Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Litta - no tak muj syn ma hlavu uzsi a delsi, takze podle fotek spis holcici. @-)Vzdycky jsem se na ultrazvuku ptala, co znamenaji ta cisla co namerili a oni rekli, ze jen ze bude mit uzsi a delsi hlavu.
@Moodymare OK, doplním, že na tom UTZ jde o úsek odpovídající čelu. Holky mívají kulatější hlavu, kluci výraznější stoupání. Hezky popsané je to třeba tady: http://genderdreaming.com/…ination.html
Je to prostě jen taková speciální záležitost pro zajímavost. Ani podle pohlaví to někdy není lehké určit, natož podle tvaru lebky. Že já vůbec něco zmiňovala. ![]()
@Litta - To nerikej. Je dobre, ze jsi dala odkaz. Je to zajimave! ![]()
Ja to brala spis podle obvodu hlavicky a vzdalenosti uch-ucho na ultrazvuku, ale mozna jsem totalne vedle. ![]()
@Moodymare To bude asi už hodně nepřesné, obávám se. Ty vzdálenosti by se musely nějak porovnat a moc není s čím.
Leda nějakou studii a zprůměrovat hodnoty. Ale bude to hodně o genetice, některá holka má přece širší hlavu než kluk.
Nevím no, nejjistější je prostě přímo to pohlaví, i když taky někdy „klamou tělem“. ![]()
Vlastně dneska už se to dá zjišťovat i z krve matky, tzv. volná fetální DNA.
Jestlipak přijde doba, kdy budeme běžně doma vybírat mezi X/Y spermiemi? ![]()
To je fakt zajímavý ty první fotky z toho 14.tt…co se pak těch lebek týče, tak tam bych to brala opravdu hooodně s rezervou. Kolikrát třeba ani zkušený antropolog či soudní lékař není schopen 100% určit, jakému pohlaví lebka přísluší, navíc dětská lebka vypadá přece úplně jinak než dospělá (novorozenecká úplně) a ty rozdíly nejdůležitější (nadočnicové oblouky atd.) jsou dost záležitostí pak pohlavních hormonů v pubertě.
jinak mě u prvního řekli ve 12+6 (odpovídal 12+1) kluk a byl to na každém dalším uzv a je i ve skutečnosti kluk, teď s druhým na NT jsem byla zas 12+6 (odpovídalo to 13+2) a pravděpodobně holka, zatím nemám aspoň druhý uzv na potvrzení, tak uvidíme, ale vidět to bylo docela hezky, miminko se ukázalo zespoda, takže se necháme překvapit, jestli něco doroste nebo to tak zůstane.
@elanaa No vždyť právě, bohužel.
Ale na těch zahraničních diskusích, kde tohle snad asi vymysleli sami, nebo nevím, kde k tomu přišli, tak jsem koukala, že to docela vychází těm, kteří už to mají „ve voku“. Tak mě to zaujalo. ![]()
@Litta ono se toho napíše a vymyslí ![]()
já třeba zas si všimla, že tak 75% mých kamarádek (včetně mě samé) pokud má placentu vzadu, tak čekalo holku a pokud vpředu, tak častěji kluka. Neplatí to ale stopro, což ty lebky taky ne (však kolikrát si spleteš ještě tříletý dítě v pohlaví a to ho vidíš naživo, i s účesem atd.)
@elanaa Ty placenty jsou zajímavý, třeba to má fakt nějakou souvislost a teprve se na to přijde.
Ach jo, já už mám v hlavě tolik námětů na studie, že asi budu prodávat témata - jako se prodávají spisovatelům. ![]()
@elanaa píše:
@Litta ono se toho napíše a vymyslíjá třeba zas si všimla, že tak 75% mých kamarádek (včetně mě samé) pokud má placentu vzadu, tak čekalo holku a pokud vpředu, tak častěji kluka. Neplatí to ale stopro, což ty lebky taky ne (však kolikrát si spleteš ještě tříletý dítě v pohlaví a to ho vidíš naživo, i s účesem atd.)
Já měla u prvního vzadu a je to kluk. U druhého je teda vepředu, ale pohlaví jsme si říct nenechali. Nicméně jsem koukala na fotku druhoše ze 14tt. a podle těch fotek by to snad měl být zase kluk (s čímž teda tak nějak počítám od začátku
). Tak uvidíme, co vyleze ven. ![]()
@gabi.design určitě, psala jsem, že rozhodně to neplatí paušálně, to by si toho jistě všimnul už někdo chytřejší než jsem já
(moje kamarádka teď čeká taky holku a má ji vpředu). Ale prostě nevím, tipuju tak třeba 6-7 (spíš k těm 7) z 10 to tak nějak vyšlo, aspoň v mém okolí. Třeba jestli se tu sejde větší zástup respondentek, tak to rovnou vyvrátíme.
Mě je to fuk, osobně jsem měla z tý holky radost, zas pro kluka co mám doma by byl v budoucnu třeba větší parťák brácha, takže uvidíme
Já si od začátku ale taky myslím tu holku, takže ještě pár týdnů do dalšího uzv počkáme.
Ahojky holky, tohle je fotečka z genetiky ve 13tt, co by jste řekli, je to chlapeček nebo holčička??
DR mě řekl, co čekáme, ale chtěla bych slyšet i váš názor, díky ![]()
Mě se to zdá taky…málokdo chce vyloženě chlapečka (i když jsou)
, přitom nevím proč, jsou tak milí
(holčičky taky, ale zas jinak a upřímně, mě štve to klišé, který vytváří třeba reklama: přemoudřelá holčička, co poučuje tatínka atd., to u kluků nějak neznám). A díky, to je jasný, hlavně ať je „to“ zdravý a dobře „to“ vychováme, však nerodíme děti proto, abychom si splnily nějaký sny, co se jejich pohlaví týče ![]()
@petulíína Tady teda moc není vidět spodek, vlastně vůbec, je tam tma.
Ale zkusím podle tý hlavičky
kluka. Je ta fotka i ve skutečnosti tak tmavá, nebo je to přefocením? Takhle to fakt nejde. ![]()