Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Já si hlavně říkám, že se dlouho neozvala a mám z toho divný pocit… Tak snad je v pořádku, třeba se domluvili, že si normálně promluví…
Já bych to asi zkusila, ne proto, že se on změní, ale aby pochopil, proč ta změna… Neměl by si myslet, že si Aot našla někoho jiného a to by z toho jejího chování mohl
Prostě mu popravdě říct, že už toho bylo moc, že takhle se člověk k člověku chovat nemůže
A nejlíp si o tom promluvit někde na veřejném místě, kdyby to psychicky nevydržel ![]()
@Lemuska píše:
@mikky je jeste treti moznost, ale na tu by potrebovala horu stesti…najit si jinou praci v Kanade a odstrihnout pritele. Neprijemne je, ze tim jak ji izoloval tak nema tolik znamych, svych znamych treba i cechu. Zije jich v kanade spousta. Znami delaji dalsi zname, znami delaji praci…
Musim rici, ze bych sefa (byt kamarada nezavrhovala, mohl by pomoci). Nicmene neznam ho takze tohle si musi zakl. rozhodnout sama. I kdyz podle toho co pise tak se ji do situace nikoho nechce zatahovat. A to si, myslim, je velka chyba!!!
O téhle třetí cestě jsem se nezmínila, protože pravděpodobnost její realizace je asi jako pravděpodobnost vyhrát ve sportce, bohužel
@Colorka píše:
Já si hlavně říkám, že se dlouho neozvala a mám z toho divný pocit… Tak snad je v pořádku, třeba se domluvili, že si normálně promluví…
Já bych to asi zkusila, ne proto, že se on změní, ale aby pochopil, proč ta změna… Neměl by si myslet, že si Aot našla někoho jiného a to by z toho jejího chování mohlProstě mu popravdě říct, že už toho bylo moc, že takhle se člověk k člověku chovat nemůže
A nejlíp si o tom promluvit někde na veřejném místě, kdyby to psychicky nevydržel
Obávám se, že toto je zbytečné. Takovému člověku to prostě nevysvětlíš. Je svým způsobem nemocný.
@Lemuska píše:
@mikky je jeste treti moznost, ale na tu by potrebovala horu stesti…najit si jinou praci v Kanade a odstrihnout pritele. Neprijemne je, ze tim jak ji izoloval tak nema tolik znamych, svych znamych treba i cechu. Zije jich v kanade spousta. Znami delaji dalsi zname, znami delaji praci…
Musim rici, ze bych sefa (byt kamarada nezavrhovala, mohl by pomoci). Nicmene neznam ho takze tohle si musi zakl. rozhodnout sama. I kdyz podle toho co pise tak se ji do situace nikoho nechce zatahovat. A to si, myslim, je velka chyba!!!
Lemuska, já si myslím, že to je i tím, že ona mu je vděčná za to, že ji zaměstnal a vyběhal pracovní vízum. Tam to přeci bylo tak, že šéf musel úřadům dokazovat její nutnost být u něj zaměstnaná. A tady je také zakopán pes, proč v Kanadě nemůže jít do jiné práce. To vízum je vázané oborem, nebo dobou určitou, nebo jakousi zárukou šéfa úřadům.. To přesně ví jen AOT…
@Magnifique píše:
Spíš je divné, že se ještě AOT neozvala. V Kanadě je půl druhé odpoledne, to už by se snad mohla ozvat, ne?
Taky nad tim premyslim, doufam, ze je v poradku.
Od takového člověka rychle pryč. Kolik je filmů na toto téma, psychické a fyzické násilí. Nejdřív to začíná kytkama, něhou, láskou a končí to vraždou. Ale toto je skutečné. Je vidět že je chytrý. Okouzlí dívčinu rodinu aby v případě její neposlušnosti za to mohla ona, ona ho zradila, opustila apod. když on ji přece tolik miluje. Před ostatními se chová jako gentlman, nikdo ho nepodezírá že by byl psychopat. Jediné co aot má jsou ustřižené fotky a výpověd od lektora který by s tím stejně na policii nešel, bál by se co by mu on mohl provést a co mu je po nějaké cizince.Marc je bohatý, určitě by si našel dobré právníky. Nedivila bych se kdyby ji dával tajně sledovat.
@jannina1 píše:
Třeba kamarádovi plně důvěřuje, když mu „svěřil“partnerku.
Tohle by možná klaplo, pokud by šlo o normálního chlapa"jen"trochu žárlivého. Tohle je bohužel jiný level…
a co kdyz je šéf - kamarád homosexuál?
@Magnifique píše:
Lemuska, já si myslím, že to je i tím, že ona mu je vděčná za to, že ji zaměstnal a vyběhal pracovní vízum. Tam to přeci bylo tak, že šéf musel úřadům dokazovat její nutnost být u něj zaměstnaná. A tady je také zakopán pes, proč v Kanadě nemůže jít do jiné práce. To vízum je vázané oborem, nebo dobou určitou, nebo jakousi zárukou šéfa úřadům.. To přesně ví jen AOT…
Právě proto jsem napsala, že to je už lepší vyhrát sportku. Vím co to je vyřizovat papíry a pracovní povolení. A to já mluvím šesti jazyky a mám dvě vyšky a co mně to stálo úsilí
Právě proto chápu, že její rozchod s tímto člověkem bude asi znamenat cestu do ČR. Ale život nekončí a může popracovat na návratu (pokud chce tak žít v Kanadě, nebo kdekoliv jinde). Ovšem jen pokud bude v poho a vyrovnaná. Jako psychická troska toho moc nedosáhne. A s tímto člověkem se tou troskou stane na 100% ![]()
Kufr mohl koupit na nějakou dovolenou ale radši by s ním nikde jezdit neměla.
@Colorka píše:Já bych to asi zkusila, ne proto, že se on změní, ale aby pochopil, proč ta změna… Neměl by si myslet, že si Aot našla někoho jiného a to by z toho jejího chování mohlProstě mu popravdě říct, že už toho bylo moc, že takhle se člověk k člověku chovat nemůže
A nejlíp si o tom promluvit někde na veřejném místě, kdyby to psychicky nevydržel
On to chladnokrevně psychicky ustojí, ale pak jí to osolí. Psychopat se chová jinak, než se chovají normální smrtelníci. Psychopat nemá city - jen a pouze k sobě. Psychopat o citech sice umí mluvit, ale necítí je. Těma kecama manipuluje, ve skutečnosti je úplně bezcitný k druhému, nemá soucit. Před tím nejhorším jí uchrání, jen když se bude bát jí ublížit, když bude vědět, že lidé jsou o jejich rozchodu informování.
Takže Aot, tvoje stydění se tě ohrožuje. Dej lidem informace a žádej lidi o pomoc. Není třeba říkat detaily předem. A domluv se s někým, že mu budeš pravidelně denně v určitý čas volat. A zavolej na tu intervenční linku, prosím.
@Aot - tvuj pribeh me zaujal a jak jsem si precetla par prispevku a zkusenosti, tak jak kdybych videla sveho ex, shodou okolnosti taky v Kanade. Ja jsem si ho dokonce vzala, protoze jsem si naivne myslela, ze mu to jako dukaz me lasky uz preci musi stacit. Samozrejme nestacilo. Jak uz tu nekdo rekl, v cizi zemi se clovek muze stat obeti, hleda zazemi a necha se tim ovlivnit. Mozna kdyby jsi byla v Cechach, tak se chovas sebejisteji a tohle si nenechas libit. Ale casto se stane, ze ten partner je tam pro tebe vsim a snazi se to clovek za kazdou cenu udrzet. Tihle lidi jsou nemocni a pokud to sami nezacnou resit, tak ty to nezmenis a on se taky nezmeni. Jen se to bude zhorsovat, jsou sileni manipulatori. Asi ti neporadim nic, co uz tu nebylo receno nekolikrat - neztracej s nim cas a prchej. Preju ti hodne sil, aby jsi dokazala se od nej odpoutat. ![]()
Příspěvek upraven 09.06.13 v 21:49
Jsem přesvědčena, že kufr není ani na dovolenou ani úplatek. Je to další manipulace. Přesunuje odpovědnost za to, co se dál bude dít ze sebe na ni.
Moje sestra měla přítele podobného ražení v Itálii, zajistil jí práci, byla tam přijatá na VŠ, rodiče do toho tehdy investovali spoustu peněz, i jim se zdál sympatický…Celkem dlouho trvalo, než se rozhodla odjet, bylo jí líto se všeho vzdát, ale nejhorší bylo, že se nemohla dostat zpátky, asi 2 x měla zarezervovaný i zaplacený lístek na bus, ale neodjela, protože jí jednou sebral pas a podruhé někde zamknul. Nakonec odjela vlakem, stejně ji odchytl na nádraží, ale už se mu nezdařilo ji zadržet, hrůza, už jsme si mysleli, že ji budeme tahat domů přes ambasádu. Když už věděl, že chce odjet, šílený scény, vezl ji někam autem, rozjel se proti stromu, že je oba zabije, na poslední chvíli šlápnul na brzdy. Jsme všichni rádi, že přežila ve zdraví.
Moje rada, naplánovat odjezd v maximálním utajení. Držím moc palce.
Ahoj Aot, tuhle diskuzi jsem nasla nahodou vcera vecer, jinak tohle tema nijak neotviram, nemam s tim zadnou zkusenost a celkove tu zas tak casto nechodim, ale musim rict, ze jsem pulku noci nemohla usnout, protoze o tebe mam strach.
Tvůj partner není v žádném případe normální, ale chápu, že rozchod je strašně těžký, zvlášt v cizím prostředí bez jakékoli podpory blízkých..
Jinak co se týče uzamčení diskuze, neměla bych asi ani tak strach z toho, že tě tady někdo pozná, jako spíše z něho, že si pár tvých příspěvků a pár ostatních hodí na google překladač a bude mu všechno jasné..
Moc nevěřím, že na pc nemáš hlídacího psa (s tímhle zkušenost mám a přítel si takhle zjistil mé hesla do pc, prostě úplně všechno), není to opravdu žádná sranda a pro lidi tohodle typu je to skoro nutnost mít vše pod kontrolou..
Pokud jsi ho tam doted nemela, tak ted už ho tam rozhodne mít budeš..
Myslím, že jsi uplne v pasti, ten společný učet, to je masakr, dokud to jde, vyrídila bych si svůj vlastní, na to, co bude říkat, bych se uplne vykašlala, prostě jsi zjistila, že ti takhle nevyhovuje, na změnu názoru nemáš právo???
Už z toho je videt, že až moc přemýšlíš, co on na to bude říkat, že z neho máš proste strach..
Záleží na tobe, jak se rozhodneš dál (mám z tebe spíš pocit, že s ním chceš zůstat, na jednu stranu chápu, je to opravdu těžké si přiznat, že tenhle partner není ten pravý, ale veřím, že ten čas, kdy opravdu prohlédneš, přijde).. Ale připrav si aspon nejaké podmínky k odchodu na potom.. když ne ted.. pak už taky nemusíš mít šanci.. A kdyby se to třeba zlepšilo (čemuž bohužel nevěřím), tak myslím, že mít svůj učet a pas tyhle věci mít ve bezpečí a ofocené není na škodu…
Pa a držím palce, doufám, že vše dobře dopadne.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat