Přemýšlím o rozchodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21111
30.7.14 15:47
@Lolinek píše:
@pohledzdruhestrany no víš, zkušenosti jsou nepřenosné, on si ten svůj čumáček musí natlouct sám a nevidím důdod, on není přeci můj majetek, to s kým bude nebo nebude bude jeho volba.

no nevím, nevím, jak tě tak pár stran poslouchám, myslím, že takhle se rodí diskuze.. jeho matka je pro něj víc než já, nikdy neudělá nic podle mě, je to mamánek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
30.7.14 15:54

@pohledzdruhestrany takto nevzniká mamánek, mamánek vzniká spíš z opičí lásky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
30.7.14 15:57
@Lolinek píše:
@pohledzdruhestrany takto nevzniká mamánek, mamánek vzniká spíš z opičí lásky

vzniká i z příliš dominantní matky… přesvědčený o svý pravdě ve výchově, způsobu žití a hlavně o tom, že ona, ženská, vychová ze syna opravdovýho chlapa, přestože svým ženským přírodním výběrem si chlapa, který by splňoval její představy nenašla.. tak si aspoň jako náhražku uhněte, podle svýho, syna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
30.7.14 16:03

Já svého syna respektuji a respektuji i svého muže, ale už nerespektuji fakt, že on nerespektuje naše dohody, proto tato diskuze. Nejsem dominantní matka, mám svého syna ráda a chci aby byl hlavně spokojený a šťastný sám se sebou, sama dobře vím, jak je to důležité a sama s tím momentálně bojuji.

A ty jsi co za soudce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
31.7.14 08:59

Včera večer jsem s ním mluvila, v klidu jsem se ho zeptala, jestli mi bude pomáhat alespoň s prací na domě, když po něm jinak nebudu nic chtít. Tak mi řekl, fajn, to jako doma nic nedělám nebo co, to si myslíš, že jsem takový zasrný kretn a urazil se. Tak jsem mu řekla, že když o sobě řeknu, že jsem zasrná pča, tak bude po problému, tak to se asi plete. Že nevím co má za problém, ale že nechci všechno dělat sama a jeho postoj k věcem je opravdu na pováženou a že nejsem žádný hromosvod, který vydrží úplně všechno. Máme tichou domácnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
31.7.14 09:11

@pohledzdruhestrany @Lolinek
Já jsem zas četla názor, že mamánci (a u holek papánci? :mrgreen: ) vznikají z toho, že nejsou jasně rozdělený období v životě, není jasný střih a rozloučení se buď s dětstvím, nebo s životem v rodičovském domě. Dřív to bývala třeba svatba, to byl jasný střih, nebo vojna, nebo třeba přechod na internát, kolej, nebo u jiných kultur pasování na chlapa, u holek třeba quinceaňera. Čím víc nad tím přemýšlím, tím se mi to zdá nejpravděpodobnější, výchova k samostatnosti - to je sice dobrý, ale když se neudělá jasný odstřižení za minulým - dětským životem, tak je to stále jenom příprava na budoucí samostatnost. Ale ta opičí láska + dominantní rodiče, to má taky něco do sebe, pravda. Ale zase teď je těch „dětí“, co nechtějí dospět mnohem víc, než kdysi a tý opičí lásky tak na stejno a dominantních rodičů, bych si troufla říct, že i míň…
No, nic, jenom poznámka na okraj a jdu letem světem pročíst diskuzi, na co vlastně odpovídám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
31.7.14 09:17
@Lolinek píše:
Včera večer jsem s ním mluvila, v klidu jsem se ho zeptala, jestli mi bude pomáhat alespoň s prací na domě, když po něm jinak nebudu nic chtít. Tak mi řekl, fajn, to jako doma nic nedělám nebo co, to si myslíš, že jsem takový zasrný kretn a urazil se. Tak jsem mu řekla, že když o sobě řeknu, že jsem zasrná pča, tak bude po problému, tak to se asi plete. Že nevím co má za problém, ale že nechci všechno dělat sama a jeho postoj k věcem je opravdu na pováženou a že nejsem žádný hromosvod, který vydrží úplně všechno. Máme tichou domácnost.

Takže on je opravdu přesvědčen, že dělá maximum a že si naopak zaslouží uznání za to, jak s emůže pro rodinu roztrhat. Ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
31.7.14 10:14

@Emilie Bohužel od září nastupuji do práce a čekají mne také dvanácky + domácnost + dítě + spravování domu a jeho čekají jen ty dvanáctky, takže pokud se neprobere, tak sice budu na všechno taky sama, ale v 1+1 nebudu mít tolik starostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
31.7.14 10:24
@Lolinek píše:
@Emilie Bohužel od září nastupuji do práce a čekají mne také dvanácky + domácnost + dítě + spravování domu a jeho čekají jen ty dvanáctky, takže pokud se neprobere, tak sice budu na všechno taky sama, ale v 1+1 nebudu mít tolik starostí.

Bohužel je to tak. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
31.7.14 10:44
@Takyjedna píše:
@pohledzdruhestrany @Lolinek
Já jsem zas četla názor, že mamánci (a u holek papánci? :mrgreen: ) vznikají z toho, že nejsou jasně rozdělený období v životě, není jasný střih a rozloučení se buď s dětstvím, nebo s životem v rodičovském domě. Dřív to bývala třeba svatba, to byl jasný střih, nebo vojna, nebo třeba přechod na internát, kolej, nebo u jiných kultur pasování na chlapa, u holek třeba quinceaňera. Čím víc nad tím přemýšlím, tím se mi to zdá nejpravděpodobnější, výchova k samostatnosti - to je sice dobrý, ale když se neudělá jasný odstřižení za minulým - dětským životem, tak je to stále jenom příprava na budoucí samostatnost. Ale ta opičí láska + dominantní rodiče, to má taky něco do sebe, pravda. Ale zase teď je těch „dětí“, co nechtějí dospět mnohem víc, než kdysi a tý opičí lásky tak na stejno a dominantních rodičů, bych si troufla říct, že i míň…
No, nic, jenom poznámka na okraj a jdu letem světem pročíst diskuzi, na co vlastně odpovídám :mrgreen:

hele na papánky mi nešahej, na tom není vůbec nic špatnýho, jen je třeba mít nabitou brokovnici pod postelí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
31.7.14 11:59
@Lolinek píše:

Tak to je mazec 8o vejde se vam vubec jeho ego do dveri?? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
31.7.14 12:05
@Lolinek píše:

Já budu zase v opozici ale tys mu tím vlastně řekla (pomáhej aspoň s prací na domě), že nedělá vůbec nic. :nevim: :nevim: Začít hovor tím, že někomu povíš, že vlastně dělá prd, i když se podílí na pracech v domácnosti, není zrovna šťastné řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.15 19:54

Ahoj holky, prosím taky o radu na toto téma. Pokud by mi odepsala některá co má dlouholetý spokojený vztah, bylo by to super. Z mojí situace budete asi tzv. „na větvi“, sama bych si nafackovala :zed: nuž co teď žeo, už to nevrátím, tak prosím nepište jak sem blbá atd. (já to vím, říká mi to máma). Teď chci prostě dopadnout co nejměkčeji, vzít si tu zkušenost a jít dál. Je mi 27 let, mám roční mimi a druhý na cestě. S tatínkem už je to nad mé síly a chci se rozejít, jenže on mě dycky nějak ukecá :? nevím jak, myslím si že ho už ani nemám ráda (jak se to pozná?) Taky si myslím, že nemá rád on mě a je se mnou jen ze zištných důvodů jelikož beze mě je nula. Za další se neumí hádat, vždycky poví něco co mě rozseká a pak by se chtěl usmiřovat :zed: jenže…když rozbijete skleničku, taky jí neřeknete „promiň“ a ona se zázračně slepí. Chci poradit v tom, že sem opravdu s blbcem a moje úvaha je správná? Protože jak si mám teď věřit, sama sobě, když sem se před třema lety zamilovala do takovýho hajzla ulhanýho, ted už nevím co v tý hlavě vlastně mám :,(

• Citovat
  • Upravit
6638
7.10.15 19:57
:hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.10.15 20:03

A co se u vás děje?

• načítám...
  • Citovat