Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Holky, dala vám někomu zakladatelka přes soukromou zprávu na sebe nějakej kontakt, kdyby náhodou…Mám z toho, že nenapsala, divnej pocit. Snad je vpořádku, ale každopádně je tam už odpoledne a ona nikde ![]()
Jedna moje známá utekla po 20 letech manželství. Vlastně předtím 2× dala žádost o rozvod, ale kvůli dětem ji zase 2× stáhla. Nakonec utekla, všechno - majetek mu nechala, protože se ho velice bála, že ji zabije. Spala s nožem pro sebeobranu pod polštářem a měla pocit, že ji hrozí, že ji shodí ze schodů. Pak se zhroutila, pak ji odvezli polomrtvou na operaci se žlučníkem a další 2 roky se psychicky vzpamatovávala z nejhoršího. Není žádné ořezávátko, je vysokoškolačka, má skvělou fyzičku.
Nechci Aot strašit, ale reálná nebezpečí a i to, že si pak třeba nějaký čas ponese fyzické a psychické následky, když záležitosti nepůjdou hladce, by si měla uvědomit. Já když jsem se přestala stydět, volala jsem o pomoc. Sourozence a všechny ty existující intervenční organizace. A nejvíc mi pomohla policie. Policii jsem nesmírně vděčná. Ale všichni, když jsem jim děkovala, mi říkali, že to všechno záleželo na mě, protože jsem se tomu aktivně postavila.
@kočička Evička teda to je šílený zážitek, ještě že jsi v pořádku
@poučená Naprosto souhlasim, taky jsem vsem rekla co se stalo, vcetne jeho rodicu, Policie mi strasne moc pomohla taky. Ti kluci policejni byli uplne skveli
sami mi rikali, at ho vubec nekontaktuju, nereaguju na vyhruzky a telefonaty, at ho nenastvu a necham vse na nich.
Ahoj, prokousala jsem se ke konci a dalo to zabrat, ale jsem ráda, že postupem času si víc a víc uvědomuješ, kam ten vztah spěje. Jak jsem četla Tvůj úvodní příspěvek, tak se mi hnedka vybavil film DOST s Jenifer Lopez, tam to je taky pěkně vykreslený, jak byl ze začátku manžílek sladkej jak med a jak se vzali, tak se hezky vybarvil…ona pak od něj utíkala s dítětem, brrr, mám úplně husinu. Naštěstí Ti to už začíná všechno dotejkat a vidíš souvilosti a doufám, že s takovým člověkem si dítě nepořídíš…vždycky se ev. líp utíká samotná, než s děckem, i když jsem se dočetla, že bys tam chtěla zůstat. Ale spíš mě zajímá jiná věc, kterou jsem se nedočetla! Tys ho za celé 2 roky nevzala sem do ČR? Takže on neví kde tady bydlí Tvoji rodiče?? Napadlo mě to pro ten případný útěk.
Držím moc palce, ať to vše dobře dopadne a ať už jsi raději od něj DÁÁÁL. ![]()
@vesarka píše:
@kočička Evička teda to je šílený zážitek, ještě že jsi v pořádku
nikdy v životě jsem se takto nebála o svůj život, jako tehdy.
Nejhorší je vždycky, když ti nikdo nevěří jenom proto, že to neuvěřitelný je.
Např. vzpomeňte holky na Monyovou a jejího kamaráda Sachera, nejde mi sem zkopírovat článek - psal tam, že se mu s tím svěřovala a že on si myslel, že přehání ![]()
@kočička Evička tak na druhou stranu to chapu, ale teda jestli s emu nekdy dostanu pod kudlu a zjistim to az pak, tak to bude moje smrt
.
Jinak to muselo byt strasny, nedokazu si to predstavit. Bych se asi pocurala strachy ![]()
@kočička Evička tohle je opravdu strašně neuvěřitelné když si myslis ze toho člověka znaš. Mě naskakuje husí kůže jen to čtu
@kočička Evička píše:
nikdy v životě jsem se takto nebála o svůj život, jako tehdy.Nejhorší je vždycky, když ti nikdo nevěří jenom proto, že to neuvěřitelný je.
Např. vzpomeňte holky na Monyovou a jejího kamaráda Sachera, nejde mi sem zkopírovat článek - psal tam, že se mu s tím svěřovala a že on si myslel, že přehání
Jak ten horor
, kočičko Evičko
, odreagováváš?
@poučená píše:
Jak ten horor, kočičko Evičko
, odreagováváš?
dumám, jak to myslíš s tím odreagováváním a na nic jsem nepřišla ![]()
@Sunnyess Jestli se nemýlím, tak Aot zmiňovala, že Marc tady v Čechách u její mamky byl, takže ví, kde bydlí.
@mismurka píše:
@Sunnyess Jestli se nemýlím, tak Aot zmiňovala, že Marc tady v Čechách u její mamky byl, takže ví, kde bydlí.
Ano, byl tu s ní a dle mého, kdyby utekla, přijel by sem za ní a radši ani nedomýšlím, čeho by byl schopný… ![]()
Jinak si taky nemyslím, že by ho mohla odradit tím, že se nebude chovat podle jeho představ…
Jako být dotěrná tak jako on a pořád mu telefonovat a opakovat, jak moc ho miluje by mohlo trochu zabrat, minimálně aby se uklidnil, ale dělat doma nepořádek a nepečovat o sebe? Zase mi to připomnělo ty Noci s nepřítelem… On vyžadoval mít vše dokonalé a srovnané (konzervy a ručníčky…) a pokud to tak nebylo, nebylo to pro hlavní hrdinku dobré, tak nevím… ![]()
Teda holky, nechci v žádném případě tlumit Vaše nadšení natož pak zpochybňovat erudici paní doktorky, ale z vlastní zkušenosti: mám dost žárlivého chlapa, přestože
Je fakt, že teda neprdím a myju se, a neškemrám o prachy, ty si vydělám ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@kočička Evička Blbý je, že já vím jen o jednom hodně známým plastickým chirurgovi a teď se nezbavím dojmu, že je to on…
AOT - myslím na tebe a držím palce. I když se teda víc přikláním k verzi tichého, rychlého a nenápadného odchodu než ke snaze se diskreditovat, protože jak už tu někdo poznamenal, kdo ví, jak tu ztrátu iluze ponese… Navíc píšeš, že v tobě čte jako v otevřené knize, vždy pozná, že nejsi v pohodě, a ty se neumíš příliš přetvařovat, takže to vidím jako docela velkej a zbytečnej risk.
Proč myslíš, že když teď odjedeš, tak už jsi v Kanadě skončila? Už nebude existovat možnost se tam třeba v budoucnu vrátit? Nějak ses tam dostala i teď, ne? A se zkušenostma to bude těžší?
Jo a možnost dostat ho k odborníkovi už zcela padla?