Přehnaná láska od partnera mě začíná děsit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
10.6.13 04:29

@Aot

Jsi skvělá, jak to zvládáš. Bojuj dál, vedeš si dobře :hug:

Jak se odmilovat? Možná když se na něj podíváš (tak aby si toho nevšiml a neviděl přitom tvůj obličej) a v duchu si řekneš: „Ty jsi mě nikdy nemiloval, jen svůj ideál o dokonalé, povolné ženě, která bude tvůj bezvýhradný majetek. Ani nevíš, jaká jsem a vědět to nechceš, protože moji osobnost se snažíš pošlapat k obrazu tvému. Jestli jsem šťastná, je ti šumák, hlavně abys byl šťastný ty. A ještě jsi taková svině, že se mnou manipuluješ, abych si myslela, že jsi milující a starostlivý partner, i když nejsi. Ty nejsi člověk, kterého miluji, ty jsi na něj jenom hraješ.“

Vím, že to takhle zní absurdně, ale mně tohle cvičení párkrát pomohlo…

• načítám...
magnifique
10.6.13 06:09

@Aot Moc dekuji, že diskuzi nechas otevrenou. Vazim si toho.. :hug: Ted je u nas 6.07 rano a mam povinnosti, a tak budu za cca 2 hodiny. Jsem moc rada, jak sikovne jsi to vyresila… :hug: Pisu z mobilu a trochu unavene, tak se omlouvam za chyby a diakritiku… Zatim papa J.

• Upravit
Magnifique
10.6.13 06:47

Nedalo mi to a kvůli časovému posunu píšu ještě teď: Myslím, že teď není otázkou, jak se odmilovat… Vlastně bych to nechala otevřené, protože dle mého je důležité vnímat, co cítíš uvnitř svého já. Dám modelovku: Pokud budeš uvažovat a postupně (ne zase do extrémů) tak, jak navrhla psycholožka, průběžne ji informovat, můžeš Marca šikovně nasměrovat tak, že nakonec budete oba spokojeni.. já vím, že po takto vyhrocené situaci a scénářů, které tu padly se to bude zdát nemožné. Ale pravdou je, že jak jsem už psala: Jsi Lvice. Tedy ikonou. A upřímně myslím, že nejen pro Marca jsi vysokou laťkou a k tomu jsi mu vytvořila zázemí dle jeho snů (a proč ne, když člověka milujem, chceme pro něj to nejlepší). Potýkám se s problémem, kdy s holkama face to face moc mluvit nemůžu, berou mě jako namyšlenou pipinku (i když mi je kolikrát líto, že se do mě ani neráčili podívat) a muži se mě bojí. Ne nejsem vůbec žádná miss!!! Jen si většinou lidi pročtu a vím, jací jsou. Prostě dar, který spousta lidí není schopno akceptovat, protože čeho se bojím, toho se zbav. Blbé pořekladlo, ale stále ho lidé používají. Také vím, že můj přítel, který teď shodou okolností v Rakousku na 10-ti denním školení mi sám říká: Víš, uvědomuji ji, že i když jsem teď mezi 260 ti nejúspěšnějšími lidmi světa v našem oboru, kde měsíční přijmy daleko přesahují možnost představ, nikdo mi není schopen porozumnět tak, jako Ty… A to přitom máme také občas neshody… :) Chci říci, že takovou ikonou jsi pro každého muže a oni se jich bojí. Pak dělají nesmysly, které se ale stávajín pravidlem. Myslím, že pokud to nevzdáš, máš vyhráno a myslím, že se to celé změní k neskutečnmu obratu a spokojenosti Vás obou, protože ač je Marc patologicky jednající, jeho jádro není zlé… :hug:

• Upravit
6942
10.6.13 06:51

Být v kontaktu s tátou, konzultovat to s psychiatričkou… paráda :potlesk:, tohle je moc dobrá cesta :palec: Jsi moc šikovná, držím palečky, ať to všechno tak pěkně zvládáš, jako doteď, je vidět, že to máš v hlavě srovnané. A s tím odmilováním… taky si myslím, že to časem přijde samo - teď už budeš jeho chování vnímat jinak ;)

• načítám...
782
10.6.13 07:07

@Aot jsem moc rada že jsi se ozvala. Aot prosím hlavně zůstaň v kontaktu s tatkou a treba i tou psycholožkou. Ještě mě napadlo, co třeba zřídit si účet i tady v čr a posílat si část peněz sem?

• načítám...
1744
10.6.13 08:02

Tak jsem teď vše dočetla… Holka..jsi neskutečně statečná! A myslím že jsi na správný cestě :palec: držím moc palce… Je sice hezký když přítel miluje a dvoří se…ale tohle už je moc. Chápu tě že ho miluješ a odejít bude těžký, ale asi opravdu není jiný řešení. On se nezmění.

• načítám...
Birell40
10.6.13 08:14

Ten Birell.. :)
To říkám… čuně, občas histerka, která furt fňuká a chce prachy - a zabalí Ti ten kufr sám.

„miláčku v obchodě měli úplně novou kabelku Prada.. byla tááák krásná… vím, že mě miluješ.. skočil bys mi pro ní… stojí jenom 900 dolarů a má roztomiloučký nášivky… já si zatím lehnu protože mě začíná bolet hlava, asi na mě jde týdenní migréna“

-- tohle nikdo nerozdejchá :)

• Upravit
6311
10.6.13 08:20
@Aot píše:
Holky, moc se omlouvam, ze jsem vas stresovala, driv jsem nemohla prijit. Jsem v poradku. Ja jsem rano nakonec uz nemohla usnout, prevalovala jsem se a premyslela jsem. Vim, jste s tim nesouhlasily, ale premyslela jsem, ze bych zavolala Marcovo bratrovi, pod nejakou zaminkou. Porad si myslim, ze neco vi, co mozna ja ne. Proc by jinak Marc ho uplne odstrihl? Je mi i divne, ze se ani jeho zena nikdy neozvala, jsme skoro rodina. Bohuzel jsem nikde nenasla cislo, ja ho nemam a nikde v diari nebylo, tak ho asi tezko sezenu. Jedine u nej v telefonu. Volal mi pak znovu tatka, asi mel strach, sam nejlip vi, co chlapi dokazou. On sam je bohaty podnikatel, a mamce ze zivota udelal peklo. Ale to je zase na delsi vypraveni. Dal mi cislo na jeho znamou psychiatricku, abych ji zavolala, ze by mi mohl poradit, co a jak. Tak jsem ji volala, mluvily jsme hodinu ( to bude ucet ) :mrgreen: No a pani mi povidala o podobnych pripadech, s tim, ze to je patologicka zavislot, a ze takovi chlapi se nikdy nevzdaji svoji koristi, ze musim na to jit jinak. Jednak, to co radila Birrel, a taky mi to psala jedna pani do zprav. Zacit ho taky strasne milovat, porad mu to dokazovat, otravovat ho v kazde chvili, ale taky ze je dulezita jeste jedna vec. Prestat byt pro nej dokonala, proste se mu snazit zhnusit.Tito muzi pry chteji mit vse dokonale. Zenu maji jako majetek, tudiz musi byt nablyskana, jako jejich auto a pracovni kufrik. Poradila mi, ze se nemam o sebe tolik starat, mam treba predstirat nesikovnost, spalit sekanou, rozbit talir, vylit vino, ale i ze se mam prestat chovat trochu jako dama, tudiz treba pouzivat hrubejsi slovni zasobu, ulevit si pred nim a tak. :lol: :lol: 8o Pry jedine tak, je moznost, ze me necha jit a najde si nekoho vic dokonaleho. Protoze v jeho ocich uz nebudu zapadat do jeho reprezentativniho zivota. Pak by me mohl nechat jit, a ja bych mohla zustat. Co si o tom myslite?? Mne to prislo jako dobry napad. Protoze pravda je, ze doma musime mit uklizeno, cistounko. Kdyz jsem si domu vynutila kocicku, tak byl kvuli jednomu chloupku nepricetny, na sedacku jsem ji ani vzit nemohla. Pak se kocicka ztratila. 8o Je pedant na cistotu, potrebuje mit vse podle sebe dokonale. Tak si rikam, ze bych to i vyzkousela. Hold ze sebe udelam trochu cune :nevim:. Budu rada za vase nazory. Pokud by to pomohlo, a ja mohla zustat tady, bez nekoho v patach, zit normalne, tak by to za to stalo.

Jinak zitra si zaridim svuj ucet. Poprosim sefa, jestli by mi cast vyplaty mohl davat sekem. To bych si zatim ukladala. Tady je vyhoda, ze vyplata chodi kazdych 14 dni. Co se tyce sefa (Rikejme mu treba Sam), tak oni sice jsou kamaradi z vysoke, ale, tim to asi konci. Nestykaji se. Myslim si, ze ani nejsou moc v kontaktu. Kdyz Sama potkam, tak se me pta, jak se Marc ma, jak se mu dari v praci. Takze pokud bude zle, tak mu reknu pravdu. Neverim tomu, ze by Marcovi hned volal a zaloval. On sam ma zenu a dcerku, parkrat jsem je videla, vypadali jako stastna rodinka. Pravdepodobnost, ze to bude dalsi Marc je urcite mala. :)

Jinak holky rano Marc neprisel ani do desiti, tak jsem vyrazila ven. Mobil jsem vypla a strcila na nabijecku, vse jsem promazala. Sla jsem do ochodniho centra nakoupila potraviny, okopirovala jsem si doklady, koupila lozni pradlo a novou kravatu pro Marca. Vybrala jsem si malou hotovost, zasla si na kafco a obed a dorazila asi za deset dve. Auto bylo pred domem, tak jsem mela trochu rohlik v krku, ale snazila jsem se byt v klidu. Jeste jsem ani nechytla za kliku, a uz byl ve dverich, ja tahla tasky, a on, kde jsem byla. Tak rikam, ze nakoupit a snazila jsem se projit do domu, ale on porad stal v tech dverich, ze jsem se nemohla s tema taskama dostat dovnitr. Tak jsem ho poprosila, jestli by je nevzal on dovnitr. Snazila jsem se byt mila a prirozena. On tasky mi teda vzal, a ptal se, proc mam vypnuty mobil. Tak rikam, ze je v kuchyni na nabijecce. Sla jsem vybalovat nakup, mluvila jsem na nej, co jsem koupila, a ze bych chtela udelat sushi na veceri, jestli ma chut. Oba sushi milujeme. On porad stal a pozoroval, videla jsem, ze neni ve sve kuzi, asi se divil, ze se nezlobim. Nakonec jsem vytahla lozni pradlo, jestli se mu libi, v tu chvili byl u me, jestli ho pujdeme hned vyzkouset, ze ty dva ubehle dny byly hrozne. Tak jsem se zeptala proc, ze to je prirozene, ze se lidi obcas neshodnou, ze jsme dva lidi a mame dva nazory. A on, ze by byl rad, aby se to uz neopakovalo a zacal me pusinkovat, nejhorsi je, ze jsem zase k nemu citila tu lasku, v srdci ho porad miluju, ale nesmi mi nicit zivot. :roll: No, pak jsem mu teda rekla, ze mam ale menstruaci, tudiz nic nebudu a on se me zeptal, jak mohu mit menstruaci po 14ti dnech, tak jsem si jen pomyslela, mi snad jeste kontroluje i cyklus. 8o Byl z toho otraveny, tak jsem mu dala kravatu, a tak se me zeptal, co ten kufr, jestli se mi libi. Ale nic vic, zadna zahada, tak asi opravdu jen dalsi darek. Zbytek dne byl v pohode, on ted neco dela v pracovne a ja " pisu maila sestre" O vcerejsim incidentu nikdo nezacal, coz je asi dobre, ale stejne je mezi nami velke napeti.

Jdu rolovat sushi holky, koukam, jsem napsala roman. Dnes se tu uz asi nepotkame, ale rano jdu do prace a hned se z prace pripojim. :)

Holky a jeste jednu vec. Jak se clovek muze opravdu odmilovat? Porad ho miluju, hodne. :roll:

:hug: a holky, kdyz tu nejsem, prosim nemejte kvuli me strach. Ten casovy posun je fatk na prd.

Diskuzi necham zatim teda odemcenou, uz kvuli neregistrovane Manifique :hug: :hug: a taky ostatnim holkam, co treba sleduji. Nebudu ji zamykat kvuli nevericim Tomasum. Mne to nijak nevadi, ze mi neveri.

A dekuju vsem, ze vas mam. :hug: Taky jsem na vas myslela, ze vam musim napsat, ale nebyl opravdu cas. Nezlobte se :hug:

Som rada, ze si sa ozvala, vyzera to ako dobry plan a ani to nebude vyzerat divne, ved ludia casto vo vztahu „polavia“ a uz sa tak nesnazia o tu dokonalost ako na zaciatku. Kolkokrat mojmu chlapovi nadavam, ze ked sme este len randili, tak predo mnou negrgal a neprdel a teraz to uz tak nestrazi :roll: :)
Tie peniaze bokom su super, keby sa cokolvek skomplikovalo.

• načítám...
8451
10.6.13 08:31

Držím palce, ten plán je dobrý, to půjde :palec:
Jenom si myslím, že s tou menstruací to byla hloupost. Pokud s chlapem žiješ a máte sex častěji než jednou týdně, tak chtě-nechtě musí vědět, kdy to máš dostat :nevim: Měla jsi říct, že máš gynek. problém. Protože za 14 dní budeš mít menstruaci opravdu, leda by sis to posunula Noretistheronem.

• načítám...
1240
10.6.13 08:39

Kontaktovt psychložku byl super nápad! Ona má spoustu zkušeností a dá Ti rady, které Tě nakopnou. a taky se mí líbí, co napsala @hakuna matata. Je mi líto, že tolik holek má s psychickým násilím zkušenosti :,(, zvládla jsi to skvěle, tak jen tak dál! Zkus zauvažovat, jestli bys peníze nemohla posílat mamce nebo taťkovi, to kdykoliv vysvětlíš, že potřebovali půjčit nebo že byly povodně a chceš přispět někomu z rodiny?! Zkrátka bys už nějaký důvod našla a bylo by to fakt nenápadný. Držím palce!

• načítám...
24603
10.6.13 09:00

Super nápad od paní doktorky :potlesk: :potlesk:
To mi připomělo film, dobrou komedii, Jak se zbavit kluka za 10 dní :mrgreen:
Tam třeba dostaneš nápad i díky filmu :mrgreen:
Jinak co se odmilovaní týče–
neodmiluješ se lehce když ho silně miluješ…
Je možné ho ho budeš milovat i dlouho po rozchodu, nebo ho přestaneš milovat hned jak si vyzkoušíš pocit slobody :hug:

• načítám...
16694
10.6.13 09:00

@Aot :pankac: Jsi prostě skvělá. Jsi silná ženská, už o tebe přestávám mít strach :hug:
Hlavně opatrně, moc netlač na pilu, ale ty máš určitě teď po telefonu s psychiatričkou větší jasno, než my všichni na druhé straně monitoru :kytka:

• načítám...
5200
10.6.13 09:21

Ahoj aot, jsem jen citatelka, drzim palce.mela jsem taky něco takového doma, ale byl tupy..trvalo mi pul roku nez jsem se ho zbavila.po rozchodu me ještě asi dva mesice otravoval, sms, na soc.siti,volal mi.jsem rada, ze je pryc.jsem volna, muzu si delat co chci a kdy chci.drz se.

• načítám...
8558
10.6.13 09:23

Ahoj, nenapisu asi nic noveho. Jen, ze diskusi sleduju a hrozne moc ti drzim palce a preju silu! :hug: :palec:

• načítám...
1291
10.6.13 09:36

Prfektni postup, psycholozka radi skvele! Jeste me napadla jedna vec - co si zacit hrat na posedlou ekolozku? Extremne tridit odpad, trba i domaci kompost? Vis trochu bych se bala tech rozbitych taliru, jakoze by to vzal jako naschval, ale treba me napada jedna „humusaqrna“ - houbickou na nadobi utrit ukapnutou omacku na podlahu, pak bez oplachnuti utrit linku nebo jidelni stul - vis proste neco min pruhlednyho nez nesikovnost - spis lennost a spindiru. Neumyt vecer, treba ani rano a jen se navonet, neholit se pravidelne… spis hrat spinu nez nesikovnou, protoze je to jednak min pruhledny a takz treba si bude myslet, ze teprve ted prisel na neco, co ty delas uz davno a on si toho jen zacal vsimat proto, ze si te ted vic vsima kvuli tomu, ze ste se pohadali…

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová