Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Roxelli Díky, jsem v nich byla, ale tu žlutou šipku jsem nějak přehlédla
jinak mi to přijde jako klasický leták
tys v něm našla něco, co mají v jiném dráž?
@Roxelli může být rozdíl jak v typu, tak ve velikosti balení.
Holky co je výhodného v Makru a jak je to s DPH? To se platí nebo neplatí v obchodě..
@brulinka píše:
Holky co je výhodného v Makru a jak je to s DPH? To se platí nebo neplatí v obchodě..
platíš v obchodě. Mě vadí to, že musíš brát velké balení
@brulinka Výhodného na makru, já ti nevím, nepřijde mi to nějak výrazně cenově výhodnější než jinde (jo, něco jo, ale v globále ne), ale výhodou jsou velká balení, pokud třeba nakupuješ na tábor a podobně. Plus to, že defacto celý základní nákup zvládnem v jednom krámě. DPH se normálně platí, jako kdekoliv jinde.
@j.a.n.i1 mám dojem, že většina věcí je tam ještě dražší než v obchodě
Mně to přijde cenově tak nastejno, záleží, co vychytáš. Někdy jsou akce a to se pak v tom velkém balení vyplatí…
Projeď si makro stránky a uvidíš, co tě zaujme. ![]()
Já jezdím do Makra pro ryby, jejich filety z lososa jsou nejlepší a v akci i pod 300kč/kg. A občas tam pořídím nějaké dárky, např. alkohol, který jinde nemají, nebo když kamarádka ujížděla na mandarinkovém kompotu, koupila jsem jí asi pětikilovou obří plechovku
)
@brulinka asi se tam vyplatí drogerie, koupíš tam to, co v obchodech normálně nemívají. Fajn jsou výrobky jejich privátní značky. A ta velká balení jsou pro naši velkou rodinu super!
Speciálně tam jezdíme i pro mušle a lososa.
Makro bylo cenově výhodné tak před deseti lety, to opravdu stálo za to. Dnes spíš jen kvůli produktům, které v hypermarketech neseženeš, jako jsou speciální druhy ovoce nebo masa.
No, já tam kupuju ryby a vůbec mořské živočichy…alespoň u nás je to bezkonkurenční obchod. Jinak ovšem je tam vše plus minus stejně drahé, jak jinde, možná levnější o pár haléřů, v běžných supermarketech v akcích se nakoupí levněji.
@brulinka drive to bylo fakt cenove levnejsi nez jinde, ale to uz neplati
musíš sledovat jejich letaky, daji se tam vychytat nejake akce, ale moc vyhodne to nevyjde, asi jako jiné super-hyper markety.
dph se samozrejme normalne plati tam.
my tam nakupujeme nektera vetsi baleni, mame pak na chvili vystarano, třeba mleko, testoviny, drogerii…
a dost lidi tam jezdi nakupovat ryby, mají velky vyber.