Studium při MD
- Otevřená skupina
Šikovné maminky,co se rozhodly skloubit mateřství se studiem sem! ;-)
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
ahoj holky,
studujete tu některá techniku? po porodu mi zbyde poslední semestr + diplomka a tak bych ráda věděla, na co se připravit. na dálkový jít nemůžu - pro můj obor není, ale rok odkladu si dovolit můžu. i tak asi to nebude žádná sranda, co? s ročním dítětem a bez možnosti, že by někdo hlídal a povinná docházka 4×1,5hod.týdně, projekty, výpočty, výkresy a ještě ta diplomka…ách jo, že nikdy nic v životě nemůže být tak, jak se to krásně naplánovalo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
PjckjsANEBjája píše:
ahoj holky,
studujete tu některá techniku? po porodu mi zbyde poslední semestr + diplomka a tak bych ráda věděla, na co se připravit. na dálkový jít nemůžu - pro můj obor není, ale rok odkladu si dovolit můžu. i tak asi to nebude žádná sranda, co? s ročním dítětem a bez možnosti, že by někdo hlídal a povinná docházka 4×1,5hod.týdně, projekty, výpočty, výkresy a ještě ta diplomka…ách jo, že nikdy nic v životě nemůže být tak, jak se to krásně naplánovalo
Ahoj Jájo ( nebo aneb Jájo )
Ty jo, mám za to, že ne… Já určitě ne a holky, myslím, že také ne…Nebojse to zvládneš, mám zkušenost, že kamarádka, která studovala technický obor, to měla ,,jednodušší" v tom, že se nemusela učit taková kvanta…
I když ono si nevybereš, ale určitě to zmákneš, 4× 1,5 neni tolik. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj jájo, ani já nestuduju techniku, ale mám kamarádku, co studovala a měla pár spolužaček těhotných a pak s miminkama a myslim, že to všechny zvládly dodělat.Je fajn, že už ti moc nezbývá, protože si vzpomínám, jak kamarádka vždycky řikala, že v prváku ani ve druháku nesmí otěhotnět, že to by se nedalo, leda před koncem
jojo podle plánu vychází máloco, ale v tom je to dobrodružství života
lepší neplánovat a mít kupu dětí, než je pečlivě plánovat a pak nic
uvidíš, že to půjde, ve škole budeš od mimča odpočívat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já prostě doufám, že to pude. musí to jít, dítě si kvůli dvěma měsícům(poslední semestr má jen 8 týdnů) školy vzít nenechám… a ny druhou stranu - pokud dokážu udělat diplomku i se hyperaktivním čertíkem za zadkem, pak dokážu v budoucnu pracovat snad za každý situace kvalitně, takže by to mohl být pro zaměstanavatele naopak bonus
dělám statiku kovových a dřevěných konstrukcí, btw.
největší problém je v tom, že podle rozvrhu bych jezdila každej den an jedny cvika a to je na zabití, protože dojíždím přes hodinu (jedna cesta). tam vidím největší problém s robátkem… ale uvidíme, třeba bude zlatý (haha) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jájo, ono už jen mít dítě je únavné, a natož pak studovat. Ale dá se to zvládnout, prostě musí. Já toho mám plné brýle, ale prostě tu školu dokončím i kdyby čert na koze jezdil, jak se říká. Studuji ekonomii. Ať se Ti daří.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
PjckjsANEBjája píše:
já prostě doufám, že to pude. musí to jít, dítě si kvůli dvěma měsícům(poslední semestr má jen 8 týdnů) školy vzít nenechám… a ny druhou stranu - pokud dokážu udělat diplomku i se hyperaktivním čertíkem za zadkem, pak dokážu v budoucnu pracovat snad za každý situace kvalitně, takže by to mohl být pro zaměstanavatele naopak bonusdělám statiku kovových a dřevěných konstrukcí, btw.největší problém je v tom, že podle rozvrhu bych jezdila každej den an jedny cvika a to je na zabití, protože dojíždím přes hodinu (jedna cesta). tam vidím největší problém s robátkem… ale uvidíme, třeba bude zlatý (haha)
Určitě to zvládneš, neboj, hodně odpočívej, ať je mimi spavé, já byla hyper a nespala, totéž je te´d Matěj.
Vyčítám mu něco, co sama mám.
Ale to už tak je asi…
Ale jak psala Jonatanka, tu školu dodělám, kdybych se pos*at měla!!! Dokud mě sami nevyrazí, tak se mě nezbaví!!!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky ahoj, tak jak se máte? užíváte předvánoční shon? já jsem tak trochu mimo, vánoce snad ani nevnímám, píšu bakalářku, dnes do 1 hodiny ranní. No ale můžu si za to sama, jako vždycky na poslední chvíli, celý říjen jsem nic nenapsala, pak se mi to nakupilo, zkoušky a ostatní povinnosti. Slibuji, že už budu všechno dělat průběžně a pak tady nebudu muset brečet.
Mějte se hezky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jonatanko to úplně znám, přesně já, vždycky to taky nechám dojít na poslední chvíli a teď to mám o to „horší“, že mám udělat dvě zkoušky (jedna spočívá v napsání eseje na 20 stran a druhá má písemnou i ústní část) a mám na to celej rok, takže jsem za podzim taky nenapsala ani čárku a jsem z toho už dost nervózní, protože tu esej prý často vracej a musí se hodně přepisovat a je to na dlouhý lokte, chtěla jsem to mít z krku teď v zimnim semestru, protože ta druhá zkouška je z angličtiny a doporučujou nám půlroční přípravu plus musíme napsat asi tři písemný práce doma, než nás připustěj k tý vlastní zkoušce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, soucítím, mám to podobně, Vánoce jdou mimo mě, jsem v permanentním stresu, cukroví jsem začala péct až teď, do konce týdne musím odevzdat tři semestrálky, z čehož jedna mi byla „hozena na hlavu“, druhou mám sotva z půlky a třetí jsem nezačala…
Dárky nemám, uklizeno nemám a náladu taky NEMÁM!Jednu zkoušku jsem v so udělala za 1, zřejmě omylem a na výsledky druhé čekám, ale nepočítám s ničím, bylo to neskutečně těžký, navíc součástí „projítí“ byla ta semestrálka, co bohužel neprošla, takže… Sere mě všechno!!!!! Popřejme si navzájem mnoho sil, pevné nervy, hodné děti, chápající manželi, hlídací babičky a vstřícné vyučující, šťastnou ruku, bystrou mysl a aspoň čtyřicetihodinový den! DRŽTE SE!!!! My to dáme! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky ahoj,
jak se vám daří? jste zdravé a vyrovnané? já docela ano, mám schválenou teorii BP, tak o jednu starost míň. No ve čtvrtek jdu na zkoušku, tak se musím začít učit
, ale zvládnu to, jsem přece šikovné děvče. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj holky,
tak jsem konečně oficiálně těhotná
podle ms 12+4, podle utz 9+0, takže budeme mít nejspíš lvíče (já kozoroh, tatínek beran, no to bude peklíčko)
ale jiná - přišly zkoušky a ukázalo se, že moej dítě bude asi génius, protože všechna mozková aktivita byla přesunuta…a kam jinam by mohla, že?
takže sedím tady a pročítám všechno možný a skripta mi tvoří podložku pro myš…ach jo. a takový jsem to byla pilný, schopný a nadšený student ![]()
tak snad se daří aspoň ostatním…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
PjckjsANEBjája píše:
ahoj holky,
tak jsem konečně oficiálně těhotnápodle ms 12+4, podle utz 9+0, takže budeme mít nejspíš lvíče (já kozoroh, tatínek beran, no to bude peklíčko)
ale jiná - přišly zkoušky a ukázalo se, že moej dítě bude asi génius, protože všechna mozková aktivita byla přesunuta…a kam jinam by mohla, že?
takže sedím tady a pročítám všechno možný a skripta mi tvoří podložku pro myš…ach jo. a takový jsem to byla pilný, schopný a nadšený student
tak snad se daří aspoň ostatním…
Jééééééé, tak to mooooc a moooc gratuluju, to je krásná novinka!
Určitě to zvládneš, neboj. Jsi šikulka!
Já jednu zkoušku před Vánoci nedala.
A je toho strašně moc, nhromadili nám to vše na pár dní,a nedá se to, ale už jsem si zakázala nějaký depky apod. Nějak to dopadne, bojovat budu, ale nervovat se ne!
Tak holky, držím palce! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoooj, já taky gratuluji k těhotenství, neboj to bude dobrý, to všechno půjde…taky jsem studovala těhotná. Hlavně na sebe dávej pozor.
Luci zkoušky dopadnou dobře, každou přece nemusíme dát na první pokus.
Holky, já se léčím, mám chřipku a v úterý další zkoušku. No pokusím se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jonatanka píše:
Ahoooj, já taky gratuluji k těhotenství, neboj to bude dobrý, to všechno půjde…taky jsem studovala těhotná. Hlavně na sebe dávej pozor.
Luci zkoušky dopadnou dobře, každou přece nemusíme dát na první pokus.
Holky, já se léčím, mám chřipku a v úterý další zkoušku. No pokusím se.
Jonatanko, to je jasný, budu ráda i napotřetí, hlavně když vůbec!
A Tobě přeji brzké uzdravení a spoustu sil. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
PjckjsANEBjája píše:
ahoj holky,
studujete tu některá techniku? po porodu mi zbyde poslední semestr + diplomka a tak bych ráda věděla, na co se připravit. na dálkový jít nemůžu - pro můj obor není, ale rok odkladu si dovolit můžu. i tak asi to nebude žádná sranda, co? s ročním dítětem a bez možnosti, že by někdo hlídal a povinná docházka 4×1,5hod.týdně, projekty, výpočty, výkresy a ještě ta diplomka…ách jo, že nikdy nic v životě nemůže být tak, jak se to krásně naplánovalo
Ahoj, já techniku studuju, ale taky jsem „teprv“ těhotná, takže zkušeností ti asi moc nepředám. A vlastně jsem na tom obdobně jako Ty, jen s tím rozdílem, že si porod vystřihnu už v půlce května (pokud bude dle termínu)
Zbyde mi zimní semestr a diplomka. Studuju prezenčně a prodlužovat nechci, pořád jsem optimistka a věřím, že to nějak zmáknu, i když to bude tuhý boj… Zatím mi na škole vychází dost vstříc, jsem mile překvapená (holt si tam nás ženské hýčkají) a pevně doufám, že to bude stejné i v tom posledním semestru. Jsem na tom lépe asi v tom, že mi v rodině a blízkém okolí jsou ochotni podat pomocnou ruku a i přes počáteční nesnáze mi začínají fandit. Snad jim to vydrží… A i kdyby ne, nějak se s tím pokusím poprat, vždyť život je přece boj
Důležité je neklesat na mysli a myslet pozitivně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- Elissk , 10.3.25 12:52
- evik81 , 7.1.21 18:34
- Terina246 , 9.1.18 21:37
- Netopirek , 11.9.16 15:28
- Editte , 12.2.14 21:16
- matkabagristy , 5.2.14 09:29
- teouš , 26.1.14 13:24
- Esmey , 9.1.14 11:56
- gwennie , 14.11.13 15:30
- Vendice , 6.5.13 22:17
- Kettyy , 5.5.13 18:44
- Betttinka , 5.5.13 18:08
- rosslyn , 28.4.13 23:22
- Lasicka_007 , 23.4.13 14:48
- alsem , 19.4.13 22:06
Moderátor skupiny
Členové skupiny
Nové diskuze
Můj vztah a mé studium
- 18.7.26 11:06
- Parvaneh
- 8
Je tohle chování u kamarádů odpovídající...
- 18.7.26 11:12
- deniiina
- 7
Kartářka Wiera Ostrava
- 18.7.26 09:41
- inkakřivák
- 2
TT-ms má přijít zítra
- 18.7.26 10:32
- Snopy123
- 4
Jsem neskutečný stresař
- 18.7.26 10:18
- Anonymní
- 6
Noční pomočování dítě 13 let
- 18.7.26 08:27
- Anonymní
- 3
Jaký toaleťák používáte a je HARMONY...
- 18.7.26 01:27
- Klopotkova
- 50
Seriál Euforie
- 18.7.26 07:51
- Roxy ivka
- 5
Místa na svatbu - stodoly, mlýny s...
- 18.7.26 06:31
- Janee19
- 2
Pracák- Jenda- evidence
- 18.7.26 09:48
- renduli
- 7
Nové příspěvky
Chování Babiše - kdo ho podporujete?
- 18.7.26 11:20
- adresa
- 563
Liposukce spodního břicha
- 18.7.26 11:19
- Laura Novotná
- 3
Milenky sem nová diskuze
- 18.7.26 11:19
- marin
- 118447
Je tohle chování u kamarádů odpovídající...
- 18.7.26 11:16
- Anonymní
- 8
Foto: Skvrny na parketách
- Jazmine
- 35
Manžel má syna, se mnou dítě nechce
- Hanča1234
- 193
Můj vztah a mé studium