Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Malinkasom píše:
ja osobne si myslim, ze to neudela protoze ji by pak mohli pekne poslat domu a to by sel proti sobe…
On jedná ve vzteku, on není normální člověk, v ten moment je mu to uplně jedno!!! Nebo myslíš, že když agresor zmlátí svoji ženu, že přemýšlí nad tím, co z toho bude? On jedná v afektu a je schopen čehokoli, ona si dovolila opustit ho a tím ho neskutečně vytočí, nebude přemýšlet, že ji vyhostí!
@jakkoli Jako že by byl pro něj problém obvinit ji a dokázat, že ho okradla? Když pobere (byť svoje) věci ze splečné domácnosi, kufr, na který on má účtenku, převede peníze ze společného účtu pryč atd.? Jako možná by se to časem vysvětlilo, ale já bych to v cizině tedy zažít nechtěla… ![]()
Ale pro její vlastní klid, jestli je to správný postup, bych hned ráno zavolala do toho krizového centra (kanadského), řekla jim o tom, že chci odejít do partnera, který se začal chovat velmi násilnicky a že mám strach co se bude dít, když se nestihnu odstěhovat včas, když se vrátí. Zda mají nějaké doporučení, jak v takovém případě postupovat, zda je zavolání asistence policie dobrý nápad. A bude to mít vyjasněné raz dva.
@mikalka píše:
A napadla Vás tato možnost, že on přijde domů, zjistí, že se odstěhovala, přemístí schválně pryč z bytu nějaké věci, zavolá policii, že ho okradla? Policie ji zadrží, bude mít jedině problémy a nikdo jí moc věřit nebude, on je přece Kanaďan! Takto bude mít záznam od policie, oni budou svědci, že jsi vzala pouze své věci a bude vše zaprotokolované! Háta radí dobře, tady nejde o sousedy, tady jde především o tebe!! Vím, že to nemusí nastat, ale v této situaci je nutné přemýšlet, jak by se mohl eventuálně zachovat!
to je fakt
protože já jsem se stěhovala v noci a vzala si všechno co je moje, a on mi ráno nechal vzkaz/asi 100sms/od vyhrůžek až po prosení, tak první sms co mi připšla, tak byla právě typu…ty ku..o, pi. o,dě..o, ty si mě okradla, udám tě na policii.on měl styky u policie, páč dělal u ochranky
byla jsem odstěhovaná u své nového přítele/ted už manžela/
on to nevěděl, kde jsem, myslel že u našich, tak by on nejel.
@Wiolla píše:
@Aot prosím tě, dej na @Háta_x a řiď se tím, co ti radí! I když si tím postupem nejsi jistá, pochybuješ, tak to ber jak manuál a prostě to tak udělej. (Jak manuál na kávovar. Když chceš kafe, tak se musíš řídit manuálem, jinak kafe nebude.) Ona ví o čem mluví, má tu zkušenost, bohaté zkušenosti…Neodrazujte ji, ať policii nevolá. Ano, když uteče potajmu a bude ten odchod v klidu, tak co jako? Tím to přece vůbec nekončí!!! Tím to začíná! Pronásledování z jeho strany, obvinění z vykradení bytu na policii, problémy na imigračním atd. A kdo jí pak bude věřit, že to bylo jinak?!! Ona potřebuje, aby o tom byl záznam, že ona jedná jako první, protože má strach. Je potřeba, aby to bylo obráceně! Ať o tom ví co nejvíce lidí, ať je okolo toho humbuk, protože jen ta nálepka na Marcově čele „psychopat“ ho snad může přibrzdit, resp. ji ochránit. Aspoň tak jsem to pochopila z těch zkušeností, co tu děvčata psala…
@Aot moc moc na tebe myslím!Udělej všechno pro to, aby to ráno dobře dopadlo! Nic nebude navíc. Posichruj to ze všech stran. Nepodceňuj situaci a pak z toho vyjdeš se zdravou kůží. Drž se, ty to zvládneš!
nenapsala bych to líp!
Aot držím palce a obdivuju tě, brzy bude líp ![]()
Holky, mě úplně děsí, jak to některé podceňujete a zrazujete Aot od asistence policie
Včera mě Aot a některé další nevěřily, že by jí Marc mohl ublížit. Během pár hodin nastal zvrat. Pořád nechápete, jaké nebezpečí Aot hrozilo už před pár hodinama? Kolik chybělo, aby to dopadlo mnohem hůř? Možná slovo, max. nějaká věta
Kašlete na to, co si o vás myslí druzí, nebo budou myslet, sousedi vás nezachrání. Radši přeženu bezpečnostní opatření, než ho podcenit
Pořád některým nedochází, že psychopati nejsou jenom ve filmu. Co když Marc něco tuší a já jsem o tom přesvědčená, že ano. Znovu opakuju, že život a smrt je rozdíl vteřiny. Stačí vám to na přivolání pomoci? Mrazí mě, když si představím, že Marc se objeví ve chvíli, kdy doma najde Aot a Martina. Stane se z něho okamžitě neřízená střela ![]()
Nejhorší je, že si mylsím, že Marc nepůjde do práce.
že bude chtít jíts Aot do práce a ukončit její zaměstnání. ![]()
@Timinka píše:
Nejhorší je, že si mylsím, že Marc nepůjde do práce.že bude chtít jíts Aot do práce a ukončit její zaměstnání.
To je taky možný
Tím spíš by měla Aot zavolat policii a okamžitě odejít ![]()
@Michelangelo martin nema vubec co lezt do toho bytu. aot by se vubec nemela zaobirat nejakym balenim veci. vidim, ze opravdu nikomu nedochazi o co jde. jedine dokumenty jsou dulezite.
Napadají mě dvě věci… jednak co by se stalo, kdyby Aot neřekla, že může z práce odejít až za měsíc, ale kdyby prostě řekla, že v práci zůstává a hotovo ![]()
A ta druhá… Aot, ještě nedávno jsi nevěřila, že by Ti Marc dal facku…
Taky si myslím, že není radno podceňovat situaci ![]()
Je skvělé, že máš „Martina“, ale obávám se, že proti Marcovi je to pořád málo. A co se týká zmiňovaného skákání ze vztahu do vztahu, myslím, že to bylo míněno spíše obecně a Martina se to ani tolik netýká (aspoň tak jsem to pochopila já), mrzí mě, že Tě to zmátlo… ale je toho teď na Tebe moc, to je jasný. Každopádně kontaktovat kamaráda (byť je to Tvůj ex) bylo to nejlepší, cos mohla udělat, v tom se tu myslím názory nerozcházejí
![]()
Mě vůbec nenapadlo, že by se Martin měl pohybovat na pozemku, či dokonce domu (bytu) Marca
Ale pomáhat jí se sbalenýma taškama do auta, ji nejspíš bude
Martin je o důvod víc, proč mít asistenci policie. Nemůžu si pomoct ![]()
@mikalka píše:
Taky se k tomu přikláním, nezrazujte ji prosím od zavolání policie, tímhle krokem myslí na zadní vrátka, on ji může ještě pěkně zatopit a mstít se a věřit budou jemu, ne nějaké přistěhovatelce z Česka. Nezrazujte ji od toho!!
Naprosto souhlasím..!
http://www.calgarywomensshelter.com/
24 Hour Family Violence Helpline 403-234-SAFE (7233)
Zavolala bych tam a zeptala se na bezpečný a legální postup, přece jen jsi cizinka. Zároveň by měli záznam, že jim někdo předem volal.
Ja si teda stale naivne myslim, ze to probehne v klidu a asistenci policie bych rozhodne uvitala a myslim si, ze je to dulezitej krok. Lepsi, nez aby mi pak klepala na dvere s tim, ze jsem zlodej. Uz jakHata psala, ze on je o krok dopredu. Podle me, i kdyz nic netusi, tak ma v hlave spousty planu v hlave " co by kdyby ".
Aot ja sem cela nervozni, neumim si predstavit, jak asi musi byt tobe.
Wiolo ja sem nerekla, ze by to bylo bez komplikaci, jen sem psala, ze by melo jit prokazat opak, samozrejme ale lepsi toto nezazit nez zazit. Taky sem nazorove pro zavolani policie, ale je jasne, ze tohle je zaleziost Aot, ona to proziva a zarizuje, my muzem jen radit. A uprimne fakt nevim, kdyby doslo na lamani chleba, jak bych se v tu chvili dokazala zachovat ja. Znate to, rozum leckdy veli nejak, ale bohuzel ne vzdy to pak v praxi udelame tak, jak si predstavujem…
Drzim palce a doufam, ze napises, ze je vse v poradku ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat