Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kalamitaa píše:
Zakladatelko, asi máš nějakou konkrétnější představu o tom, dokdy bys dítě chtěla mít. Je třeba tuhle představu sdělit příteli a jasně ho informovat, že budoucí dítě je pro tebe důležitější než on a v krajním případě ho opustíš a dítě budeš mít s jiným. Tohle on musí vědět ať je mezi vámi jasno.Rozhoduj se sama za sebe, partner není žádný bůh, chlapů co by s tebou mohli mít dítě jsou mraky a on je jen jeden z nich, který s tebou teď náhodou žije. A to se může snadno změnit.
Nevaž se teď na jednoho konkrétního chlapa, důležitý bude ten, se kterym budeš mít děti. Ty to vidíš obráceně: tenhle je pro tebe důležitý a chceš s ním děti. Ale ono je to naopak - důležité je dítě a k němu pak ten jeho otec.
No, nevím, kdyby se mnou jednal chlap ve stylu: „ty jsi pro mě nahraditelná, zato dítě je pro mě priorita“, tak ho kopnu někam. Tohle fakt není dobrá rada.
Já bych to vysvětlování spíš pojala tak, že prioritou je ten partner, ale abyste spolu mohli být šťastní, tak potřebujete být kompatibilní a mít shodné plány do budoucna. Já jsem třeba partnerovi dávala příklad se sexem. Jak by mu bylo, kdybych mu řekla, že ho sice miluju, ale sex s ním budu mít minimálně, protože já ho nepotřebuju
Určitě by se mnou také nebyl šťastný a časem by to vedlo k rozchodu, protože je tam velká nekompatibilita… A holt ženy mají sice obecně nižší potřebu sexu, ale zato větší mateřské pudy…A pokud si partneři vzájemně trochu nevyjdou vstříc, tak to klapat nebude. ![]()
Pokud nepochopí tohle, tak nemá smysl ho lámat a citově vydírat. Odešla bych a našla bych si staršího, tak kolem 30 - 35 let, bezdětného. Takový by třeba i sám od sebe dítě mohl chtít bez nějakého trapného vynucování.
Myslím, že „popostrčit“ chlapa k dítěti není dobrá cesta. Budeš mít tím nakročeno k rozpadu rodiny, což se může stát kdykoliv, ale pravděpodobnost tady bude prostě vyšší. Chlapům netikají žádné hodiny, takže jediné co oni na rodičovství vidí, jsou negativa. Musí více pracovat, mají méně volného času, musí snášet vaše hormonální výkyvy, finance ukrojí další hladový krk, mají méně sexu, partnerka jim ztloustne atp. Zkus najít chlapovi jakékoliv pozitivum a to mu představ. Nebo sepište smlouvu, že i když ti dá dítě, tak ty mu zachováš veškerý dosavadní život ![]()
@kalamitaa píše:
Zakladatelko, asi máš nějakou konkrétnější představu o tom, dokdy bys dítě chtěla mít. Je třeba tuhle představu sdělit příteli a jasně ho informovat, že budoucí dítě je pro tebe důležitější než on a v krajním případě ho opustíš a dítě budeš mít s jiným. Tohle on musí vědět ať je mezi vámi jasno.Rozhoduj se sama za sebe, partner není žádný bůh, chlapů co by s tebou mohli mít dítě jsou mraky a on je jen jeden z nich, který s tebou teď náhodou žije. A to se může snadno změnit.
Nevaž se teď na jednoho konkrétního chlapa, důležitý bude ten, se kterym budeš mít děti. Ty to vidíš obráceně: tenhle je pro tebe důležitý a chceš s ním děti. Ale ono je to naopak - důležité je dítě a k němu pak ten jeho otec.
No tak samozrejme, ze spousta zen to tak bere a v chlapovi pouze vidi toho, kdo ji a diteti zajisti pohodli a jistoty.
Proste ta vypocitavost je v zenach uz od praveku. ![]()
@Sandokanos píše:
No tak samozrejme, ze spousta zen to tak bere a v chlapovi pouze vidi toho, kdo ji a diteti zajisti pohodli a jistoty.Proste ta vypocitavost je v zenach uz od praveku.
ta byla nutna k preziti
@Venetia píše:
ta byla nutna k preziti
Akorát, že už vám nestačí pár bobulí k večeři a šperky z rybích kostí ![]()
Zakladatelko, pojď k nám na návštěvu
O víkendu u nás byl kamarád s přítelkyní, který vždycky tvrdil, že děti nechce a když viděl naši malou, tak řekl, že si to představoval všechno milionkrát horší a že si dá nakonec asi říct
A můj manžel všem říká, že teď lituje, že jsme ji neměli aspoň o 2 roky dřív ![]()
@zoidberg píše:
Akorát, že už vám nestačí pár bobulí k večeři a šperky z rybích kostí
tak uz jsme trochu dal nez v jeskyni..vy byste se taky mamuta bali
@Venetia píše:
tak uz jsme trochu dal nez v jeskyni..vy byste se taky mamuta bali
Taky by ti mohla stačit veverka, ale to ne, to vy hned mamuta. Už tenkrát to ve Vás bylo, ta touha po krvi a majetku.
@zoidberg píše:
Taky by ti mohla stačit veverka, ale to ne, to vy hned mamuta. Už tenkrát to ve Vás bylo, ta touha po krvi a majetku.
presne tak ![]()
@hanka.br. píše:
To jsou kecy, že ti z nich samotné není šoufl. Ty si přiznáš, že je „to malé“ a v jeho zájmu(tedy protože nemáte dost peněz - ovšem přítel je z bohaté rodiny, tak to je ještě větší blbost) ho raději zabijete, aby mu bylo dobře. Prostě jste oba byli líní se o to to dítě postarat, nechtělo se vám se začít otáčet, prostě pracovat, a tak vlastní lenost a sobectví ještě pojmenujete blahem toho malého. To je hnusný.
mi je šoufl z těchto moralistických žvástů. učebnicový názor někoho, kdo by se mohl rovnou stát členem fašistů ze Slušných lidí, co říkají jiným, co se má a co ne.
@káťa píše:
Je fakt, že dnešní kluci 25 jsou fakt většinou jako děti a mamánci a na děti je u nich příliš brzo. Nejsou to většinou chlapi, jako tomu bývalo kdysi. Můj chlap je v tomto vyjímka, sám měl dceru v jeho 21 letech, i když tedy neplánovaně, ale staral a stará se na jedničku a s dneska už 18letou slečnou má super vztah.
Ale dnešního průměrného 25 letého kluka já bych k dětem nepopostrkovala, protože to fakt jsou ještě sralbotky…
Pokud máš zakladatelko nějaké vážné zdravotní problémy, které ti znemožňují otěhotnět později, tak bych mu to na rovinu řekla a chtěla na rovinu odpověď, jak to tedy s námi bude. Jinak se to bude stejně pořád vznášet ve vzduchu. A případně, že to na děti partner neuvidí, našla bych si třeba někoho, s kým mi to bude fungovat a o děti stát bude. Ono totiž u stavu mít či nemít dítě nejdou dělat kompromisy - v tom musí být partneři jednoznačně zajedno, jinak je jeden z nich nešťastný…
zakladatelka, místo toho, aby si s ním promluvila, tak mu dětinsky chce nechat vzkaz a teatrálně na víkend odjet. děcka si mohou podat ruce.
@Pidlák Povidlový píše:
zakladatelka, místo toho, aby si s ním promluvila, tak mu dětinsky chce nechat vzkaz a teatrálně na víkend odjet. děcka si mohou podat ruce.
dle toho, co píše v hlavním příspěvku, tak už se o tom bavili. " Ovšem když jsme se o tom v klidu bavili, on by si rád ještě užíval, a já se prostě bojím, že pak už to nepůjde"
Takže co, odjede na víkend, oba popřemýšlí a nějak se rozhodnou. Rozumné.
@zoidberg píše:
Myslím, že „popostrčit“ chlapa k dítěti není dobrá cesta. Budeš mít tím nakročeno k rozpadu rodiny, což se může stát kdykoliv, ale pravděpodobnost tady bude prostě vyšší. Chlapům netikají žádné hodiny, takže jediné co oni na rodičovství vidí, jsou negativa. Musí více pracovat, mají méně volného času, musí snášet vaše hormonální výkyvy, finance ukrojí další hladový krk, mají méně sexu, partnerka jim ztloustne atp. Zkus najít chlapovi jakékoliv pozitivum a to mu představ. Nebo sepište smlouvu, že i když ti dá dítě, tak ty mu zachováš veškerý dosavadní život
Jakože sepíšou smlouvu, že jeho jediná zásluha bude udělat se a o dítě se bude kompletně starat jen a výhradně ona, aby on si mohl žít jako bezdětný???
To je demagogie a vrchol všeho. Dítě je živá bytost, malý člověk…
Měli by ho chtít oba a pokud ne, tak si najít muže, který dítě bude chtít. V mém okolí tedy běžně muži mají své děti rádi a normálně se o ně starají…
tohle napiš vedle do vlákna, kde se muži bijí v prsa, jak se všichni muži můžou pro své děti přetrhnout a ženy je nechtějí nechat se starat
![]()
@Pidlák Povidlový píše:
v tom máš pravdu, tenhle nápad je taky dětinský…normálně by si měli na rovinu promluvit a dle toho se zařídit…