Příliš důvěřivé dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
6.1.21 15:40
@Sany80s nedala nic. Prý je ještě v normě a má odklad, takže na tom bude stejně jako spolužáci.

Mému mladšímu dítěti bude 6 v dubnu a teda že má někdo doma draka a že její kámoš vozí autem celou rodinu by si teda na nos nabulíkovat nenechala. A když už by nad něčím pochybovala, tak si to nechá normálně vysvětlit. A podobně na tom bude min. 90% letošních 5-6 letých předškoláků.

Jako někdy na jaře asi měl prostor na dozrání. Ale teď evidentně utekl skoro další rok a posun k lepšímu podle tvých slov evidentně nenastal. Spíš je to horší.
Mě tam hlavně zaráží ta urputnost, s jakou věří nějaké holčičce a ne rodičům/dospělým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
6.1.21 15:45
@Sany80s píše:
@Svistice Ne, že bych chtěla tvé děti. Podle toho, co píšeš, jsou na mě asi moc divoké.
Ale musím říct, že minimálně co píšeš o synovi, tak má úžasně vyjímečný způsob myšlení a ymslím si, že ho jednou někde pozitivně uplatní.

Jí vám. On je fakt trochu „extra“. :srdce: Myslím že potvrzuje to pravidlo, že někde mu bylo přidáno a někde jako kompenzace zase ubráno.
Ale kdyby se děti kupovali v sámoše, klidně bych sáhla po nějakém modelu víc pro začátečníky. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10947
6.1.21 15:45
@Sany80s píše:
Jenže právě toto ti nikdo nezaručí. Já znám jedno dítě, které se stalo objektem šikany kamkoli se hnulo.
Nejsem učitelka a vím od té učitelky, že udělali vše, co šlo, spolužáci mu dali pokoj, což rozhodně není totéž, co znamená býti v kolektivu.
Když jsem to dítě pak potkala nikdo mi nemusel řkat, které to je, přiznávám, že bylo velmi nepříjemné i mně. Já to samozřejmě nedám najevo, ale tyto druhy srážky s realitou jsou někdy takové, že to poznamená.

Bohužel, to je někdy život. Taky si na takové děti pamatuji, ale až jako dospělá si uvedomuji, co někomu na někom mohlo vadit. Děti na to mají prostě radar, to je ukotvené už v evolučním vývoji a chování ve skupinách je úplně šílené, hlavně tady ty malé skupiny, kdy se formují různé statusy a role. Zapadnout do skupiny je velká výzva a zároveň i velká výhra. Pokud se budeme bavit zrovna o školní skupině. Já třeba nešikanovala, ale taky jsem se jich stranila, šlo z nich něco divného a divní jsou doteď. Vůbec se v životě nedokázali zařadit ani jako dospělí.

Příspěvek upraven 06.01.21 v 15:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
6.1.21 15:46
@boball píše:
někdo z ní nevyroste nikdy, když vidím na co dospělí lidé kolikrát skočí, nestačím se divit. Čapni Janičku, dotáhni jí k vám domů a at ti zopakuje ty lži které hustí klukovi do hlavy. Pokud bude lhát i tobě, řekni, že jestli okamžitě nebude říkat pravdu vyřídím si to s jejími rodiči. A taky bych to udělala. Samozřejmě tak, aby to kluk viděl.

No to je rada, tohle udělat někdo mému dítěti, tak se pěkně zamyslím, jak mu zatopit.

• Citovat
  • Upravit
10947
6.1.21 15:50
@Anonymní píše:
Psycholožka ale neshledává problém. Už poprvé mi řekla, že nevidí problém a podruhé jsem ji musela ukecávat. Neřeší. A tím jak je korona, tak to je ještě o stupeň horší.

Jinou psycholožku. Ta naše taky problém neviděla, ale mně něco drasalo nervy, stejně jako tobě. Takže já si tam chodila jinými slovy pro manuál co s ní a jak na ní, aby to nepolozilo celou rodinou. Proč ukecavat, tak jinou. A co jako, ze je korona? Psychologové fungují on line, věř, že to vím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12892
6.1.21 15:51
@Svistice píše:
Jí vám. On je fakt trochu „extra“. :srdce: Myslím že potvrzuje to pravidlo, že někde mu bylo přidáno a někde jako kompenzace zase ubráno.
Ale kdyby se děti kupovali v sámoše, klidně bych sáhla po nějakém modelu víc pro začátečníky. :jazyk:

Hele ono se říká, že má každý takové dítě, jaké zvládne.
Ne, že by nebyly vyjímky, ale přijde mi, že obecně to platí. Tak se ber, že jsi silná osobnost a po někom to to dítě mít musí. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10947
6.1.21 15:54
@Bubla Bůčková píše:
No já ti nevím, já byla fakt mimoň :D třeba jsem se v druhé třídě přihlásila, že vím, že v reklamě na Milku je býk, protože kráva na sebe nenechá namazat barvu, ale býk ano. Den předtím mi moje mamka řekla vtip, že „jen vůl by se nechal natřít na fialovo“

Kdepak Mimoň, šla jsi na to logikou. Naprosto v pořádku. Použila jsi logiku a asociaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
6.1.21 15:55

Ale zakladatelko, pokud nemá PAS, tak to opravdu přejde. Možná má teď takovou fázi, kdy jsou pro něj vrstevníci mimořádně důležití. Třeba mu ta holčička velmi imponuje. To nevíme. Každopádně, jako dítě jsem byla podobná. S velkou fantazií a tendencí věřit pohádkám, které mým fantaziím konvenovaly. Dodnes se se sebou nenudím 😁. Mě děti jsou to samé - Mimoni, ale vysoké IQ a skvělý přehled. Ale do tohoto přehledu teda počítám i to, že „pohádky přece existují“. Btw, taky 6 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
6.1.21 16:11
@samantafox píše:
Ale zakladatelko, pokud nemá PAS, tak to opravdu přejde. Možná má teď takovou fázi, kdy jsou pro něj vrstevníci mimořádně důležití. Třeba mu ta holčička velmi imponuje. To nevíme. Každopádně, jako dítě jsem byla podobná. S velkou fantazií a tendencí věřit pohádkám, které mým fantaziím konvenovaly. Dodnes se se sebou nenudím 😁. Mě děti jsou to samé - Mimoni, ale vysoké IQ a skvělý přehled. Ale do tohoto přehledu teda počítám i to, že „pohádky přece existují“. Btw, taky 6 let.

On to třeba opravdu časem přejde. Jenže to té doby se může stát že se to na něm trvale podepíše - zmiňované nepřijetí do kolektivu, šikana, zásadní chyba z naivity.

Ono některé věci jsou na dětech vždy do určitého věku zcela v pořádku a i roztomilé, pak ještě tolerovatelná a v určitém věku/období už prostě přes čáru. Úkolem rodiče je to dítě tak nějak s citem formovat a obrušovat, aby se ty „komplikovanější“ stránky osobnosti s nimi netáhly až do věku, kdy už opravdu páchají škody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
6.1.21 16:17
@Svistice píše:
On to třeba opravdu časem přejde. Jenže to té doby se může stát že se to na něm trvale podepíše - zmiňované nepřijetí do kolektivu, šikana, zásadní chyba z naivity.Ono některé věci jsou na dětech vždy do určitého věku zcela v pořádku a i roztomilé, pak ještě tolerovatelná a v určitém věku/období už prostě přes čáru. Úkolem rodiče je to dítě tak nějak s citem formovat a obrušovat, aby se ty „komplikovanější“ stránky osobnosti s nimi netáhly až do věku, kdy už opravdu páchají škody.

Tak kompenzovat určitě To může zakladatelka dělat- vysvětlovat a demonstrovat. Ale pokud se jedná o dítě, které má takové osobnostní nastavení, tak to je tak jediné, co může dělat. Ano, šikana je v tomto případě reálná. Tam pak jen pomůže dát třeba dítě na soukromou školu nebo malý kolektiv. Prostě nejsou všechny děti stejné. Některé jsou velmi pragmatické a naopak některé lítají v oblacích. I ty druhé ale mohou být (a bývají) v životě úspěšné. Jen jinak než ty první.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.21 16:18

Taky jsem byla podobná a taky jsem byla objekt šikany dlouhé roky. Dlouho jsem byla „ta divná“. Na mě to zanechalo ten následek, že jsem až krajně nedůvěřivá.
On bude mít problémy v kolektivu už jen kvůli ekzemu v hlavě a v obličeji (nemá ho pořád, ale stačí spouštěč, na který jsme ještě nepřišli, rozjede se mu to a půl roku to rovnáme). Kvůli tomu, že je na děti „až moc chytrý“ - slova učitelky ze školky. Úzkostně dbá na dodržování pravidel - hlavně, když je nastaví autorita jako je učitelka. Špatně mluví. Do toho je emočně nevyzrálý (= vzteká se :roll: ).

Mně to rozhodně nepřijde roztomilé, ale spíš otravné.

• Citovat
  • Upravit
10947
6.1.21 16:24
@Anonymní píše:
Taky jsem byla podobná a taky jsem byla objekt šikany dlouhé roky. Dlouho jsem byla „ta divná“. Na mě to zanechalo ten následek, že jsem až krajně nedůvěřivá.
On bude mít problémy v kolektivu už jen kvůli ekzemu v hlavě a v obličeji (nemá ho pořád, ale stačí spouštěč, na který jsme ještě nepřišli, rozjede se mu to a půl roku to rovnáme). Kvůli tomu, že je na děti „až moc chytrý“ - slova učitelky ze školky. Úzkostně dbá na dodržování pravidel - hlavně, když je nastaví autorita jako je učitelka. Špatně mluví. Do toho je emočně nevyzrálý (= vzteká se :roll: ).Mně to rozhodně nepřijde roztomilé, ale spíš otravné.

A tohle psycholožka ví? I to o tobě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
915
6.1.21 16:27
@boball píše:
někdo z ní nevyroste nikdy, když vidím na co dospělí lidé kolikrát skočí, nestačím se divit. Čapni Janičku, dotáhni jí k vám domů a at ti zopakuje ty lži které hustí klukovi do hlavy. Pokud bude lhát i tobě, řekni, že jestli okamžitě nebude říkat pravdu vyřídím si to s jejími rodiči. A taky bych to udělala. Samozřejmě tak, aby to kluk viděl.

No tak to by mohla nějaká matka zkusit, takhle vychovat moje dítě. Děti si prostě rádi vymýšlí, to je budeš jako všechny odchytávat, tahat domů a vyhrožovat?? 8o :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
6.1.21 16:30
@Anonymní píše:
On bude mít problémy v kolektivu už jen kvůli ekzemu v hlavě a v obličeji (nemá ho pořád, ale stačí spouštěč, na který jsme ještě nepřišli, rozjede se mu to a půl roku to rovnáme). Kvůli tomu, že je na děti „až moc chytrý“ - slova učitelky ze školky. Úzkostně dbá na dodržování pravidel - hlavně, když je nastaví autorita jako je učitelka. Špatně mluví. Do toho je emočně nevyzrálý (= vzteká se :roll: ).Mně to rozhodně nepřijde roztomilé, ale spíš otravné.

Nemyslím si, že v dnešní době je ekzém, nějaký fyzický handicap, brýle, špatná mluva (pokud nepřetrvává do věku 10+) nějaký spouštěč šikany. Vím o opravdu obězních, kulhajících, s okluzorem či brýlemi, zrzavých, dysfatických či výrazně si šlapajících na jazyk dětech ve věku 5-8 let a nikdo je kvůli tomu neostrakizuje. Naopak jsou v kolektivu i nadprůměrně oblíbené. Jako samozřejmě záleží i trochu na sociální bublině a pedagogickém vedení ve školce a škole.
Tyhle „jinakosti“ jsou jen zástupný důvod. To dítě je „neoblíbené“ z jiného důvodu. Ten kolektiv to možná v dětském věku ani neumí pojmenovat, je to takové to „neco na něm je divné“ jak popisovala @Sany80s

Mě asi do teď na lidech negativně zaujme/vadí taková ta sociální nezralost, hulvátství, agrese a výrazná nevzdělanost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10947
6.1.21 16:32

A ty sama se sebou někam chodíš? Dosud jsi mi neodpověděla co otec kluka, jak ten to vidí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová