Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Aot píše:
Ja preci znam Marca lip nez vy. Nebyl by schopny zabit cloveka. Proc hned takove horory??? Desi me to.
moji kamarádku zabil její manžel - policista, vzorňák… prostě ji ubodal kuchynským nožem. v květnu to byly 3 roky. taky jsme ji přemlouvaly ať od něj odejde
a prý co by se jí mohlo stát. stalo. bohužel
@Aot píše:
Holky, ja si moc vazim, ze tu jste, mluvite se mnou, ale neprehanite trosku??![]()
proc hned vidite to nejhorsi? Myslite, ze vrah zachranuje topici se vcely z jezera nebo krmi v zime ptacky? Ja ho trochu znam, ano, prehani to, ale proc v tom hledat hned portret chladnokrevneho vraha?
![]()
je divny, ale vrah??
to dělá před ostatníma, aby vypadal jako dobrák. a včely mu neodporujou ![]()
@Háta_x píše:
Aot presne tak, ted jednej a odskrtavej si mechanicky ukoly: prace, byt, penize, doprovod, odstehovat se, policie, krizove centrum pomoci. A az za tebou zaklapnou dvere noveho bydleni, zvedni telefon a najdi pomoc pro sebe, protoze pochopit to a vyrovnat se s agresorem je strasne tezke.
Vykašli se dnes na práci a připrav si v myšlenkách odchod. Odškrtávej, jak napsala Háta. A i tu intervenci zapoj, i když půjdeš k tomu kamarádovi. Marc bude dělat psí kusy. Nemysli, že přijdeš večer domů a nic. Bude to síla, však to jde jedno za druhým. Ta síla tě musí odnést do bezpečí. Ale to si musíš zajistit sama a předem. Je to Crazy - přesně tahle písnička mi tu hraje. Hudba je moje mystérium. Skrz hudbu všechno cítím.
http://www.youtube.com/watch?…
Aot, ne vsechny jsou ve stejnem casovem pasmu. Ja jsem oproti Cesku -9hod., tak klidne pis. Nekdo tu vzdy bude.
@Aot píše:
Ahoj holky, utekla jsem driv do prace. Vsechno se mi komplikuje. Uz to opravdu prestava byt legrace.. Vcera vecer, po te, co se Marc vratil zpatky z behani, tak mi prinesl malou obalku s maslickou, kdyz jsem to otevrela, tak v ni byla cipova karticka do Marcovo prace. Ja hrala blblou, ze nevim, co to je. A on, ze ze mam od pristiho mesice novou praci, lepsi plat, a ze mam jen podepsat papiry. Ja na nej zirala jak spadla z visne. Predstirala jsem, ze mu neverim, ze si dela srandu, a ze ted stejne nemohu odejit, ze jsme zaneprazdneni, ze musim naucit novou kolegyni. Taky jsem mu rekla, ze vztahu neprospiva, kdyz jsou dva lidi porad jen spolu, ze sii zacneme lezt na nervy. On si to bohuzel nemysli. A to, ze mu budu delat sluzku i v praci, to je asi taky normalni. Musim od nej odejit, ziju jen jeho zivot. Nechci se vzdat ale prace, toho, co jsem si tu vybudovala. Ucila se, abych vubec mohla pracovat. Proto vas holky prosim o radu. Ne, jak rychle odletet domu, ale jak odejit od nej a v praci zustat. Pochopte me, nechci zit v cr, vzdy jsem touzila zit v Kanade, a ani se mi nesnilo, ze budu mit takto dobrou praci. Prosim nechci cist, ze jsou mi penize ci kariera vic nez zivot. Neni. Ale spalit za sebou mosty? Jsem odhodlana radsi schytat facky, a pak si zazadat o zakaz kontaktu, nez se vzdat sveho zivota, to jsem delala dlouho, nenecham ho preci vyhrat![]()
Prehnal to.
No ja neviem. Vzdy to moze vyzerat ako nestastna nahoda, keby sa Ti nieco stalo.
Kazodpadne uvidis sama, aka bude reakcia, ked mu oznamis, ze nova praca u neho NAOZAJ NIE. Potom budes vediet lepsie odhadnut, ako sa to bude dalej vyvijat, snad ![]()
A este nieco - pohovorit si s nim nepomoze. Oni maju svoj svet. Ten moj byvaly priatel, s ktorym to teda nebolo zdaleka tak zle ako u Teba, ma od rozchodu odhovaral s tym, ze „preco nechces, aby nam bolo spolu dobre?“ Darmo som mu vysvetlovala, ze ho nemilujem a nechcem s nim byt a mne s nim dobre nie je. Podla neho nam bolo spolu dobre a ja to len nechapem. Tvrdil mi, ze mam schizofreniu a mam sa ist liecit
Ako vidim aj z ostatnych prispevkov, vobec to nie je ojedinele. Urobia z teba babiku, ktora nechape, co je pre nu najlepsie, ale oni to vedia… Tak sa mas ist liecit a potom zas budes „normalna“
![]()
Tym som chcela povedat, ze rozhovor nepomoze, lebo Ta nielen ze nepochopi, ale otoci to tak, ze Ty sa budes citi vinna, totalne Ta zneisti a zazenie do obrannej pozicie.
Přečetla jsem si většinu příspěvků od zakladatelky @Aot a snažila jsem se na to podívat nezaujatě. Nechci tady rozdmýchat nějaké vášně, ale opravdu mi připadá, že už z toho děláte zbytečnou kriminálku, ženské. Nerada bych, aby Aot situaci podcenila, zřejmě opravdu bude vážná. Její přítel se mi jeví jako psychicky nemocný, přehnaně fixovaný na ni, možná by i v případě krize a „neposlušnosti“ neměl pro facku daleko, ale proboha, proč by ji měl hned zabíjet? Podle čeho jste poznaly, že by mohl být vrah???
Chová se ale nenormálně, to není k žití, Aot, to už sama vidíš. Asi opravdu budeš muset odejít, i když to bude těžké. Nevím, jestli ho pořád ještě miluješ. Podle mě ale jestli se rozejdete a ty zůstaneš ve své stávající práci, stejně si ji neudržíš dlouho - on už se postará o to, aby ti znepříjemnil život a pošpinil pověst tak, že sama budeš chtít odjet co nejdál. Ale už máš praxi, ani jinde se neztratíš. Drž se ![]()
P. S. Tvého přítele vidím jako velmi inteligentního člověka, který bude taky inteligentně bojovat, znepříjemní ti po rozchodu existenci. Ale je moc chytrý a má se moc rád na to, aby zabíjel ![]()
@Aot porozhledni se po podnajmu, ktery utahnes. Potom pozadej sefa, jestli by ti mohl zarucit, ze i pres rozchod muzes pracovat u nej. Rekni zhruba co se udalo- ohledne Marca. Bud prvni, aby ti sef veril. Preved si nejakou sumu se spolecnyhi uctu na svuj. A chapute, taky bych neodjela zpet do CR. drzim pesti a kdyby neco tak klidne napis do SZ, rada pomuzu.
Já si také nemyslím, že by jí dnes zabil - jinak vražda jde připravit bezcitně a chladnokrevně- ale znejistí ji, „ukázní“, aby byla „poslušná“ a znesvévolní ji. Z toho se nevyhrabe. I toto je smrt, protože přijde o to, aby žila svůj vlastní život. Nebude moci o ničem rozhodovat, což, jak je vidět, nemůže už ani teď.
Mé zvolání: Aot ZACHRAŃ SVŮJ ŽIVOT, je o životě, kde sama o sobě bude moci rozhodovat, kde nebude žít život, jaký se bude líbit jejímu utlačiteli. Kde nebude poslušná loutka, uzlíček nervů, kde se bude moci smát, když se jí smát chce, kde si bude moci beze strachu nahlas zazpívat, když se jí bude chtít si zpívat. V útlaku se zpívat nechce.
@Malá Mia píše:
Přečetla jsem si většinu příspěvků od zakladatelky @Aot a snažila jsem se na to podívat nezaujatě. Nechci tady rozdmýchat nějaké vášně, ale opravdu mi připadá, že už z toho děláte zbytečnou kriminálku, ženské. Nerada bych, aby Aot situaci podcenila, zřejmě opravdu bude vážná. Její přítel se mi jeví jako psychicky nemocný, přehnaně fixovaný na ni, možná by i v případě krize a „neposlušnosti“ neměl pro facku daleko, ale proboha, proč by ji měl hned zabíjet? Podle čeho jste poznaly, že by mohl být vrah???
Chová se ale nenormálně, to není k žití, Aot, to už sama vidíš. Asi opravdu budeš muset odejít, i když to bude těžké. Nevím, jestli ho pořád ještě miluješ. Podle mě ale jestli se rozejdete a ty zůstaneš ve své stávající práci, stejně si ji neudržíš dlouho - on už se postará o to, aby ti znepříjemnil život a pošpinil pověst tak, že sama budeš chtít odjet co nejdál. Ale už máš praxi, ani jinde se neztratíš. Drž se
P. S. Tvého přítele vidím jako velmi inteligentního člověka, který bude taky inteligentně bojovat, znepříjemní ti po rozchodu existenci. Ale je moc chytrý a má se moc rád na to, aby zabíjel
@Malá Mia píše:
Chová se ale nenormálně, to není k žití, Aot, to už sama vidíš. Asi opravdu budeš muset odejít, i když to bude těžké. Nevím, jestli ho pořád ještě miluješ. Podle mě ale jestli se rozejdete a ty zůstaneš ve své stávající práci, stejně si ji neudržíš dlouho - on už se postará o to, aby ti znepříjemnil život a pošpinil pověst tak, že sama budeš chtít odjet co nejdál. Ale už máš praxi, ani jinde se neztratíš. Drž se
P. S. Tvého přítele vidím jako velmi inteligentního člověka, který bude taky inteligentně bojovat, znepříjemní ti po rozchodu existenci. Ale je moc chytrý a má se moc rád na to, aby zabíjel
Nepoznali sme, ze moze byt vrah, ale clovek, ktory nezvladne po prvom NIE afekt ani na verejnosti v restauracii a lame tam palicky, ten afekt nemusi zvladnut ani doma, kde ho navyse nebudu brzdit divaci.
Milá AOT, sleduji celou diskuzi, mám dceru asi v tvém věku - zhruba - nevím, kolik ti je, ale to je fuk. Určitě požádej rodiče o pomoc, jak ti holky radí a dej na sebe veliký pozor. Tvoje máma by ti určitě nenechala ublížit. Hodně štěstí, sil, vytrvalosti a odvahy.
@Malá Mia píše:
Je celkem pravděpodobná že ji nezabije. Ale je velice pravděpodobné, že ji začne bít a ještě více psychicky týrat. A ani facka není no a co… Myslím, že mnoho z nás co tu píšeme víme co to je, když takové s prominutím hovado začne bít. Je v takovém stavu, kdy sám neví co dělá. Bije dokud má sílu.
Aot, můžu ti říct, že i člověk, který je milující (ke všem tvorům na zemi), citlivý, morálně dobrý i jinak úžasný po všech stránkách, se jednou za čas může v afektu chovat jako hovado/blázen/zrůda, tak, že nechápeš, co se to děje a nemůžeš tomu uvěřit. Jekyll a Hyde. To jsou ti „spontánní“ agresoři.
Pak jsou tu ještě ti, co dobří, milující a citliví nejsou, jen se tak dokonale přetvařují přede všemi, vše dělají promyšleně.
Ani jednomu typu lidí se nedá věřit, jsou schopni všeho. První se v afektu nedokáží ovládnut, druzí jsou psychopati bez svědomí.
I když jsi statečná, život ve stínu takového člověka tě naučí dávat si pozor, kdykoliv je ta možnost, že mu zase přeskočí… Mít neustále na mysli možnosti útěku, obrany, podpory… a nikdy neusnout na vavřínech… Je to celoživotní stres. A to tě ani nemusí mlátit.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Aot žádné omluvy, je to tvůj názor, tvůj pohled na věc, vždyť jde taky o tebe.