Příliš důvěřivé dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10943
6.1.21 14:02
@hanka.br. píše:
Se zubařkou jste řešili co - jestli nemá ty bonbony? Podle mě se v tom strašně nimráte a diskutujete o věcech, které k diskuzi nejsou. To děti extrémně baví, když jim na tohle dospělí skáčou. Velmi dobře vědí, že je to blbost.

Taky mi to tak přijde. Nimrání a řešení blbin o ničem. Takový cyklus divný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
6.1.21 14:02
@Anonymní píše:
@boball kroužek je jen na jaře. Loni nebyl a pokud bude letos, tak se otevře v dubnu.
Na to mi syn řekne, že v Praze by mohl v 5 letech.
My teď řešili i ty zuby. Prostě Jana řekla, že má bonbóny. Řešili jsme i se zubařkou. A výsledek? Janička má lepší zubařku.

Tím spíš bych uvažovala, jestli fakt nemá AS, není to pako, naopak, dokáže o věcech přemýšlet, akorát svoji logikou.

Na druhou stranu stanovením diagnózy budeš mít doma pořád to stejné dítě. Asi bych mu dala revantni informace, že žádné bonbóny na čištění zubů nejsou, i když dítě, které zná reklamy, by mě mohlo odkázat na Orbitky. A vysvětlila bych mu, že vozit ho do Prahy prostě není v našich časových a organizačních možnostech. Je to o trpělivosti. Ty děti jsou jak kolovratci, když si něco umanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15081
6.1.21 14:03
@Anonymní píše:
@boball kroužek je jen na jaře. Loni nebyl a pokud bude letos, tak se otevře v dubnu.
Na to mi syn řekne, že v Praze by mohl v 5 letech.
My teď řešili i ty zuby. Prostě Jana řekla, že má bonbóny. Řešili jsme i se zubařkou. A výsledek? Janička má lepší zubařku.

Nedošlo mi, že kroužky nejsou.Syn má rybářský lístek, ale na kroužek nechodil.Aha,tak s tou zubařkou, to je problém, nenapadlo mne, že by víc věřil dítěti než dospělému. ještě bych zkusila najít na internetu nějaké obrázky zkažených zubů, kde bude vidět i z čeho to je, ze sladkostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.21 14:09

@hanka.br. se zubařkou jsme řešili správné čištění. Byli jsme i na dentální hygieně. On sám se ptal na bonbóny. Zubařka mu řekla, že jedině kartáček a pastu. Vrtala mu 2 zuby, proto to přišlo na přetřes. Sama bych to s ní neřešila.
Ja nediskutuju. Prostě jsem mu řekla, že Jana si může dělat, co chce, ale u nás je pasta a kartáček.

@Trojlístek odklad má kvůli řeči.

• Citovat
  • Upravit
33005
6.1.21 14:16

Zkusit nějak vypěstovat kritické mylení. Fajn, přustoupím na hru, že mu ty spešl bonbony koupím. Může mi přinést jejich název od té holky, nebo je najdeme na internetu apod.

Holka má draka? Kde jim doma bydlí? Čím ho krmí? Kolik toho sežere? Jak myslíš, že ho vycvičili, aby nesežral jí i s rodiči a domácím mazlíčkem? Dávat otázky a „přinutit“ ho se k prozření dopracovat sám.

A jak to tu padlo. Zjistit, proč věří nějaké holce a ne rodičům. Miluje ji, chce se jí vyrovnat?
A vysvětlit, že někteří lidé, pokud zneužívají naše slabiny, nejsou kamarády.

Věří jen té konkrétní holce, nebo ho na vařenou nudli utáhne kde kdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
6.1.21 14:22

Prosím tě, neřeš to přespříliš. Je to dítě s fantazií. Třeba z něj bude spisovatel nebo umělec. Vždy mu vysvetli jak to je a nech to plavat. On na to jednou přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
6.1.21 14:26
@Anonymní píše:
@hanka.br. se zubařkou jsme řešili správné čištění. Byli jsme i na dentální hygieně. On sám se ptal na bonbóny. Zubařka mu řekla, že jedině kartáček a pastu. Vrtala mu 2 zuby, proto to přišlo na přetřes. Sama bych to s ní neřešila.
Ja nediskutuju. Prostě jsem mu řekla, že Jana si může dělat, co chce, ale u nás je pasta a kartáček.@Trojlístek odklad má kvůli řeči.

Hlavně, abys mu nezapomněla oznámit, že Jana prostě kecá. A že to lidi dělají dost často, tak aby se nezapomněl zamyslet, než někomu na takovou pohádku skočí. Ona je to so života dost důležitá informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12890
6.1.21 14:31
@samantafox píše:
Prosím tě, neřeš to přespříliš. Je to dítě s fantazií. Třeba z něj bude spisovatel nebo umělec. Vždy mu vysvetli jak to je a nech to plavat. On na to jednou přijde.

To je asi trošku problém, když to dítě si něco i přes vysvětlení vynucuje, protože furt je pro něj asi stěžejní tvrzení kamarádky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10943
6.1.21 14:36
@samantafox píše:

Dost krátkozraký přístup. Taková idea, která se málo kdy náplní, že ano…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10943
6.1.21 14:38
@Anonymní píše:
Ja nediskutuju. Prostě jsem mu řekla, že Jana si může dělat, co chce, ale u nás je pasta a kartáček.@Trojlístek odklad má kvůli řeči.

A dál? Kvůli řeči jakože co. Špatně rozumí, chápe, mluví. Tam to vědí, že dělá co dělá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10943
6.1.21 14:43

Pořád mi něco zakladatelko vrtá hlavou. Mám za to, že se zaměřuješ na detaily, nikoliv na příčiny toho chování, těch detailů. Jako bys i něco dalšího věděla, ale nechceš to rozkrýt. Pokud dostal odklad, tak ho musel vidět i psycholog a na to se pořád ptám, co nějaký dětský psycholog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
6.1.21 14:46
@Trojlístek píše:
Pořád mi něco zakladatelko vrtá hlavou. Mám za to, že se zaměřuješ na detaily, nikoliv na příčiny toho chování, těch detailů. Jako bys i něco dalšího věděla, ale nechceš to rozkrýt. Pokud dostal odklad, tak ho musel vidět i psycholog a na to se pořád ptám, co nějaký dětský psycholog.

Ale to je vždycky tak, nikdy zakladatel neuvede všechny důležité souvislosti, ty vyplynou časem nebo vůbec. Obvykle se je tím snaží překrýt a hledat příčinu problému jinde, což je přirozeně zbytečná námaha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.21 14:50

@Trojlístek psycholožka nic neshledala. Normální dítě, odpovídá věku. Emočně nezralý, odpovídá 1-2 roky mladšímu dítěti. Inteligenčně spíš lehce nad průměrem.
Odklad má kvůli špatné výslovnosti a vysoké nemocnosti. V PPP jsme sice byli, ale jen mezi dveřmi, kdy mu dali odklad, že ho chci…

• Citovat
  • Upravit
10943
6.1.21 14:54
@hanka.br. píše:
Ale to je vždycky tak, nikdy zakladatel neuvede všechny důležité souvislosti, ty vyplynou časem nebo vůbec. Obvykle se je tím snaží překrýt a hledat příčinu problému jinde, což je přirozeně zbytečná námaha.

No, tak to je pak těžko. Já na tyhle diskuse dříve nereagovala, nebyly zkušenosti vlastní a z okolí. Tím jak děti odrustaji, tak už lze leccos vnímat a tohleto mi fakt přijde divné chování, jak kluka, tak zakladatelky. A taky hlavně vidím, že nejen, že se neuvedou souvislosti, obyčejně se odpovídá jen na co se odpovídat chce nebo se zadavatel odmlčí úplně, popřípadě se urazi a nechá zamknout a smazat diskusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12890
6.1.21 14:54
@Anonymní píše:
@Trojlístek psycholožka nic neshledala. Normální dítě, odpovídá věku. Emočně nezralý, odpovídá 1-2 roky mladšímu dítěti. Inteligenčně spíš lehce nad průměrem.
Odklad má kvůli špatné výslovnosti a vysoké nemocnosti. V PPP jsme sice byli, ale jen mezi dveřmi, kdy mu dali odklad, že ho chci…

A jak doporučila řešit tu emoční nezralost, nemůže to souviset?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová