smoulinka71 píše:
No a jinak ho to nenapadne? Já to četla celé, nepřijde mi, že by ji chtěl zavraždit. Prostě odchod jednoduchý nebude, když je na ni fixovaný, ale o dramatu je předčasné mluvit.
A teď se ještě zeptám na zkušenosti tohoto typu? Protože by jsi tohle napsat nemohla. Milá dívko, buď to jsi tak naivní, nebo podceňuješ kdejakou situaci (pak by mě zajímalo, jak se Ti daří ve Tvém soukromém životě - asi sladká nevědomsot) a nebo když tvrdíš, že jsi to celé četla, jsi nic nepochopila. A to je potom lepší jen číst a moc to nekomentovat.. Ta situace je totiž velice vážná, věř mi… ![]()
@Magnifique píše:
A teď se ještě zeptám na zkušenosti tohoto typu? Protože by jsi tohle napsat nemohla. Milá dívko, buď to jsi tak naivní, nebo podceňuješ kdejakou situaci (pak by mě zajímalo, jak se Ti daří ve Tvém soukromém životě - asi sladká nevědomsot) a nebo když tvrdíš, že jsi to celé četla, jsi nic nepochopila. A to je potom lepší jen číst a moc to nekomentovat.. Ta situace je totiž velice vážná, věř mi…
@Magnifique píše:
A teď se ještě zeptám na zkušenosti tohoto typu? Protože by jsi tohle napsat nemohla. Milá dívko, buď to jsi tak naivní, nebo podceňuješ kdejakou situaci (pak by mě zajímalo, jak se Ti daří ve Tvém soukromém životě - asi sladká nevědomsot) a nebo když tvrdíš, že jsi to celé četla, jsi nic nepochopila. A to je potom lepší jen číst a moc to nekomentovat.. Ta situace je totiž velice vážná, věř mi…
Souhlas, i když to snad dobře dopadne, je lepší být připravená na všechno…
@smoulinka71 Kdo má podobnou zkušenost potvrdí, že v těchto scénách se z partnera, který „jen“ miluje stává magor, kterýmu když rupne v bedně, použije nepřiměřenou sílu a i kdyby jí zavraždit nechtěl, vážně ublížit jí může. Pamatuju stále, jak se mnou ex v noci třásl apod..a taky by to nikoho nenapadlo. Je lépe se připravit na horší variantu a počítat se vším.
Holky, já to nechtěla vytahovat, abych zakladatelku nějak nerozhodila, ale když vidím některé „situaci zlehčující příspěvky“…jeden můj známej měl kamarádku a ta prožívala to stejné, nikdy ji neuhodil (manžel), to ne, ale v okamžiku, kdy zjistil, že už nebude jeho majetkem, ji rovnou zabil. On má pořád výčitky (známej), že ji „jenom“ radil, ať uteče, dokud to jde a neudělal víc ![]()
@Aot Drz se a doufam, ze to dotahnes do dobreho konce, at uz v Kanade nebo zpatky v CR
Zkusenosti ti nikdo nevezme a ty jsou nejcennejsi.
@veru324 Taky mam tu zkusenost. To pak clovek zira, koho to ma vedle sebe.
V případě, že se rozhodneš zdrhnout, bylo skoro všechno napsáno. V případě, že ne a rozhodněš se bojovat je potřeba začít používat ženské zbraně jako jsou intriky, lži a vydírání.
Začal bych občasnými zmínkami jak je úžasný Tvůj šéf.
„Můj šéf se pořád usmívá“, „šéf pořádá párty - škoda, že nás nepozval“ apod.
„nezavoláš mu jestli nechtějí přijít na návštěvu“
Tohle jsou pouze příklady - musíš to promyslet podle zkutečností. Budeš to potřebovat pro svůj další život v Kanadě. Pak se začni i v práci vyjadřovat před šéfem, že Tvůj manžel se chová neobvykle a že nemůžeš pochopit proč se tak změnil apod - decentně a nenápadně.
Další nátlak by mohl být na dovolenou… „super, že jsi koupil ten kufr - chci jet do Paříže na dovolenou“, „celý život po tom toužím“, „nemůžu uvěřit, že mi to nechceš splnit - asi už mě nemiluješ - jsem z toho úplně špatná“, „nemůžu uvěřit, že už se Ti nelíbím“… „potřebuji důkaz Tvojí lásky - jdem hned teď koupit nový prsten s diamantem“
Prostě začni utrácet peníze - tohle moc dlouho žádnej chlap nevydrží a začne to řešit. Podle toho uvidíš jestli je opravdu magor nebo jen fakt hodně žárlivej.
V případě, že se rozhodněš bojovat nesmíš mít STRACH - prostě nesmíš, ale musíš být připravená na JAKOUKOLIV SITUACI - opravdu jakoukoliv - i extrémy.
Škoda, že nejsem na Tvém místě… bych si to vyloženě vychutnával - uvařit ho na stejných metodách jako používá on… ![]()
A u Aot mi to příjde o to horší, že je v podstatě na to sama v cizině
.
Nemám z toho dobrý pocit
.
Snad se brzy ozve, že je v pořádku.
@kočička Evička píše:
Holky, já to nechtěla vytahovat, abych zakladatelku nějak nerozhodila, ale když vidím některé „situaci zlehčující příspěvky“…jeden můj známej měl kamarádku a ta prožívala to stejné, nikdy ji neuhodil (manžel), to ne, ale v okamžiku, kdy zjistil, že už nebude jeho majetkem, ji rovnou zabil. On má pořád výčitky (známej), že ji „jenom“ radil, ať uteče, dokud to jde a neudělal víc
Toto je ta pointa @smoulinka71…
A o síle celé situace tě přesvědčí pouze vnímání již zde napsaného…
To by me zajimalo co ma za lubem. Ja byt tebou, tak jdu taky ven
.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat