Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@3HE píše:
já vím, ale myslím si, že týraných žen je více
To určitě je…
Jako nechápu komentáře typu - zakladatelce se asi líbí co s ní dělá, jinak by od něj odešla. že je labilní, nemá sebevědomí atd atd. co to je za řeči? Kdo tohle nezažil tak NEPOCHOPÍ. nedokáže pochopit. jak by taky mělo jít pochopit to, že někdo koho milujete, vás bije? ubližuje vás a ponižuje? To prostě nejde pochopit. člověk si ho v tý hlavě nejdřív omlouvá, pak věří že dodrží sliby že se změní. pak plánuje jak odejde, ale víte jakej strach má ženská odejít od někoho, kdo je schopnej jí rozbít hubu jen za blbou sms?? Tohle nějakou dobu trvá, a pak když už chcete něco dělat, tak se stydíte, protože se každej zachová přesně jak vy tady - každej říká - "Si blbá?? To sis to nechala líbit tak dlouho??? " atd atd
Jde to strašně těžko od toho člověka odejít. Ale jde to. Zakladatelko držím ti palce, posílám sílu nadálku
musíš to zvládnout. Ten chlap se opravdu nezmění. Jak říkaj holky tady, mělas jít po napadení na policii. Mohli by ti zařídit zákaz přiblížení. Pak by to měl jako trestnej čin, jen kdyby se k tobě přiblížil. Ale určitě se s ním zkus stýkat co nejmín. A rozhodně si ho nepouštěj domů.
@Z zz píše:
Omlouvám se všem, ale nemám sílu dál diskutovat… Nemám se komu svěřit a neuvěřitelně se za všechno stydím. Hledala sem radu, jak se zbavit pronásledování od bývalého partnera, když bydlí pár kroků ode mě a já nemám kam jít… Polovina z vás mi píše, že sem blbá a někteří si dokonce myslí že sem si to zasloužila… Nedokážu popsat tu bezmoc a strach, jake cítí týrané ženy těm, kteří to nezažili. Nikomu bych to nepřála… Děkuji všem za věnovaný čas a rady…
@celipipka54 píše:
@Tandaradei Já se třeba vždycky týraných ženských zastávám, vím, že to mají prostě jinak.
Ale zakladatelka mi rozhodně jako týraná nepříjde.Alespoň podle příspěvku ne, nezní moc jako ušlápnutá chudinka (a to nemyslím zle, nevím jak to jinak napsat)
Ani mne nezni jako uslapnuta chudinka, coz pokud je to tak, tak je to jenom plus a tomu parchantovi se snad postavi a jednou pro vzdy to utne.
@Z zz Bud silna ![]()
Neni to tak lehke.. Muze mu nezvedat telefony a posilat na nej benga. Ale co se stane az nastane situace, ze ji nekde odchytne, narazi na nej? To bylo vzdycky nejhorsi. Ten muj ex vsem nakecal hrozny blbosti o me, oni mu to verili a moje rodice alkoholiky stacilo uplatit nejakou tou vodeckou ze jo. Holky, ja nemela vubec nikoho. A kdo to videl, tak se bal taky. Nesmela jsem nic, kazdou vterinu jsem byla hlidana. Nesmela jsem mit mobil, bavit se s kamaradkama, nesmela jsem nosit rozpusteny vlasy, davala jsem mu penize abych mela od nej chvilku klid. Napsala jsem o tom kdysi davno taky denicek, jeste tenkrat pod starym nickem.. Samozrejme mi to nikdo neveril. A to jsem tam nenapsala vsechny detaily apod. Uf, tak snad je to za mnou.
@Z zz a co třeba se na nějakou dobu nastěhovat k rodičům? bylo by vás na ten problém více…
@celipipka54 píše:
@Tandaradei Já se třeba vždycky týraných ženských zastávám, vím, že to mají prostě jinak.
Ale zakladatelka mi rozhodně jako týraná nepříjde.Alespoň podle příspěvku ne, nezní moc jako ušlápnutá chudinka (a to nemyslím zle, nevím jak to jinak napsat)
Promiň, nechce se mi dohledávat, co jsi konkrétně psala. Mně to přijde jinak, ale nejsem odborník, abych něco posuzovala. Jen si myslím, že odsouzení jejích kvalit jí v současné době pomůže mnohem míň než informace bez emocí a pohoršování se.
@Z zz to je právě to, že on tě přestane pronásledovat až mu dojde, že to nemá cenu. Nebo si najdeš chlapa na kterého si netroufne nebo si najde on jinou.
Jen se chci zeptat zajdeš si k dr a nehlásíš napadení? Ano nasere ho to. Ale třeba se i trochu lekne, že jsi tentokrát zareagovala.
@Z zz bylo skutečně na místě volat polici i kdyby z telefonu od souseda..policie by ho vykázala z bytu a nesměl by se k tobě následujících 24hod přiblížit. Následně by tě kontaktovalo krizové centrum, které se rávě na domácí násilí specializuje. Ale čas zpět nevrátíš. U nás je například toto centrum http://www.skp-centrum.cz/…y-zavazek-2/ dále existují azylové domy apod. Mám s výše zmíněným centrem jen ty nejlepší zkušenosti, pomohou ajk pos tránce psychické, tak po praktické co se týče spolupráce s policií, podání trestního oznámení za pronásledování (stalking..ted nevám jak přesně se to jmenuje), obvolají azyláky pokud se žena potřebuje urychleně před násilníkem schovat. Dále exitují linky jako tyto http://www.domacinasili.cz/…moc-adresar/ Neklesej na mysli. POkud budeš opravdu chtít, tak na to sama být nemusíš ![]()
@Tandaradei Taky nejsem odborník, ale už tady psalo pár týraných žen, četla jsem si o tom články. Což mě samozřejmě neopravňuje vynášet verdikty ![]()
Ale fakt týraná žena má dost jiný styl vyjadřování, jsou nesebevědomé a hlavně věří, že si za to můžou samy, že násilníka vyprovokovaly ![]()
Možná máš pravdu, že jí ty naše komentáře moc nepomůžou, nebo by naopak mohly pomoci v tom, že se jí konečně rozsvítí a uvědomí si, že tohle opravdu normální není. Teď sice tvrdí, že už ho zpátky nechce, ale po kolikáté už?
![]()
Kasli na nektery komentyvtady. Kdo nezazil, nepochopi. Jde to zvladnou, taky jsem utekla, pronasledoval me, tak jsem utekla jeste dal a tacla znovu. Myslim ze rady jsimdostala, kontaktuj dr, policiimevent, nejakou tu krizovou oinku. A jednejmrychle, nez o sobe zacnes pochybovat
Holky, co kdyz mi partner,,jen" vyhrozuje, ze me uhodi?
Parkrat udelal gesto rukou a rekl, ze mi jednu natahne.
@Anonymní píše:
Holky, co kdyz mi partner,,jen" vyhrozuje, ze me uhodi?Parkrat udelal gesto rukou a rekl, ze mi jednu natahne.
A co chces ty? Pockat, jstl te fakt uhodi nebo na to necekat?
Anonym - debil. nac ztracet cas, s nekym, kdo ti vyhrozuje?? tim padem se nad tebe povysuje?? tsss…od jisty doby tyhle ubozaky fakt nemuzu ani cejtit
@Anonymní píše:
Holky, co kdyz mi partner,,jen" vyhrozuje, ze me uhodi?Parkrat udelal gesto rukou a rekl, ze mi jednu natahne.
a co ty na to?
pokud to dělá opakovaně zkouší co ty na to. Myslím, že jednou zkusí.