Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Holky, co kdyz mi partner,,jen" vyhrozuje, ze me uhodi?Parkrat udelal gesto rukou a rekl, ze mi jednu natahne.
Holky, já vás fakt nechápu.. Vždyt je mezi námi tolik hodných svobodných chlapů (kdybych počítala, tak jenom ve svém nejbližším okolí napočítám min. 10 chlapů). Proč ty ženské zajímají převážně ti zlobiví chlapi. Zakladatelko, ty mi připomínáš moji kamarádku, které taky není pomoci. Stěžuje se mi, jak je ten její na ni hrubý, jak ji nadává, ubližuje ji, jak se s ním asi stokrát už rozešla, ale přesto se k němu vždy vrátí. Ale, co jsme spolu, tak si na něj stěžuje a chce politovat a když začnu na něj nadávat, tak to mě hned brzdí, že až tak strašný není. Říkejte si, co chcete, ale žena, která si nechá ubližovat, prostě labilní je. Rozumná ženská by dávno od takového hovada odešla. I za cenu, že by šla s dětmi do azyláku nebo ubytovny, ale šla by. Když si ženské nechají líbit, že jim chlap ubližuje, tak je to jejich věc, ale když v tom nechají vyrůstat děti a nedejbože přihlížejí, jak je jim taky ubližováno, tak to bych je vážně roztrhala
Pokud spolu mají v jedné vesnici vydržet bydlet, tedy ona, on se musí začít bát. A je jedno jestli policie, ztráty práce a pověsti (všude rozhlásit po jeho známých, že ji mlátí), pozvat chlapi z rodiny na svou ochranu…, pořídit si pepřový sprej a umět ho použít.
Snad i debilovi agresivnímu není jedno jeho pověst, a nebo je?
Z čtení některých příspěvků mi přijde, že některé žijí v nějakém Afganistánu či co, že tolik si toho chlapi mohli dovolit.
@Gorlami píše:
A co chces ty? Pockat, jstl te fakt uhodi nebo na to necekat?
Jsem na rodicovske, zatim nemuzu odejit. Nemam na to prostredky.
@Anonymní píše:
já s tebou soucítím… jsem vdaná několik let, máme dvě děti, jsem také na rd, nějak manželská úcta odešla… a v hádce je mi vyhrožováno - občas… ale i občas stačí… jak daleko je od slova k činu?
je to těžké… nejradši bych mávla kouzelným proutkem…
@Anonymní píše:
já s tebou soucítím… jsem vdaná několik let, máme dvě děti, jsem také na rd, nějak manželská úcta odešla… a v hádce je mi vyhrožováno - občas… ale i občas stačí… jak daleko je od slova k činu?je to těžké… nejradši bych mávla kouzelným proutkem…
@Anonymní píše:![]()
![]()
Je mi kazdym dnem vic a vic uzko.
Drzi me moje milovane dite.
Co jsem na materske, tak se mnou partner zameta.Nema ke me uctu.Ja se branim, ale to mu vadi, cim dal vic. A ja nevim, jak dlouho vse jeste vydrzim. Jenze co muzu delat? Ne kazdy muze jit k rodicum.
jak zametá? co dělá? jak jedná?
@LuckaPt píše:
a co ty na to?
pokud to dělá opakovaně zkouší co ty na to. Myslím, že jednou zkusí.
Rekla jsem at to zkusi, ze okamzite zavolam policajty. To na nej plati. Jednou jsem je zavolala, kdyz po me hnusne rval.Do ted to mam na taliri.
@karinka píše:
Holky, já vás fakt nechápu.. Vždyt je mezi námi tolik hodných svobodných chlapů (kdybych počítala, tak jenom ve svém nejbližším okolí napočítám min. 10 chlapů). Proč ty ženské zajímají převážně ti zlobiví chlapi. Zakladatelko, ty mi připomínáš moji kamarádku, které taky není pomoci. Stěžuje se mi, jak je ten její na ni hrubý, jak ji nadává, ubližuje ji, jak se s ním asi stokrát už rozešla, ale přesto se k němu vždy vrátí. Ale, co jsme spolu, tak si na něj stěžuje a chce politovat a když začnu na něj nadávat, tak to mě hned brzdí, že až tak strašný není. Říkejte si, co chcete, ale žena, která si nechá ubližovat, prostě labilní je. Rozumná ženská by dávno od takového hovada odešla. I za cenu, že by šla s dětmi do azyláku nebo ubytovny, ale šla by. Když si ženské nechají líbit, že jim chlap ubližuje, tak je to jejich věc, ale když v tom nechají vyrůstat děti a nedejbože přihlížejí, jak je jim taky ubližováno, tak to bych je vážně roztrhala
A tys to zazila na vlastni kuzi? Ono radit umi kazdy, kdyz v tom neni zainteresovan. Jasne ze si takovyhle typy vybiraji zensky s nalomenym sebevedomim. O to jednoduseji se pak ta zena „zpracuje“. Kdyz x let poslouchas, jak ses blba a hnusna a k nicemu, tak tomu holt veris, protoze co kdyz je to pravda. Kamaradku posli k psychologovi, sama ji nepomuzes. Zvlast jestli ji vykladas, jak je ten tvuj dokonaly. To je pak jasny, ze otoci a toho svyho brani. Je to stud. Stud kvuli tomu, jak zije, koho si vybrala atd. To, ze nad ni zlomis hul a reknes, ze to je labilni holka, ktery neni pomoci, tim ji ty ublizujes, pac ignorujes snahy o volani o pomoc. Kdyz se bude vzpouzet k psychologovi, tak ji tam klidne dotahni. Hlavne ji neodsuzuj a az ji to dojde, tak ji rekni, jak ses na ni hrda, ze to dokazala. Oni ti zlobivi chlapi jsou totiz ve svetlych chvilich milionovy a snesli by modry z nebe, cimz vzdycky zehni to predesle peklo.
Všechny, které se tady do zakladatelky pustily, že je blbá a je nenormální, jsou na stejné úrovni jako její ex… v čem jste lepší? Už jste někdy v takové situaci byly, že víte, jak byste se zachovaly? Milé dámy, víte naprosté houby!!
Nikdy jsem v podobné situaci chválabohu nebyla, ale nebudu za to zakladatelku přece soudit. Kdo nezažil, nemůže pochopit, co to udělá s psychikou oběti.
@bee.rush píše:
A tys to zazila na vlastni kuzi? Ono radit umi kazdy, kdyz v tom neni zainteresovan. Jasne ze si takovyhle typy vybiraji zensky s nalomenym sebevedomim. O to jednoduseji se pak ta zena „zpracuje“. Kdyz x let poslouchas, jak ses blba a hnusna a k nicemu, tak tomu holt veris, protoze co kdyz je to pravda. Kamaradku posli k psychologovi, sama ji nepomuzes. Zvlast jestli ji vykladas, jak je ten tvuj dokonaly. To je pak jasny, ze otoci a toho svyho brani. Je to stud. Stud kvuli tomu, jak zije, koho si vybrala atd. To, ze nad ni zlomis hul a reknes, ze to je labilni holka, ktery neni pomoci, tim ji ty ublizujes, pac ignorujes snahy o volani o pomoc. Kdyz se bude vzpouzet k psychologovi, tak ji tam klidne dotahni. Hlavne ji neodsuzuj a az ji to dojde, tak ji rekni, jak ses na ni hrda, ze to dokazala. Oni ti zlobivi chlapi jsou totiz ve svetlych chvilich milionovy a snesli by modry z nebe, cimz vzdycky zehni to predesle peklo.
konečně někdo, kdo má všech pět pohromadě ![]()
@Anonymní píše:
obrať se na bílý kruh bezpečí - určitě nějak pomohou, jsou tu od toho… www.bkb.cz
@quinty píše:
Jako nechápu komentáře typu - zakladatelce se asi líbí co s ní dělá, jinak by od něj odešla. že je labilní, nemá sebevědomí atd atd. co to je za řeči? Kdo tohle nezažil tak NEPOCHOPÍ. nedokáže pochopit. jak by taky mělo jít pochopit to, že někdo koho milujete, vás bije? ubližuje vás a ponižuje? To prostě nejde pochopit. člověk si ho v tý hlavě nejdřív omlouvá, pak věří že dodrží sliby že se změní. pak plánuje jak odejde, ale víte jakej strach má ženská odejít od někoho, kdo je schopnej jí rozbít hubu jen za blbou sms?? Tohle nějakou dobu trvá, a pak když už chcete něco dělat, tak se stydíte, protože se každej zachová přesně jak vy tady - každej říká - "Si blbá?? To sis to nechala líbit tak dlouho??? " atd atdJde to strašně těžko od toho člověka odejít. Ale jde to. Zakladatelko držím ti palce, posílám sílu nadálkumusíš to zvládnout. Ten chlap se opravdu nezmění. Jak říkaj holky tady, mělas jít po napadení na policii. Mohli by ti zařídit zákaz přiblížení. Pak by to měl jako trestnej čin, jen kdyby se k tobě přiblížil. Ale určitě se s ním zkus stýkat co nejmín. A rozhodně si ho nepouštěj domů.
Zakladatelko. Uff. Pokud bydlite na vesnici a statni policie se zna s ex, urcite TAM nechodit. zavolala bych centr Rosa 602 246 102 a dalsi kontakty v odkazu http://www.mvcr.cz/…-nasili.aspx. Musis to zacit brat vazne a udelat si tzv Krizovy plan-s nim ti pomuzou na nektere z linek. Urcite musis „vyuzit“ toho, ze mas dukaz napadeni -hned zitra-chtelo by to se informovat na nektere z tech cisel jak nejlepe a u koho nejlepe.
Jak se ho zbavit…to je individualni…ja osobne se ti radit bojim
,jde o tve zdravi a o tvem ex vim 0. Nevim, ceho je schopny atd. Ty ho znas nejlip, zkus se ztim asi tak nejak dezet zpatky a pracuj na tom, aby ses ho ucinne zbavila a hlavne co mozna nejbezpecneji.
Zvladnes to!! Hned zitra volej!!
@krtecek79 píše:
konečně někdo, kdo má všech pět pohromadě
Byt stale v situaci zakladatelky, tak po mistnich radach uz fakt spolykam prasky, kdyz jsem tak blba, labilni a evidentne me to vzrusuje
. Nektere komentare jsou k nezaplaceni. Taky uz mam doma poklad a zpetne se sama sobe divim, ale divim se I svymu okoli, ze me v tom nechali tu hubu vymachat fest a dlouho. Tyhle situace knci totiz zpravidla tak, ze se bud zenska utrapi, nebo to jednou nevydrzi a partnera zabije nebo zabije radsi sebe. Jen kvuli tomu, ze se ji vsichni divej a aktivni pomoc nenabidne nikdo. Jsem se zas nas…la
„Zmizni“, to bylo, už je to zatraceně dávno, jediný hrubý slovo-co jsem své kněžně řekl. Dodnes vidím její oči, jak na mne hledí…„co jsi to řekl?? Bylo to vyřknuto v afektu.
Hned mi docvaklo, co jsem udělal, mně bylo hanba, že bych se v ři– raději viděl a zde jsem si uvědomil, že již nikdy a začalo se s jiným řešením. Když je horká hlava, musí jít ti dva od sebe. Třeba po svých zájmech a jak vychladnete hned řešit, nenechávat na potom, zůstává to jako nános. A s přibývajícími léty, kdy z našeho hnízda se osamostatnily obě děti jsme si rozdělili 3+1 na jeden pokoj Tvůj, druhý můj-je to hájemství(vřele doporučuji, upevnňující vztah),když je žena ve svém a má zavřený dveře klepu než vejdu.// Jsme spolu od 1976 za nic bych ji neměnil!/
Přečetl jsem všechny příspěvky. Můj názor: Lepší to nebude, když mám někoho rád budu k němu ohleduplný, vážit si jej, což nëní v tom, co píšete a jen se utěšujete, že to tak není. Máte jej ráda, je to jen jednosměrné a na to je život moc a moc krátký. Pokud Vám není schopna pomoci Vaše rodina, pak jsou tak dvě možnosti. Buď si najít nového partnera přímo, seznámit jej se situací v níž jste, požádat jej o ochranu (pokud sám nepochopí). Druhou variantu vidím v inzerátu. Prostě nebýt sama a "nerochnit“ se v nedůstojném bahně, do kterého jste zabředla. Sáhne-li na Vás okamžitě u doktora sepsat poškození, hlášení na tísňovou linku policie s oznámením pozor bývá ozbrojen, S tím, že do hlášení policii uvedete, že nechcete, aby Váš případ řešila místní policie, kde má ON kamarády. Nenechte si nic líbit. Nikdo NIKDO nemá právo Vám ztrpčovat život. E. V. ![]()