Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Mischa69 píše:
@fivetaDíky za tip, ale já kartu ještě nemám, tak by mě nedali nějakou slevu
když se zaregistruješ, teď před vánoci chodí slevové luponové knížky ještě bude minimálně jedna možná dvě. Když se teď zaregistruješ, tak ty další ti přijdou. Já vždycky potřebovala osvědčení o DIČ z finančáku, ale karty mám už dlouho, nevím, jestli i teď je to potřeba.
Ale ja netvrdim, ze to nechapu proc tam dite nesmi, ale treba v Praze zadne koutky nejsou. I zivnostnik muze mit dite bez hlidani. A s temi zivnostniky bych to neprehanela, to byvavalo. Pochybuju, ze zivostnik pojede s kuponem na slevu jedny hracky apod. Ja icar nejsem a kartu mam
.
@brulinka píše:
Holky co je výhodného v Makru a jak je to s DPH? To se platí nebo neplatí v obchodě..
DPH se platí, akorát na cedulkách u zboží je napsaná cena s DPH i bez něj. Já tam kupuji hlavně vody, cereálie a potraviny kterých je velká spotřeba a tak nevadí velké balení.
@zuzu224 píše:
Ale ja netvrdim, ze to nechapu proc tam dite nesmi, ale treba v Praze zadne koutky nejsou. I zivnostnik muze mit dite bez hlidani. A s temi zivnostniky bych to neprehanela, to byvavalo. Pochybuju, ze zivostnik pojede s kuponem na slevu jedny hracky apod. Ja icar nejsem a kartu mam.
TO JE ALE JEDNO, máš ji, protože ti ji někdo známý nechal udělat. Vždycky to musí být karta vedená na někoho, kdo má IČO. je to stejné jako to bylo vždycky, je může být víc karet a nejsou nutné obraty. Navíc já si tedy ráda v klidu nakoupím v tichu bez dětí. A já třeba jela jen pro tu hračku jedinou, ušetřila jsem na ní téměř 1000,–
@terinka4444
To neni pravda, mam ji oficialne jako koncovy zakaznik. Uz jdem to tu pdala. Makro ma smlouvy s velkymi firmami a zamestnanci si ji muzou udelat. Je to jeden z mnoha zamestnaneckych benefitu. Takze takovych lidi co ji maji jako koncovy zakaznici bude spousta. Nase firma ma nekolik tisic zamestnancu.
Díky tak to zkusím, už jsem měla akioro vyplněnou online přihlášku když jsem četla o fakturách ![]()
Do marka trvá cesta do pul hodky a to by se vyplatilo když tam koupím něco o pár stovek levnější ![]()
Koukala jsem že i vejce se vypaltí jen když jsou tedy v akci a kává Nescafé Gold 200 g, 3 ks v balení za 4 něco a to jedna vyjde na 130,. to se vyplatí ![]()
Taky v psali že při registraci je potřena mít výpus z účtu chtějí ho?
Jinak v posledním letáku mi přešla sleva na nákup 200,– při nákupu nad 2.000,– v listopadu ![]()
@zuzu224 píše:
@terinka4444
To neni pravda, mam ji oficialne jako koncovy zakaznik. Uz jdem to tu pdala. Makro ma smlouvy s velkymi firmami a zamestnanci si ji muzou udelat. Je to jeden z mnoha zamestnaneckych benefitu. Takze takovych lidi co ji maji jako koncovy zakaznici bude spousta. Nase firma ma nekolik tisic zamestnancu.
a co je psáno na té kartičce zezadu? Jak je jméno? je tam 2× tvé jméno pod sebou nebo jméno firmy a pod tím tvé jméno?
@Mischa69 píše:
@terinka4444Taky v psali že při registraci je potřena mít výpus z účtu chtějí ho?
ne, nechtěli, občanku živnosťák, osvědčení o DIČ. Toť vše. Karet je až 5, takže klidně naráz můžeš udělat i rodině.
@terinka4444
Ano je tam me jmeno a jmeno firmy. Je to tak oficialne vydavane a pro kartu jsem si sla osobne. Neni ti zadny ala „ja necham vyrobit kartu na tvy jmeno“. Kartu muze mit kdokoliv z tisicu mych kolegu a nepotrebuje zivnostnak k tomu, aby ji dostal.
Pochop, ze to, ze ty si myslis, ze je to jen pro zivostniky je jen tvuj dojem, realita je dnes uz jinde a nebude dlouho trvat a bude to i pro obyc registrovane zakazniky. Nepracuji v zadne gastro firme, nas obor je na hony vzdaleny tomu co Makro prodava. Proste je to benefit pro zamestnance domluveny mezi firmou a Makrem. Stejne tak muzu mit firemni tarif na volani pro vsechny cleny sve rodiny apod. Asi jako zivostnik moc tyto vyhody neznas, ale opravdu ve velkych firmach je takovychto benefitu mraky. ![]()
Díky, už jsem se registrovala online, zadavala jsem IČO a DIČ, oni to zkontrolují a do 24 hodin by měla být k vyzvednutí.
Kartu jsme nechala přidělat i přítelovi, rodina je daleko ![]()
@zuzu224 píše:
@terinka4444
Ano je tam me jmeno a jmeno firmy. Je to tak oficialne vydavane a pro kartu jsem si sla osobne. Neni ti zadny ala „ja necham vyrobit kartu na tvy jmeno“. Kartu muze mit kdokoliv z tisicu mych kolegu a nepotrebuje zivnostnak k tomu, aby ji dostal.
Pochop, ze to, ze ty si myslis, ze je to jen pro zivostniky je jen tvuj dojem, realita je dnes uz jinde a nebude dlouho trvat a bude to i pro obyc registrovane zakazniky. Nepracuji v zadne gastro firme, nas obor je na hony vzdaleny tomu co Makro prodava. Proste je to benefit pro zamestnance domluveny mezi firmou a Makrem. Stejne tak muzu mit firemni tarif na volani pro vsechny cleny sve rodiny apod. Asi jako zivostnik moc tyto vyhody neznas, ale opravdu ve velkych firmach je takovychto benefitu mraky.
ano, tak je to přesně tak, jak ti říkám já, máš to pod firmou, je jedno, jestli pod ičem drobného živnostníka, kde jich může být 5, nebo pod velkou firmou, kde to mají zaměstnanci jako benefit na smlouvu, ale ta karta je vedena na firmu, ty jsi jen uživatelem té karty.
@zuzu224 a ani já nemám živnost na gastro, nikde jsem nepsala, že musíš mít živnost na gastro. Jen že ten, kdo zařizuje smlouvu, musí být firma s IČ. Proto tam máš jméno té firmy a pod tím své jméno. Já mám karty dvě jednu skutečně mou, kde je mé jméno a pod tím mé jméno, druhou manželovu, kde je jeho jméno a pod tím mé jméno. První je na moje IČ, druhá na IČ manželovo firmy, tak jako ty máš kartu na IČ své firmy. Bez firmy jako běžný občan z ulice bys tu kartu nedostala, zatím…nevím, co plánuje Makro dál, ale zatím to pro běžného občana z ulice nejde.