Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Presne tak. Rict to okoli je pro jeji bezpecnost, jak uz jsem tu psala. Taky byva dobre se s nekym domluvit, ze ye mu kazdych xy hodin ozve.
@Timinka píše:
@Háta_x tyky vím co následuje… bohužel. Ona je ale v hrozné situaci, pokud ji teď dostane z práce (jako že asi ano ) může ji zavřít doma a nikdo ji nebude postrádat, právě protože se nikomu nesvěřila.
Aot, nepodceňuj tu situaci
Holky (Háta-X, poučená) ti radí dobře.
Holky, budu muset pracovat, ale jeste jednu vec napisu, kterou jsem nezminovala, jelikoz nepripadala v uvahu, ale rada bych vedela vas nazor. Existuje jeden clovek, memu srdci velmi blizky, ktery bydli v Calgary jako ja. Znam ho od 16ti let, to ze je tady, je opravdunjen nahoda, nestykame se! Ne kvuli Marcovi. Bylo to jeho rozhodnuti, toho kluka. Nahodou jsme skoncili ve stejnem meste, uz se nam to stalo i na zelandu v roce 2010. Potkali jsme se nahodou v jednom meste, kde jsme stravili oba 9 mesicu, ne spolu, ale videli jsme se asi 5×. Od mych 16ti let jsme spolu 7 let chodili, po rozchodu jsme se po case zacali stykat, jako kamaradi, jezdili na hory, chodili na vecere. Povidali si o nasich partnerech, proste jsme byli jen kamaradi, nic vic. Par lidi mi potom rikalo, ze je do me porad zamilovany, ja jsem tomu neverila, byli jsme jako bratr se sestrou spis. Pak nam skoncila viza a dalsi visa sla do uz jen do Kanady. On mi pak jeden vecer jeste na zelande sveril, ze vlastne na zeland jel kvuli me, aby na me zapomnel, protoze jsem se v cesku stale schazeli, ze mel z toho zamotanou hlavu, do ted to nechapu. No, a pak jsme se opet ocitli ve stejnem meste. Nestykame se, protoze podle vseho, on ke me stale neco citi, ale ja k nemu nic. Od te doby, co jsme se rozesli nemel zadny vztah, krom par uletu, co vim.. Vim, ze tento clovek by za me polozil snad i zivot, ale nevim, zda se mu zas motat do zivota, co kdyz si od toho bude neco slibovat? Bude mit plane nadeje? Nechci mu nejak ublizit. Ale jsem si jista, ze by me ochranil, chranil me uz v cesku, kdyz jsem mela neco podobneho, jako je Marc, akorat to byl jen zarlivec a surovec a buran, ne inteligentni clovek. Nechtela jsem do toho tohoto cloveka michat, ale je to asi jedina nadeje.
![]()
A holky, jeste by me zajimala jedna vec. Nekdo psal tady jednou, proc je pro me tak tezke prijmout pomoct? Taky by me to moc zajimalo, nikdy totiz o pomoc nezadam, vse si delam sama, kdyz mi neco je, tak ani domu to nezavolam. Pritom sama bych se roztrhala pro druhe. Ted me napadlo, ze Jsem na den matek kupovala mamince darek a Marc si vubec nevsiml, ze z uctu ubyly penize
Takze mensi castky proste neregistruje.
@Aot tak padla tady spousta dobrých rad. Opravdu si to pro jistotu pečlivě připrav dopředu…doklady, finance, místo, kam budeš moci okamžitě odejít. Když to nebude potřeba, jen dobře, ale pro jistotu. A pak to vše spiusť najednou, neřeš s ním nic, oznam, že končiš a odcházíš. V jakém jsi městě? Znám pár Čechů ve Vancouveru, kamarádka by ti určitě udělala aspoň pojistku, že by o tobě věděla. No a šéfovi řekni, že rozhodně neodejdeš, ať dostane zprávy jakékoliv.
@jannina1 píše:
To mě taky napadlo, proč byl tak rozradostněný, když od šéfa AOT odcházel?
Nad tím jsem taky přemýšlela. Klidně mu její šéf mohl říct, že ji tam potřebuje a nechce ji uvolnit, ale když si to ona bude přát, nebude jí tam držet. A Marc jí hned donesl kartu a oznámil jí, že bude pracovat s ním. Loutka přece udělá to, co chce on, že? Zatím to tak bylo. To, že se teď začíná cukat, není ještě pro něj důkaz toho, že ona se mu chce opravdu vzepřít. Zatím to zkouší „po dobrým“, tak aby to byl pořád ten hodný a strašně milující Marc. Chvilku mu podle mě bude trvat, než tomu uvěří a pak bude hodně zle. Aot, prosím, nepodceňuj to. Nejednáš se sobě rovným, ty jsi pro něj hračka, se kterou chce manipulovat - jen tak se jí nebude chtít vzdát.
požádej bývalého přítele o pomoc, prosím udělej to. Řekni mu vše, co se ti děje a pokud by to bral jinak, jako nějakou naději, tak s tím se můžeš vypořádat později, s tím jeho event. pomylšením na vztah, pokud o vztah s ním nestojíš.
Je moc dobře, že někdo takový v tvé blízkosti existuje, uffff, s ním to určitě zvládneš vyřešit. ![]()
@Aot píše:
Holky, budu muset pracovat, ale jeste jednu vec napisu, kterou jsem nezminovala, jelikoz nepripadala v uvahu, ale rada bych vedela vas nazor. Existuje jeden clovek, memu srudci velmi blizky, ktery bydli v Calgary jako ja. Znam ho od 16ti let, to ze je tady, je opravdunjen nahoda, nestykame se! Ne kvuli Marcovi. Bylo to jeho rozhodnuti, toho kluka. Nahodou jsme skoncili ve stejnem meste, uz se nam to stalo i na zelandu v roce 2010. Potkali jsme se nahodou v jednom meste, kde jsme stravili oba 9 mesicu, ne spolu, ale videli jsme se asi 5×. Od mych 16ti let jsme spolu 7 let chodili, po rozchodu jsme se po case zacali stykat, jako kamaradi, jezdili na hory, chodili na vecere. Povidali si o nasich partnerech, proste jsme byli jen kamaradi, nic vic. Par lidi mi potom rikalo, ze je do me porad zamilovany, ja jsem tomu neverila, byli jsme jako bratr se sestrou spis. Pak nam skoncila viza a dalsi visa sla do uz jen do Kanady. On mi pak jeden vecer jeste na zelande sveril, ze vlastne na zeland jel kvuli me, aby na me zapomnel, protoze jsem se v cesku stale schazeli, ze mel z toho zamotanou hlavu, do ted to nechapu. No, a pak jsme se opet ocitli ve stejnem meste. Nestykame se, protoze podle vseho, on ke me stale neco citi, ale ja k nemu nic. Od te doby, co jsme se rozesli nemel zadny vztah, krom par uletu, co vim.. Vim, ze tento clovek by za me polozil snad i zivot, ale nevim, zda se mu zas motat do zivota, co kdyz si od toho bude neco slibovat? Bude mit plane nadeje? Nechci mu nejak ublizit. Ale jsem si jista, ze by me ochranil, chranil me uz v cesku, kdyz jsem mela neco podobneho, jako je Marc, akorat to byl jen zarlivec a surovec a buran, ne inteligentni clovek. Nechtela jsem do toho tohoto cloveka michat, ale je to asi jedina nadeje.![]()
A holky, jeste by me zajimala jedna vec. Nekdo psal tady jednou, proc je pro me tak tezke prijmout pomoct? Taky by me to moc zajimalo, nikdy totiz o pomoc nezadam, vse si delam sama, kdyz mi neco je, tak ani domu to nezavolam. Pritom sama bych se roztrhala pro druhe. Ted me napadlo, ze Jsem na den matek kupovala mamince darek a Marc si vubec nevsiml, ze z uctu ubyly penize
Takze mensi castky proste neregistruje.
Kontaktovala bych ho ale jen z duvodu aby ti kryl zada (mam na mysli, ze by ses mu treba kazdy den ohlasila, ze jsi ok). Jinak Marc o nem nesmi vedet…to by ohrozilo nejen tebe ale i jeho. Mel by duvod te perzekvovat za udajnou neveru. Pozor na to. Ale aspon mas spriznenou dusi, psychicka pomoc se vzdycky hodi.
Aot, kontaktuj svého kamaráda a svěř se mu. Může být pro tebe moc důležitý, budeš mít někoho o koho se budeš moct opřít. Sama to nezvládneš, není to o nějakém slabošství, ale máš tvrdého protivníka, který nehraje férovou hru a je silnější než ty, která nemá v Kanadě své zázemí a je díky němu izolována od okolí.
Aot, ty ho znáš nejlíp, takže co uděláš je jen a jen na Tobě, já si jen řeji aby ti neublížil až mu řekneš že ho „nemiluješ“, a chceš odejít,
On je ta Tobě citově závislí, nedovolí ti jít ani na Jógu, nedovolí ti chodit ven sama, chce tě v práci pod drobnohledem..
)My vám do vztahu nevidíme.. že nechceš odjet z Kanady je pochopitelné, ale zamysli se nad tím, jestli to takový život stojí za to, Já osobně nevěřím tomu, že Marc tě nechá odejít jen tak lehce..
Takže chceš-li mu to říct na rovinu, jelikož se cítíš zbaběle, budiž
Ale nezapomeň na fakt že zbaběle jedná aj on-
Práce, zákazy, kontroly telefonu, tvoje rodina a jeho žárlivost k nim. děti nechce neboť si tě chce užít =nedovolí abys lásku dávala někomu jinému než je on
Já to každopádně držím palce ve tvém rozhodnutí…Je to skrytý agresor, takže v klidu se nerozejdete a to nemaluji čerta na zeď..tomu že by tě zabil nevěřím ani já, tedy snažím se nevěřit, ale facka bohužel padne z důvodu toho že i bude myslet že šu*áš jinde ![]()
@Aot píše:
![]()
![]()
![]()
Nikdy me nenapadlo, ze by to mohlo byt jinak, nez ze se ztratila. Mela kocici dvirka, ven chidila obcas.
Původně jsem neměla v úmyslu přispívat, řečeno bylo už asi vše, ale teď musím. @Aot kočka je teritoriální zvíře, jen tak se sama o sobě neztratí. I kočka, která žije v bytě a pak jednou vyjde ven, dokáže najít cestu zpátky. Záleží na tom, v jaké žijete čtvrti, jaký je tam třeba automobilový provoz apod. Mohlo se stát, že ji třeba přejelo auto, ale upřímně - po přečtení tvého příběhu tomu moc nevěřím. Mně to nepřipadá jako náhoda, že se ztratila. Sebral se tvůj přítel a šel ji po tomto záhadném ztracení hledat? Aspoň se poptat po sousedech, jestli ji neviděli? Pakliže se ztratí domácí zvíře, o které stojím, přijde mi normální, že se aspoň pokusím ho najít. To se asi nestalo, že? Tak tolik ke kočičce… A jinak, jestli Ti můžu poradit, tak má rada bude stejná jako tu už zaznělo - utíkej pryč, co ti nohy stačí a neohlížej se! Váš vztah nemá budoucnost, resp. jenom špatnou pro tebe. Promluva nepomůže, nic neříkej, odejdi jako blesk z čistého nebe. Protože tak jako ty přemýšlíš a plánuješ si případný krizový scénář, tak on taky.. ba co víc, myslím, že je o krok napřed.. ty přemýšlíš o práci a on už ti domlouvá výpověď. Má výhodu domácího prostředí a jazyka. Mysli na to, že on nespí. Je víc ve střehu než si všichni myslíme. Je důležité, aby jsi se svěřila lidem ve svém okolí a řekla Marcovi, že o vzniklé situaci vědí různí lidé, kteří tě budou hledat, v případě, že se něco stane, nedorazíš do práce apod. Vypadá to jako scéna z filmu, ale jinak to teď nepůjde. Kanady se nevzdávej, vynaložila jsi značné úsilí, aby jsi se uchytila, není fér, aby jsi o to teď přišla. Nebylo by možné, kontaktovat nějaké další Čechy v okolí. Třeba by poradili, kam se obrátit, nějaké bydlení apod. Držím ti palce, jsi silná, zvládneš to ![]()
@Aot píše:
Holky, budu muset pracovat, ale jeste jednu vec napisu, kterou jsem nezminovala, jelikoz nepripadala v uvahu, ale rada bych vedela vas nazor. Existuje jeden clovek…
Nejdůležitější na tomto člověku je to, že je důvěryhodný, znáte se leta a víš, že ti pomůže. Svěřila bych se mu se vším a jasně mu řekla, co přesně po něm potřebuju. On si tak nebude malovat, co by z toho mohlo do budoucna být (vztah s tebou), ale pomůže ti a podrží tě. Může ti pomoct najít bydlení, může to být člověk, který bude v pravidelných intervalech vědět, že jsi v pořádku, narozdíl od tvé rodiny je velmi blízko, kdyby cokoli.
Já bych se na něj obrátila.
@Aot Rozhodne se mu ozvi. Ale musis byt rozhodnuta, ze Marc je minulost a ty jdes od nej pryc! Ze uz nechces mit strach, zit v izolaci a na pokoji v hotelu mu dokazovat poslusnost!!!
Prijmout pomoc je pro tebe tezke, protoze by sis pripadala jako neschopna si poradit. Coz je samozrejme nesmysl, ani ty si o druhych nemyslis, ze jsou neschopni, kdyz jim s necim pomahas. Jenze s psychopatem ti musi pomoct vsichni, kdo muzou!!! Pamatuj si, ze tvoje vyhra je udelat rychle vsechny kroky, co jsem ti psala a pak hned resit sama sebe, bude to tezky. Ale zustat je tezsi, s agresorem a manipulatorem prijdes o sebe sama ![]()
@bartsch píše:
Aot, kontaktuj svého kamaráda a svěř se mu. Může být pro tebe moc důležitý, budeš mít někoho o koho se budeš moct opřít. Sama to nezvládneš, není to o nějakém slabošství, ale máš tvrdého protivníka, který nehraje férovou hru a je silnější než ty, která nemá v Kanadě své zázemí a je díky němu izolována od okolí.
No a navíc si Marc myslí, že je na vše Aot sama, v cizí zemi, bez přátel, a těží z toho. Je fajn mít v záloze přítele, který pomůže. Může dát Marcovi najevo, že není v převaze.
@Janka123 píše:
Původně jsem neměla v úmyslu přispívat, řečeno bylo už asi vše, ale teď musím. @Aot kočka je teritoriální zvíře, jen tak se sama o sobě neztratí. I kočka, která žije v bytě a pak jednou vyjde ven, dokáže najít cestu zpátky. Záleží na tom, v jaké žijete čtvrti, jaký je tam třeba automobilový provoz apod. Mohlo se stát, že ji třeba přejelo auto, ale upřímně - po přečtení tvého příběhu tomu moc nevěřím. Mně to nepřipadá jako náhoda, že se ztratila. Sebral se tvůj přítel a šel ji po tomto záhadném ztracení hledat? Aspoň se poptat po sousedech, jestli ji neviděli? Pakliže se ztratí domácí zvíře, o které stojím, přijde mi normální, že se aspoň pokusím ho najít. To se asi nestalo, že? Tak tolik ke kočičce… A jinak, jestli Ti můžu poradit, tak má rada bude stejná jako tu už zaznělo - utíkej pryč, co ti nohy stačí a neohlížej se! Váš vztah nemá budoucnost, resp. jenom špatnou pro tebe. Promluva nepomůže, nic neříkej, odejdi jako blesk z čistého nebe. Protože tak jako ty přemýšlíš a plánuješ si případný krizový scénář, tak on taky.. ba co víc, myslím, že je o krok napřed.. ty přemýšlíš o práci a on už ti domlouvá výpověď. Má výhodu domácího prostředí a jazyka. Mysli na to, že on nespí. Je víc ve střehu než si všichni myslíme. Je důležité, aby jsi se svěřila lidem ve svém okolí a řekla Marcovi, že o vzniklé situaci vědí různí lidé, kteří tě budou hledat, v případě, že se něco stane, nedorazíš do práce apod. Vypadá to jako scéna z filmu, ale jinak to teď nepůjde. Kanady se nevzdávej, vynaložila jsi značné úsilí, aby jsi se uchytila, není fér, aby jsi o to teď přišla. Nebylo by možné, kontaktovat nějaké další Čechy v okolí. Třeba by poradili, kam se obrátit, nějaké bydlení apod. Držím ti palce, jsi silná, zvládneš to
dekuji
Moc krasny prispevek.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat